Čo so životom?

1. apr 2024

Zeny poraďte,mám pocit,že to už nezvladam.S ex som sa rozišla pred pár rokmi,mame dobrý vzťah,dve väčšie deti.s aktuálnym mužom sme spolu pár rokov,bola to obrovská laska,mame jedno spoločne malinké dieťa.uz som sem dávnejšie písala,nepomahal,financie sme mali rozdelené,prejavoval minimálny záujem o spoločne dieťa,workoholik ako vyšitý,hľadí len sám na seba a svoje pohodlie.uz dlhšiu dobu som začala mat podozrenie,či nemá nejakú poruchu osobnosti.vyhladala som psychológa,ktorý mi podľa opisu jeho reakcii povedal,že je veľmi možné,že má narcisticku poruchu osobnosti,má ísť aj on na sedenie za pár dni,aby psychológ vedel posúdiť aj podľa druhej strany.Som veľmi nešťastná,pri hádkach vždy na mna útočil slovne,otáčal veci proti mne,proste zle. Nedávno som sa opýtala ex,či by si vedel predstaviť,že by sme sa k sebe vrátili,keď si ja vyriešiť veci.Na moje počudovanie povedal,že to nevylučuje,aj keď to nebude jednoduché. Sme v kontakte len čo sa týka spoločných deti,toto bola jediná debata o nás dvoch,nič iné sa nestalo a ani nestane,kým ja nevyriešil svoju situáciu.Lenze pred pár dňami po malej hádke dá muž zbalil a odišiel (bývame v mojom dome). Povedal o mne nepekne veci,ktoré sa ku mne dostalo.odvtedy každý den príde za svojim dieťaťom.Striedaju sa uňho na hodinovej báze najskôr obviňovanie,potom plač,potom výčitky,v zapati povie,že vlastne on nechce byt so mnou,potom odíde a napíše,ako má miluje a všetko je to jeho chyba.A ja som úplne hotová,neviem,čo mám robiť,čo cítim,ani čo chcem. Odísť od prvého muža bola chyba,bol to skvelý otec,uvedomila som si to ale neskoro. Lenže teraz už ani neviem,čomu mám veriť,či má aktuálny len manipuluje,lebo nechce ostať sám (vyhovujem mu,čo sa týka pohodlia doma,aj finančne,sám sa tak vyjadril). Bojim sa,že opäť spravím chybu a odídem od muža,ktorý má naozaj lubi?alebo sa konečne oslobodiť od manipulátora?ten psychicky tlak z jeho strany je obrovský,pochybujem o sebe,svojich myšlienkach,pocitoch a zdravom úsudku.Neviem,čo mám robiť

tundra
1. apr 2024

Daj na svoju intuiciu,tú maju zeny vybornu😉

ivik4
1. apr 2024

Ja by som sa k ex nevratila,predsa museli byt vazne dovody na odchod s 2 detmi

maria200981
1. apr 2024

Nemusis skakat z jedneho vztahu do druheho ked si si niesi ista. Odid od manipulatora ak to tak citis a chces a cas neskor ukaze ci sa najdete k sebe cestu s ex alebo nie… niekedy je fajn byt sam a usporiadat si hlavu

olimuc
1. apr 2024

Spomienkovy optimizmus .. ostan chvilu sama a uprac si v hlave. S aktualnym partnerom ste si kvit … ani jeden nechce byt sam. Ak si odisla od prveho … mala si dovod, ten nasleduju trochu divne - velka laska vsetko oddelene, nastahujes si ho do domu … raz tu bola velmi divna diskusia, tiez si zena nastahovala niekoho domov a este chcel nech mu dostavia separe zachod … mozno ho vyhodila a ty si ho vzala .. daj si cas ale do domu si nikoho zatial netahaj

terezka1947
1. apr 2024

Nehnevaj sa,ale je to divné,čo píšeš...a divné,že sama navrhnes ex,že či by si vedel predstaviť vrátiť sa.
Veď sa trošku zamysli aj sama nad sebou,nemôžeš vo vzťahoch lietať hore dole,potom je niekde chyba aj v tebe.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
la_dolce_vita
1. apr 2024

Ak by si nemala dalsie dieta, tak si to este viem predstavit sa vratit k 1.ex, ale toto nie. A cudujem sa mu, ze o tom rozmysla. Mat dieta je uz velky zavazok a mne by bolo trapne sa k nemu vratit s dalsim dietatom. Preco vlastne, ved si odisla od neho. Ak to boli same preslapy, ostan zatial sama, mas v hlave riadny chaos ☹

sasa1310
1. apr 2024

ja si myslím, že by si mala mať ešte ďalšie dieťa s tvojím ex, nech to má opäť tie grády.

autor
1. apr 2024

Dakujem tým,ktoré reagovali.S prvým ex som sa rozišla z dôvodov,ktoré teraz už viem,neboli nevyriesitelne,skôr som bola príliš mladá,možno som hľadala dokonalosť,nemala som pred ním partnera.
Nechcem skákať zo vzťahu do vzťahu,ale tak isto po tejto skúsenosti som si povedala,že deťom už cudzieho chlapa domov nedonesiem.ex sa zaujímal o moje dieťa od začiatku,keď bolo choré,vždy sa pýtal ako sa má atd.mozno pre to,lebo samého ho vychovával nevlastný otec,s ktorým mal dobrý vzťah.viem,že chyba je vždy na oboch stranách,len momentálne naozaj neviem,či môj terajší muž je ozaj manipulátor a len mu vyhovuje byt so mnou,alebo či to takýto typ človeka môže myslieť vazne.mam v hlave chaos,a naozaj sa chcem zachovať zodpovedne a nie zbrklo ako pred pár rokmi,práve kvôli tým deťom

jamimo
1. apr 2024

Nedávaj čiarku tam, kde je dávno Bodka. V tvojom prípade dve.

mabenn
1. apr 2024

ty si bola niekedy sama? zila si niekedy samostatne a starala sa len o seba?

janage
1. apr 2024

A aký má súčasný manžel vzťah k tvojim prvým 2 deťom, ktoré nie sú jeho?
Oni k nemu?
Ako znášajú jeho výkyvy nálad?

komplikovana
1. apr 2024

tvoj terajsi partner ta nemiluje. To sa o laske neda hovorit. Clovek, ktroy miluje sa takto nechova. Tebe by som odporucila pokracovat v navstevach psychologa, ci terapeuta. Daj sa najprv dokopy a potom uvazuj o nejako vztahu. Otcom chlap ostava aj po rozchode a je iba na nom ako sa k tomu postavi. Nic ta nenuti si dopriat cas, a rozhodnut sa ako chces zit dalej.

kamatopo
1. apr 2024

Skús byť na čas sama. Nerozmýšľaj ani o jednom ani o druhom. Dopraj si čas utriedit si myšlienky. Venovať sa len deťom a ich potrebám. Možno časom zistíš ktorý je ten pravý,alebo čo bude pravé pre teba ❤️.

deti95060810
1. apr 2024

určite by som sa nevrátila k ex.
so súčasným manželom treba troška zabojovať o vzťah a keď to nepôjde tak radšej byť sama.
Nikdy nie je vylúčené že si ešte niekoho nenájdeš - len nie HNEĎ., počkaj kým aspoň tie dve deti troška odrastú - nepíšeš vek detí.

januska12323
1. apr 2024

Ty si typický prípad ženy, ktorá nevie byť sama a radšej si k sebe nasťahuje akéhokoľvek chlapa len aby bol niekto s ňou. Tento ti nevyhovuje ale namiesto vyhodenia si ho nasťahuješ naspäť a pýtaš sa ex či by ťa nechcel. Nechceš byť ozaj milovaná?

zmrzlinka2021
1. apr 2024

Čiže sa druhýkrát rozvedies a nastahujes k prvému mužovi? A myslíš si, že takýto vzor fungovania vo dá tým deťom?

janickacrazy
1. apr 2024

Koľko rokov majú tie staršie deti? Tvoj ex je sám, nemá priateľku? Tvoj súčasný partner sa správa ako kreten, toho by som určite opustila. A buď ozaj chvíľu sama s deťmi a uvidíš, ako sa to vyvinie s bývalým. Ale určite mu hneď neskáč okolo krku. Daj si čas, minimálne pol roka, rok. Nie je dobré skákať z jedného vzťahu do druhého.

alzbetka83
2. apr 2024

@janage veľmi dobrá otázka …

domkakvet
2. apr 2024

Najskor ostan nejaky cas sama.