Čo so životom?

diana999
4. dec 2020

Ahojte mam 21 rokov a 2 mesačného syna, bývam s priateľom (24) presťahovali sme sa do okolia ba ja som z Prešova on zo Svidníka ale on tu žije dlhšie, pretože tu pracuje. Myslím že naše spolunažívanie je trosku problém, možno nie pre neho ale pre mňa určite. Chodí do práce, na ranné od 6 do 14 alebo od 14 do 22. Keďže sme tu noví, nikoho tu nepoznáme hlavne teda ja! Som tu cele dni sama so synom vo 4i byte. Príde z prace naozaj neskutočne unavený pretože chodí neskoro spať (napr. Vstáva o 4.30 (pretože nemáme auto) a on chodieva späť po polnoci) niekedy po práci zaspí hneď, a spi do večera, čo znamená že ten čas keď spi som tiez sama akoby tu ani nebol. V noci k synovi vstávam len ja, cez deň sa o neho starám len ja.A možno si spomeniete keď ste to niektoré čítali, ten príspevok o závislosti na mobile spred asi 2 dní, tak to som písala ja. Čiže hoci aj keď je hore tak je na mobile, teraz keď je zima nerada chodím von, lebo ja sama neznášam zimu nechcem chodiť s malým von. A teda k rodičom nie je ľahké odísť hoc by som rada. Momentálne spi tiež, budila som ho, ale nijak raz. Od pôrodu ma bolia kríže, skúsila som už snáď všetko a stále to boli, lekára mam tak tiež v Prešove. Tým ze ma to boli tak starostlivosť o syna už nezvládam ako možno prvý týždeň dva, keďže malý ma už vyše 6 kíl, a zdvihat ho stále z postieľky z gauča atď. Je pre mňa obrovská záťaž keďže ma vyše 6 kíl. Co sa týka toho mobilu tak som skúšala najprv prosby, potom dohody, ale keď to nešlo, tak tak ultimata a vyhrážky. Strašne ma zaráža že nepomohlo ani to, veľmi vás prosím, ako mu dat najavo, ako sa cítim,
Ako mu dat nejakými činmi najavo ako sa cítim pretože nám rozprávanie nepomáha!! To ze ma ľúbi mi povie tak raz za mesiac, ale hádky mame skoro na dennom poriadku, kvôli úplným banalitam. Možno tým ze on je veľmi unavený.. A ja zas som uplne na prášky, kvôli tomu ze moja psychika šla oproti minulému roku napr.. Neskutočne dole.. Pod nulu.. Tým som možno aj podrazdenejsia neviem.. Ženy, prosím. Co mam robiť.. Ďakujem :/

nerya
4. dec 2020

Dávaš mu ultimáta a dodrzis ich? Lebo ak vidí, že sú to len pláne reči, tak jasne, že sa nemá dôvod zmeniť. Odišla by som k rodičom na tvojom mieste ak by boli ochotní pomôcť, poriešila kríze a počkala ako sa situácia vyvinie

sisa_s
4. dec 2020

Isla by som k rodicom aspon do konca roka, mozno si uvedomi, ze mu chybate a prehodnoti pristup...alebo nie a nebudes stracat cas sama v cudzom meste

karhu
4. dec 2020

s takou pracovnou dobou by mal doma pomahat jedna radost..minimalne sa venovat dietatu..ale on sam je este dieta..mobil, ponocovanie...no ak myslis, ze to bude lepsie, ostan, ale si mlada..mas moznosti

diana999
autor
4. dec 2020

Ja som mu vravela ze odídem.. Len tým ze nemáme auto čiže ani nijaký odvoz.. Asi to nebude tak skoro 😶 to bolo to ultimatum bud prestane alebo odidem

miadi
4. dec 2020

Hmm tie križe si daj vyšetrit Aj moj syn mal v 2m 6kg a nebol ziadny problem teraz mà 9kg a krize ma nebolia. A v teho som aj 19kg velku opicu dvihala aj teraz ju niekedy vynesiem hore schodmi aby neziarlila a citila objatie. A to som dost starsia od teba. Mozno aj pre tie bolesti si nervoznejsia. Inak Neviem co chces Ved je Covid mate lockdown koho chces poznat kam sa chces ist socializovat? Moj muz tiez nikdy k detom nemusel vstavat lebo kojim.. co chces aby bol nervozny aj on? Chodi do roboty tak nech sa vyspi. To ako sa doma nevenuje tebe a babatku je problem. Povedz mu ze ked to nezmeni odideš.

goodidea
4. dec 2020

@diana999 ach.. asi chlap nedospely na vzťah :/ neviem ale asi ak sa dá tak vážne odísť k rodičom veď on asi na vás úplne kašle... Stále si mladunke dievča so životom pred sebou a keď budes doma aspoň budeš mať okolo seba ľudí ktorý ti pomôžu s malým...

diana999
autor
4. dec 2020

No tak ja nekojim takže veskeru starostlivosť by mohol prebrať aj on, ja kašlem na celý lockdown, proste ísť s niekym von pokecat, sa bojím ze keď po dlhej dobe vyjdem von, ani nebudem vedieť ako sa mam správat a co mam hovoriť, keby som bola v po, som von každý deň, lebo by som aspoň mala s kým

kikuska872
4. dec 2020

@diana999 nevšímaj si poniektore komentujuce, pretože to nemá žiadne význam a ty sa kvôli tomu budeš ešte viac trápiť. Je taktiež rodič, ako aj ty! Tak by mal mať aspoň trošilinku snahy ti pomôcť.
Si v ťažkej situácii, osobne ti neviem poradiť. Ale to ako a správa nieje naozaj v poriadku, prísť z práce ísť spať alebo hneď vysedávať na telefóne? Ešte nedospel na tak vážny vzťah. Je mi ľúto v akej si situácii. 😪

diana999
autor
4. dec 2020

@kikuska872 je mi to cele neskutočne ľúto..

hipuska
4. dec 2020

@diana999 žiaden chlap nemá rád, keď príde z práce a tam uhundrana, vyčítava žena. Starostlivosť o dieťa býva väčšinou na žene. Áno, sú aj chlapi čo pomáhajú ale tiež cez deň sú deti samé s matkami. Prečo nechodis s malým von? To ste zavreti furt doma? To, že nemáš auto... výhovorka. Ja som sama cestovala s 3 cez pol republiky autobusom, vlakom za rodičmi. Na kríže lekár plus cvičenie. 2 mesačný je celom malý. Chlapi zvyknú sa zapájať trošku ku starším. Alebo proste mu ho musíš nechať a ty vypadnúť. Hoc len do obchodu. Musíš pozerať aj na to, že si krátko po pôrode, určité veci sa ešte len dolaďuju.

ma_mi
4. dec 2020

@diana999 skus si nasadit magnerot.. mna velmi boleli krize v tehu, maly mi cvakol nerv.. ale po porode mi magnerot pomahal aj na unavu, krize celkove vycerpanie 🙂 skus 🙂

goodidea
4. dec 2020

@diana999 ja by som sa s ním porozprával ..povedal mu ako sa cítis ako ťa to veľmi trápi ale že ak v tomto celom nemáš vidieť budúcnosť tak to ukončite ..opýtaj sa ho ako celý váš vzťah vidí on ..či chce teraz takto žiť ďalších x rokov ..je piatok večer preboha ..zajtra je vykend... Mal otvoriť fľašu dobrého vína a dať ti dobrú masáž na ten chrbat

ma_mi
4. dec 2020

@diana999 poslala som skor, ako som dopisala 😃
Chod von s malym, musis ist na cerstvy vzduch 🙂 Ja sama neznasam zimu, ale stale od narodenia som chodila, do -5 som isla stale vonku, hoci na pol hodky 🙂 A ty mas vacsiu sancu niekoho spoznat pri kocikovani, ako napr ja na dedine 😉 a s chlapom, noo, proste musis viac zapajat aj jeho.. ma dost casu 🙂

tina4931
4. dec 2020

@diana999 Ty si doma, on pracuje a živí vás. Čo by si chcela? Aby vstával k malému? Dnešné ženy naozaj nič nezvládnu, ani jedno dieťa.

kikuska872
4. dec 2020

@tina4931 🤣🤣🤣🤣 hlavne že ine ženy všetko zvládajú. Aj 15 deti , kravy , polia . Však ?

goodidea
4. dec 2020

@tina4931 ona by chcela aspoň trocha času venovaného jej ..či dieťa a zrazu partnerský život skončil?

tina4931
4. dec 2020

@goodidea Mala si chlapa zhodnotiť skôr, ako si s ním založila rodinu.

kikuska872
4. dec 2020

@tina4931 poniektoré premúdrelé z neba spadli.
Zhodnotiť skôr? Prosím vás a to je na to nejaka škála osobnosti v rodičovskom spolunažívaní? Ešte som o niečom takom nepočula... Alebo ako to myslíte zhodnotiť? 🤔🤔🤔🤔

tina4931
4. dec 2020

@kikuska872 Viem, s kým si rodinu založiť chcem a že mne a dieťaťu dotyčný vie dať, čo potrebujeme - lásku, zázemie, bezpečie. Nie dodatočne plakať nad rozliatym mliekom. Ale predtým treba aj uvažovať a to dostatočne dlho. Ale čo sa čudujem, keď sa dnes každý druhý vzťah rozpadá hneď v začiatkoch....

vilma7
4. dec 2020

Tak priateľ by si mal v prvom rade upraviť spánok, ale to by musel chcieť on.
Dieťa zrejme nechce, neplánoval, keďže sa mu nejako nesnaží venovať.
Ťažko poradiť, asi fakt len odísť...

vivinka771
4. dec 2020

U mňa mate obdiv že v 21tke mate na to aby ste mali 4izbak v BA, a co s chlapom no ťažko asi radiť, nemyslím ze sa veľmi zmení keď doteraz nič

kikuska872
4. dec 2020

@tina4931 ako dlho 10, 15, 20 rokov ? Viete, bohužiaľ niekedy sa daný muž nazvem to slovom UKÁŽE , keď sa stane rodičom. Čo ak ich vzťah bol na začiatku iný? To nevieme...
To že ona tu hľadá pochopenie a radu , a vy jej píšete že on ich živý a neviem čo. Ona sa mu stará o dieťa, vari , perie, upratuje. A taktiež určite prispieva finančne keďže ma rodičovský príspevok. Tiež ma právo vypiť si v klude kávu. Alebo dať si horúci kúpeľ.

kikuska872
4. dec 2020

@tina4931 poznáte každý 2 vzťah že takto s istotou píšete? Hneď v začiatkoch sa rozpadá? A kde je podľa vás chyba ?.nie náhodou v generácii ktorá ich vychovala ?

777januska777
4. dec 2020

Pozri najskôr sa daj do kludu, chod vonku na prechádzku, potrebuješ čerstvý vzduch, mne ako prvorodicke najviac pomáhali prechádzky po vonku, lebo doma som sa cítila ako vo väzení. Čerstvý vzduch dokáže urobiť zázraky. Potom keď príde muž z prace, tak ho nechaj vyspať, tak 2 hodiny (ked ma taky blbý rezim) a potom si urobte kávu, rozprávaj sa s nim, pýtaj sa ho na prácu a na všetko. Máš drobca, ktorý zatiaľ moc toho neurobí, tak ten čas venuj mužovi. A garantujem ti, ked sa vám zlepší komunikácia, tak aj partner začne pomáhať.

tina4931
4. dec 2020

@kikuska872 To je možné, chyba niekde určite je. Ale musí sa zariadiť ona a nie chcieť prerobiť chlapa, tak šťastie nenájde - nasilu.

miadi
4. dec 2020

Takze ist s kocikom von to Nie Lebo neznasas zimu ale keby si mala s kym tak niekde si sadnut ides kazdy den. Tak chod zit k rodicom. A vyliec si psychiku lebo vztah nie je len o tom ako sa chova chlap ale aj o tom aka si ty.

kikuska872
4. dec 2020

@tina4931 on je nejaký boh? Aby mal práva koli tomu že chodí do práce a potom doma vysedávaťť 🤔? A keď budú mať dospelé deti a už aj ona bude pracovať, bude mať stále právo vysedávať na telefóne alebo spať? A ona bude pracovať, starať sa o deti a domácnosť. A on povinnosti žiadne, len choď zarob peniaze ? Neberiem vám váš názor ale pre mňa je to nepochopiteľné.

tina4931
4. dec 2020

@kikuska872 Ale to hovoríš o budúcnosti,ktorá nie je aktuálna. V konkrétnej chvíli sa riešia konkrétne veci, na ktoré sa pýta a nie hypotézy do budúcna. Načo predbiehať?

kikuska872
4. dec 2020

@tina4931 áno , ale ako si ho naučí teraz bude to mať aj v budúcnosti, alebo sa mýlim?

tina4931
4. dec 2020

@kikuska872 Ano mýliš. Ja osobne si nehľadám partnera aby som ho "učila" svojim nejakým spôsobom, životu. To by som nestrpela ani ja. Aby sa ma niekto snažil zmeniť, prispôsobiť. Partnera beriem do života s tým, aký je a s tým, že ho nechcem meniť. Ak nie som schopná akceptovať jeho osobnosť, zvyky, tak ho radšej nechám. To je chyba dnešných vzťahov - chcieť niekoho meniť. A býť zúfalý preto, že partner sa nespráva tak, ako by si dotyčná priala.