Hm, čo si predstavujete pod pojmom plnohodnotný život? Ja si myslím, že ciest je asi viacero. Hoci ja mám schizofréniu, tak si myslím, že žijem v rámci možností zmysluplný život. Venujem sa síce možno len 4 oblastiam asi zo 7, ale vyhovuje mi aj to takto… Mne stačia sebarozvoj (občas potrebujem na to aj iných ľudí), fyzické zdravie, psychická pohoda, peniaze… Duchovný typ nie som vôbec, hoci mám túto diagnózu. Prácu a vzťahy neriešim...
Ďakujem za odpoveď. Ono ja chcem byť na tom len čo najlepšie psychicky a rozvíjať sa. Myslím si, že sa mi to darí. Pracujem na sebe ako drak, aby som bol v poriadku...
Tak potom asi žijem plnohodnotný život podľa tej psychológie až na lásku podľa všetkého, ale ja mám častú spoločnosť, čo mi vypĺňa to. Necítim sa sám a teším sa z iných ľudí. Fyziologické potreby mám naplnené, istotu cítim, som v bezpečí, zdravie mám tiež hoci trochu iné :D Sebarealizujem sa tiež.
Plnohodnotný život? Podľa mňa, keď si šťastný. A toto slovo má pre každého iný význam. Niekto je šťastný z peňazí, niekto zo sexu, niekto z rodiny, niekto z lásky...
Pre mna je to to, ked vidis hodnotu vo svojom ziti.
byt spokojny sam so sebou, mat zrele hodnoty, dobreho partnera po boku. Byt zvedavy, prajny, nezavidiet druhym a zaroven mat sny aj ambicie, posuvat sa v zivote a pracovat na sebe a zlepsovat sa.
Pre mna je plnohodnotny zivot vlastne zivot pre inych. Nielen zbierat, ale aj rozdavat. Nielen byt stastny, ale robit stastnym aj druhych. Sebecky zivot nemoze byt plnohodnotny.
@kim2028 plnohodnotný život každý ponimame inak. Každý sme si rovni a každý si tu cestu životom nájdeme tak aby nám vyhovovala....... život je proces...tak sa aj vyvíjame.....