Dobrý večer, poprosim vas o vas nazor. Dakujem za kazdy jeden.S priatelom sme sa prestahovali do bytu on chodil pracovat ja som si dokoncila skolu. Nechcel aby som sla hned po skole robit lebo chcel byt somnou ked je doma. Tak som to nechala tak ze po lete zacnem pracovat. No len som otehotnela a nepracovala som vobec len brigadovala par mesiacov. Vsetko platil on vedeli sme vydrzat ak nie pozicali sme si bud od jeho starkej, mamy, tety a vsetko sme aj vratili potom. Teraz ako som porodila je to lepsie vystacime si na cely mesiac. Jeho teta je strasny facial. Pozicala si od nas 2 krat po sebe po 50 a vratila len jednu. No to je jedno. Dnes mi volala ci je priatel doma. Nebol oslavoval kamaratove narodeniny. Tak som povedala ze nie ze zajtra rano pride ze preco. Ze nema cigarety a ci nemam jej pozicat 4 eura. Povedala som ze nemam co je aj pravda vsetko mam na karte. A ona ze co bude robit nema co fajcit. Tak som jej povedala nech si ide lahnut a spat (rychlejsie jej to prejde). Ja som to nemyslela v zlom ani nic. Povedala mi nech si nerobim z nej srandu ze ona nieje na smiech a zrusila ma. Ja som len chcela pomoct poradit.Nato prisiel sem jej syn totalne vytoceny a povedal mi ze jej nemam nikdy nic dat. Vraj ze ked ma zrusila on siel zanou ci je normalna ze kolko pomahame aj vsetko a ona takato. Ze povedala ze ona to uz musela povedat. Vraj sa pytal aj otca ze ci to tak necha ci jej nato nic nepovie. A on ze ved ma pravdu rozprava sa s nami ako 18rocnymi. Podla mna som sa s nimi normalne rozpravala. Keby je to tak preco by dnes prisla zamnou ze ci sa nejdem prejst aj s malou do parku? Co si o Tom myslite vy?
Ano, poslat starsiu, v podstate cudziu, osobu v tomto kontexte ist si lahnut a spat, moze naozaj vyzniet drzo. Pravdepodobne si sa uz takto viackrat nechcene preriekla. Neviem, co tam mate za vztahy, ale teta s ujom az o takyto kamaratsky vztah s tebou asi nestoja. Nehovor im, co ti prve napadne. Drz si od nich urcity odstup.
Dnesok ber len ako varovanie. Ak si das pozor na reci, vychadzat mozete spolu v pohode aj nadalej. Az tak vela sa zase nestalo.
V živote by som nikomu nepožičala peniaze na to, aby si za ne kúpil cigarety. Úplne milujem tie dojemné reportáže napríklad v tv, ako ľudia fňukajú nad ťažkým životom, že nemajú poriadne čo jesť, majú chudákov deti, ktorým nemôžu nič dopriať a zároveň na kameru čadia jak fabrika 😅 či bola tvoja reakcia drzá alebo nie, asi dosť záleží na tom, ako si to povedala.
@luckalucka5718 ...myslim si o tom ze peniaze aj nadalej drz na karte. Myslim si ze po tomto uz nebude mat odvahu poziciavat (najprv by mala vratit). Ale mozno sa mylim a pri kocikovani sa bude snazit nejake € z teba vytiahnut.
@luckalucka5718 že je smutné, že vypytuje peniaze na cigarety od mladej rodiny, ktorá žije od výplaty k výplate. Keby nemá na rožok, možno pochopím. Hanba by ma fackovala na jej mieste
Ja si myslím, že drzá bola naopak tá tetka, keď si dovolila od vás pýtať peniaze na cigarety. Asi vie, že sami máte málo a peniaze dávate na oveľa dôležitejšie položky než sú cigarety a aj tak vypytuje. Keby pýtala na chleba, tak by si svojou odpoveďou drzá bola, ale takto vôbec. Zbytočné nad tým ďalej rozmýšľať, nič zlé si nespravila.
@luckalucka5718 na tetu, ktorá nemá štyri eurá a pýta ich od vás, aj keď vie, že sami nemáte, sa vykašli. Sústreď sa na vašu rodinu, čo najskôr sa vráť do práce, aby ste si nemuseli požičiavať. A riaď sa v budúcnosti vlastným rozumom, nie tým, čo chce priateľ. Keby si po škole pracovala, mala by si materskú a vyšší rodičák a nemuseli by ste požičiavať peniaze po rodine. To čo bol za hlúpi argument, že on chcel byť s tebou, keď príde z práce? A ty si trčala doma bez haliera? Keby mal príjem 3000 - 5000 eur, ok, ale zabezpečiť vás nedokáže, aby ste si nepožičiavali a chcel aby si čušala doma.
Vobec ju neries,tetka,ked nema na cigarety,nema fajcit.Robim len to,na co mam.
@elizabet173 len aby ju po rodicaku "pustil" pracovat.. mozno si ju dietatom chcel uplne doma priputat..
@dankanka aj mne to tým zaváňa
@dankanka
@elizabet173
v tomto nejde o to źe som doma išlo o tu tetu... ked sme už pritom nechcel ma nechať doma toto nebolo plánované, chodil robiť na týždňovky nevídali by sme sa už vobec potom aspon tie 2 mesiace sme tak chceli mať... chodila som už na pohovory ked som zistila źe som tehotna nebolo to planovane
@luckalucka5718 on chodil na týždňovky a ty si počas toho, čo bol preč, sedela doma? Prečo by ste vôbec neboli spolu, veď si nemusela ísť do práce, kde sa pracuje aj cez víkend, ale to už je jedno. Teta, ktorá nemá štyri eurá a potrebuje ich na to, aby si kúpila cigarety, by ma absolútne nezaujímala. Ja by som na cigarety nepožičala nikdy nikomu nič. Nepovedala si jej nič hrozné, iba aby išla spať, že jej to rýchlejšie utečie. Síce neviem, či keď sa zobudí, už tie štyri eurá mať bude, ale čo už.
@elizabet173 rano ich uz mala 🙂
@luckalucka5718 to ako fakt? Pozicala od niekoho ineho? Nechapem takychto ludi, nema doma styri eura, ale cigarety musi mat. A ty sa tym uz netrap, hod to za hlavu
@elizabet173 syn jej prisiel o 6 ráno
Rada by som dala názor ale neviem. Možno že mala nejakú chvíľku že nemala tie cigarety a preto bola vytočená a hnusná na teba a chcela si to vyžehliť alebo tak.