Ahojte,
nejde síce o môj prípad(našťastie), ale veľmi by ma zaujimalo, aký máte názor na odlúčenie od rodiny- bola by som rada, ak by sa vyjadrili aj nejakí chlapi..
Konkrétne, chlap si našiel zaujímavú prácu v zahraničí, doma ma manželku a 2 dospievajúce deti, manželia sú cca 15rokiv, finančne sú dostatočne zabezpečení, ide len o to, že chlap sa chce ďalej realizovat a splniť si další sen..Ide o odlúčenie na cca 2-3 roky. Ako by ste to vnímali, ak by Vám niečo take povedal Vás manzel a odisiel od Vás? Zahraničie mám na mysli Ameriku , čiže pár hodinový let, ktorý sa nedá zrealizovať len tak hocikedy...
Tiež by ma veľmi zaujimalo,možno aj názory tých, čo takto žijú, ako riešite napr. sexuálny život? Nechýba Vám partner ak je preč takú dlhu dobu? Myslite, že môže byt vobec po cely čas verný? A je tu vobec nejaká žena, ktorej by chlap nechýbal takú dlhu dobu, resp. by jej stacilo, že ho ide pozriet 3-4x do roka?
V tomto prípade naozaj nejde o nevyhnutnosť ani o to, že by rodina potrebovala prniaze, lebo ich majú viac, než potrebuju, ide čisto len o uspokojenie potrieb otca rodiny.
Ďakujem veľmi pekne za názory.
@lucinka1988 za mňa určite nie. Väčšina vzťahov to aj tak neustoji. Podľa mňa sa časom každý naučí ako žiť sám a to už nieje vzťah.
@lucinka1988 ja som 8rokov s manzelom a kebyze odomna odide prec umrela by som bez neho ☹ a uz po par mesiacoch hrozi odcudzenie nieto este po 2-3rokoch ☹ ja mam s manzelom pekny vztah a ked by uz chcel odist sa realizovat tak musel by zariadit aby som sla s nim inak by som mu povedala ze v ziadnom pripade ..nestoji to zato pokazit si vztah a najma este utiect do ameriky ..cokolvek sa moze stat a chlapi nie su natolko silni aby vedeli vydrzat tak dlho ☹ cest vynimkam 🙂 mne stacilo ked som bola v nemocnici mesiac a videla ho len nachvilu ☹ uz vtedy som velmi trpela a aj ked sme si skypovali kazdu chvilu aj tak sa to nedalo nahradit lebo dotyky su dotyky 🙂
@amelia000
@fiafia ja úplne súhlasím a tiež si myslím, že takýto vzťah ďalej nemôže fungovať tak ako dovtedy, to odcudzenie tam podľa mna príde skôr či neskor a nemôže to nahradiť ani skype, e-maily, telefonáty a sociálne siete. Teda aspoň ja som ten typ ženy, čo potrebuje mat chlapa pri sebe, načo by mi bol taký, čo je odo mna stovky kilometrov a to tiež už nie som v stave akútnej zamilovanosti ale mám niekoľkoročné manželstvo a dieta, ale toto si neviem predstavit proste. Prislo by mi to ako koniec a podľa mna žiadny chlap nevydrží bez sexu niekoľko mesiacov, kým za nim príde jeho žena- to je tiež dosť podstatná vec..Ale ak sú ti takí, ktorých vzťah to ustal, budem rada za názory..
@lucinka1988 uprimne nemyslim si ze take daco sa da ustat. Po precitani mi az luto prislo pri predstave tej zeny co jej toto chlap povedal..no zlomilo by mi to srdce uz len keby s tym vyrukoval. A co chudacik to dieta co otca neuvidi..proste cele zle. @fialka1318 dobre pisala ze bud s nou alebo nikam. Toto sa neda.
Určite to ok nie je ani pre vzťah ani pre deti ktoré práve v tom veku otca potrebujú. Možno keby maximálne nejakých 6 mesiacov s tým že by ho rodina prišla pozrieť ale 2 až 3 roky je veľmi veľa
@amelia000 vies lebo to akoby jej dal najavo ze jeho sen je amerika a nie ona ☹ to by sa mi vobec nepacilo ..ved ked peniaze nepotrebuju tak naco ho to tam taha a bez rodiny? A urcite to nebude na 2-3 roky lebo si tam zvykne dostane obcianstvo a uz sa nevrati nikdy..a jej ostanu len oci pre plac a lutost ze ho pustila tak daleko...lebo uz po par mesiacoch odlucenia si nebudu mat co povedat ,casom ustanu aj telefonaty a skonci to len si to nepovedia nahlas ☹ vztahy na dialku nefunguju a nebudu fungovat ..telesna blizkost a laska sa neda nicim nahradit ☹
@fialka1318 mas pravdu..ale tak mala by mu dat ultimatum..bud s nim pojde aj jeho rodina alebo ak chce ist za svojim snom tak koniec manzelstva a moze ist az ked podpise rozvodove papiere. Boze sak on tam moze ist zobrat si pozicky rozhajdakavat peniaze a kebyze sa mu nieco stane tak to bude cvakat ona. Nemusi to byt zrovna ten pripad co pisem ale ano 3 roky? Kriste sak niektore pary sa vedia odcudzit aj ked ziju spolu nie to este ked su tak daleko. No mne je jej tak velmi luto 😞
myslím že máloktorý vzťah to vydrží ....za mňa NIE.
Ved nech chlap vytvori zazemie a nech ide za nim
V žiadnom prípade. Bud sme rodina a ideme všetci spolu alebo nie a potom nemáme ani dôvod spolu ostávat. Niečo takéto normálne zmyslajuceho, milujúceho manžela a otca nikdy ani nenapadne.
Mozno ma druhu pubertu, možno ho už manželka omrzela a nevie, ako ma požiadať o rozvod, tak si zmyslel toto - že on si ide "plniť sen" do Ameriky a oni nech ostanú doma. Samozrejme, o pol roka už si budu úplne cudzí a žena sama poda návrh na rozvod. Podľa mňa to ma celkom dobre vymyslené, aby mohol zostať slobodný a bez záväzkov a užívať si druhý dych. Keby išlo len o splnenie nejakého sna, tak by to manželke navrhol, aby sa na nejaký čas presťahovali, zažili iný život, iný svet. Ani deti by s tým nemali problém, mohli by potom študovať na dobrých amerických univerzitach, peniaze by na to mali. Ale sám. Pffff, nehrozí. Chce sa ich zbaviť a nevie ako to ma nenápadne spraviť, tak takéto divadielko o plnení životného sna. Minimálne ja si neviem predstaviť nezdielat svoje životné sny s mojim manželom. Kde som ja, tam je aj on, sme jedno telo, jedna duša (to je princíp manželstva). Mňa v rámci pohovoru do jedného zamestnania chceli na 2 mesiace odlifrovat do Prahy na zaskolovanie. S tým, že "však na víkendy môžete chodit domov", no to si strcte takú robotu.. Ani to nebolo tak dobre platené, aby som ja dobrovoľne odišla na 2 mesiace od manžela.
Keď chce niekto odist len tak z pasie na 2-3 roky od rodiny, tak mu na tej rodine asi až tak nezáleží a už ma iné plány, čo so svojím životom. A rodina v nich nie je
Ja som bola od mojho manzela odlucena este vo vztahu 3mesiace a v manzelstve mesiac a uprimnw keby to malo trvat 2-3r nerozchodim to lebo ja neviem bez neho ani zaspavat
@lucinka1988 ak ide takto ďaleko a na tak dlho tak si myslím, že by tam mal čo najskôr zobrať aj zvyšok rodiny, v dnešnej dobe to nie je problém. Predpokladám, že tam nejde zbierať tácky do fastfoodu, tak by nemal byť problém rodinu uživiť aj tam.
Toto je pre mna uplne nepochopitelne. To by mu akoze stacilo vidiet vlastne deti 3-4 krat za rok??
@veronikaszabova toto nie je ten prípad, on tam chcel ísť vyslovene sam a doslova odhovaral ženu, aby išla s nim- síce tu ona ma iste zázemie, slušnú prácu, ale nejako sa netrhal za tým, aby odišla s nim, dokonca si to obhajuje tým, že veď za pár hodin vie za nim prist..Ale to podľa mna nič nerieši..Ale určite v tom zatial nie je to, žeby tam niekoho mal, proste je to asi sebec a ide si za svojim nehľadiac ohľad na nikoho a nič..
@thoughtfulweirdo pre mna tiež, ale áno, deju sa aj takéto veci- je to prípad z mojho blízkeho okolia a ani neviem, preco ma to tak trápi, keď sa ma to priamo netýka, ale vidím, že nie som jediná, koho to zaskočilo..
@lucinka1988 trosku sebecké... prečo nejdú vsetci spolu? Môj otec musel vycestovať, nemali sme peniaze a po case si našiel priateľku, my s mamou sme o tím nevedeli ale to sa dá čakať ... mama to tušila. Takto konci skoro každé “rozdelené “ manželstvo
Mam znamu,taha jej cca na 50,maju dve deti studujuce v zahranici.Kazdodenna realita vyzera tak,ze su vela casu takmer stale minimalne 3 z rodiny v 3 odlisnych krajinach.Manzelia maju casovo aj energicky narocnu manazersku pracu,venuju sa jej naizaj naplno,niekedy si daju tyzden spolu v tej druhej krajine a druhy pracuje z home officu.Vela sa nalietaju.Vacsinu casu su vsak od seba v inych krajinach.Avsak co chcem povedat,ked su spolu,ich vztah je tak intenzivny,ze kazde bezne manzelstvo kde sa partneri stretavaju po praci o 5 by im mohlo zavidiet.Tazko zarobene peniaze minaju na spolocne krasne dovolenky,chodia spolu po festivaloch,spoznavaju svet,velmi casto dokonca vo stvorici aj s tymi dospelymi detmi.Proste si spolocny cas vazia a vidno na nich ze sa lubia.Takze je jasne,ze zit takto sa da a koze to byt dokonca este krajsie ako v beznych rodinach.
No poznám rôzne prípady, aj rodiny čo takto fungujú, tých je ale menej, ale zas oveľa viac rodín, kde to skončilo rozpadom rodiny, nie je to pre každého, veľmi záleží aj od povahy tých manželov, atď. Takže ťažko povedať, ale veľmi zaujímavé je to, že tam chce ísť vyslovene sám.
Ja mám taký vzťah uz 4 roky.Pracuje v zahraničí , chodí domov ako sa mu dá z práce.Je to ťažké ale dá sa to.Doverujem mu a on mne.Vsetko klape ako má.Ale keby mal ísť ozaj na dlho preč a ďaleko ako do Ameriky tak stým by som asi už nesúhlasila.Keby to bolo že pracovne na pár mesiacov a vráti potom sem na SVK tak aj áno,ale určite nie viac ako 6 mesiacov!Každý máme svoje hranice dôvery a vytrvalosti.Sto ľudí sto chutí
Určite nie, každý máme nedokončené svoje sny a túžby, ale nikdy by som neopustila preto rodinu. Tiež mám v pláne ísť ešte študovať pri tom mám dve deti, ale ohovárajú ma a určite kôli deťom a rodine by som sa musela rozhodnúť, či uprednostním školu, prácu alebo rodinu, aj keď ide o 4 roky štúdia. Ale toto je ešte horšie ako môj prípad, ale určite by som to netolerovala.
@lucinka1988 ako pises pravdepodobne bol vzdy sebec a teraz si chce plnit svoj sen.Je to dlha doba a pre mna by to znamenalo koniec.A mozno to tak je, mozno sa neciti vo vztahu dobre a toto jedna z ciest ako to vyriesit.sebecke je to aj voci zene, ze necha deti, domacnost na jej pleciach.Uz som pocula aj taky pripad, ked z firmy poslali muza a kolegynu sice len do Nemecka, ale on to doma tajil tvrdil, ze ide sam a bol tam cely cas s kolegynou a zil 2 zivoty.Raz za mesiac prisiel na vikend....myslim, ze toto su veci, ktore treba prediskutovat a u mna by nepochodil.bud ideme za par mesiacov za nim, alebo je to koniec.Deti budu asi okolo puberty nsjhorsi vek a on si ide plnit sny
určite by som s tým nesúhlasila. A už to by mi bolo podozrivé, prečo chce ísť sám, keď manželka prejavila záujem. Niečo mi tam nesedí.
@rainbow82 a ako často zvykne chodiť manzel domov?
@lucinka1988 raz za 3 mesiaca na 2 týždne
ja som mala vztah na dialku polroka a dalo sa to. ak sa vie a chce rodina zmobilizovat preco nie. napr. cez leto ist za nim potom prezit3mesiace na mesisc pride on v januari a takto na striedacku. ja by som s mojim muzom sla. samozrejme uuuuuplne meni situaciu ak on ma nevola. ja ak by som tuzila ist niekam som si ista ze by siel so mnou a ze cca pol roka rok vieme byt bez seba. dva az tri nie.
@juliet86 úplne súhlasím!!!
@lucinka1988 joj uprimne nie neprezila by.som toto ak by mi povedal. Jednoznacne by to bol premna koniec vztahu. Ja som odmietla pracu za cca 3000 e lebo by som musela vacsinu tyzdna cestovat po sk a vikendy mala "pohotovost". Premna by to bol koniec vztahu tak bud chcem rodinu a bohuzial musim sa aj niecoho vzdat alebo karieru bez rodiny.