Čo si myslíte o manželstve, v ktorom manželia spolu nebývajú?

cicinkova
30. júl 2022

Dobrý deň všetkým žienkam či už vydatým alebo slobodným. Mám takú otázočku. Čo si myslíte alebo ste sa stým stretli o manželstve kde manželia nebývajú spolu ale každy vo svojom? Týka sa to mňa a priateľa. Ja som rozvedená a on tiež. O sobáši sme sa rozprávali už neraz ale vždy sme došli k záveru Načo si komplikovať život. Lenže teraz má priateľ súd za stretávanie sa z deťmi, lebo exmanželka mu ich nechce dať, lebo ževraj "sa ho deti boja". Ja tomu nerozumiem,ale napíšem ešte že z priateľom sme spolu 3 roky, rozvedený je 5 rokov. Doteraz deti chodili k otcovi všetko v poriadku a zrázu sa boja. Exmanželka priateľa má problém somnou a mojimi dcérami tak sa vyjadrila na súde a útočí cez deti. Ešte podotknem že som sa nikdy snou z očí do očí nerozprávala najbližšie čo sme boli pri sebe boli cca 4metre. Tak priatelia napadlo že by sme sa zobrali aby nemali exmanželka priateľa a aj pani sudkyňa problém stým že som len priateľka. Len neviem či by to k niečomu bol.Ďakujem za radu, prečítani. Chcem vás poprosiť neodsudzujte ma,keď máte nejakú otázku kľudne sa pýtajte. Prajem pekný deň

veronikaszabova
30. júl 2022

Akoze sa vezmete a kazdy bude byvat sam?

fadama
30. júl 2022

A akože sa vezmete len kvôli niekomu inému?
Svadba by mala byť z lásky, inak vám dlho nevydrží.

terka402
30. júl 2022

Nepoznám nikoho, kto by žil v manželstve dobrovoľne zvlášť.

marca12
30. júl 2022

@cicinkova vacsiu sprostost som este necitala. Ty tomu svojmu asi veris kazde slovo. Ktovie,ci aj o tom sude a ex ti hovori pravdu alebo prikrasluje. Nikdy by som si nezobrala niekoho len tak,je to obrovsky zavazok a s tym spojene obrovske riziko,co sa tyka majetkovych pomerov. Uz len ak ma dlhy alebo zacne robit dlhy,vezies sa s nim. Do manzelstva ist naozaj len s clovekom,ktoremu zdravo verim a viem sa nanho spolahnut a chcem s nim byt a nie z vypocitavosti

pribinak
30. júl 2022

Myslím že manželstvo by malo vzniknúť na iný popud ako ten Váš. Kde budete bývať?

Okrem toho jeho bývala zrejme žiarli a bude robiť problemy ďalej

karhu
30. júl 2022

...priatela napadlo že by sme sa zobrali aby nemali exmanželka priateľa a aj pani sudkyňa problém stým že som len priateľka.. to uz je co za hlupost?😕

na prvom mieste by mali byt tvoje deti, rob veci koli nim a sebe, nie koli cudziemu nie velmi bystremu rozvedenemu chlapovi, ktoreho sa boja vlastne deti🙈

jaskolka
30. júl 2022

Nerozumiem absolútne ničomu, hlavne nie tomu, ze sa vlastne vezmete, ale budete bývať každý zvlášť? Aby súd nemal problém, že ste "len priateľ a priateľka?"
A myslíš, že keď budete bývať osobitne, tak to bude pred súdom vyzerať lepšie? Ci prečo vlastne sa potom chcete brat, keď aj tak budete každý sám?
Ako pochopim, keď manželia napríklad žijú "osve"nejaky čas, že trebárs manželka má na naročné rizikové tehotenstvo, nemôže sa starat o staršie dieťa,potrebuje pomoc, musí trebárs ležať, tak sa na nejaký čas rozhodne ísť ku svojim rodičom, ale muž z dôvodu práce nemôže odísť z miesta bydliska, tak"ziju osobitne". A vidia sa napríklad ez víkend iba. A tiež len je to na istý krátky čas, výlučne z vážnych dôvodov.
Ale vziať sa a žiť stále osve? To je úplná blbosť

sense
30. júl 2022

Ako starú sú deti? Preco sa ho deti boja? Tie sa ho neprestanú zrazu báť a ex neprestane robiť problémy len preto ze budete mat papier.
Tebe by totot na manželstvo stačilo?

spadnutaslivka
30. júl 2022

Hlavne ty už deti máš. Rozhoduj sa podľa toho, aby nie iba tebe, ale aj im bolo dobre. Potrebujú čo najväčšiu stabilitu, zázemie a istotu. Nie zbytočný chaos.

luccija
30. júl 2022

Vo vztahu k detom sa tym nic nezmeni.Mozno ex vymysla nikto nevie z napisaneho, ale urcite by som sa nevydavala.On nosi tie deti k tebe a tvojim dceram?preco s nimi nie je cez vikend u seba doma?Preco, ak by ste sa zobrali by ste nebyvali spolu?

zuzinka888
30. júl 2022

Mate sa brat z lasky.(poniektorí koli prachom🤣🤣). Nie koli sudcovi alebo ineh osobe.

janetinka27
30. júl 2022

@cicinkova priatel nema iny dovod si ta vziat, iba taky, aby mal vacsiu sancu o deti na sude? to mi pripomina stary film, kde sa cudzinka chcela dostat do krajiny, tak si vzala domaceho a urady ich prisli potom domov skontrolovat, ci manzelstvo nie je iba fingovane. a oni predstierali, ze ziju spolu ako stastny parik.

panelacikova
30. júl 2022

@cicinkova vyjadrím sa priamo k tvojej otázke. to, či sa vy dvaja vezmete alebo nevezmete, neovplyvní v žiadnom prípade rozhodnutie súdu ohľadom toho, či si otec môže alebo nemôže brávať deti a kedy a na ako dlho. súd bude zaujímať, či otec prejavuje záujem, či má deti rád, či má podmienky a priestory na to, aby si deti brával, či neužíva omamné látky, apod.

k bývaniu oddelene - vo vašom prípade považujem toto rozhodnutie za najlepšiu vec, ktorú ste mohli urobiť 🙂 obaja máte maloleté deti a obaja potrebujete aj ten "svoj čas s deťmi". bývanie oddelene môže fungovať, ba poväčšine v takýchto prípadoch, kde sú maloleté deti, je to skôr výhoda, než nevýhoda. k sobášu - vo vašom prípade by som sa neunáhlila so sobášom, hoci ja sama som vydatá a máme oddelené domácnosti. dôvod? ja mám len jednu maloletú dcéru, muž už dospelé deti, žiaden ex nám nerobí scény a cirkusy. u vás je to všetko presne opačne. obaja máte viac ako jedno maloleté dieťa a ex robí problémy. nedávala by som zväzok dokopy, zatiaľ ešte nie. možno neskôr, keď deti podrastú. ale samozrejme, toto je čisto vaše rozhodnutie.

ak sa predsa len rozhodneš pre tento krok, dám ti jednu radu na nezaplatenie. ak vlastníš nehnuteľnosť, v žiadnom prípade sa tejto nehnuteľnosti nevzdávaj! on môže mať po sobáši ďalšiu požiadavku v zmysle: dajme majetky dokopy, postavme si dom alebo kúpme niečo väčšie, je nás veľa, bla bla bla... nie, nikdy sa nevzdaj toho, čo vlastníš. ak, tak vezmite hypo spoločne a kúpte niečo "nové" spoločne. to, čo máš teraz, to si ponechaj.

danica2711
30. júl 2022

keď nebudete bývať spolu, bude súdu úplne jedno, či ste manželia alebo nie, skôr to možno bude kontraproduktívne, pretože to je divné. Porozmýšľaj, či tento dosť absurdný dôvod je tým jediným, prečo si ťa chce vziať, ja ti mám taký pocit, že je za tým niečo úplne iné. Ako dobre ho poznáš? A máš o ňom informácie aj z iných zdrojov, nielen z jeho rečí? Každopádne, ak to aj urobíš, najprv si starostlivo ošetri svoje majetky a čo je najdôležitejšie, staraj sa o blaho vlastných detí

54tinka54
30. júl 2022

@cicinkova určite nie, to je aká blbosť. Pokiaľ neplánujete spoločnú domácnosť tak na manželstvo by som nepristala.

cicinkova
autor
30. júl 2022

@terka402 tak to budem možno prvá lebo takto mi to vyhovuje.

cicinkova
autor
30. júl 2022

@marca12 niesom snim z vypočítavosti a áno verím mu lebo mi neklame. Dlhy nemá. Nepoznáš nesúď.

cicinkova
autor
30. júl 2022

@karhu prepáč nepochopila si to Oni sa ho boja,lebo ich mama chce aby sa ho báli tak to prezentuje na súde. Bola som natom súde keď deti odchádzali tak nám zamávali a usmiali sa. To aby sa báli a nemali radi otca je len prianie ich matky nie deti.

cicinkova
autor
30. júl 2022

@jaskolka mi by sme žili v podstate spolu tak ako doteraz len nie v spoločnej domácnosti. Nemáme rovnakú trvalú adresu. On má rodinny dom tam chceme pristaviť ešte ďalšiu izbu pre deti. Ja mám zatial podnájom než to spravíme aby deti boli v škole na ktorú su naučené. Tak preto

cicinkova
autor
30. júl 2022

@sense my sme sa chceli zobrať skôr než došlo k tomuto. Jeho deti majú 8,12 a moje 9,13. To je ten problém deti sa ho neboja ich matka to chce tak uhrať na súde že sa ho boja,ale to nieje pravda.

cicinkova
autor
30. júl 2022

@spadnutaslivka to ja viem to je pre mňa prvoradé. Ďakujem

cicinkova
autor
30. júl 2022

@luccija on keď má deti tak je u seba doma a mi snimi. Majú sa tam kde hrať má veľkú záhradu. Ja mám len malý byt v prenájme. Áno budeme bývať tak ako doteraz každy má svoje lebo najprv poriesime prerábku a potom sťahovanie ale to môže nejaký čas trvať.

xena0
30. júl 2022

No takto by som do svadby určite nešla

cicinkova
autor
30. júl 2022

@zuzinka888 to máš pravdu mi by sme sa zobrali z lásky už sme to chceli ale situácia je skomplikovala a Arabelin prsteň nemám aby bolo všetko šup šup

cicinkova
autor
30. júl 2022

@janetinka27 ale má on je také moje srdiečko. Ako som už písala do niektorého komentu. Zobrať by sme sa zobrali aj tak len sme sa k tomu nedostali a problém nastal skôr. Už to nevrátime. Na súde to stále opakujú že som len priateľka ja tomu nerozumiem čo tým sledujú. S čistým svedomím môžem povedať že mi sme šťastní

cicinkova
autor
30. júl 2022

@54tinka54 spoločná domácnosť bude,ale najprv sa poriešia veci čo treba. A to bude nejaký čas trvať. Ja som to nemyslela tak že už dokonca života budeme bývať oddelene.

sense
30. júl 2022

@cicinkova v tom veku už bude brat do úvahy súd aj názor deti. Takže toto je pre mňa slabý dôvod na svadbu.

zmrzlinka2021
30. júl 2022

@cicinkova spolocna domacnost v zmysle, ze ty sa nastahujes do jeho nehnutelnosti? alebo chcete mat nieco spolocne ako buduca rodina?

cicinkova
autor
30. júl 2022

@danica2711 áno máš pravdu. V prvom rade su deti. A áno poznám ho dobre a nie len z z jeho reči. A súd nieje jediný dôvod prečo sa zosobášiť. Budeme bývať ako doteraz ja v podnájme z deťmi preto lebo tu navštevujú školu ja prácu on je snami cez týždeň keď mu to práca dovolí ale keď máme voľný víkend aj on aj ja tak ideme k nemu domov a trávime čas tam. Až sa porieši prístavba a tak bude aj sťahovanie. Len to nebude hned.

cicinkova
autor
30. júl 2022

@panelacikova ďakujem za super odpoveď ďakujem a teraz ktomu priateľ má záujem o deti a veľký každy druhý týždeň za nimi jazdí 140 km. Jeho ex je taká že ho nechá prejsť tie km a potom mu pri bránke povie že deti su choré že snim nepôjdu. Priateľ nepije,nefetuje jeho jeden zlozvyk je fajčenie. On sa snaží starať zaujímať o deti ale permanentne mu je to prekazene zo strany exmanželky..
Toto sme si aj my povedali že, treba najprv všetko poriešiť a pristaviť a tak ja som sa hned sťahovať nechcela lebo moje dcéry majú ešte ta staršia 2roky odchodit na ZŠ a pôjde na strednú a ta mladšia 4 roky na ZŠ a tiež na strednú ja by som chcela aby obydve dochodili ZŠ na ktorú su naučené a majú tam kamarátov. Sťahovanie potom by bolo iné jednoduchšie aj pre deti.
Najväčší problém je ten že jeho exmanželka má spadnuté na mňa a moje deti proste jej prekažame. Veľmi ma to trapy neviem čo urobiť chcela by som priateľovi pomôcť aby videl deti síce hovorí že to nič ale viem že ho to trápi že ich nevidí. Prosím ťa nenapadá ťa ako by som mu mohla pomôcť. Ja som mu navrhla aby sme sa rozišli ale to zamietol že otom sa nebude ani baviť. Jestli by ťa niečo napadlo budem rada za každú radu. Keď tak napíš správu.Dakujem už som stoho zúfalá netuším ako pomôcť.