Zdravim žienky..prosim poradte, alebo napiste mi Vás nazor na tuto situaciu ktoru momentalne riesime v rodine: Moj manzel ma jednu sestru.mamu nepoznali lebo umrela ked boli ešte malí tak im ju nahrádzala jej sestra ktorá zije v Brne..v novembri ju bola svagrina s manzelom navstivit a ukazat jej ich novonarodeneho syna..koncom februara mala táto teta 70tku tak sme jej s manzelom zavolali aby sme jej zagratulovali..ked sme koncili hovor teta s usmevom hovorí ze dufa ze tých 500 eur co nam poslala sme dali nasej dcerke na knizku ..s manzelom na seba prekvapene pozerame ze akych 500 eur..vraj nam ich poslala po svagrinej ze aj im dala pre malého aj nám pre nasu dcerku..kedze ona vlastne vnucata nemá chcela nieco dat aspon nasim detom..ze aj tak nema komu dat...ked videla akí sme prekvapeni s muzom hned ze ide volat svagrinej a si to snou vydiskutovat..ze co to ma znamenat..nechceli sme aby sa rozculovala kedze je chora na srdce tak sme jej povedali ze ano dostali sme peniaze len sme na to zabudli akosi..ze vsetko Ok..tak sa ukludnila..po skonceni hovori manzel hned volal svagrinej ze ci nam nahodou nezabudla nieco dat co poslala teta..tak najskor sa tvarila ze nevie o com hovori ze nic nezabudla..ked sme jej povedali ze sme volali s tetou tak zrazu si spomenula ze heej ze poslala peniaze ale ze nam ich zabudla dat ze nam ich posle na ucet..to bolo 27 februara odvtedy nic..peniaze neposlala..ked jej manzel odvtedy volal zakazdym ze ano posle. ze čaka na vyplatu..potom zase caka na manzelovu vyplatu..potom jej nejde internet banking..uz je to vyse mesiaca a dotearz sme peniasky ktore nam poslala teta nevideli..
Minuli ich a teraz ich nemá a ani vám ich nevie zabezpečiť, lebo by jej chýbali.
Komu tie peniaze tetaz treba viac? Sestre ci vam?povedala by som.ze pockam.ale chcem pisomne.ze vam ma odovzdat 500 eur.lebo....peniaze patria vasmu dietatu.ale v dnesnej dobe jej nedas noz na krk...a v buducnosti by som si dala pozor na taky charakter
Nedala vám tie peniaze, dúfala, že to nezistite, teraz ich už zrejme ani nemá, dúfa asi, ze to "pôjde do stratena". Jednoznačne by som ju urgovala, hoci aj denne. Už len to je blbé, že tajila peniaze, prisvojila si ich, svojim spôsobom mi to príde trochu ako krádež, nebolo to jej, ani pre ňu,svoje predsa dostala. Píš jej, volaj, proste je to tvoje a hotovo.. Nebude to drzé, drzá bola najmä ona
@janinah nám ich netreba teraz surne..ale je to pre nase dieta..keby sme jej toto iste spravily my tak nas roznesie v zuboch..
Chybu ste spravili uz hned na zaciatku, tete ste to zatajit nemali, nedostala by z toho infarkt, mozno by ste ich skor dostali keby jej teta vycisti zaludok, takto nedostanete nic pretoze tie peniaze uz nema a vy sa ich tazko domozete. Takze sa s nimi rozlucte.
Ktovie kolko krat sa to stalo alebo sa to este stane....niekedy to ani nemusi zmienit...je len na vas co dovolite svagrinej...
Riešiť splátky keď ich nemá? Nech napríklad spláca po 150€? 🤷♀️
@jajka71 ako to myslis dovolite?..ako sme tomuto mohli zabranit?
strašne blbo a detinsky ste sa zachovali...teraz si o vás teta myslí, že akí nevďačníci, ani si nespomenuli, žeby hneď poďakovali a dokonca zabudli, že som im nejaké peniaze poslala...tak to je už iný level, aby práve z vás teta nedostala infarkt
Keď jej budete najbližšie volať, povedzte, že ak vám ich do týždňa nepošle, že všade poviete a celej rodine, že je to obyčajná zlodejka, čo bez hanby okradne malé dieťa... Boli to peniaze pre vášho malého a nemala nijaké právo ich ukradnúť. Kľudne by som sa dodatočne priznala starkej, že vám ich nedala, len ste nechceli aby sa pre to rozrušila..
@zuzpap tak prepac ale v tej chvili sme boli takí zaskoceni ze sme nevedeli na rychlo vymysliet..chcela by som vidiet teba v nasej situacii..tete sme potom podakovali že nam poslala peniaze..snazili sme sa ju ukludnit ze sme peniaze dostali preto lebo hned vyskocila a zacala byt nerovzna..a kedze ma zasebou 2 infarkty nechceli sme aby sa rozrusovala..
Tak to je poriadna chudera,ked toto dokaze urobit a este je tak blba,ze si myslela,ze na to nepridete? Najlepsie by bolo,keby teta narobila poriadky
Súhlasím s vyssie povedat pravdu tete lebo raz sa to dozvie a ver ze to bude len a len horšie a ona narobí poriadky a... Skuste aj vy... Domahajte sa tých peňazí sú vašeho dieťaťa nie jej.. Takže čím skôr to začnete riešiť tým lepšie hlavne to neodkladajte.... Bombardujte ju tým stále stále a choďte osobne za ňou keď sa dá.. Ale riešte to... Potom keď to nebudete riešiť tak ona to bude pokladať že už je to do stratena a ze to už ani riešiť nebudete.. Snažte sa ti riešiť tie peniaze nie sú jej takže ju môžte udať na políciu že vám ukradla Peniaze pre vaše dieťa skúsite ju postaršit
vaša švagriná sa svojim konaním dopustila spáchania prečinu sprenevery podľa ustanovenia § 213 ods. 1 Trestného zákona, za čo jej hrozí trest odňatia slobody až na dva roky. Vyzvite ju, aby Vám predmetné peniaze odovzdala v určitej lehote s tým, že ak tak neurobí, podate na ňu trestné oznámenie.
@ciaciacia a ako jej to dokazu? Slovo proti slovu, nemaju nic na papieri
@0kristina0 ak sa peniaze odovzdávali osobne zisti sa okruh osôb, ktoré boli prítomné pri odovzdaní a tieto budú ako svedkovia vypovedať na polícii, bola tam určite teta, prípadne jej manžel, ak ho ma, bola tam určite švagriná, ktorá síce sama seba usvedčiť nemôže ale mohol tam byt aj manžel švagrinej, ktorý ak by vypovedal nepravdivo pred políciou a súdom, dopustil by sa zase spáchania trestného činu krivej výpovede a krivej prísahy, čím spôsobil trestné stíhanie aj sebe. Keďže presne okolnosti skutku nevie ani autorka, mohlo tam byt aj viac dôkazov.
@ciaciacia len svagrina moze tvrdit ze jej peniaze dala, toto jej nikto nedokaze, nech sa zmieria s rym, ze tie peniaze neuvidia
@0kristina0 ale pochopte, že švagriná môže tvrdiť co len chce, pokiaľ budú prítomné usvedcujuce dôkazy, ktoré preukazu tvrdenie autorky a samotnej poškodenej tety. Vy ste tam neboli, tak neviete aké množstvo dôkazov sa dá zadovážiť. Z vlastnej skúsenosti môžem potvrdiť, že len samotné oznámenie páchateľovi, že naňho podate trestné oznámenie veľakrát stačí, aby napravil protiprávny stav, ktorý svojím konaním spôsobil. Samotné Dokazovanie je vecou orgánov činných v trestnom konaní.
@ciaciacia jediny svedok je svagrinej muz a teta, jej muz proti svojej zene nepojde a teta netusi ci tie peniaze naozaj dala autorke takze toto sa bude velmi tazko dokazovat, nakoniec ich vyjde sud viac ako tych 500€
a co na to jej muz? ako sa k tomu postavil on? myslim ze peniaze od nej neuvidite tak jedina cesta je cez neho .. je to smutne ale zial aj za menje sa rodiny rozhadali ... tete by som neklamala zavoala jej a vysvetlila to , aby sa uz nieco podobne nezopakovalo ...
@0kristina0 ako viete, že jediný dôkaz je výsluch svedka - manžela? Vy ste tam tiež boli? Ak by manžel v trestnom konaní vo svojej výpovedi klamal a toto by sa preukázalo, tak by prichádzalo do úvahy aj jeho trestné stíhanie z trestného činu ako som už uviedla vyššie. Aké peniaze mate na mysli? V trestnom konaní sa žiadne poplatky nikomu neplatia, ani na polícii ani na súde. Toto ste si zmylili s civilným konaním pred súdom, ktoré vo väčšine prípadov podlieha poplatkovej povinnosti. Naopak, toto sú veľmi jednoduché veci na Dokazovanie, ak je prítomné kvalitné množstvo usvedcujucich dôkazov, vybavuje sa v skrátenom trestnom konaní, ktoré je veľmi rýchle. Nechcem sa už opakovať ale ešte raz zdôrazňujem, že autorka môže dosiahnuť nápravu protiprávneho stavu už len tým, že oznámi páchateľke, že na ňu trestné oznámenie podá. Ďalším usvedcujucim dôkazom môžu byť aj páchateľkyne písomne prenesené sľuby, že peniaze odovzdá, ktoré potvrdzujú, že si je sama vedomá svojho protiprávneho konania.
a prečo si chcela niečo vymýšľať?... tým, že vám to teta pripomenula, hneď pri prvej príležitosti, sa len potvrdzuje, že celý čas od odovzdania peňazí švagrinej, po moment kedy ste sa jej ozvali, čakala, že jej zavoláte a poďakujete...fakt nechápem komu ste tým svojim nepremysleným krokom pomohli a tety mi je úprimne ľúto
Wow to je mi luto a jeho sestra je obtcajna zlodejka...
@ciaciacia ale ved na pozerani USA filmov nieje nic zle, len ich obsah nieje zdrave aplikovat do realneho zivota 🤦♀️
Precitaj si este raz svoje komentare a zamysli sa. Zjavne netusis ako funguju zakony, policia a sudnictvo na slovensku, inak by si nikdy nenapisala to co pises.
A.... V pravidlach skupiny je, ze si tykame.
@joannita v ktorom americkom filme sa posudzuje protiprávne konanie podľa slovenského trestného zákona? V ktorom americkom filme sa rieši, že preciny (menej záväzné trestné činy) sa prejednavaju v skrátenom konaní vydaním trestného rozkazu? Vaša paralela na USA je úplne nemiestna. Ja viem presne o com hovorím,
Žijem v realite a držím sa len slovenskej legislatívy. Autorke som chcela pomôcť, aby mala vyjednávaciu páku na švagrinu. Pre dobrotu na zobrotu, ako sa hovorí. Kriminálne filmy oblúkom obchádzam. Mne stačia tie slovenské kriminálky, v ktorých vystupujú reálni občania SR dopúšťajúci sa protipravnej činnosti. Mojou hlavnou úlohou je, aby boli spravodlivo potrestaní, aby slušní občania SR mohli pokojne a bezpečné žiť na SR bez akýchkoľvek obáv o svoj život, zdravie a majetok. Ubezpečujem vás, že ani váš výsmech nezmení nič na tom, že svoju prácu budem brat naďalej ako poslanie.
Vyhovára sa, možno ich už na niečo minuli?? Alebo si povie ze sak zabudnete