Zdravím. Idem si k vám pre radu a aj sa trochu vyrozprávať. Mám 24 rokov a od minulého roka od októbra som kvôli korone na home Office. Keďže sa mi zdalo že je zbytočné platiť si podnájom v meste keď aj tak vôbec nikam nechodím, vrátila som sa do mov do môjho rodného domu na dedine k mame, otcovi a bratovi. Môj problém vznikol pred týždňom keď som sa náhodou v potravinach dozvedela že otec každemu v dedine rozpráva že len sedím doma zavretá v izbe a nič nerobím, že som povaľačka a že mu tým robím hanbu. Pritom veľmi dobre vie že normálne pracujem akurát že pracujem z domu. Odvtedy som sa to opýtala viacerých známych že čo si myslia že robím a oni že si mysleli že som nezamestnaná lebo im to môj otec tak povedal. Prosím ako sa mám postaviť k tejto veci?
Pobaliť si veci a ísť naspäť do mesta. Budeš mat kľud a svätý pokoj.
Mladá baba a nikam nechodíš? Veď začni trosku žiť, nájdi si priateľov a nemusíš riešiť čo otec kde rozpráva
@ckocka asi tak 🙄
@pribinak mám dosť náročnú prácu takže bohužiaľ po hodinách za počítačom je pre mňa jediná "zábava" uložiť sa do postele 🙄
Prepáč, ale aj pre psychohygienu by si si nejaký koníček mala nájsť. Je smutne ak tvoj život je len praca a spánok
Kludne povedz otcovi že sa môže hanbiť. A opýtať sa ho že prečo to robí?
Odíď a otcovi povedz že je 21. Storočie tak sa dá pracovať aj na diaľku . A vŕtať niekde pracuje ? Ak brať do i manuálne zrejme tá s ním porovnáva
Môže Ti to byť jedno,čo si iní myslia. Ty vieš,ako to v skutočnosti je, a to je hlavné. Nemusíš nikomu nič vysvetľovať. Držím palce!
Keď mám byť úprimná tak mne to tak aj vyhovovalo, keďže začínam pracovať už o siedmej tak predtým urobím aj nákup a keďže internet doma využívam hlavne ja tak platím aj za ten a aj polovicu nákladov na energie. Len za posledný týždeň sa doma cítim veľmi nekonfortne a naozaj akokeby som nič nerobila
starsia generacia povazuje za uspech a skutocne zamestnanie ked sa ides pretrhnut od roboty a je to aj patricne vidiet.. ked sedis doma a tukas do compu ma pocit ze fakt nic nerobis.. pri tom realne robis dost.. dalsia vec to ze tam byvas mu davas ako keby pravo aby sa ti vrtal do zivota - ma prehlad co robis nerobis... a este je tu moznost taka ze ako keby zavidi alebo istym sposobom nedopraje ze mas mozno z jeho pohladu na ruziach ustlane.. byvanie, fajna praca z domu, pohodicka a on si mozno musel vsetko v zivote oddret..(nvm) a preto tie reci a tak... si myslim.. ale inak ja mam to iste :D a uz na to kaslem.. som povedala ze az si budem kupovat dom v spanielsku za tie zarobene eura, oddrete od compu, tak ich pozvem na kolaudaciu :D
otcovi by som povedala co to trepe a isla do svojho. co ta to napadlo sa terigat k rodicom och. usetrit 500€ ale chod. si dospela,pracujes, byvaj sama. otec by mozno aj bol rad
Snad si rodicom davala nejake to euro na byvanie. Nebolo im divne, ze odkial na to beries peniaze. Mozno si mala nieco usetrene, to neviem. Mozno tam by bol priestor na porozoravanie. Ak sa ale da, tak sa vrat do svojho.
Tvoja mama, co na to?
Mne to pride tak ze otec ta nechce spat doma a mas ist predsa len do toho podnajmu v meste. Ale trepe blbosti, to je fakt. Ved moze normalne povedat, nie? Nemas taky pocit, ze im zavadzias v dome?
A nemyslel to otec tak, že nič nerobíš v domácnosti? Že si stále v izbe, bez aktivít, bez pomoci doma? Spýtala si sa otca rovno? Mne je čudné, že aj tvoji známi si mysleli, že nepracuješ. Ty sa s nikým nestretávaš, nerozprávate sa?
Evidentne ho neteší, že bývaš pod jeho strechou. To čo rozpráva ľuďom v dedine je zlomyseľné a zákerné. Je mi to ľúto. Odíď odtiaľ.
nerobil otec kedysi tvrdo, manuálne? Možno mu príde sedieť na zadku a ťukať do klávesnice ako ničnerobenie...
Mozno to myslel tak celkovo. Ze si len v izbe zalezena nemas inak zivot. Mà pocit ze stagnujes zašivaš sa nežijes. A v urcitom smere mà aj pravdu.Ze nerobis aktivity mimo dom nemas vztah partnera kamosky zaluby atd. Proste nepaci sa mu tvoj zivotny styl. Znie to dost depresivne ze len robis doma z pc a potom ides spat a tak dookola. Nejak nechapem preco si sa vratila domov .koli $ aby si usetrila no tymto si urobila krok spet. Malo by Ta viac trapit nie to co o tebe otec hovori druhym ale to ze nikam nechodis to Proste nie je zdrave. Keby si zila v podnajme tak by o tebe take reci neširil, normalne mu povedz ze vies co o tebe hovori ludom nech ti vysvetli preco to robi.
@abbey1 on rozpráva že som nezamestnaná lebo som sa to dozvedela v miestnych potravinách keď sa ma predavačka opýtala či som si už za tie mesiace našla robotu alebo bolo aspoň niekde na pohovor. A potom som sa na to opýtala viac ľudí a že im tiež to isté povedal ale bolo im trápne sa má na to pýtať
@miadi užívať si budem o rok keď sa dostanem pracovne tam kde plánujem, aktuálne ma žiadne iné činnosti vôbec nezaujímajú, každý máme svoje priority, u mňa je to teraz práca a postup vyššie
Ach Jaj. Však sa odsťahuj keď máš prácu a máš po probléme. Pre nich a hlavne pre starších je práca iba taká , kde sa manuálne robí od nevidím do nevidím. A nedajbože je niekto úspešný , tak závisť na tri svetové strany.
Autorka, mimo témy, ale nepodcenuj psychohygienu a akékoľvek záľuby neodkladaj o rok. Baby ti dobre rádia. Rovnováha je dôležitá. Takymto ž. štýlom sa blížis k vyhoreniu
Ja nehovorim ze si mas “uzivat” ale ze mas žit. O rok mozes byt aj par metrou pod zemou. O rok sa ti v praci nic nezmeni len to ze nebudes robit home office Ale normalne v office. Mala by si vediet zvladat najst balanc medzi pracou a osobnym zivotom. Ale Rob ako chces ked nevies prijat dobre mienenu radu tvoja smola. Skodis sama sebe.
P.S nie len ze sa pripravujes o podstatnejsie veci v zivote ale aj skodis svojim prioritam - znizujes svoju vlastnu produktivitu ( to nie je len Moj nazor na to mas kopec studii potvrdzujucich tento fakt .. nastuduj si zamysli sa )
Ako uz tu bolo spomenute, starsia generacia vnima praca za PC, resp takmer kazdu mentalnu pracu za “panske huncutstvo” a zintenzivnilo sa to nastup masivneho HO. Obrn sa trpezlivostou, otca v tomto smere ignoruj, a ludom vysvetli, ze takto z domu robi kvantum ludi. Ak mas ciel, tak ten tok vydrz a nieco usetri, uz nikdy tolko neusetris ako teraz!!!! A potom samostatne byvanie. Ale, urcite si najdi cas na relax, v momente ako vypnes pc, tak vypadnut vonku, cvicit, behat, bike…a ak mas aku taku potrebu tak aspon kamosa ma sex. Nebudes potom tak zasadne vnimat tieto blbosti okolo.
A otec si čo myslí,ze odkiaľ ti padajú penezi😂😂z neba? No ja keby sa toto dopocujem o sebe, že vlastný otec o mne takto, v tu ranu idem za nim,ze co tliacha po dedine?! Vy sa doma nerozprávate?
Ak dobre zarobis, migaj do mesta, malú garzónku ... robota, prechádza,fitko, kaviareň, cukráreň, knižnica,..majn got,v meste tolko možností pre mladú slobodnú, ...ja mat späť 20 a toten rozum co teraz ..balim saky-paky a jecham do Prahy🤣🤣 minimálne
Pytala sim sa iné, ale nevadí. Nehovoris s otcom? Nehovoris so svojimi znamymi? Podielas sa doma aktívne na rodinnom živote? Vies iste, čo otec hivoril? Ci to nebolo mylbe interpretované+
Ale to ti kôň nevysvetli. Musíš komunikovať s ludmi priamo. V prvom rade mal byť rozhovor s otcom.A ďalšími členmi domacnosti.
@zenazaba nerozumiem tejto matematike 🙄 môj otec ma 58
Vydiskutovať si to s otcom, stará škola ktorá asi ani poriadne nevie čo znamená home office, alebo obetovat € za podnájom a mať svoj pokoj. Tak či tak predpokladám že aj rodičom prispievaš, ked tam teraz bývas a kedze pracujes aj z domu dost vyuzivas ich energie.
@zenazaba slovensko je stale vo vacsine ruralna krajina a s tym suvisi aj iste vnimanie sveta, pozri si sociologicke vyskumy a uvidis velke rozdiely medzi mestom a vidiekom. Cize vek je jedna vec a ked sa to spoli s celkivym svetonazorom a vnimanim aj mladsi jedinec moze zastavat rigidne nazory.
Prestať považovať vlastné bývanie za zbytočné.