Čo sa deje? Neviem príčinu

janepnd
27. júl 2017

Zdravím žienky. Potrebujem radu. Som zasnúbená s priateľom, čiže pripadá svadba a rodina. ALE !!! On sa úplne zmenil. Nepochádzame z jedného mesta, čiže sme nikdy nemali problém s diaľkou. Momentálne je však priateľ 80 km odo mňa - pracovne, čiže vídame sa len cez víkendy. Posledné týždne nášho vzťahu sú hororové. Neviem čo sa deje. Víkend, čo sme spolu je všetko úplne v poriadku, na začiatku týždňa všetko ok a zrazu príde deň, kedy sa už proste neozve. Bez príčiny. Keď to má príčinu, tak úplne smiešnu, urazí sa a nahnevá v podstate za nič. Navyše si myslí, že ho podvádzam. Nuž, ale to pravda nie je - som pracovne vyťažená a aj keby som nebola, neurobila by som to. Strašne ma to psychicky ničí. Ak mu volám, nedvihne. Ak mu píšem, nereaguje. Pocit je to hrozný, neviem čo sa stalo, či sa jemu niečo nestalo, či je v poriadku, neviem, čo robí a v jednoduchosti povedané ja neviem o ňom nič. Trvá to tentokrát už 3 dni. Žiadna reakcia. Žiadne odpovede. Pri poslednom telefonáte sme sa lúčili s tým, že mi povedal, že sa už teší na víkend, že ma miluje a mu chýbam - ako v normálnom vzťahu. Od vtedy ma ignoruje a ja jednoducho neviem, čo sa stalo a aká je príčina. Akoby mu na mne prestalo záležať. Časom sa ozve sám. Teraz to už trvá dlhšie. Neviem rozmýšľať, mám strach, cítim sa hrozne. Som na dne. Žienky, píšem lebo by som rada vedela na toto všetko váš názor. Sama si pomôcť neviem. Pozeranie na telefón, či sa tam nezjaví odozva ma fakt zabíja. Ozývať sa mu dookola do nekonečna nechcem. Nejaká rada, názor? Máte s niečím takýmto skúsenosť? Ďakujem.

misela36
27. júl 2017

Čo tak ísť za ním a vydebatovať to.sadnúť na vlak,autobus,taxík apod.,zobrať si deň voľna v práci a neohlásene ho navštíviť,aby sa vyjadril.možno sa len zľakol svadby a možno chce odísť zo vzťahu.ak by chcel odísť,tak ho nechaj a utekaj do nákupného centra a kúp si šperk,hodinky,vínko,knihu apod.a nechoď do práce.

veronka1234
27. júl 2017

No podla mna je najhorsie ist ho prekvapit neohlasene. To nikdy nedopadne dobre. Prepac, ale ja si myslim, ze ma inu.

sissy27
27. júl 2017

@janepnd v prvom rade - ja osobne by som nezostávala s niekým, kto mi neverí a už vôbec by som si ho nebrala za manžela... toto by bolo prvé, čo by som riešila. Kde nie je dôvera, tam to fungovať nebude...
Že sa neozýva tak často ako by si si ty predstavovala - to ťažko hodnotiť, mňa by s prepáčením drblo, keby mi niekto volá 3x za deň len aby ma počul... teda áno, na začiatku je to milé, sladké, ale po x-rokoch vzťahu, kedy obaja o sebe vieme čo približne v ktorej časti dňa robíme, mi to príde trošku na hlavu...
No ale ak zmena v jeho správaní prišla náhle, obviňuje ťa z nevery, bezdôvodne sa uráža a neozýva, nedvihne telefón, tak nechcem maľovať čerta na stenu, ale podľa mňa si to s tou svadbou rozmyslel a nevie, ako ti to povedať, tak sa ťa snaží dotlačiť do bodu, kedy to ty ako nespokojná ukončíš a on z toho vyjde ešte ako ublížený chudáčik... a ani by som sa nečudovala, keby bola v hre nejaká ďalšia slečna...
Sorry za úprimnosť takto zrána, asi to nie je úplne to, čo si chcela čítať, ale žiaľ, celkom bežný jav...

misela36
27. júl 2017

@veronka1234 si myslím,že keď už mali pred svadbou boli si blízkí a on takto,tak "neohlásená návšteva" je o.k.

oslo1
27. júl 2017

Toto mi robil jeden moj byvaly, ja som tiez volala, smskovala ako blba a on nic. Casom som zistila, ze uz to tahal s inou.
A moja rada? Predtan mu volat a vypisovat, no tak prinajhorsom sa nebudete pocut cez tyzden. Nech je on ten aktivny.
Najdi si hobby, aby si furt na telephone nezizala.
A co sa tyka tej jeho ziarlivosti, no vies ako sa hovori, podla seba sudim teba.

daninka2
27. júl 2017

Vies co by si mala urobit? Nastartovat ho. Chod von s kamoskami na kavicku atd, vyfot sa capni fotku na fb a hlavne mu nepis. Chlapovi docvakne pokial ta ma rad. Ono stava sa aj ze po zasnubach, svatbe si je jednoducho isty tebou aj to co hovoris ty mu pises on ta ignoruje hovori za vsetko. Pokial mu nedocvakne nema to vyznam, zrus zasnuby a zi dalej svoj zivot. Niekedy tym tutmakom treba "preplesk" aby sa zbadali ze niesu pani tvorstva

emka13
27. júl 2017

☹ porozprávať sa úprimne. Zistiť čo sa deje.

veronka1234
27. júl 2017

@oslo1 suhlasim uplne s tebou, ja som tiez pisala z osobnej skusenosti. Tiez sa mi ex odmlcaval, neozyval sa, mal strasne vela prace a zrazu bum, mal inu

janepnd
autor
27. júl 2017

@misela36 .. Nie je to dobrý nápad a neviem ani kde by som ho hľadala keď mi nedvíha - neviem o ňom nič. 100x som sa ho pýtala, či vzťah necháme tak - nie nenecháme - čo ma to vôbec napadá?

@veronka1234 - Snažila som sa to zistiť, nakoľko sa to nestalo prvýkrát, ale je to už nejaký ten týždeň. S priateľom som aj otvorene a priamo rozprávala o tom - som jedna z tých, ktorá plne chápe toho druhého nech sa už deje čokoľvek. Ako som už spomínala - ak som spomenula rozchod, jeho reakcia - škaredý pohľad, na čo do kelu myslím ? čo ma to napadá ? či mám iného priateľa, že to chcem ukončiť. Keď som sa spýtala na inú ženu - oheň na streche opäť - ukázal mi správy, telefón (hoci som nežiadala). V utorok mi hovoril, aký on má krásny vzťah, že chce tých rokov ešte 10x toľko ako sme teraz atď .. atď .. neviem .. fakt neviem ..

mandala77
27. júl 2017

@janepnd ako dlho ste spolu? Dovtedy keď nechodil na týždeň mimo, si si nevšimla nič podobné? Keď sa potom stretnete, ako Ti vysvetlí, že Ťa ignoruje?
V Tvojom prípade by som sa mala veľmi na pozore. Z môjho pohľadu chce v Tebe vzbudiť pocit viny, upodozrieva Ťa z nevery, ignoruje, Ty zažívaš psychické nepohodlie. No ja by som z toho cúvla, buď rada, že ste len zasnúbený.
Ale zas nečakaj, že každý muž Ti bude x krát denne vypisovať a vyvolávať, oni myslia inak ako my a nepotrebujú to.

daninka2
27. júl 2017

@emka13 lenze podla toho ako sa sprava unho uprimnost nemoze ocakavat, ked jej cez vikend tvrdi ze ju lubi a potom ignoruje. Ako take zbabele decko

oslo1
27. júl 2017

@veronka1234 presne aj mne toto, dnes by som o toho chumaja ani bicykel neoprela.
Dnes som stastne vydata aj bez toho, aby sme si v case randenia vypisovali smsky, ja som busy zena, ked chcel so mnou kecat, tak ma pozval na rande. Ked ma chcel vidiet kazdy den, tak si ma zobral za zenu 🙂.
Ale inak take vztahy naprd ta naucia, co v tom dalsom vztahu nechces.

janepnd
autor
27. júl 2017

Baby, ja neočakávam nonstop volania a smsky a čo ja viem čo. Zvykli sme si proste zavolať, povedať ako čo, bol pozorný - to nehovorím ešte v utorok - pekne reagoval aký mám deň proste fakt milé to počuť, ale zrazu ..... v utorok ku večeru nič a od tedy nič vôbec dodnes. Bez dôvodu. Iné alebo čudné správanie mimo tohoto som si nevšimla. Ja moc sociálne siete nemusím - ale reagoval mi tam na foto srdiečkom. Tak čo do kelu si mám o tom myslieť - táto reakcia bola dnes ráno. My sme mali perfektný vzťah a sám to aj on povedal. Nuž ja neviem, strácam sa v tom.

@daninka2 no ono mi to neraz prišlo tak, že si je mnou istý a preto si začína robiť čo chce ? neviem :(

janickacrazy
27. júl 2017

@janepnd Tu žiadny rozhovor nepomože, podľa mna ťa podvádza a samozrejme, že ti to do očí neprizná, zbabelec. Toto je klasický scenár, on ťa upodozrieva z nevery preto, lebo sám je neverný, vždy to tak býva. Rozíd sa s ním, maj svoju hrdosť. Zruš zásnuby, nech si hladá inú čo mu bude takéto správanie tolerovať. Čo si o sebe myslí? Nedvíha ti telefony cez týžden a cez víkend je zrazu všetko ok. To je pekná blbosť.

mandala77
27. júl 2017

@janepnd no, sú dve možnosti. Buď moc preháňaš a riešiš význam každej sms, či už príde alebo nie, vysvetľuješ, analyzuješ. Následne keď to s ním rozoberáš, vyrukuješ s rozchodom, čo on nechápe čo to vôbec hovoríš a tak spýta sa, či niekoho máš. Takto sa môžete dobre zamotať a toto spôsobuje veľa problémov. Zbytočných. Takže ak je to toto, sa hlavne ukľudni. Dohodnite sa na tom, že Ti raz za deň zavolá aby si bola v kľudu.
Alebo druhá možnosť: len tak z ničoho nič Ťa upodozrieva, vôbec ani potom s Tebou nekomunikuje, nechce si to vysvetliť.
Ale ako viac píšeš, tak mám už skôr dojem, že to je tá prvá možnosť.

libawet
27. júl 2017

@janepnd asi má už inú tam, kde robí a nevie, akoby Ti to povedal. ( to je taký vtip - " a tá iná ju má inú? Nie, ale má ju tu ! " ) ....prepáč, to ma tak napadlo, asi nie moc vhodné, ale bohužiaľ pravdivé u niekt. typov chlapov.

janickacrazy
27. júl 2017

@janepnd Inak to nie sú 3 dni, ale 2, ved je len štvrtok ráno preboha, ved ti nemusí volať každý den, možno mu fakt s tým lezieš na nervy, ked to tak čítam. Nepíš mu nevolaj, nevtieraj sa stále, je to otravné.

felycity
27. júl 2017

každopádne jeho správanie je divné a pokiaľ je vo vzťahu je aj nezodpovedné a smerom do budúcna takéto chovanie neveští nič dobré, ja osobne by som zašla za ním ( pre mňa divné, že nevieš kde ho hľadať... minimálne v prípade, že ste zasnúbení) a vydiskutovala, v pokoji vysvetlila tvoj postoj a uvidíš ako zareaguje je jedno či by si zistila či niekoho má alebo je v tom niečo iné, každopádne si treba sadnúť a porozprávať, ale pokiaľ on má pocit, že je to ok tak, tak ja hovorím, že nie, neviem si predstaviť mať rodinu s človekom, ktorý niečo takéto považuje za normálne.

veronka1234
27. júl 2017

@janepnd no ja neviem . Kazdy vzdy radi porozpravat sa, porozpravat sa. Ale dost casto su reci jedno a ciny nieco uplne ine. Moze hovorit ze je to krasny vztah a ze chce tych rokov este 10 krat tolko - ale preco sa potom tak nesprava? No kazdopadne ti zelam, nech to cele dopadne k tvojej spokojnosti. A este k tomu ked si sa pytala na inu zenu - nikto sa predsa neprizna ked podvadza. A prave ti, co podvadzaju, tak mavaju mobil najcistejsi - vsetko vymazavaju a davaju si pozor na to, aby sa im na to neprislo

0silvia0
27. júl 2017

@janepnd ideálne si dohodnúť presné termíny kedy si budete volať a kto bude volať. Napríklad zavolám ti každý deň večer o deviatej. Tak sa vyhnete nedorozumeniam a ty nebudeš musieť analyzovať, dedukovať, dúfať a stresovať sa.

janepnd
autor
27. júl 2017

@felycity no ja som sa s ním o tom bavila už nie raz. V podstate od kedy to začalo. Keď sme spolu je všetko okey a proste tak ako má byť, pýtala som sa na všetko .. úúúúplne na všetko a v pohodke vydiskutované, žiadne hádky okolo, opletačky .. všetko v poriadku, ale zrazu .. sa niečo deje ..

janepnd
autor
27. júl 2017

@0silvia0 to sme tak aj mali, volala som stále ak som prišla domov z práce, následne ku večeru a toľko bolo. Ak on chcel volať, mohol kedykoľvek - všetko v poriadku.

lucinocka
27. júl 2017

@janickacrazy no neviem, my sme manzelia 8 rokov...momentalne sme rozdeleni kvoli praci...ale kazde rano prve zavola on alebo ja...aby sme si popriali dobre rano a pocujeme sa cez den aj stokrat... ci som okej dosla domov...pomedzi to veci ktore treba vybavit, kupit... vecer malo na skype aj s malou... nechapem preco by jej nemal dvihat telefon... 10 sekund hovoru nikoho nezabiju

felycity
27. júl 2017

@janepnd ak sa niečo deje sú 2 možnosti, zistiť čo sa deje alebo sa teda odmlčať ( čo je pre Teba samozrejme z emocionálneho hľadiska ťažké), skôr či neskôr ale prídeš na to, že takto fungovať nemôžeš a nechceš, v prípade, že by ste boli zobratí tiež by ste takto fungovali na diaľku? len tak uvažujem, aké by to bolo keby ste boli v jednom meste ( stále pre mňa takéto chovanie je neakceptovateľné, že je takto nedosiahnuteľní a nikto nevie kde je, ako keby žil 2 životy).

kiwi3
27. júl 2017

"Žiadna reakcia. Žiadne odpovede." to znamena, ze ty mu nieco pises a on vobec neodpisuje? asi by som sa zacala zmierovat s tym, ze to nema zmysel. to mi pride, ze sa to snazi uhrat nejak dostratena...

mnamko
27. júl 2017

Ty si snim zasnubena a nevies ani kde robi a kde byva? To si tam nikdy nebola? Podla mna vedie dvojity zivot

janepnd
autor
27. júl 2017

@lucinocka presne takto to fungovalo celý čas .. ráno či už sms alebo hovor od neho ku dobrému ránku, po práci telefonát aký som mala deň ako som sa mala .. na skype sme tiež boli nie raz .. a ako som spomínala aj sám od seba zavolal a proste len tak .. no robil to ešte do terajšieho utorku - napísala som tu a chcem vedieť názor, pretože sa to zopakovalo .. prvý raz sme to vyriešili - žiadna iná v tom nebola, ani nič hrozné .. ale opakuje sa to a ja som na to nebola zvyknutá - prišlo mi to čudné, tak som sa spýtala na názor...

janepnd
autor
27. júl 2017

@mnamko viem aj kde robí aj kde býva 🙂 ale pri zákazkach je to ťažké, keďže sú stále niekde inde 😉

mandala77
27. júl 2017

@janepnd prosím Ťa, z toho čo píšeš, sa to teraz stalo prvý krát. Príliš riešiš. Nerob z komára somára. Lebo týmto docieliš rozchod veľmi rýchlo, sama svojim uháňaním. Ako chápem, že ak doteraz volal pravidelne, si prekvapená, že sa neozval a máš obavy, ale tým riešením to skôr zhoršíš.

mnamko
27. júl 2017

tak mu den dva neodpisuj aj ty ked sa ozve nech vie ake to je