Čo s takým manželom?

timotejka13
9. apr 2013

Ahojte,ani neviem kde zacat chcem sa postazovat na mojho muza.Niekedy je uplne v pohode pomaha mi s detmi,opere,ozehli,umyje riad a pod.Ale raz za cas mu prepne-ako napriklad vcera a vykrikuje mi ze hovno robim,ze dom je jeho-pritom ho mame pol na pol,aby som sa zobrala odkial som prisla,ze som v zivote hovno dokazala a tak.Ja neviem co to ma za stavy.Vcera mu normalne sibalo,hadzal lyzicky do drezu jak sibnuty.Lenze na druhy den sa tvari akoby sa nic nestalo povie mi prepac za ten vcerajsok mrzi ma to a pod.Potom je aj mesiac dva pokoj a zase pride taky den ked mu prepne.Uz som aj rozmyslala ze od neho odidem ale nemam kde ist s detmi uz fakt neviem ako dalej:(

rainbow0508
9. apr 2013

Osobne si myslim, ze problem nebudes ty, ale problem je niekde u neho a tieto vybuchy su len dosledok...skus nejaka popatrat (ak sa neda s nim na rovinu o tom hovorit), ci nema nejake problemy v praci, v rodine a podobne.

jabadaba
9. apr 2013

skusila si sa premoct a namiesto hnevu (opravneneho) popytat sa ho v klude co ho tazi, trapi ci inak navodzuje jeho vnutorny nepokoj? Tieto stavy mozu byt odrazom niecoho potlacaneho co podchvilou nezvladne a riesi amokom. Zial, na tebe. Povedz mu, ze taketo zmeny nalad nie su v poriadku a co ho teda trapi, nech sa Ti zdoveri, ze to spolu mozno poriesite. Mozno sa mu aj ulavi. Ktovie. Z niecoho taky labilny je, zrejme potom staci nejaky podnet, aj zanedbatelny, a jemu sa spusti ventil, ktory nabera na obratkach. Ale takto sa neda existovat. Tak bud prijme tvoju pomocnu ruku a zveri sa Ti co ho tak zoziera alebo zacne svoj temperament vedome kontrolovat a nauci sa ho zvladat sam.

sorciera24
9. apr 2013

@timotejka13 a to mu prepne len tak samo od seba? ziadna situacia, ci hadka tomu neprechadza? to len tak z jicoho nic, je ticho a zrazu zacne nadavat? 😕

lubikan
9. apr 2013

doma mam to iste,podla mna nevie uniest tlak spolocnosti,v praci..ako zivitela rodiny..(to koli tomu,ze "dom je jeho" )...nezvlada to, a najlepsie sa to ventiluje na zene 😉 ...u chlapov je uloha "zivitela rodiny" rovnako,ak nie viac stresujuca ako nasa uloha matky,

moj bol dokonca taky egoista,ze ked sme brali hypoteku -pol na pol...niekolkox apeloval na to,ze na menovke jasne musi byt iba jeho meno...a tak to aj skoncilo...

evita_g
9. apr 2013

Pokiaľ takýto výbuch príde iba raz za mesiac-dva a je to iba slovný prejav, skús to ignorovať, jedným uchom dnu, druhým von. Možno má z niečoho nervy a ty si jeho hromozvod. Dobrým znakom je to, že sa dokáže ospravedlniť. Každý má nejakú tú chybu. Hlavne, že v normálnych dňoch ti je dobrým mužom. A že tých normálnych dní je podstatne viac.

timotejka13
autor
9. apr 2013

@jabadaba ano skusila naslubuje mi ze uz to nespravi a potom napriklad sa nezhodneme nieco voci detom a jemu zasibe

timotejka13
autor
9. apr 2013

@sorciera24 niekedy ano alebo sa len spytam co nespravil nakup auz to zacne sak ja vsetko platim atd

timotejka13
autor
9. apr 2013

@evita_g to mas pravdu ked mu zasibe je mi kolkokrat do placu chcem odist a podobne ale zas na druhy den je lepsie a vzdy si poviem ze mi aspon pomaha v domacnosti,venuje sa detom...

sorciera24
9. apr 2013

@timotejka13 vyssie pises, ze ked sa nezhodnete nieco voci detom.....ono sa to v cloveku hromadi a staci male podkusnutie a on takto zareaguje.......(pises, ze sa to casto nedeje)....myslim, ze sa len takto obcas vyventiluje....moze mat rozne problemy a plno pocitov (aj nepochopenych) a potom staci male nedorozumenie a on tak reaguje......skus si viac vsimat pozitiva ako negativa.......nemozeme na cloveku, kt. lubime vidiset len a halvne to zle (ak to teda nie je kriticke, co v tomto pripade rozhodne nie je)......mohlo by byt ovela ovela horsie....vaz si co mas a nehladaj a nevyrabaj problemy....ak ti to az tak moc vadi, tak sa s nim porozpravaj (ale nie utocne, ale chapavo!)

linda20111
9. apr 2013

Kazdemu obcas zasibe... aj my sa zvykneme pohadat presne na takych veciach, ze ja nic nerobim (aj ked niekedy ma pravdu :D ) no ked uz vidim ze to zacina byt vazne tak otocim temu na sex alebo pridem k nemu a urobim nejake pohyby nejaku srandu s nim a neverila by si ako to funguje 🙂 takze humor a sex to je moja rada. na mojho to dokonale zabera

linda81
9. apr 2013

@linda20111
@timotejka13 no jo....kazdemu obcas prepne, to ano, ale zas nie bez priciny...aj my sa pohadame sem tam...byvali casy, ked to aj horie bolo, ale take, ze hovno robim pri 3 detoch a ze sa mam pobrat odkial som prisla, by mi mm ( alebo ktorykolvek chlap) , len raz v zivote povedal a viac by sme si nemali co povedat....

linda20111
9. apr 2013

@linda81 tiez zalezi na tom konkretnom chlapovi na jeho povahe. lebo moj manzel a aj ja sme taki ze pri hadke povieme aj take veci co sme ani sami nevedeli ze nam vadia a hlavne vtedy sa vzdy vytahuju veci z minulosti, ktora svokra je horsia a take somariny.. no aj napriek tym veciam vieme ze nieje to take zle len sme trochu potrebovali vypustit to co vadilo... ale pritom nie kazde jedno slovo alebo myslienka bola myslena vazne.. hadky vzdy boli aj budu niekedy je dobre zmenit prostredie, z vlastnej skusenosti viem ze ked sme byvali v byte u svokry tak sme sa hadali kazdy den a teraz v dome uz ani nepamatam kedy...

somodtoho
9. apr 2013

ked niekto hovorí s partnerom ako s menejcenným - treba sa hned spýtať - či si uvedomuje čo hovorí a či to myslí vážne - toto je základ - ak povie že áno - tak treba prestať komunikovať a vybrať z úkrytu písanku kde tu jeho poznámku môžeš hned aj napísať do písanky či je ochotný toto aj podpísať a takto to deklarovať písomne - ak áno - treba ho upozorniť - tri takéto zápisy a bud spolu zaplatí pokutu 300.-€ - ( Tebe osobne ) alebo to vezmeš na súd - a už sa nemáte o čom baviť... nech sa spamätá - musíš ho motivovať -solídne inteligentne a aj pritlačiť ak treba ... uvi dáš mu mesiac - nech Ta vyplatí - uvidíš ako to zaberie !
Tieto peniaze mu neodpusti - je to rezerva - ak mu fakt preskočí aby si mala z čoho podať o rozvod...

sisaha
9. apr 2013

@somodtoho tvoja rada mi prisla ako od ucitelky z cias socializmu...Povies, urobis toto, tak si za trest napises 150 x, ze to robit nebudes...
Som za komunikaciu, nie "pokuty" 😀

maartinkaa
9. apr 2013

@somodtoho dobry tip na zarobok 😀 😀 😀 😀

maria117
9. apr 2013

@timotejka13 kazdy sme nejaky,mame i zle dni. Ja som vcera bola tiez zo vsetkeho hned vo vyvrtke,ale uvedomovala som si to,tak som manzela hned varovala,ze on musi ustriehnut,aby sme sa nepovadili,zato po surodencoch som vrieskala jedna radost... A zvysok je len sposob vyjadrivania,ak niekto je v beznej reci vulgarny,tak sa necuduj,ze si nekladie servitku pred usta,ked mu nieco saslo na nos. Kazdopadne,mali by ste sa o tom dnes porozpravat,ze v com bol problem,preco a ako tomuv buducnosti predchadzat. Super,ze sa ospravedlnil,ale iba to nestaci,lebo zase sa to zopakuje. Mozno potrebuje byt obcas sam,zavriet sa v izbe al sa ist niekam prejst. Dohodnite sa,ze nabuduce ti povie,nechaj ma chvilu tak a ty sa neurazis,ale doprajes mu cas. Samozrejme,len hadam mozno som uplne mimo, ale podla mna obcasna zla nalada i vybuch zlosti je ludske,hlavne s nim o tom komunikuj,pokojne,povedz mu,ze ta jeho slova zranili...

sabiatko
9. apr 2013

A to co si pisala, ze ozehli, opere, umyje riad,... to robi vsetko sam? Ak chodi do roboty a este robi vsetky domace prace, tak to je asi nanho privela. Podelte si robotu a mozno nebude vybuchovat. Inak tie veci, co ti hovori, to je strasne 😒

simca06022011
9. apr 2013

@timotejka13 podla mna je prepracovany alebo nieco ine ho trapi... kazdy ma nieco...

freyjanr
9. apr 2013

@timotejka13 ja si myslim ze ho stve nieco uplne ine a vybija si zlost na tebe...viem to preto lebo aj ked mi je trapne si to priznat niekedy to robim priatelovy,vycitam mu vsetko mozne aj nemozne.....a niekedy je to zas naopak....obaja sme pod velkym tlakom a vieme tieto nase vykivy odignorovat...skus si to aj ty nevsimat,urcite to nemysli vazne...totalne to odignoruj a vsimaj si ine veci aj ked len obcas ti opere ozehli uprace uvedom si ze iny chlapi to nerobia vobec ale kazdemu jednemu obcas takto prepne,niektorym castejsie niektorym menej casto

timotejka13
autor
9. apr 2013

@sabiatko ale ved zase nie stale napr.cez vikend mi sam povie idem pozehlit, nechaj tak ja tie riady umyjem alebo oddychni si ja to spravim mas toho dost cez tyzden a potom na druhej strane mi vytkne ze nic nerobim uz neviem:(

digysa
9. apr 2013

@sisaha
@maartinkaa Baby, mam kamosku, ktora s manzelom uz dlhsiu dobu chodi k psychologovi a ona im poradila, ze ked jej muzovi prepne, alebo sa pohadaju a on bude "vyhukovat, alebo kricat, alebo vulgarne nadavat", tak musi v ten den prespat niekde mimo domu- v aute, v robote, ist do hotela...proste v ten vecer nema pravo stravit s rodinou...

Cize ten trest- ta pokuta, co tu opisuje @somodtoho vobec nie je odveci........ Proste muzi, zeny si tak uvedomia, ako casto robia tieto veci a ako im to nici vztah....Ta pokuta, alebo prespanie v hoteli by ich aspon od toho 'amoku" odradili....

@timotejka13 Myslim, ze toto nie je problem na rozhod...Ten jeho vystup v danej chvili musi byt dost zly a ponizujuci...ale mozno by si mala hodit rec a ak nepomoze, tak aj manzelsku poradnu....

limetka713
9. apr 2013

@timotejka13 ked takto vybuchne, tak sa ho pokojne opýtaj, že prečo ti to vyčíta, ked sa inokedy sám ponúkne niečo robiť a ty ho do toho nenútiš..skús zaútočiť na ten kontrast - vyčíta ti, že nič nerobíš a na druhej strane sa sám ponúkne to urobiť..alebo naopak, opäť v pokoji (ak sa bude dať 🙂 ) sa ho opýtaj, ked povie, nechaj tak, ty máš toho veľa, pomôžem ti, tak sa ho opýtaj, že ked to teraz uzná a sám vypustí z úst, prečo ti to potom vyčíta..

sisaha
9. apr 2013

@digysa ja si ale neviem predstavit chlapa v amoku, ako si bali veci a ide "do kúta"... 😀 😀 😀 😀

sabiatko
9. apr 2013

@timotejka13 No tak ked len vikendy, to by mohol zvladnut. Nech sa neponuka, ked to potom vycita, to by mi strasne vadilo 😒

aliza
9. apr 2013

@timotejka13 podla toho, co pises, tvoj muz je vcelku vzorny manzel a otec, pomaha ti v domacnosti a venuje sa detom. ...ale, zrejme je u vas problem v komunikacii. Povedat manzelovi, ze preco nenakupil, nie je otazka, ale vycitka a tu muzi nemaju radi, najma ak ti dost v domacnosti pomaha. Zaklad je muzovi nevycitat, ale pekne, kludne povedat, co od neho chceme. treba si vazit, co robi a nie venovat pozornost tomu, co neurobil. Aspon tak to vidim ja z tych par prispevkov. Lebo to by vysvetlovalo, preco ti sam od seba pomaha a potom z nicoho nic takto vybuchne. Mozno neciti z tvojej strany ocenenie, mozno to ty povazujes za samozrejmost, ze ti pomaha a neocenis jeho pomoc....a pritom on sa snazi. Precitaj si tu tie temy na MK a pochopis, ze si vlastne stastna zena 😉. Takze moja rada, skus zmenit sposob komunikacie a uvidis, ci sa veci zlepsili. Ak nie, tak je problem niekde inde a tam zase treba najst vhodny sposob, ako z manzela vytiahnut, ze co ho trapi.

dasiacik
9. apr 2013

@timotejka13
Aj môjmu sem tam šibne.Netreba sa nad tým pozastavovať.

somodtoho
9. apr 2013

@sisaha aj ja som za komunikaciu -a tot môže byť srandovná alternatíva...ale možno z nej urobiť aj žolíka ... ak si niekto myslí že partnerstvo je o vážnosti tak omyl - mal by tam byť aj tento prvok humoru ako aj príležitosť k náprave alebo tie státisíce rozvodov svedčia o čom - čo myslíš ?

digysa
10. apr 2013

@sisaha haha , tiez neviem...ale bnoli na terapii spolu a bola to ich dohoda. Proste jej chlap si priznal chybu a nejake nasledky sa rozhodol brat za svoje zle spravanie. Myslim, ze takato dohoda medzi muzom a zenou v sukromi nezaberie. Na to treba poradnu. Aspon ja si myslim, lebo ked sa uz dvaja rozhodnu pre poradnu, tak obaja to myslia vazne a chc ich vztah napravit.

jana699
10. apr 2013

@timotejka13 ahoj ja mám doma to iste chlap raz za čas prepne a potr to asi zo seba dostat tebe muž aspon povie prepáč ale mne to nepovedal v živote.mám doma presne!!!!to všetko čo si napísala. ked som bola z malym v nemocnici manžel to nezvladol ani z jednym synom ked som prišla po tyždni v kuchyni velká kopa riadu a všade bordel a to mame umyvačku a sa mu tažilo to tam dat vraj aby som sa nenudila ked som tam nič nespravila🙂) a to bol sam doma a 7rsyn mi stale volal do nemocnice že otec nič nespravi je hladny a stale po nom krči.jeho matka mi viac pomáha než on ked som prišla z porodnici prevliekla mi návlečky,upratala izbu,všetko poprala ja som bola v užase a tot:((.potr.asi niekam ist von vypnut ale ked ti takto občas pomáha možeš bit rada ženám tiež občas prepne ked su v strese a furt robia všetko dookola.ja som vydata 8r a rozmyš.nad rozvodom keby som mala tu blbu pracu tak odidem hned ale musim mysliet aj na buducnost ked som to do teraz s nim vydržala tak už chvilu počkat.viem presne ako sa cítiš ked sa k tebe takto chová mojmu tiež prepína pre blbost.ked som mu pov.o rozvode tak mi začal hadzat veci di koša.🙂)máš to tažke mi byva sami ale je to čoraz horšie a tažšie ani deti už nemaju radi ako sa chova aj ku mne aj k nim je toho vela

jana699
10. apr 2013

@jana699 ale dobre že a ti ospravedlnil lebo to znamena že to olutoval a záleži mu na tebe ale mne ked muž ubližil či psychicky alebo fizycky pov.:TAK STALO čo už?