Čo s nepotrebnými knihami?

lula313
17. jan 2018

Ahojte baby, kde sa daju darovať stare knihy v Bratislave? Niečo som googlila, ale Zrovna tam neberu, alebo chceli najprv poslať zoznam, ale to sa mi vôbec nechce vypisovať😕 mám dve plne banánové krabice a to už po vytriedení, aspoň tieto sa mi podarilo zachrániť predtým ako ich muž vyhodil do kontajnera na papier..

nefertitiavi
17. jan 2018

@lula313 ahoj. u nas v senci sme darovali do knihkupectva, ktore predava aj stare knihy, dali do domova dochodcov a najnovsie otvorili kaviaren so starymi knihami, ktore mozes citat i kupit a tam zobralintiez. urcite je nieco take aj v blave

lintu
17. jan 2018

skús antikvariáty, knižnicu....

katharines
17. jan 2018

V Bratislave je v jednej z vezi otvorena verejna kniznica, na hradbach, blizko katedraly sv. Martina. Tiez je takato otvorena verejna kniznica, kazdy moze knihy zobrat i priniest, v zdravotnom stredisku na Sustekovej. A este je aj takato moznost v jedinom vydajnom mieste v Bratislave intern. Knihkupectva Pre skoly, na Manesovom namesti (ked si dobre pamatam).

lintu
17. jan 2018

a pokojne oslov antikvariáty aj mimo BA.... to, že antikvariát nemá niekde sídlo ešte neznamená, že si po knihy nebude ochotný aj zájsť.... aspoň u nás to tak fungovalo... počas pracovnej cesty z iného dôvodu, sa cestou vybavovali aj takéto záležitosti

lula313
autor
17. jan 2018

Dakujem baby za rady, ste super😊skusim teda asi tu sustekovu. Aj som citala niečo o knižniciach, ale všetky boli v centre, som v 31tt tak by som naozaj potrebovala niečo, kde sa dá zastaviť len autom a knižky preniesť len kúsok..

klariska1
17. jan 2018

Knáhkupectvo Panta Rhei má pred predajňou knižnicu, regály, kde ľudia dávajú nepotrebné knihy....Sama som tam nejaké dala a aj som tam našla zopár literárnych skvostov

zuzkamargit
17. jan 2018

len tak pomimo, som precitala nadpis, ze Co s nepotrebnymi kilami? 😂😂😂

sissy27
17. jan 2018

@lula313 ak dávaš zadarmo, tak antikvariáty zoberú, dokonca niektoré si aj prídu pre to, ja som tak darovala a pán si prišiel vyzdvihnúť

kiwi3
17. jan 2018

ja som darovala do kniznice (na kozej), v antikvariatoch len ukazu prstom, co zoberu. pripadne taktnejsi zoberu mozno aj vsetko, ale vacsinu potom vyhodia, lebo je to pre nich nepredajne

inka04
17. jan 2018

Ja som poslala obrovsku krabicu do antikvariatu niekde z vychodu, prepravne naklady si platili oni a vyplatili mi nejaku sice symbolicku sumu za knihy, ale ja sa tesim, ze si este najdu noveho majitela🙂

judar
17. jan 2018

Ak by sa náhodou našli u niekoho nepotrebné alebo na vyhodenie nejaké historické knihy/dejiny dajte prosím vedieť 🙂

221girl
17. jan 2018

@klariska1 vau to som nevedela , musim pozriet ci to tak funguje aj u nas 🙂

andyka321
18. jan 2018

Ja som darovala asi 100 knih antikvariatu v Bardejove a sami si pre nich prisli.

basska_b
18. jan 2018

Ja som darovala antikvariatu Čierne na bielom z Trenčína 11 obrovských krabic, tiež si sami po to prišli do Bratislavy, chodia v soboty. Nedali však ani symbolickú sumu. Išlo hlavne o to, nech je to preč... Potom som našla v Brne link, že "likvidujeme pozostalosti" presne o to sa jednalo), ale už bolo neskoro

paulinoocka
18. jan 2018

Do antikvariatu alebo do kniznice darovat, u nas tak normalne beru a este su aj radi 🙂

deti95060810
18. jan 2018

v dobrom stave aj knižnice zoberú....ako dar.

babina_33
18. jan 2018

Kniznica a antikvariat, tam sa isto potesia kazdej takejto darovacke, neboj sa :D

uniquegirl
18. jan 2018

do knižnice 🙂

liz_lemon
18. jan 2018

Mestská knižnica berie knihy

lucik194
18. jan 2018

mestska kniznica v BA kazdy april mava kniznu burzu, odnesies knihy do kniznice a oni ich potom pocas dna bratislavy (6 dni) predavaju za 0,50€ vytazok davaju na zakupenie novych knih pre mestsku kniznicu, alebo nahovoria nove knihy pre slepych....

rembura
18. jan 2018

ja davam kamoske a ona dava do antikvariatu 🙂

cacianka
18. jan 2018

@lucik194 presne toto som chcela poradit aj ja lebo som 30 rokov robila v kniznici, brala som vsetky dary a po pretriedeni som zapisala do fondu, oststne ponukla nasim citatelom a co zostalo islo do MsK na burzu v prospech odd.pre nevidiacich a slabozrakych
potom bolo aj zdruzenie Domov dobrych knih

akronop
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
juliet86
18. jan 2018

Na fb je skupina knizna burza. Ponukni ich za odboz tam ale isto budu chciet aspon par info co tam je za knihy. Pripafne v poobednaksich hod otvoreny antikvariat na kocelovej pri zahradnickej s milym martinom

lula313
autor
18. jan 2018

Dakujem veľmi pekne všetkým za rady😘😘😘 napisala som do Cierne na bielom, ako mi bolo poradene a zajtra mi daju vediet, či si pre ne prídu už tuto sobotu. Pre mna je toto najkomfortnejšie riešenie, lebo mám už take bolesti panvy, že ledva chodím, takze niekam nosiť 20kilove krabice si neviem predstaviť, alebo spisovať zoznamy.. takto im to darujem a verim, že si nájdu svojich citatelov😊Dakujem ešte raz za vaše rady a podnety😊

cacianka
19. jan 2018

Aspon si aj ini najdu rady a moznosti

mbazar
10. sep 2019

Máme desiatky starších kníh. Je možnosť ich niekde v Trenčíne darovať?

lennaa
10. sep 2019

Neskusal si sa niekde v kniznici informovat @mbazar?

riska80
15. okt 2019

@mbazar dobry den, my v skole robime knihobudku pre studentov v oddychovej zone, nejake knihy - ktore by ste chceli podarovat nas potesia...vratime im druhy dych...ak suhlasite ozvite sa prosim na emial margareta80@gmail.com. Dakujeme

mbazar
15. okt 2019

@riska80 knižky sme už darovali do antikvariátu, mrzí ma to.