Čo s dieťaťom, o ktoré sa rodičia nevedia/nechcú starať?

fuficek
24. sep 2017

Ahojte,

dlhodobo sa zaoberám otázkou, čo je najlepšie riešenie pre dieťa, o ktoré sa jeho rodičia nevedia, alebo nechcú starať?
Aký na to máte názor – nechať ho u rodičov ale snažiť sa zlepšiť podmienky? Dať ho niekomu z príbuzných? Hľadať inú rodinu na osvojenie? Dať ho dočasne do detského domova. Premýšľam, čo je pre to dieťa vlastne najlepšie...

zuzana76
24. sep 2017

@fuficek to je inddividualne podla mna od pripadu k pripadu, ale najskôr podla mna rodina, teda stari rodicia, stryko, stryná, pokial su tiez v stave starat sa o dieta

charlie1980
24. sep 2017

@fuficek Ty mas ale problemy. Ci robis nejaku zaverecnu pracu ? Kto sa nevie/nechce o deti starat, nech ich neplodi. To bude najlepsie.

fuficek
autor
24. sep 2017

@zuzana76 ale myslis zeby sa to malo "riesit v rodine" alebo to ma byt na state?

fuficek
autor
24. sep 2017

@charlie1980 Žial, takých deti a rodin je kopec. Otazka je co s tym. Nepisem 🙂 Len pri vsetkych tych spravach v telke a vsade. Čo s tým? Ako možu byť takéto deti najštastnejšie?

charlie1980
24. sep 2017

@fuficek Ktore mas na mysli ? Romske deti ? Lebo o tie sa vselijak stat stara. A bielych deti je zalostne malo. Tak potom kde su tie deti, o ktorych pises ? Asi sa o ne staraju matky, ci najblizsi pribuzni....

liv1
24. sep 2017

@charlie1980 bodaj by to tak bolo ale realita je uplne inde.

bibaryba
24. sep 2017

u nas v triede je taky chlapec staraju sa o neho stari rodicia z otcovej strany ale nie je stastny . rodicia chybaju vzdy...?????!!!

opuska
25. sep 2017

to je otazne a myslim si, ze kazdy pripad je a mal by by posudzovany samostatne. niektori sa aj chcu starat a nemaju za co , niektori nechcu i ked zaco maju a potom su taki, ktori dieta dotuju a je im v podstate jedno, ako to dieta vyuzije

katkakovac
25. sep 2017

@charlie1980 o mojho muza, ako dieta sa nestaral nikto. Matka bud z frajerom alebo v zahranici, mala deti na salame, bud ich tlkla ako hadov, alebo im nadavala do ko.... Nechala 8 rocne dieta tyzden same v byte v Petrzalke a isla do rakuska “za pracou”. Jeho otec v tom case tazky alkoholik. Casom sa snazil, ale misel zarabat, aby uzivil syna a seba, ked mu zena zobrala z domu vsetko, vratane kuchynskej linky. Muza vychovali susedia a kamarati a ulica. Nikto nepomohol, ani ked jeho otec chcel. Matky sa zbavit nevedeli, robila im strasne zloby az do muzovej maturity. V rodine to nikoho nezaujimalo, kazdy sa ma, ako si zariadi.... Len zazrakom je moj muz taky, aky je. Zalezi od konktretneho pripadu, ake dietatu zmena prostredia len prospeje. Niekedy staci pomoc od rodiny, kym sa situacia utrasie. Ale spolocnost sa musi k tomu jednoznacne postavit. Dieta ma pravo na stastne detstvo. A tiez ma pravo byt lubene, aj ked inym clovekom ako rodicom. Tazka otazka, ktora nema jednoznacne riesenie...