Ahojte zeny,
Chcem sa spytat, ani sama poriadne neviem ako a co...mate chlapa, ktory ma svoje zaujmy a konicky a vy nie? Co robite tu dobu, ked sa on venuje svojim veciam? Mame male dieta, ale skor to myslim tak, ci ste si aj Vy nasli nieco svoje a tiez vyzadujete na case len pre Vas, alebo to neriesite?
Vdaka
Ano, minimalne raz za cas na nechty, alebo len tak na pokec s kamoskami, ked sa dalo, chodila som pravidelne na hokej
Ano, cez vikendy brava muz syna k svokre na obed a cele poobedie. Ja vacsinu casu upratujem, ale take 2 hodinky si vyclenim pre seba, na svoje hobby, alebo kupel a pod.
a kolko rokov /mesiacov maju vase deturence?
Kazdy den mam cas len pre seba, deti maju 5 a 3, nebolo tomu tak samozrejme od zaciatku, ale posledny rok uz takto fungujeme
Do dva a polroka kym nesiel maly do skolky som mala zalubu len maleho, ale ok, dobre, bol na mna dost naviazany, ale odkedy chodim do prace, trvam na case pre seba, chodim cvicit, behat.
My nemame s muzom nejake extra hobby, ze by sme chodili pravidelne behat, plavat, fitko a tak, ale ano, kazdy mame cas pre seba. Kazdy potrebuje chvile, ked od neho nikto noc nechce. Ja chodim 2krat tyzdenne na kurz a vecer ked mala spi niekedy sijem, muz obcas na ryby, na huby, ale to je samozrejmost. Okrem toho berieme malu von niekedy on, niekedy ja, nech ma ten druhy klud. Alebo ho necham vyspat, on mna, idem do vane, proste tie 3 hodinky len pre seba mame obaja tak 3 krat tyzdenne. Zatial, lebo je covid. Ked nabehne na normalnu pracovnu dobu, bude casu menej. Ale od narodenia malej co je vyse 3 rokov si vzdy najdeme cas pre seba.
Jasné, každý máme aj svoje veci...On chodí hrať golf, do fitka, turistiku, bicykel, idú partia kamošov, popr. ide sám, nie vždy idem na tieto aktivity s ním. Pre mňa je zase prirodzené, že idem na nechty, na kávu s kamoškou, na večeru/von s babami, tiež idem sama do fitka, tiež si viem užiť aj chvíľu pre seba...
Áno každý deň od kedy sa malý narodil mam nejaký cas iba pre seba. Syn bude mat rok o mesiac.
@misickaa4 strašne rada by som mala, ale môj muž naše tri deti sám nezvláda. Stačí chvíla a je zúfalý, keď všetci naraz niečo chcú a každý niečo iné.
Aj keď idem náhodou do sprchy vtedy, keď sú deti hore, tak kým odtiaľ výdem tak on už je na prášky. Ale oni sú fakt strašne akční.
Keď náhodou vezme všetkých ku svokrovcom na obed, tak zo samého nadšenia neviem čo skôr robiť 😁
@scila že nezvládla sám tri deti? No to je fakt pekná výhovorka. Urobiť ich vládal? Tak nech sa aj postará. Just by som mu ich nechala celý den a urobila si voľno. Každá žena potrebuje aj čas pre seba. A pravidelne.
@misickaa4 Ano. Kazdy mame vlastne a akceptujeme ich. Vtedy sa “ten druhy” stara o deti. On behava, chodil s kamaratmi von, ja cvicim momentalne doma, ked sa dalo, tak aj na masaz, nechty, pedikuru, na pokec s kamoskami, tancovat.... vlastne ja mam toho viacej ako on. 😂
@janickacrazy Iné je zvládnuť tri deti keď sú také velké vekové rozostupy ako máš ty a iné sú tri deti, medzi ktorými sú rozdiel 2 roky. Možno ty by si svojmu "just" nechala, ale ja nie som ty 😉
@elizabet173 nie každý chlap zvláda 3 malé deti. Dcéra mala len teraz 3 roky a je to s ňou dosť ťažké, hlavne keď by spala je samé "mama, mama", keď chytí rapel málokto by to zvládol.
Muž starších chalanov zvláda v pohode. Keď dcéra podrastie určite zvládne všetkých. A potom budem mať aj ja len čas pre seba 🙂 A keby som bola v nemocnici, tak ako ho poznám, hneď by čárali k svokrovcom 😁
Co vtedy robím? Starám sa o deti 😅 prvé tri roky cca som čas “pre seba” nepoznala, potom veľmi sporadicky. Teraz si doprajem čas pre seba aj ja, bud cvičím alebo len oddychujem, z času na čas sme sa stretli s kamoskou na klabosenie. Často mam “čas pre seba” aj tak, že pracujem, keďže mam robotu, akú mam a robím aj cez vikendy (teda keď nebola korona 😅). Vtedy stráži deti manzel a celkom sa môžem nanho spoľahnúť.
@elizabet173 Inak presne toto aj u nás mu otvorilo oci, týždeň som bola v nemocnici v celkom inom meste, manzel vtedy tiež veľa veci pochopil, hoci pomahala babka s dedkom, ale teda bol prekvapený, čo je bezna starostlivosť o deti (nie strazenie hodinku vonku). Nemal na vyber, musel... vtedy začal doma fungovat aktivnejsie, dovtedy nic. druha facka prenho bola, keď bol s nimi jeden den na home office a už od 12tej mi pisal, kedy pridem domov z prace. Bol úplne zruteny, chalani zrovna nemali svoj den 😅 vykúpením bolo, keď som ho poslala na bicykel. Vtedy pochopil, že čas pre seba potrebujeme obaja, proste dobiť baterky, aby sme boli milší 😂 a vieme si to odvtedy celkom fajn vystriedať.
Môj relax je v práci, robím na polovičný úväzok. Môj chlap nemá koníčky kde by išiel, chcel byť len sám...ak ide niečo opraviť, tak má syna za zadkom.
Jeho hobby sú známky, ale to si porobi, popozera keď deti spia, alebo sú so mnou.
Ináč trávime čas poväčšine celá rodina spolupráci, lebo kým som ja v práci, je on sám s deťmi a zas naopak.
@scila no jasné, len moje dve deti sú ZTP, čo je tiež trochu iné a okrem toho s bývalým sme mali 3 deti s malým vekovým rozdielom a teda nikdy nemal problém sa o ne postarať kľudne aj celý deň alebo víkend, no ale rob ako myslíš
@janickacrazy tvoj bývalý s tým problém nemal, môj súčasný to nezvláda, ale napriek tomu, že nemám teraz skoro vôbec čas na seba dúfam, že nikdy nebude môj bývalý. Pretože zvláda kopu iných pre mňa dôležitejších vecí 🙂
@misickaa4 samozrejme ze kazdy by mal mať nejaké svoje koníčky ci čas iba sám pre seba. Niecomu sa venovať, niečo rozvíjať, učiť sa, dusevne rásť. Aspoň trochu cvičiť, aj keby to znamená iba malú prechadzku. Mat svojich priateľov....
Na seba nesmies zabúdať, upratovanie domácnosti a starostlivosť o dieta podľa mňa neurobí žiadnu ženu šťastnú, je to príliš málo, treba sa aspoň trošku venovať aj sama sebe.
A naozaj to nemusí byť nič extra, stačí málo. Kľudne aj vonavi kúpeľ s časopisom v ruke. Proste niečo kde si len ty a venuješ sa iba iba sebe a tomu co ta bavi
Potom ti príde úplne prirodzené že muž sa niečomu venuje a nebude ti to vadiť.
Mame 4,5 rocne dvojicky, od ich polroka fungujeme tak, ze kazdy ma cas aj na svoje konicky a vtedy sa stara ten druhy. Muz to s malymi zvladal od zaciatku v pohode. Ked som sa vratila do prace a zacala chodit aj na viacdnove sluzobky, tak s tym tiez nemal problem.
No ja robím to, že sa teším ze vypadol a venujem sa svojim veciam 😁 a ani neriešim co je čas pre neho a co pre mňa. Kaderníčku a kozmeticku ani neberiem za tento "čas" je to asi ako "idem k lekárovi a na nákup" ale ja si to riešim v rámci pracovného času, keď je malá v škole atď. Nie sme nejak viazaní časom. Ma to výhody aj nevýhody. Mne to niekedy, keď sledujem Kamošky a ich rodiny, pride ako taky voľný vztah, konflikty sú keď si všimne že jeho hobby výrazne prevyšujú povinnosti ktoré si plní alebo cas s dcérou.
Moj muz mal vzdy nejaké záľuby (lezenie,bike,skialp,behanie,squash..) a kym sme nemali dieta, tak som vela veci robila s nim alebo aj sama,praca,behanie, fitko, kamošky.. jednoducho kazdy potrebuje svoj cas...po narodeni dcerky ja uz mam menej casu na svoje hobby a popritom od jej narodenia hned pracujem,ale vzdy sa nasiel cas aj to aby som nala chvilu pre seba a chodit do práce (dieta ne hodi do skolky), pomáha manzel, starí rodičia,svokrovci a keby som extremne nezlenivela..tak aj na sport si najdem cas..ale k otázke, myslim si ,ze kazdy potebuje chvilu pre seba abtreba si ju vediet najst a aj respektovat toho druheho,ze aj druhy to potrebuje...ale to treba tomu druhemu aj povedat...vestecku gulu ma málo ľudí...Napr. V piatok dosiel muz z prace, isli sme s dietatim na prechádzku...prisli domov a on na hodinu vybehol este na bike.
@misickaa4 ano vyzadujem cas pre seba, normalne poviem kedy si beriem "volno" resp. sa dohodneme ak je doma a postara sa o deti. zacala som si "bravat" dovolenku aj na cely den, psychohygiena je to najdolezitejsie co sebe doprajem..