Čo robit? yhráža sa samovraždou

lucyjuris
4. júl 2018

Ahoj, dlhsie sa trapim a rada by som sa vyzalovala ana zaroven Vas prosim o radu alebo nazor. S priatelom sme spolu 1 rok a pol. Uz od zaciatku sme sa hadali. V poslednej dobe to je coraz horsie. Bohuzial je z detskeho domova, nema rodicov, je rozvedeny a ma dceru ktoru ale nemoze vidat bol totiz vo vazeni. Ked sa pohadame alebo mu hrozim rozchodom zacne sa mi vyhrazat ze si nieco urobi, alebo naopak vezme noz a zacne sa rezat do ruky ale brutalne. Naposledy sa aj bodal do krku. Fajci marihuanu. Momentalne je praceneschopny a to ho depta a zacal aj pit, denne flasu vina. Snazim sa ho podporovat ale uz neviem co robit ako mu pomoct. Naviac ma stve ze zo vsetkeho obvinuje mna, naposledy ked sme sa opat raz pohadali isiel v noci prec a ako sa neskor priznal bol v kasine a prehral dost penazi... samozrejme nezabudol z toho obvinit mna. Ked mu dojde co urobil prosi ma nkolenach, nosi mi kvety. Ja uz takto dalej nevladzem, co mam robit? Ukoncit to?

pribinak
4. júl 2018

Ty podpor najskor samu seba! Posli ho do riti!
Bol v base, psychicky labilny, chlasta, ... proste idiot.

veronika_pb
4. júl 2018

áno, ukončiť .. ak nie si dostatočne silná povaha na to, aby si to ustála a pomohla mu, napríklad donútila ho ísť k psychológovi (tam nech si vyrozpráva tie nervy čo v sebe má) alebo aby prestal fajčiť marihuanu, tak pre teba bude jednoduchšie odísť .. on to zrejme v živote nemal ľahké, ale fajčením trávy, vyhrážaním sa a gemblovaním sa jeho život nezlepší ..
ty sama sa môžeš rozhodnúť ako a s kým chceš svoj život prežiť a myslím že takto a s týmto človek to nebude ..

jana_eyre
4. júl 2018

a co ine ako ukoncit ta napada? vies si predstavit taketo stresy zazivat cely zivot, nedajboze s dietatom? ak si aj ublizi NIE JE to tvoja chyba, JE to jeho vec a zodpovednost, nenechaj sa strhnut a znicit si zivot!

0silvia0
4. júl 2018

@lucyjuris toto je patologický vzťah, nie vzťah o láske a porozumení. Ak si potrebuješ nejakú časť života odtrpieť s manipulátorom a psychicky labilným človekom, nech sa páči... ale vráť sa radšej z kratšej cesty, tento človek ti ešte môže dosť skomplikovať život a neviem či toto je to, čo potrebuješ.

oli18
4. júl 2018

Vráť sa z kratšej cesty. Presne taký život s nim ťa čaká, ako opisuješ. A bude sa to len zhoršovať.

chiara8
4. júl 2018

Pekna mlada baba a uz od teraz sa trapit??? Cim skor to ukoncit a odist od neho.Takemu chlapovy pomoze iba liecenie.Bud rada ze spolu nemate ziadne dieta...

lesanka845
4. júl 2018

utekaj, kym nie si tehotna, naco Ti je taky chlap. Jemu pomoct nedokazes, lebo on o to v skutocnosti nestoji a sebe ublizujes.

martinals
4. júl 2018

Pridám sa k ostatným, určite by som ho poslala k vode.Keď je to tak ako píšeš ten človek nie je schopný postarať sa sám o seba a mal by vyhľadať odbornú pomoc.Nechcem súdiť, určite to mal v živote ťažké.No neviem si predstaviť žiť s takým človekom,večne v strachu čo bude.Máš život pred sebou a každá chceme mať po boku niekoho o koho sa dá oprieť,kto pomôže, podrží a on to zrejme nezvláda.To je môj názor...

mnamko
4. júl 2018

Ja by som mu z bezpecnostnych dovodov nepovedala nic a odisla,ja nechapem co sa vlastne pytas? Snad mas zdravy rozum a nechces prezit zivot v strachu

lucyjuris
autor
4. júl 2018

@mnamko mne je ho luto, nikoho nema, ani kamaratov, je celkom sam

malykonik
4. júl 2018

Ahoj, nepísala si tu už raz náhodou ? Mám pocit že áno...je to patologický vzťah a zničí ťa to..myslím že nikto ti nenapíše aby si s ním zostala. Takýto človek ťa bude len ťahať dolu vodou so sebou. Zdravý vzťah vyzerá inak, ľudia sa ľúbia, rozumejú si a je im spolu fajn. Vy sa od začiatku hádate. Na čo je to dobré ? A ty nie si za neho zodpovedná, je to svojpravny dospelý človek. Nechaj ho ísť a choď si svojou cestou za šťastím

malykonik
4. júl 2018

@lucyjuris ale to nie je tvoj problém že on nikoho nema. Snažila si sa pomôcť mu, ale vidíš že to nejde. Čo sa budeš celý život trápiť ? Nie je tvoj manžel, nemáte deti..chvalabohu..

malykonik
4. júl 2018

@lucyjuris keď sa môžem spýtať, čo vedie tak pekné dievča k tomu, aby si našla takého priateľa ? Väzenie, rozvedený, pije, fajčí marihuanu...😨

sissy27
4. júl 2018

@lucyjuris je sám preto, že nikto normálny sa nenechá ťahať do jeho sračiek. Nemôže za detský domov, aj nejaké prešľapy v živote každý porobí, ale drogy, alkohol, byť nezamestnaný, sebaľútosť, citovo vydierať - to je jeho voľba. A ty nie si povinná to trpieť. Iné by bolo, keby mal snahu niečo zmeniť, pracovať na sebe, vtedy by stálo za to podporiť ho a pomôcť mu, ale toto je pre teba len slučka na krku, ktorá sa pomaly uťahuje...

martinals
4. júl 2018

Keď budeš pozerať na to, že on nikoho nemá, nič ľútosťou nevyriešiš.Myslím si, že jemu taký život vyhovuje a zrejme nemá potrebu ho meniť ani kôli Tebe.To už o niečom svedčí,lebo ak by mu na tom záležalo,vyhľadal by pomoc sám alebo by poprosil teba aby si mu tú pomoc pomohla nájsť.

lucyjuris
autor
4. júl 2018

@malykonik zalubila som sa.. a je mi smutno trapi ma ze je tak sam viem ze trpi ale neviem ako mu pomoct

0silvia0
4. júl 2018

@lucyjuris ale veď aj ty už trpíš, trápiš sa kvôli nemu, si vinná za všetko čo sa mu stane obviňuje teba, citovo ťa vydiera. Tebe kto pomôže? Kto ťa poľutuje? Pozri, keď máš potrebu si odtrpieť pár rokov života, tak trp, len si s ním neurob dieťa, lebo by trpel ďalší človek kvôli vašej potrebe trpieť.

sissy27
4. júl 2018

@lucyjuris nie si matka Tereza a nemôžeš spasiť svet. Pozeraj v prvom rade na seba - uč sa od neho. Jeho tiež nezaujímaš ty, zaujíma ho len jeho vlastné pohodlie. Ľútosť je najhorší motív na vzťah.

martinals
4. júl 2018

Vieš možno práve tvoj odchod mu otvorí oči a zamyslí sa nad sebou a svojím životom.

bielavila
4. júl 2018

@lucyjuris ja by som nevahala, ved toto neni vztah, ale teror

codal
4. júl 2018

@lucyjuris určitě odejdi, vztah bez budoucnosti, který tě akorát stáhne ke dnu.Nestoji to za to... Vězení, drogy,alkohol,automaty, vyhrozovani sebevraždou,všechno špatně!!! Dostane tě do dluhu nebo ti něco udělá...

lucyjuris
autor
4. júl 2018

@martinals mozno neuverite, ale vcera po jeho dalsom vybuchu ked bol na mol a zacal urazat mna aj moju matku, som sa zbalila a odisla od neho. Volal mi ze ma miluje aby som as vratila ze bezo mna umrie, ze bezo mna nemoze zit.Teraz mi chodia od neho sms ako som mu to mohla urobit, opustit ho a este dva dni pred platenim najmu...

malykonik
4. júl 2018

@lucyjuris dva dni pred platením nájmu, no pekne že ešte aj cez toto ťa vydiera. Ak ťa to trápi tak si zaplať svoju časť nájmu nech nie je v stichu a zostaň pekne tam kde si

dankagirl
4. júl 2018

Nabudúce pichne teba ...hento patologicky klamár,slaboch a vydiera Ta ..radšej odísť teraz pokial nie sú deti ...lebo v takom vzťahu veľmi zle dopadnes

ciernysokol
4. júl 2018

Toto je klasika tyran obet.on je brutalny,ublizuje ti,taha ta na dno so sebou a este aj manipuluje.a ty si obet,samozrejme dobrovolna,tajne dufas,ze ho zmenis,ze raz sa napravi,vsak je tak sam...taky spasitelsky komplex.a mas pocit,ze si nezasluzis viac?ak ti nevadi,ze ti dokola ublizuje,pravdepodobne ti zacne vadit,ked bude iblizovat vasim detom a vtedy sa to zvykne zlomit a prichadza rozchod.v najhorsich pripadoch ani vtedy nie.nic v zlom.ak ta to k nemu tak nesmierne taha,skus zajst za psychologom a zistit,preco chces byt prave s takymto debilom.jemu niet pomoci (pretoze on sam nechce a taha dole aj teba), tak skus pomoct aspon sebe.drzim palce.lahko sa radi,horsie,ked to clovek sam preziva,nie su to lahke veci...este nic nie je stratene.a pamataj na svatu pravdu - neda sa pomoct cloveku,ked sam nechce

bluka2
4. júl 2018

@ciernysokol úplne dobre vystihnute

martinals
4. júl 2018

Na Vašom mieste by som nepoľavili a nevrátila sa.Konečne si skúsi, čo je život a musí sa postarať nie len sám o seba ale aj o povinnosti, ktoré máme každý.Žiaľ je to typ človeka, ktorý musí poriadne spadnúť na hubu aby sa spamätal alebo skončí zle a život len premárni.Bude to jeho voľba.Len vytrvajte,ak sa nepozbiera na svete je mužov milión a určite je tam aj taký, ktorý si Vás bude vážiť a stať pri Vás.

ivanka12311
4. júl 2018

Čiste psycho...psychicke vydieranie, u takeho cloveka nikdy nevies co spravi.Prepac ale vies ze sedel, fajci marihuanu, popija, ma skony si ublizovat...este beha dost normalnych slusnych chlapov po svete aby si si si takeho nasla 🙂 druha zena by z takych chujom nebola...byt toto moj chlap tak sedim v base ako stastna vdova🙂 ...nebud blba

chiara8
4. júl 2018

@ivanka12311 ty si tu odpoved najlepsie vystihla 👏👏 😉

moonlight1210
4. júl 2018

@lucyjuris ty si len mala pocit, aka si vynimocna pre niekoho (jedina, co ho chape, dokaze mu pomoct, atd), to je vsetko. na tom bola zalozena tvoja zalubenost.

a ze sa o neho fakt nemusis nejak bat, ukazuje to, ze napriek zufalstvu z tvojho odchodu celkom realisticky vnima dennodenne starosti - vid poznamku o najme.
sice je z tvojej straty zufaly, ale nie tak, aby si neuvedomoval, ze lepsie sa place pod teplou strechou so splachovacim zachodom.
takze jeho afekty s rezanim sa a bodanim boli skor ukazky sebestrednosti, ked sa snazil vytvorit situaciu, kde by ziskal kontrolu a uistenie, ze bude po jeho. ze sa nemusi bat, ani sa snazit preberat zodpovednost (tym, ze ty sa zlaknes jeho prehnanych cinov a stiahnes sa a ustupis. dokonca ho budes lutovat.).

mozno si nieco urobi, ale nebude to kvoli tebe. aj ked to mozno bude tvrdit. v skutocnosti to bude zo strachu prijat zodpovednost za seba a svoj zivot. a tomu ty mozes zabranit len tym, ze budes po zvysok zivota zodpovedna za vas oboch, zatial co on si bude robit, ako sa mu zraci (od lutovania sa, po dopriavanie si uletov, lebo sa predsa potrebuje odmenit za utrpenie, ktore preziva. lebo zivot je k nemu kruty, alebo ty si zla, alebo... no a "ucet" budes za neho zatahovat vzdy ty.).