Ahojte. Mám 17 rokov a moja kamarátka ma priateľa, ktorý má celkom agresívnu povahu a ona potrebuje pomoc.
Takisto ma 17 a on 19. Bol už vo väzení kvôli napadnutiu cudzej osoby bez príčiny. Vo väzení bol cca 3 mesiace, kedže nejakým "zázrakom" sa odtiaľ dostal.
Posledne týždňe sa zmenil a stal sa z neho prehnane žiarlivý priateľ. Moju kamarátku nechce nikam púšťať a stále na ňu len vrieska aj bez príčiny. Nikdy ju neudrel (našťastie), ale dosť často sa jej vyhráža a to aj nám - jej kamarátkam. Vymýšľa si hlúposti, že nás udá na polícii, že fetujeme a tak. Pričom to vôbec nie je pravda. Má veľké výkyvy nálad. Moju kamarátku niekedy aj prenasleduje a nechce jej vôbec veriť (dokonca jej neveril ani to, že išla na dovolenku). Minule sme boli všetky spolu von a on bol s nami a začal po nás vrieskať a vyhrážať sa tej kamarátke, že si ublíži ak odíde s nami sa zabaviť. Je to ťažké vysvetliť, ale kamarátka je už v koncoch a nevieme čo máme robiť. On je v podmienke, takže ešte jeden priestupok a išiel by späť do basy. Viem, je to od nás zlé, ale chceme ho tam dostať.
Tak sa pýtam. Myslíte, že nám 17 ročným dievčatám by uverili policajti ak by sme ho udali za vyhrážanie a psychické týranie?
Ďakujem za pochopenie 😒
Kamaratka by to mala povedat rodicom. Ti by s nou mali ist na policiu a udat ho. Vy baby mozete byt ako svedkovia. Ona nech si uklada smsky vyhrazne a pripadne skuste jeho vycinanie natocit na telefon alebo tak. Este je moznost zavolat policiu v momente ked uvidite ze prichadza k vam.
Kamaratka by sa mala rozist s takym chorym clovekom. Urychlene
@postscriptum777 V prvom rade tvoja kamaratka ma svojich zakonnych zastupcov teda rodicov a ty by to mali vediet a riesit ochranu svojej dcery