Čo robiť pri rozchode s priateľom aby mi nevzal dieťa?

klaudiam
14. dec 2010

Ahojte, prosím o radu. S priateľom sa rozchádzame, nie sme zobratí. Máme 2,5 ročného syna, ktorý má priezvisko po otcovi. Ja s malým máme stále trvalý pobyt u mojich rodičov, aj keď s partnerom žijeme v úplne inom meste. Sme spolu tri roky. Len by som chcela vedieť, ako ste postupovali, čo sa týka detí. Či treba dávať žiadosť o zverenie malého do osobnej starostlivosti a tak. A či má vlastne možnosť malého mi zobrať....

redangel32
15. dec 2010

@klaudiam Ahoj, neviem ci Ti poradim. Moj ex. ked som v tom case bola v zahranici a my sme sa isli rozvadzat mal starch aby som mu deti neuniesla tak sa zabezpecil tym,ze zasiel na socialny urad a tam si vyziadal PREDBEZNE zverenie deti do jeho starostlivosti. Co im tam narozpraval netusim?? Skus zajst na urad. Drzim palce nech to vsetko dobre dopadne v Tvoj prospech.

langkofel
15. dec 2010

Ja sice zijem v zahranici, ale mala som presne ten isty pripad ako ty....Ja som si vsetko dala pisomne cez pravnicku, proste sme sa dohodli ze mala bude v mojej starostlivosti, dohodli sme sa na vyske vyzivneho ktorym bude prispievat, ako sa s nou bude stykat, do coho mi moze kecat 😝 ... Pekne nam urobila taky navrh - dohodu...to sme u nej obaja podpisli a ona nam to este dala overit u sudcu pre mladistvych (? neviem celkom prelozit do slov.).Cize mam vsetko na papiery a keby daco, ak by boli problemy uz sa mozem obratit priamo na toho sudcu, cize dake zmeny a navrhy podavat tam.
Tebe by som poradila informovat sa u dakeho pravnika (viem nie je to lacna zalezitost, ale stoji to zato....). Aspon aby ti povedal co a ako, potom s amozes rozhodnut co dalej. V kazdom pripade drzim palce aby vsetko dobre dopadlo.

ivkaivka
15. dec 2010

klaudiam, ja to riešim teraz, určite žiadaj zverenie dieťaťa do starostlivosti, súčastou musí byť aj výživné. Držím palce, nech to dobre dopadne

klaudiam
autor
16. dec 2010

@ivkaivka to si žiadala na súde alebo stačilo na úpsvar ??

ivkaivka
16. dec 2010

@klaudiam ,na súde