Ahojte, prosím o radu. S priateľom sa rozchádzame, nie sme zobratí. Máme 2,5 ročného syna, ktorý má priezvisko po otcovi. Ja s malým máme stále trvalý pobyt u mojich rodičov, aj keď s partnerom žijeme v úplne inom meste. Sme spolu tri roky. Len by som chcela vedieť, ako ste postupovali, čo sa týka detí. Či treba dávať žiadosť o zverenie malého do osobnej starostlivosti a tak. A či má vlastne možnosť malého mi zobrať....
Ja sice zijem v zahranici, ale mala som presne ten isty pripad ako ty....Ja som si vsetko dala pisomne cez pravnicku, proste sme sa dohodli ze mala bude v mojej starostlivosti, dohodli sme sa na vyske vyzivneho ktorym bude prispievat, ako sa s nou bude stykat, do coho mi moze kecat 😝 ... Pekne nam urobila taky navrh - dohodu...to sme u nej obaja podpisli a ona nam to este dala overit u sudcu pre mladistvych (? neviem celkom prelozit do slov.).Cize mam vsetko na papiery a keby daco, ak by boli problemy uz sa mozem obratit priamo na toho sudcu, cize dake zmeny a navrhy podavat tam.
Tebe by som poradila informovat sa u dakeho pravnika (viem nie je to lacna zalezitost, ale stoji to zato....). Aspon aby ti povedal co a ako, potom s amozes rozhodnut co dalej. V kazdom pripade drzim palce aby vsetko dobre dopadlo.
klaudiam, ja to riešim teraz, určite žiadaj zverenie dieťaťa do starostlivosti, súčastou musí byť aj výživné. Držím palce, nech to dobre dopadne
@klaudiam Ahoj, neviem ci Ti poradim. Moj ex. ked som v tom case bola v zahranici a my sme sa isli rozvadzat mal starch aby som mu deti neuniesla tak sa zabezpecil tym,ze zasiel na socialny urad a tam si vyziadal PREDBEZNE zverenie deti do jeho starostlivosti. Co im tam narozpraval netusim?? Skus zajst na urad. Drzim palce nech to vsetko dobre dopadne v Tvoj prospech.