Čo robiť, keď má muž matku na prvom mieste?

5. apr 2021

Ahojte, idem si po radu.
Neviem čo mám robiť, som zúfalá z môjho muža.
Je veľmi naviazaný na svoju matku. Čo povie matka je pre neho sväté, ani nie čo poviem ja ako jeho žena, ale jeho matka.
Každý deň k ním chodí aj 2x do dňa, najskôr jej tam zanesie naše dieťa, je tam s ním a potom mi ho donesie naspäť a on tam ešte chodí na večer. Mne to príde choré chodiť nonstop k rodičom, keď má doma rodinu.
Povedala som mu, že mi vadi keď tam chodí naše dieťa bezo mna ( s jeho matku sa nebavíme), on povedal že keď ho chcú jeho rodičia tak či im ma povedať “nie”.
Ďalej, jeho matka chcela kúpať malého, tak som mu povedala že je vonku zima že načo ho bude kúpať keď ho kupem ja každý večer ? A on že a čo jej poviem že nekúp ho?
A veľa dalších takýchto veci.
Matka mu spravila čaj s medom vravím načo med malému dieťaťu? Do roka sa neodporúča dávať med. Tak zas mi pomaly vynadal, že toto môže toto nie a neviem čo, že furt narážam na jeho matku, že furt niečo robí zle a takto.
Ona je na hlavu si myslím.. nie raz to on o nej povedal, že je psychopatka ale ja nechápem proste ten jeho vzťah s ňou.!
A nie nemá 18 rokov, ma pomaly 30 😄
On je jedináčik.
Ja už fakt neviem čo mám robiť. Nepáči sa mi to takéto správanie, ale zas opustiť ho skrz matky ? Ja neviem..

sisa_s
5. apr 2021

No a v zaciatkoch vztahu sa takto neprejavoval? Mne by uz vtedy blikala kontrolka a s takym chlapom mamickarom by som do vztahu nesla ani

syslik81
5. apr 2021

bude s ato zhorsovat ..mamanek zostane mamankom navzdy .. odid na tyzden dva aj s dietatom ak mas kam a daj ultimatum k matke s dietatom raz za mesiac- a on obmedzi navstevy tiez .. rodina ma byt prvorada .. ale zakazat uplne mu nemozes

autor
5. apr 2021

@sisa_s to je jedno minulosť nejdem riešiť, riešim teraz prítomnosť momentálne, keby sa viem vrátiť do minulosti určite veci by som spravila inak, čiže zbytočne diskutovať aj o minulosti..
Ano vždy ho kontrolovala, furt mu vyvolávala, písala SMS volala ale tak myslela som si že keď sa osamostatní tak už nebude taký, kto vedel?

autor
5. apr 2021

@syslik81 on by ma nepustil aby som odišla s nasim dieťaťom preč, to by neprežil.. a keby mu dám ultimátum tak by bol zlý proste, že prečo zakazujem a neviem čo. Že nemám len ja právo na dieťa atd atd. Nie je to jednoduché riešiť s ním toto.. a furt sa hádame skrz toho že maly chodí l jeho rodičom, každý deň hádky

michaela0309
5. apr 2021

ja zas nechapem ked deti s rodicmi byvaju v jednom meste a chodia na navstevu raz za mesiac, ja mam tiez syna, dufam ze v dospelosti budem stale prenho dolezita, za vsetku lasku co mu davam a nie nemam v plane ho odtrhat od rodiny, ani nemusi chodit kazdy den ale hocikedy ked chce moze spontanne prist. Problem je skor taky ze ty so svokrou sa nebavis, takze potom je to tazko on je chudak medzi dvomi zenami, mamou ktoru miluje a zenou a ja ako zena tiez by som si nevedela vybrat medzi muzom a rodicmi, rodicia su pokrvni, vychovali ma, dali mi vsetko, muz akokolvek ho milujem, ktovie co bude za par rokov? ci bude stale po mojom boku? a odvrhnut rodinu pre rozmar mojho partnera? no neviem....ideal je aby si ty zacala komunikovat s jeho mamou, vdaka nej mas predsa svojho muza. Ked vidim terajsie zeny, ja dufam ze moja nevesta nebude taka, ktora by zakazovala mojmu synovi ma v dospelosti vídať. Bolo by mi to luto, nemam deti len kym su detmi, chcem si uzivat deti vnucata a rodinu az do smrti. O tom je predsa rodina, to co rodicia daju dietatu pocas dectva, dieta by malo s vdakou vracat v ich starobe.

autor
5. apr 2021

@michaela0309 tak počkať, nevyjadrila som sa asi dobre. Ona ma problém so mnou, nie ja s ňu.
Ona mna nechce do rodiny, nevie ma prijať, pritom všetci členovia rodiny nemajú so mnoi žiaden problém, vieš tu je ten problém. Ja by som sa s ňu aj bavila a vychádzala si s ňu, ale keď ona nechce tak čo mam robiť ??? 🙂)
Ona nechcela syna ani vidieť keď si ma zobral za ženu a bola som ja tehotna . Ani malého nechcela a odrazu ho chce každý deň na pol dňa. Príde ti to normálne ?
Lebo mne nie .

michaela0309
5. apr 2021

tak potom to mas tazke, ale necakaj ze to bude lepsie, pochybujem.

simply_aura
5. apr 2021

Je to divné. Až taký vzťah k matke...Ako nepoviem trikrát/dvakrát za mesiac ale každý deň 2x? Moja rodina našťastie vychádzala aj vychádza dobre...Problém bude asi v svokre psychopatke, keď si písala že ťa nechce prijať do rodiny. Keď pôjde nabudúce tak často k rodičom, spýtaj sa ho skôršie na nejaký program. Hocičo, čo máte obaja radi. Nemôže ti povedať nie, ak svokra zavolá že má prísť. Bude musieť odmietnuť svokru. Aj ako si písala že je jedináčik, vieš, to je typický mamičkin maznáčik, takže chce ho ochraňovať a chce pre neho to najlepšie aj keď niekedy sa mu to nepáči. Mal by sa naučiť svojej mame povedať nie. Keby sa to naučil, nechodil by tam 2x do dňa.

ab727
5. apr 2021

Keď majú taký super vzťah matka a syn,tak by jej mal vysvetliť,že ty si jeho žena a mala by ťa začať akceptovať,fakt toto mi už príde choré...

maminkasisa
5. apr 2021

A aj vies, preco ma ona s Tebou problem? Byva blizko Vas, ked tam chodi kazdy den? Normalne sa s muzom porozpravaj, ze nech len dohliadne, nech malemu nedava jest co nejedava doma a podobne veci, tak isto to kupanie, ale v klude, mozno aj Ty vidis na nej len to zle,.... A co Tvoja rodina, chodievate aj k Vasim, pomahaju Ti s malym? K Tvojmu muzovi, vsak ked nechcete, aby tak malemu davala caj s medom, to jej moze normalne povedat, ze nie, ved by mu neodtrhla hlavu

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
michaela0309
5. apr 2021

@elizabet173 ved netvrdim ze 2x za den, ale tie co tu hovoria o chorom vztahu matky a syna, aj oni raz budu matky dospelych deti a budu v pozicii svokra....a tie male deticky co teraz nechcu dat ani svokre bude dirigovat ina zena....treba to vidiet aj takto...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lucmirka124
5. apr 2021

A to tvoj chlap nechodi do prace? Ze stiha 2 x dene ist navstivit maminku??co doma robi?Ked ma tolko casu? Ja mam mamu o 2 cinzaky vysiie a nestihala by som ju vidiet 2 x denne na navstevu iba ak sa naklonujem. Mam dieta, odomacnost sa treba starat, do roboty chodim poobede.muza kazdy den 10-11 h v robote. vecer padam odpis do postele.

michaela0309
5. apr 2021

@elizabet173 na mna vrcat nemusis, ja mam svoj nazor ty svoj, to je cele.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
michaela0309
5. apr 2021

@elizabet173 to si povedala ty, ze to sem nepatri....klud.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
michaela0309
5. apr 2021

@elizabet173 tak to je fajn.

luccija
5. apr 2021

Iné to nebude to nečakaj.Za chvíľu ho budú chcieť na prespanie, na dovolenku...mala jedno dieťa asi sa nudí ...ešte by som pochopila, keby tam išiel každý deň s vnucatom, ale načo tam chodí večer?veď vy ste rodina máte spolu jesť, okúpať dieťa...
Ale to, čo píšeš poznám z okolia v dosť veľa prípadoch a ani nie sú tí chlapi jedinacikovia a niektorí aj 40 tnici jednoducho po robote idú prvé k rodičom až potom domov často sa tam najedia...
Aspoň 3 mám takých v okolí je tam pevné až opicie puto či mama syn, ale aj otec syn kazda rodina je iná.Vies inakšie by si to brala, keby si mala blízko svoju mamu a k tej takto chodila
Ale určite by som chcela, aby rešpektovala, že čaj s medom nie, neviem načo chcela dieťa kúpať aj tvoj muž už je otec a mal by vedieť zasiahnuť a povedať nie.Ale asi ma pred ňou rešpekt či sa boji vyjadriť názor iné to nebude, ak iba horšie na to sa priprav.ano mal jej povedať malý sa bude kúpať večer my ho okupeme načo teraz?meniť mu režim a vôbec čo to je za hlúpy nápad? Tu nerobí chybu tvoja svokra ona len skúša a skúša tvoj muž je ten, co má zakročil.moja kamarátka toto mala so svokrou ešte učili dieťa po maďarsky a chceli, aby tam vnúča bolo 2 dni z týždňa celý deň veď nech si oddýchne.Tiez muž jedináčik zo solventnej rodiny nedalo sa nijak dohodnúť vždy hádky za jedlo, či tam pôjde či nie, tak ho kamarátka dala do súkromnej škôlky, ale tak to bolo z trucu kvôli svokre robili si navzájom zle.budes to mať ťažké velmi

luccija
5. apr 2021

@lucmirka124 môže robiť z domu ...čokoľvek...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cacianka
5. apr 2021

Toto by som zatrhla. Slusne a dôrazne. Nemá ti čo brať take male dieťa každý deň preč z domu, preč od teba. A na cele hodiny. Ty si matka, malé dieťa má byt s tebou vo svojom prostredí a nie trajdat hore dole. To potom kedy si s nim ty ? Keby sa nedajbože niečo stalo tak ta obvinia ze si bola uplne neschopna preto sa starala svokra, dieťa nebude zvyknute na teba a amen tma.
Že ta nepusti k rodičom ? No zasmiala by som sa, zbalila kufor a volala taxik. Neboj sa prezil by. Takto ta vydierat ? Sa aj cudujem tvojim rodičom ze ti nepomôžu a riadne mu mali vyčistiť žalúdok.ved aj oni maju pravo na vnuka.Vratila by som sa az po riadnom rozhovore a stanovení pravidiel. Napr.návštevy muža s malym u svokry max 1x do týždňa 3 hodiny. Ked ma toľko voľného času k nej behať tak často, nech radšej porobi doma co treba a ide na brigadu. Ked chce svokra byt castejsie s vnukom, nech ta slusne akceptuje a cez teba rieši kontakt s vnukom.
Byt tebou alebo tvojou matkou tak by som narobila take poriadky zeby aj stojku v pozore urobili obaja.
Nema právo na dieťa iba on a jeho narušená mater.
Na druhej strane byť ty moja dcéra tak keby si ku mne lozila kazdy deň na niekolko hodín tak sa ta spytam ci si normálna.ci nemas čo doma robiť, o dieta s muzom sa starať alebo ked mas tolko času chod na brigádu.
A nech ma tu aj ženy ukrkaju.

erickatt
5. apr 2021

Pockaj, kolko ma vase dieťa??

gabika0825
5. apr 2021

Nuž. Typicky mamičkár. Nezmení sa on taký zostane. Buď si na to zvykneš alebo mu môžeš povedať dovidenia. Ver tomu že keď budeš do toho zasahovať a budeš s tým mat problém, on príde za mamičkou všetko jej povie, ešte ty budeš zlá. Píšeš aj vyššie že sa nebavíte, asi pre niečo to tak je, tipujem. Takze asi ti radím že sa s tým budeš musieť nejak zmierit a nehat to tak. Ak ti to vadí veľmi, na tvojom mieste by som rovno odisla

karpina
5. apr 2021

Tvoj muž aj tvoja svokra s pekne mimo a ty s nimi, ked to dovolíš a toleruješ to. A ako môžeš akceptovať fakt, že ťa s dieťaťom nepustí k rodičom, ked on dieťa rozvláča, ako mačka mladé!? Zatrhla by som, aby dieťa nosil niekam, kde ja nie som vítaná.

sim_mi
5. apr 2021

No moj Boze 😂😂 velmi zla situacia. Nas farar hovori pri sobasi vzdy jednu velmi dolezitu vetu rodicom mladomanzelov: Nechajte svoje deti odist. Maju seba, pre manzela je teraz najdolezitejsia manzelka a pre manzelku manzel.
Tu ti pomoze len rozhovor s muzom o tom, ako si to predstavujete a nastavenie nejakych pravidiel. Nemoze uprednostnovat matku pred svojou rodinou. A ak nebude suhlasit tak zial, odisla by som. Mozno sa az tak uvedomi.

ceresna2
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lucmirka124
5. apr 2021

@luccija sak keby robil z domu ze robil tak by tak ci tak nestihal behat 2 x dene ku maminke, myslim ze autorka pana manzela velmi nezamestnava co sa rodiny a starostlivosti o dieta tyka. Dobre pises. Chlap nepochopil ze rodina su teraz prv oni 3 spolu a potom jeho maminka.

sim_mi
5. apr 2021

@ceresna2 velmi mudro povedane