Čo robia vaši muži, keď sú sami doma?

7. nov 2024

Možno zaujímava otázka no zarazilo ma že môj nerobí skoro nič. Som doma tento týždeň keďže našu kanceláriu prerábaju a mala som možnosť vidieť čo "robí" môj mužík. Má poobednú, ráno ledva vstane o ôsmej, hneď si zapne telku. Potom sa pomota chvíľu na dvore potom zase telka pokiaľ nepôjde do práce. Medzitým tuka do mobilu hrá hry a šomre že poobedne sú za trest. Cez nočnú to isté že nočné by mali zrušiť. Ja som bola doteraz v domnení že on keď je sám doma tak aspoň niečo robí ale vôbec nič. Ja som tiež robila na smeny a cez poobednú som ráno navarila upratala aj do záhrady som stihla ísť porobiť. Cez nočnú to som spala do obeda a do večera bolo ešte kopa času porobiť si povinnosti. Teraz máme 2 deti, ja ráno utekám do škôlky školy potom do práce. Po práci zas vyzdvihnúť deti, ísť domov navariť, so starším úlohy spraviť, kuchyňu spratat atď atd. Potom zobrať deti von aby sa vybehali. Večer sprcha deti dať na poriadok, čítať si na dobrú noc a uspať ich. Stále ten istý kolotoc.
Manžel nepomáha skoro nič, zahrá sa s deťmi keď má náladu. Vždy mi povie že on je unavený z práce že potrebuje si oddýchnuť.

ivik4
7. nov 2024

Nerozumiem ved aj ked si bola v praci a prisla domov , musela si vidiet na domacnosti ze nic nespravil.. nie ?

daniela1911
7. nov 2024

Nikdy by som nešla s deťmi ráno do zariadení, ak by chlap bol doma a mal poobednú, resp. naopak po rannej poobede po deti.

autor
7. nov 2024

Pokračovanie už som nevidela na písmená čo píšem. On mi povie že veď ty sa v práci nenarobis ale behám každý deň neviem čo skôr okolo detí a všetko zaobstarať. Tento týždeň som ho potiahla von nech poupratujeme dvor. On bol vonku ale 10 minút a uz sa sťažoval že mu je zima. Že toto není ročne obdobie preňho on chce 30+ stupňov. Povedala som mu že stačí sa hýbať robiť niečo a hneď ti bude teplo. Vnútri sedí skruteny že je mu zima, fakt má studené ruky a trasie sa. Pomaly kurime máme vnútri 21 stupňov podľa mňa stačí cez deň, veď cez deň ešte slnko svieti a netreba to preháňať s kúrením. Zima ešte len bude. On že či chcem aby zamrzol. Neviem z čoho mu môže byť stále zima či mu chýbajú vitamíny alebo neviem.? Ja keď robím tak sa normálne aj spotim aj teraz lebo sa hýbem. Vnútri keď prejdem okolo neho mi povie že nechoď tak rýchlo lebo robím prievan. Keď otvorím okná že chcem vetrať vadí mu to že robím zimu. Ale najviac to že nepomáha v domácnosti ani s deťmi nič moc. Neviem ako to zmeniť? Na začiatku pomáhal no po čase ako som ostala doma na RD stíhala som všetko a už sa len vyhovára že on je unavený alebo nemá čas. Ale práveže tento týždeň vidím že času má len robiť sa mu nič nechce.

pandorra
7. nov 2024

A to s tym rozdelenim prac spokojna? Ja by som veru nebola. Ty sa zoderies a on si pekne v klude uziva… Sa ti cudujem v dnesnej dobe…

earlgrey
7. nov 2024

Ako si si ho naučila, tak máš...aký je rozdiel v tom, či niečo robí alebo nie, keď aj tak ty všetko robíš? Od začiatku si ho mala zapojiť do chodu domácnosti..keď mal poobedné, mal nosiť deti do školy on...aspoň to...keď má nočné, nech aspoň vyzdvihne deti zo školy...atď.

minenkak
7. nov 2024

No naučila si si tak tak máš.Mij muž keď je doma tiež nič nerob,í ale nemáme deti,ak chcem aby niečo spravil deň dopredu mu poviem nech to je spravené,inak má zakázané robiť keď ma voľno,voľno je na oddych

minenkak
7. nov 2024

Inak nechápem prečo keď ma poobednú nechodí s deťmi do školy, škôlky a tak isto z nočnej

marca12
7. nov 2024

Moj robi okolo domu a aj vidno po nom porobene. Nezniesla by som chlapa,ktory doma nepohne prstom. Uz ho tazko zmenis,ale mala by si zacat tym,ze rano moze nosit deti on do skoly. Alebo sa striedat. Dat mu "ulohy" v domacnosti,ked mu je teda vonku zima.

jesenzima
7. nov 2024

Môj robí všeličo, ale niekedy aj nič. Uprace, navarí, vyzdvihne deti, odváža na krúžky atď. Alebo sú dni, kedy nerobí nič, pozerá telku, ťuká do mobilu. Ale tak isto to mám aj ja.. nerozumiem, prečo by sme stále museli, mali niečo robiť 🤷

mamutka
7. nov 2024

Môj keď je doma, napr ma home office niekedy, tak da prať, povesi, povysava, umyje dlážky, keď ma chuť, navarí. To je skoro vždy, ked je doma. Cez obed ide na bicykel. Nechápem ako to stíha, keďže prace ma dosť. Lenže on sa zase s tým vesanim pradla a pod nehrajká tak ako ja.
Ty sa vazne s mužom porozravaj, hento nemáte rozdelené normálne. Daj naňho kopu povinnosti, keď ide na poobednú, nemusí vajcia váľať v posteli ráno, ale pôjde s deťmi do školy a potom nech operie alebo robí okolo domu. Prečo sa stále ty nahanas? Zobrala si si chlapa alebo okrasných krik?

aandrea9
7. nov 2024

@ivik4 presne toto mi napadlo

autor
7. nov 2024

@ivik4 Keď chodím do práce tak ráno nachystám veci vstanem o niečo skôr a poviem mu aby navaril. Vždy nechá kopa riadov v kuchyni neumyte a podľa toho vidím že aspoň navaril. Ale to ja si nakrájam zemiaky cibuľu mäso všetko vychystam na stôl hrnce a čo má robiť mu poviem. On to len dá variť a pomiesa.
@daniela1911 On ráno nevie vstať keď má poobednú vstáva o ôsmej takže nezoberie deti ráno. A z rannej pokiaľ dôjde domov on sa potrebuje najesť lebo je hladný a oddýchnuť si z práce.
@pandorra Nie som spokojná ja mu stále hovorím nech sa viac zapája do všetkého no nechce. Aj von ho musím dotlačiť aby niečo spravil okolo domu. Príklad včera som rylovala záhradu a on sa pozeral na mňa povedal že ako dobre mi to ide. Trávu som kosila na dvore a on mi držal a prehadzoval kábel a stál pri tom a robil sa že zamrzne.
@earlgrey Píšem vyššie že zo začiatku mi pomáhal v domácnosti no časom sa to vytratilo. A deti mali problém zvyknúť si na škôlku tak musela som ja ich nosiť a aj keď plakali nechať ich tam. On by to nezvládol a doniesol by ich domov. Je príliš mäkký na ne a všetko im dovoľuje.
@minenkak Áno voľno je na oddych ale sú aj povinnosti čo treba spraviť každý deň. Ani ja si nevylozim nohy že nerobím nič lebo mám voľno teraz.
@jesenzima Ja nemôžem len tak sadnúť si k telke a pozerať alebo tukat do mobilu. Až teraz mám čas keď deti uz spia.

zobaka
7. nov 2024

ani jeden z nas nic nerobi a dobre nam je 🤣

janci27
7. nov 2024

Ked to tak vsetko citam, tak ten chlap je uplne k nicomu, mas ho doma ozaj len na okrasu, normalne prefackat 🙂

zobaka
7. nov 2024

realne aj ja sa furt klepem, pre mna je uz toto obdobie utrpenie, ale mam malo železa

luccija
7. nov 2024

Zábal ho do deky a uvar mu čaj😆koľko je hodín, keď príde z poobednej?To mi nehovor, že mu nestačí 7-8 hodín spánku určite deti nevstavajú skôr ako o 06.Moze ich zaniesť a potom si ešte ľahnúť.A ty tiež neviem prečo rylujes a on sa pozerá to je tvoja chyba, že robíš veci za neho.Napisala by som mu zoznam do obchodu a čo treba spraviť.Babovka to je čo by robil na Orave, keby ráno odhrnal sneh, aby ste sa dostali do práce.

ivik4
7. nov 2024

Tak to potom si musela uz vtedy ( ked si realne v praci) vediet ze prd robi ked je nemozny aj nakrajat a umyt riad lebo Ti ho tam necha.
A k otazke, moj oriadi kuchynu, umyvacku,postelie a ked sa dohodneme navari alebo ide pre obed , vynesie smeti. To je bezny den ked ma ist do roboty vynimocne vecer alebo ked ma volno . Syna zanesieme do skoly tiez podla dohody ,kto moze alebo chce a ucenie s nim ja 90% a on 10 ale ja som tak radsej. Zvysok dna mi je uplne jedno ci lehni ,je na compe alebo co ,ved spravi co treba

daniela1911
7. nov 2024

Zapriahni ho, lebo úplne vyhoríš. Inak, nechápem ako môže spať pri rannom buchote, keď sa chystáte s deťmi… ale ok, asi sa premôže v spaní a má pokoj.
Ja ti ešte poradím, nerob všetko, obriať deti a na muža kašli. Napr. Pokial je dieťa v škôlke, že má obed, ja už cez týždeň nevarím, ani polievku, nič. Dieťa je v pohode so studenou večerou, a muž sa naučil si niečo spichnuť sám. Vie si zrazu aj pracovne veci oprat. Vie umyť riad ráno, keď som ho ja hnusoba neumyla po jeho večeri deň predtým. Dokonca, dnes, aj sprchu umyl po tom čo tam čistil niečo a ja som sa na to vykašľala a osprchovala som sa vo vani… netreba im posluhovať.

h2
7. nov 2024

Mne sa už tlak dvíha zo všetkých tých diskusií, kde žena chodí do práce, predtým ráno vychystá a odvedie deti do školy a škôlky, cestou z práce ich zase vyzdvihne, skočí nakúpiť, po príchode z práce sa s nimi učí, alebo hrá, popri tom dá prať, upratuje a varí večeru, po večeri sprace kuchyňu, okúpe a uloží deti spať a potom ešte poskladá prádlo, či dorobí tých tisíc maličkostí, na ktoré skôr nebol čas. A chlap príde, posťažuje sa, aký je strašne unavený, zje večeru, sadne na gauč s mobilom, lebo veď 8 hodín sedel v práci, kam sa odviezol autom, tak je hrozne narobený a potrebuje odpočívať! Nožík sa mi vo vrecku otvára! Ženy, prečo, pre Kristove rany, si toto necháte?!?! Neprejde týždeň, aby som tu zas a znova nečítala tento istý scenár! 😡

mamina87
7. nov 2024

Ahoj mňa by zaujímalo akú prácu vykonáva manžel ?

autor
7. nov 2024

@luccija 22,30 je už doma pol hodina trvá cesta, po pokiaľ sa uloží a zaspí to trvá. Deti vstávajú 5,30 ráno pokiaľ ich oboch vychystam a 6,30 sa otvára škôlka aj škola to chodia medzi prvými.
@ivik4 Aj môj postelie po sebe a smeti občas vynesie.
@daniela1911 My sa chystáme v detskej a potom v kuchyni, on spí v spálni má zavreté dvere tak nás nepočuje. Variť musím doma deti sú slabí jedaci a ja nemám v práci obedy nosím si z domu. On si ani riad po sebe neumyje, raz sa stalo že hľadal čistú lyžicu a všetky boli špinavé no nepoumyval riad. Dal mi vedieť že nemá s čím jesť že kedy budem riad umývať.
@h2 Ako vidím veľa rodín funguje takto.
@mamina87 Robí v Trnave v automobilke na smeny.

biba_18
7. nov 2024

@h2 a počkaj, je urazený keď žena nechce ťuťu muťu lebo padá od únavy na hubu…

nika_m
7. nov 2024

Moj muz robi na tiez na smeny, chodi z poobednej domov tesne pred 23:00 ale rano vstane, pripravi a odvedie dieta do skolky, aby som ja mohla ist cim skor do prace - kedze poobede tam musim ist zase ja...striedame sa stale podla jeho prace ale mame to 50:50...je dobity z prace ale ja tak isto, ved dieta je nase spolocne, domacnost tiez...preco by malo byt stale 90% na nas zenach a muzov ideme na piedestal davat za tych 10% co spravia, lebo oni bidnatka su unaveni z prace 🤦

minenkak
7. nov 2024

Začni sa menej naháňať

mamutka
7. nov 2024

Takže keby on deti ráno poriešil, mohli by chodiť na ôsmu a nebyť tam medzi prvými? Tebe nie je ľúto tých deti, že sú tam celý deň, pričom by nemuseli? Od 6.30 byt v inštitúcii, kto vie dokedy, ved to je únavne! Mohol by ich tam on dávať keď ide na poobednu a inokedy zase skôr vyzdvihovať, byt s nimi, ked ide na nočnú napríklad.
Keď budeš nabudúce rýľovať a povie, ako ti to dobre ide, opri sa o ten ryl, pozri mu do oči a celkom vazne povedz “lenže ja už nevladzem. Robím v robote, od rana okolo deti, večer okolo deti, okolo domu, ty len v robote a koniec. A večer chceš ženu v posteli. Mňa boli chrbát, hlava, duša. Toto si musíme rozdeliť”
Alebo rovno povedz v tej situácii “ty si proste ko..t” lebo neviem či tu prvú možnosť pochopí

mikadooo
7. nov 2024

Normálne si s ním sadni a vykomunikuj že koniec sladkým časom a nie, ty nemusíš vládať, lebo on tak povedal a on to tak má v hlave nastavené. To my tu za teba nevyriešime 🤷. To ty musíš nájsť riešenie sama bohužiaľ... Každopádne držím ti palce. U nás fungujú malé krôčiky, postupné pripomínanie a opakovanie jedného mini "problému" dookola a navrhovanie riešenia (Bola by som rada, keby si vodil do školky ráno deti ty. Môžeš vziať zajtra ráno deti ty do škôlky? Markétka by ti chcela ukázať svoju pani učiteľku v školke, vzal by si ju zajtra do škôlky? Zajtra ideš až na poobednú, aj tak budeš doma len pozerať do telky, môžeš vziať prosím konečne tie deti aspoň raz za týždeň do škôlky ty? atď.) a potom sa to zrazu jedného dňa zlomí a zrazu to chlap začne robiť, aj keď to predtým nerobil. Ale - toto je návod, ktorý platí v mojom vzťahu, nepoznám váš vzťah... Každý chlap/žena/vzťah je iný, verím, že nájdeš riešenie, hlavne nečakaj, že sa to zmení zo dňa na deň.

spanielka44
7. nov 2024

Presne ako keby som čítala o mne s mužom 😂 tiež väčšinou nerobi nič kým mu nenakazem a nedam podrobný rozpis, twraz ma poobedne a ide si občas zacvicit a inak iba lezka na gauci a cez nočné tiež vraví že by to mali zrušiť 😆 nuž sú zvyknutí že spravíme všetko za nich

andrejka1974
7. nov 2024

A však nemusíš aj ty všetko robiť daj si aj ty niekedy voľno kúp si mycku a riady tam naložia aj deti môj muž celý život robil od 6.00 do 18.30 tak chodil často unavený a keď bol doma tiež nič neurobil bol rad že si chvíľku odychol nikdy nevaril a všetko som zvládali sama s deťmi ale teraz môj muž robí veľa veci proste treba vydržať

ruzovakrava
7. nov 2024

Toto mi pripomenulo ten vtip kedy žena ráno vstane, obriadi deti, domácnosť, psa,mačku, sliepky, ide do práce, z práce nakúpiť, doviezť deti,navariť, popri tom sa s nimi učí, hrá, upratuje, večer zasa všetkých obriadi, uspí deti a v tom jej napadne - chudák chlap celý deň leží na gauči nevy.rtkaný 😉
Ale k veci, môj robí všetko, ak robím celý deň tak keď prídem domov je všade upratané, deti sú navečerané a pozerajú spolu večerníček. Vyklep ho z gauča, daj jasné pokyny a nech sa hýbe. Časom mu to hádam nebude treba pripomínať, kleplo by ma z takého.

luccija
7. nov 2024

Že mu nie je ľúto tých detí, že musia byť prvé v škole, ak by vstal o 6:45 zanesie ich.Ofukujes ho veľmi a ja by som to nerobila