Čo mi poradíte, ako riešiť náš rodinný problém?

nasta197
23. sep 2012

Ahojte maminky manželky či priatelky strasne ma nieco trapi . Mam surodencou mamu a otca bývaju od nas cez kopec fajna prechadzka... chodime peso .. niekedy aj 2 krat do týžna ich idem kuknuť niekedy nejdem aj týžden dva... to je rôzne ale mame dobre vstahy No mojmu mužovi to nesmierne vadí vykrical mi že k jeho rodicom nechodím.. no ja nepojdem niekam kam ma nezavolaju ci nedaju na javo aby som prisla len s malým.. tam to také ružové nieje su v praci do 16tej ... moja svagrina sa tiež cíti ukrivdena aj moj muž to tak povedal to by nebolo este nic ale chapete ked mojmu mužovi vadí že nas 1,5 roka syn vie povedať mena mojich bratou úplne jednoduche že Lukaš je uko a tomas je tomo ... no dedo starka vravi starým rodicom aj s mužovej strani asi sa moj muž bojí že ich tak nebude poznať ale vobec to tak nieje tiež sme tam tak 1x do týždňa ale oni su straaaaasne zanepradnení na nič nemaju cas.... ved jeho otec sa ma pýtal 5 mesiacou a....A TO UŽ TAKTO PEKNE SED9???? :D reku ano od 5 mesiaca dobre že nie.. :Dno ale hned sa malý usmieva ked ich vidí viem že ich pozná ale muž si strasne domýsla a tento problem je ako sme svoji....

malinkaaninka
23. sep 2012

tak choď aj obden ku svokrovcom a sadni si a rozprávaj.jedno že nemajú kedy,to si nevšímaj.či budú spokojní 😀 😀
len tak medzi rečou ...nedá sa vyhovieť všetkým...

stanislavao
23. sep 2012

preco by ste nemali chodit k vlastnym rodicom? ved je to vasa mama, vas otec. a k svokrovcom nech ide manzel. ved ked pride o pol 5 poobede z roboty, tak nech zoberie dieta a ide k svojim rodicom on. je to naozaj zla situacia, ale musite mu vysvetlit, ze budete chodit k svojim rodicom, kedy vy budete chciet a nema vam to co zakazovat. a ked chodite aj k svokrovcom, tak si myslim, ze mu este robite laskavost. ja mam so svokrovcami vztahy dobre, byvaju tu v dedine, sme tam skoro denne, ale ak by boli nikede dalej, tak by sme tak istotne denne nechodili.

liz_lemon
23. sep 2012

naozaj je taky problem si po sebe aj precitat, a az potom to zverejnit? tato zlatanina plna chyb a preklepov sa neda citat, a vyhovorky typu ponahlala som sa, neobstoja, ked nemam cas, tak nevypisujem na net
a k tvojmu problemu, naozaj ta musi niekto volat, aby si tam prisla? to, ze ta nepozyvaju, neznamena ze tam nemozes prist, niektori ludia su proste taki, ze si myslia ze je to automaticke, ze si tam vitana, ved si rodina
este si prilis mlada, aby si take veci chapala, ale casom na to prides

wewe22
23. sep 2012

treba mu vysvetlit ze sa tam necitis prijemne ze ved ta nikto nevola a podobne proste ho postavit pred problem tak ako to citis
u nas je problem opacny oni sa stale stazuju ze malo chodim dobre ze oni nepridu ako je rok dlhy lebo ze byvame daleko

katecameron
23. sep 2012

ako ja tiez nechapem preco by ta mali volat pozyvat aj tvoji rodicia ta vyvolavaju alebo ku svojim ides aj ked ta nevolaju poloz si tuto otazku a odpovedaj ak ides ku vasim aj bez volania a pozyvania tak potom preco by si nemala aj ku svokrovcom ist tak isto no ja napr. tiez ku nam niktoho nepozyvam som typu ze ak niekto chce príde aj bez pozvania a tym padom sa mi stava to ze moji rodicia ku nam prídu asi raz za mesiac / byvaju daleko/ a svkra ktory byva par km asi 7km tak nepríde mozno raz za rok aj to ju musia volat deti proste nema zqaujem tak nema ja SA NIKOMU prosit nemienim

bubelko
23. sep 2012

osobne by som zdvihla telefon, zavolala svokrovcom (den dopredu) a opytala sa, ci mozem prist po obede na navstevu. ak ti zakazdym povedia nie, ze im to nevyhovuje, budes mat argument pre muza, ze si sa snazila a ze nemali cas, tak si sla k vasim. predpokladam, ze tym nevolas, ale ides. (mozno sa mylim).
ak sa u svokrovcov necitis dobre sama, dohodni sa s muzom a chodte spolu, ak bude mat aj on volno.
toto nie je problem 😉
a to, ze si svokor niektore veci nevsima, to nevadi. moj otec detto. to neznamena, ze nie je dobry dedko. niektore veci si niektori ludia skratka nevsimaju, alebo pocuvaju dlhodobo na pol ucha a pytaju sa potom zas. to tiez nie je katastrofa 🙂

bianka0111
23. sep 2012

Myslím, že viac by sa Ta trápilo, keby si k nim mohla isť len vtedy, ked Ta oni pozvú.......píšeš, že robia do 16? prečo je to problém? v tejto dobe by som bola len rada, že pracujú. Si doma, skús isť k nim po obede, ked sa drobec vyspí....a pri odchode povedz švagrinej a svokrovcom, že nech najbližšie prídu.. 🙂. Ak Ti tak velmi ležia v žalúdku, tak tam chodievaj s manželom, ako argument použí, že ani on k Vašim nechodí bez Teba....teda aspon predpokladam 🙂

janinah
23. sep 2012

tvoj muž sa právom cíti na bočnej koľaji,spamätaj sa,lebo sa dočkáš toho,že schytí dieťa a pôjde s ním sám k rodičom a o teba sa ani neobzrie,či ideš a či doma ostávaš 😒 nechápem tvoj postoj,či chceš či nechceš si so svokrovcami rodina,nevyhováraj sa na ich zaneprázdnenosť a nekaz si kvôli tomu vzťah s manželom, manželstvo je o kompromisom a tolerancii,tiež sa mi nechcelo ku svokre trepať,ale šla som....

marisenka
23. sep 2012

Treba chodit aj ku svokrovcom nie len k Tvojim rodicom.A to len preto,abz bol pokoj v dome.Marisenka

sissy27
23. sep 2012

nezdá sa mi, žeby bol medzi tebou a svokrovcami nejaký zásadný problém, nenávisť, podrazy alebo niečo podobné, tak čo potrebuješ 2x do týždňa kolkovanú žiadosť, aby si k nim prišla? keď vieš ísť navštíviť tvojich rodičov a bratov len tak bez pozvania, tak to zvládneš aj u svokrovcov, veď hádam nedávaš malého o 16.00 spať na celú noc... alebo zbehni cez víkend, je to tak isto ich vnúča ako je to vnúča tvojich rodičov, tak im ho neodopieraj...nemusíš tam predsa sedieť pol dňa, zastav sa, ukáž sa, ak budú mať čas tak posedíte, ak nie, tak pokračuj v prechádzke a buď rada, že najväčší problém so svokrovcami je ten, že nedostávaš písomné pozvania k návšteve...

6mia6
23. sep 2012

Domov chodí každý normálne preto se je tam doma.ja tiež nechodím k svokrovcom sama. Necítim sa twm dobre a muž z toho tragédiu nerobí. Zoberie deti a ide. Buď idem aj ja alebo som sama.

trish31
23. sep 2012

Ja ti neviem poradit lebo sa citim ako keby som citala po neandertalcovi prepac...

korenbaba
23. sep 2012

Ste rodina! Ak to možno ty tak (ešte) necítiš, tak sú hlavne dôležitou súčastou tvojho muž a samozrejme dietata. Sú to jeho starý rodiča, tety, ujovia. Nepotrebuješ pozvanie, stačí sa ozvat, že sa zastavíš. Možno aj oni maju problém v tom že ste si akýsi vzdialení a teda každá návšteva je taký sviatok, treba vyriadit, napiect, navarit a možno aj preto ta nevolaju, pretože ako si povedala sú zaneprázdnaní. Ale ked si časom vytvoríte normálne rodinné vztahy a zastavíš sa tam na kávu párkrát do mesiaca, budú to obyčajné rodinné návštevy z ktorých netreba robit theatro. V zásade nepíšeš o tom, že by ste spolu nevychádzali.
Chcem ti len povedat, že rodinné vztahy "získané- vysvadbané" sú niekedy komplikované a treba na nich hned od začiatku popracovat. Zlý štart, neschopnost kompromisov či neochota vztahy budovat prináša často šrámy, ktoré sa naprávajú roky.Ak vobec. Miesto širokej rodiny sú to potom len dalši rodinní prislušníci muža (ženy), ktorý su viac-menej tolerovaní a navštevy pretrpené. Začínaš a tak vykroč správnou nohou. Pre svoje dieta, pre vztah so svoji mužom ktorému na rodičoch zaleží a aj pre seba.

poleva
24. sep 2012

strašná slovenčina,ani neviem čo čítam

eliska3
24. sep 2012

jedna nesúvislá veta, ani bodky, ani čiarky 😖 , môj syn tretiak má lepšiu gramatiku... A mať tak tvoje problémy... 😵 Zober muža, syna a odbite si to nedeľnou návštevou všetci traja a máš spokojného manžela 🙂

daniela242
24. sep 2012

Choď na návštevu tam, kde sa cítiš dobre Ty aj Tvoje dieťa. Keď svokrovci pracujú do 16.00 tak choď k ním na hodinku, teraz sa už poobede bude skôr stmievať, von sa nebude dať chodiť tak aspoň Vám rýchlejšie zbehne deň 🙂
A tú gramatiku si skús aspoň trochu opraviť už len kvôli Tvojmu synovi. Ako mu chceš neskôr pomáhať s úlohami v škole?

karamel
24. sep 2012

no uplne jednoduche riesenie. Chodievaj k svokrovcom aj s muzom, ked on nemoze tak tam chod s malym sama a ked ty nemozes nech tam muz vezme maleho. Ziadna veda 😀

abab
24. sep 2012

Nieco podobne poznam. Myslim si, ze v prvom rade je to na manzelovi. On predsa s tebou k tvojim rodicom nechodi. Citit, ze sa u svokrovcov necitis dobre, ten, kto to nezazil lahko radi. Neviem si predstavit prist k svokre bez ohlasenia a bez manzela. Ved ak ti oni davaju najavo, ze su zaneprazdneni asi ani na navstevy nemaju cas. Tam asi naozaj skor vadi to, ze ty chodis k vasim. Ak by si obmedzila navstevy u svojich rodicov, asi by bolo vsetko v poriadku. To ja povazujem za chore. Nech ti jasne manzel povie, co ocakava, co mu vadi a ako to mas presne robit, a hlavne co vadi svokrovcom? Moji by boli najradsej, keby mali deti, ale bez pritomnosti matky, ale synacik deti nevodi, vraj nema cas.

moon1979
24. sep 2012

na prvýkrát som nepochopila o čo vlastne ide a druhýkrát sa mi to nechce lúštiť ... prepáč, ale takú hatlaninu čo nemá ani hlavu a pätu napísať ... skús ešte raz nabudúce a v reči "nášho kmeňa" teda po slovensky a čítaj po sebe čo píšeš ... 🙂

desiree_tf
26. okt 2012

Na kopci máš svoju rodinu a pod kopcom svokrovcov? Potom ich navštiv niekedy a maš problem doriešeny 😉 Naozaj na to čo si napisala sa neda inak odpovedať prepác... Slovenskú gramatiku máš katastrofálnu.