Čo mám zmeniť?

1. nov 2021

Ženy idem si k vám po radu. Jedna z mojich švagrín má so mnou určitý problém a tým pádom aj svokor ktorý ju uprednostňuje pred všetkými ostatnými. Priznám sa, že ja tú švagrinú tiež moc nemusím, ale nikdy som sa k nej nesprávala zle alebo odmerane, stále sa snažím relatívne udržiavať dobré vzťahy, aj keď jej spoločnosť veľmi nevyhľadávam, ale už keď sa niekde stretneme (rodinné oslavy, alebo keď ideme k svokrovcom) tak ma neskutočne vytáča. Má poznámky ako napríklad, že ona svojmu partnerovi necháva čas aj na jeho rodinu - tým samozrejme naráža na mňa, že akože ja bránim manželovi aby sa stretával s rodinou. Mňa to teda riadne trápi, nakoľko ona nemá deti tak Ok, ale mne by bolo proti srsti aby manžel išiel k nej aby sa jej venoval keď má doma svoju rodinu. Manžel je často v práci a oni od nás bývajú riadny kus takže tých príležitostí na stretávanie nie je veľa, ale každú príležitosť na stretnutie využijeme nakoľko rešpektujem, že sa manžel chce stretnuť s rodinou. Plus má dalších milión iných pripomienok a narážok ako na mňa tak na moju výchovu detí ktoré ani neriešim od ženy ktorá sama ešte deti nevychovavala. Manžel mi vraví, že sa tým nemám trápiť a nemám si ju všímať, že proste ona taká je. Poraďte, ako mám zlepšiť tento vzťah? Aspoň na takú úroveň aby som nemala chuť jej vlepiť pri každom stretnutí, pretože to by určite rozvrátilo rodinné vzťahy a to pochopiteľne nechcem 😆😆

pribinak
1. nov 2021

Ja by som sa ani nesnažila nič zlepšiť, poslala by som ju do riti a s ňou aj svokra

petamich
1. nov 2021

@pribinak taky tak

luccija
1. nov 2021

@pribinak presne tak...čím bude autorka submisivnejsia, tym švagriná drzejsia.
Normálne by som jej povedala, že o výchove sa s ňou budem baviť, keď bude mať deti.Este, ak by to bola sestra chápem, že sa stará do brata, ale švagriná?má málo starosti, nemá deti a vŕta nos kde nemá.Ved sa ozvi nenechaj si s úsmevom, ale trefne.ideal jej povedať, že by bolo fajn, keby sa každý staral o seba tvoj muž nepotrebuje hovorcu.
Vy kamošky nikdy nebudete ty ju iritujes, ona teba ...ale nenechaj si kydať na hlavu, lebo ona bude stupnovat

bikarbona
1. nov 2021

Podľa mňa len nahoď "pokerface" na návšteve a ser na to. Podľa toho, čo píšeš, nerobíš nič zlé.

pribinak
1. nov 2021

A ešte by som narovinu povedala mužovi, ak chce ísť k svokrovcom, tak ok, ale len keď tam nebude tato “milá osoba”
Nebavilo by má sedieť niekde kde so mna neustále niekto rýpe

mala_zabka
1. nov 2021

A keď ste spolu na rodinnej návšteve a ona začne, tak tam s chlapom len sedíte a kukáte do zeme alebo sa aj ohradíte, zastane si ťa? Také to "nevšímaj si ju" ešte hádam nikdy nikomu nepomohlo, nechápem na kerú Máriu je tá fráza tak rozšírená. Nevšímať si sa dajú napríklad rady, ktoré nechceš aplikovať, ale nie niekto, kto je vyslovene toxický. Buď si dupni a spacifikuj ju sama, ale ideálnejšie by bolo, keby si chlap vytiahne hlavu z prde#e a sestřičku si usmerní sám. Treba urýchlene nastaviť hranice, ak to necháte vyhniť, začne si dovoľovať viac a viac 😉

0silvia0
1. nov 2021

pani svagrinej si ukradla braceka ci co? Usmej sa na nu, povedz jej nech vsetky pripomienky k tvojej osobe povie naraz, lebo to nemas chut pocuvat cely den jej narazky.

elizabet173
1. nov 2021

ak to nechce riešiť tvoj muž, čo by mal, tak ju pošli tam, kam patrí sama. Treba jej dať asi jasne najavo, že po tebe sa voziť nebude, nech si hľadá inú obeť, ak má problém sama so sebou.

makova333
1. nov 2021

Autorka: Netreba zlepsovat vztah, treba sa naucit asertivne komunikovat. Priklad: "Má poznámky ako napríklad, že ona svojmu partnerovi necháva čas aj na jeho rodinu - tým samozrejme naráža na mňa, že akože ja bránim manželovi aby sa stretával s rodinou." Tvoja odpoveď s "holivúdskym" úsmevom číslo tri: To je úplne super, že ty to máš takto. Užívajte kým nemáte deti. Bodka. Tema dodebatovana.

zmrzlinka2021
1. nov 2021

Autorka:
daj to vo svojom zivote a mozgu do krabicky "nepotrebne zvasty" a neries to. Pripadne zvasty a narazky sa daju humorne a pekne obratit proti takemu cloveku, napr:
ona: ja nechavam svojmu partnerovi aj priestor pre navstivenie jeho rodiny
tvoja reakcia: dobre robis, rodina je dolezita! (a pekny usmev k tomu)

alebo:
ona: ja by som dietatu toto nedovolila
tvoja reakcia: chapem ta ( a opat usmev) alebo super, prideme potom k tebe cela rodina na skolenie (zmurk)

zakladom je takymto ludom nenahravat a nehrat ich hru "utocnik a obet" - ty akoze mas byt ta obet. Takyto typ ludi potrebuje prave tu "obet", to publikum, podrazdene reakcie, potrebuje niekoho, kto bude s nou hrat tu jej hru.

Zlepsovat vztah? s takymi ludmi je mozne udrziavat len formalny a slusny vztah, nic ine, ziadne zdielanie, ziadny prilistny zaujem, niekedy aj ziadny, len prazdne kecy o pocasi a podobne zvasty.

Mila autorka - vzdy plati, ze nemozes sa pacit vsetkym a ani sa o to nesnaz

autor
1. nov 2021

Manžel jej nemá problém niečo povedať, on je k nej v podstate viac-menej stále odmeraný, ona si z neho ale nerobí ťažkú hlavu. Každopádne ja si často nenecham skákať po hlave, v tomto prípade som to ale nechcela zhoršovať nakoľko ide o rodinu ale asi máte ženy fakt pravdu a musím to rázne stopnúť. Ďakujem Vám všetkým