Ake je riesenie, ked sa v nasom vztahu len trapim, citim sa len ako sluzka, nic viac. Necitim ziadnu lasku, uctu, uznanie. Necitim sa s nim ako rodina. Nemame sa uz o com ani rozpravat, nerobime nic spolu. Mame dve deti 1 a 3 roky. Uz ma nebavi mu po sty krat hovorit, ze by sa aspon raz za cas vecer mohol venovat mne. Nie vysedavaniu za PC. A vlastne uz ani nechcem, aby sa mi venoval, za tie roky sa mi uz znechutil... Nechce sa mi uz mu vysvetlovat, ze uz nie je male dieta, ze uz ma rodinu a domacnost, takze vyspavanie/ vylihovanie do 12:00 pocas vikendov nie je na mieste. Je mi v podstate na nic. Mame oddelene ucty, vsetko, co mozem si platim ja. Nie sme zobrati, lebo ho to nenapadlo. A ked som mu pred vyse rokom povedala, ze chcem svadbu a velmi mi vadi, ze nie sme zobrati, neurobil nic. Ked som mu vravela, ze uz konecne ocakavam od neho nejaku aktivitu, ze som nestasta, ze by som sa najradsej odstahovala, povedal mi to, co som pocut veru nechcela, ze ked ho uz nelubim, tak uz sa nic neda robit, ze si mam najst byt a odstahovat sa (potom povie, ze to nemyslel vazne, ale jeho ciny hovoria opak). Ked chcem ist niekde, nemozem ist, lebo sa nevie poriadne postarat o deti a navyse mi hovori, ze som matka, mam sa starat, nemam sa flakat. Ako keby sme nemali domacnost spolu, ako keby bola len moja: mam mu byt vdacna ze raz za cas vyberie riady z umyvacky, s nicim inym nepomoze, mam byt rada, ze dobre zaraba a teda uz nemusi robit nic. Na vsetko si musim volat brata alebo otca (vrtanie, opravy....), alebo si urobit sama. Ako keby sme nemali deti spolu, ako keby boli len moje, nemam pravo si ist ani nakupit cez vikend bez deti, a ked je s nimi, tak mu mam byt vdacna. Nechape, ze su nase a mame sa o ne starat rovnako, nie len vtedy, ked ma chut (malokedy a len na chvilu). Fakt nechcem vela, chapem, ze chodi do prace, chce mat svoj klud, ale kde som ja? Chcem len aby ma vypocul, aby sa o mna zaujimal, aby ma lubil, aby sa na mna pozrel, aby ma oslovil menom, aby mi povedal, ze dobre vyzeram, ked sa niekde nahodim, aby som ho nemusela do vsetkoho dokopavat, prehovarat ho na uplne normalne veci... aby sa zaujimal o deti, pohral sa s nimi, nielen pustil oc alebo dal mobil do ruky... Aby bol chlap, aby som sa mohla onho opriet, spolahnut sa nanho. Nemam nic z toho...
Co mam robit? Mat prachy, tak odchadzam.... Teraz s detmi je to uz ovela tazsie... Alebo chcem toho tak vela a mam byt rada, ze nepije, nebije ma, zaraba, ako on vravi?
@lvandrealv nemožeš odisť k mame? Proste sa zresetovat?
No len by mi povedal, že ,,som matka,, a nemam sa flakať....by som mu povedala, že ,,ty si otec,, tak sa tiež staraj!
@sardinka333 nemam kde ist, s mamou si nerozumieme, ona chce mat uz pokoj...
@lvandrealv tažko radiť ked nemáš nikde podporu...MOžno potrebuješ nabrať sebavedomie a nejaku radost zo života. Viem že sa mi to lahko hovorí, ale skus byť trošku raznejšia čo sa týka tvojich potrieb, nepros, nedožaduj sa a proste to urob....urob si nejaku radosť v rámci svojich možností, chod s kamoškou na kavu a vykecaj sa, staraj sa o seba koli sebe a nie koli nemu.
@lvandrealv Vravis, ze dobre zaraba. Co mas z toho ty? Ucty su oddelene, co potrebujes si kupis. Posiela ti aspon na deti peniaze? Zozen opatrovatelku a 1x do tyzdna sa chod ako vravi flakat. Nie si rodic iba ty.
@lvandrealv - máš plné právo byť nespokojná v takom vzťahu. Inak ja si myslím, že môžeš ísť do tej poradne aj sama, môžu poradiť aspoň tebe, čo robiť, aby ti bolo lepšie, možno nájdeš nejaké riešenie, ktoré teraz nevidíš.
A bolo to niekedy aj inak? Kedy sa zacal takto chovat?
neskoro plakať nad rozliatym mliekom....ak si chcela svadbu,tak načo si pristala na deti?najprv ste sa mali vziať,teraz ho do svadby nedokopeš,načo by sa ženil? má všetko čo treba,navarené,opraté,ženu do postele,prečo by to menil......ani predtým nebol typ domáci,tak až teraz ti to vadí? ...viacmenej toto píšem pre čítajúce,aby neurobili rovnakú chybu....
ani ty nemusíš hádzať flintu do žita,ale výčitky na jeho adresu tu nepomôžu,treba použiť ženskú diplomaciu a pomaly postupne ho dostať k tomu,aby sa správal ako otec a "manžel" aj keď ideálne to nebude nikdy.....napr. ho požiadaj,aby cestou z práce urobil nákup...alebo nájdi nejakú akciu pre deti,kam treba ísť autom a požiadaj,aby vás-svoju rodinu tam odviezol a sprevádzal....alebo mu staršie dieťa nachystaj,nech s ním ide von a ty s mladším ostan doma,lebo sa ti zdá,že je akože nachladené....rozmýšľaj,výčitky a hádky nepomôžu......čo je vážny problém sú peniaze,vypočítaj čo všetko v domácnosti platíte obaja a potom si vypočítaj,či ty s menším príjmom neplatíš viac,toto treba riešiť ako prvé......
@lvandrealv máš dve malé deti, tvoj partner sa takto nezačal správať včera, na čo si ich s ním mala? Keď už sa napríklad jedno pritrafilo a ty si videla, cítila, že to nie je to, čo si od života chcela, na čo ďalšie dieťa? Akú radu tu chceš vlastne dostať? Tvoj partner sa bohužiaľ asi nezmení, ostáva ti len počkať, kým mladší drobec podrastie, zamestnať sa a postaviť na vlastné nohy. Veď vy vôbec nie ste partnermi - žijete si s deťmi a starostlivosťou o domácnosť a on, ako keby nemal rodinu. Že si slúžkou? No keď sa doteraz nehrnul do starostlivosti o deti, keď si ho nezapriahla od prvého dňa, ťažko to teraz meniť. Radiť ti -prestaň mu prať, žehliť, asi tiež nemá veľmi zmysel, si na ňom finančne závislá. Prečo platíš všetko, čo môžeš ty, tomu nerozumiem, naopak, mala si nechať čo najviac platiť jeho. Máš to ťažké, ale na tvojom mieste by som predsa len išla ešte za mamou, či by ťa na pár rokov neprichýlila, kým sa zamestnáš. Tento muž vás rád nemá a ke´d ti sám navrhol odsťahovanie.... 😒 😒 😒 😒 😒
ahoj,ja mam podobny problem,mne sa tiez nestara o maleho iba ked idem do prace a aj to ho da svojej matke a on sa niekde vytrati,zajtra zas ma nejaku poobednu akciu o ktorej akoze nemam vediet,Soboty a nedele tiez vyspava do 11stej a poobede znova ,klame ma a tiez sa rozvadzam uz minim.3roky neviem si pomoct ako mam odist,kedze nemam kam ,nemam peniaze robim len na skrat.uvazok kedze prace od 7-16 je malo a skolka nieje tiez dlho ,lebo som pracovala na TPPale on ma pracu celodennu a maly nemal svoj rezim neskoro som prenho chodila svokre tak sme sa dohodli ze pojdem na skrat.uvazok A uz pocuvam vycitky ako si sunky valam a ziadnej lasky od neho...malym sa nepohra co je mesiac dlhy ..no keby mala kam uz som tu neni...len sa trapim,placem kazdy druhy den .a on co zas revem..teraz sa uz 3den nebavi a nic obchadzame sa ako je dnes doma.Ty aspon mas svoj ucet ale mi mame vsetko spolocne,uver a vsetko ...Drzkaj sa
@lvandrealv jeho nezmenis, nesnaz sa o to. bude takyto stale. co mozes urobit, je zmenit seba.mas dve male deti, je to tazke, ALE clovek, ktory sa rozhodne zmenit svoj zivot, si najde cestu a "vesmir" mu v tom pomoze... ak chces od neho odist a zacat si budovat svoje stastie, tak to urob co najskor. zacni zhanat podnajom, opytaj sa znamych, kto by ti obcas pomohol s detmi, neviem ako to mas s pracou....vela ludi nejak zacat muselo, spociatku tazko, ale potom sa to nejak zvladlo. zabezpec si zakladne zivotne potreby a cinnosti a potom sa osamostatni. s odretymi usami, ale slobodne a bez frustracii sa ti to podari, ja tomu verim. tvoje deti nesmu vidiet svoju mamu nestastnu, ver tomu ze to casom vycitia ze nie si spokojna.
@lvandrealv Ked chces zmenit svoj zivot zacni od seba. Zmen seba. Najdi svoje stratene sebavedomie a uctu samej k sebe. V tvojom pripade vlastne netusim co ti takyto "vztah" prinasa.
Zamysli sa nad tym ci ti tento vztah vyhovuje - co prinasa, co berie a co chces zmenit. Mozno zistis ze zivot s clovekom co si ta nevazi nema cenu. Jemu je dobre - navarene, oprane, upratane....a ked povie ze mas odist dojde mu ze by dosiel o full servis tak sa zmieni o tom ze to vazne nemyslel - ake klise.
Dost ma zaraza to jeho "si matka tak sa mas starat" ....cooo? a on je co? Je snad otec? Je. Tak nech si take reci strci kam slnko nesvieti.
Hm,no nie len on je vol 😊 ste si seberovni - v dobrom, prepac 😊 o funkcnom vztahu nemate ani jeden ani paru....
Cakat,aby sa zmenil je somarina. On je spokojny,ty si nespokojna (mimochodom pravom.... 😉 ) zmen sa ty 😉 Svadbu tak skoro nedocielis. Urobila si chybu,ak si ju chcela a nedohodli ste sa na nej este pred tehotenstvom. Takze tadialto cesta nevedie a bolo by totalne naive cakat nejaky zasnubny prsten....
1.otvorila by som otazku "majetku" - aby si sa "nestarala o byt" "cjdziemu" cloveku,ktory ta odtial moze kedykolvek vyhodit....toto by som riesila v dohladnej dobe...
2.oddelene ucty mat mozte,ale ako sa on podiela na vyzivnom deti a teba ako matky? Vysporiadajte si to...
3.citit z teba aj frustraciu z dlhej materskej,neuvazujes o jasliach a praci?
4.drzim palce...velmi....
chcela som ist do poradne, prosila som ho nech ideme, povedal mi, ze nikde nepojde, ze som sibnuta a vecne nespokojna ako moja mama... (nasi su rozvedeni)....
uz ma nebavi takto sa stale ponizovat a uz to nebavi ani jeho, ze mu coraz castejsie vravim, co chcem, doteraz (10 rokov) som bola ticho...