Caute vsetci,prosim vas co mam robit s takym muzom ,ktory ma za chrbtom vlastne celu rodinu zadlzuje?Stale si najde nejaku vyhovorku, preco si musel pozicat .Ja uz neviem co stym a co snim! Ked sme manzelia ja nechapem ako bez mojho suhlasu pozicaju kolko chcete a kedy chcete,a keby sa nahodou/ nedaj boze/nieco stalo za kym pridu vymahat dlh za mnou jeho zenou.To je jeden problem a druhy je, ze manzel ma dieta s prveho manzelstva a nech mi pan bozko odpusti ale ho nemam rada,muzovi zavola iba ak potrebuje si telefon nabit alebo peniaze, inak nic ako je rok dlhy si nan nespomenie ani na narodeniny,meniny ci vianoce a samozrejme muz skace ako na spagatiku a najhorsie je ze bude dedicom po manzelovi tekze bude mat podiel z domu a ja netusim ako ho vyplatim /keby nieco/ ,asi budeme musiet predat dom a mi budeme bezdomovci ja a moje deti, co mam robit? ☹
@justinka27 Rozdeliť BSM, resp. kopnúť do riti.
....áno asi by bolo potrebné čím skôr vyriešiť BSM, tak sa ťa nedotknú manželove dlhy.....pevne verím!!!
Ak by sa nezmenil určite by som sa s ním rozviedla. Predala dom rozdelila majetok a basta......takto by si mala aspoň niečo, ale pokiaľ neurobíš nič, naozaj skončíš a s deťmi na ulici.
NO, chod za pravnikom a cim skor rozdel sudne BSM - pri tomto nebude stacit zuzenie BSM co robi bezne notar. Sudu napises preco ziadas o rozdelenie BSM. Pozor,ale bude platne az od nadoudnutia pravoplatnosti,cize doterajsie pozicky su vase spolocne ak si na nich figurovala (ak nie,tak su len manzelove)
Toto sprav ak s nim chces zostat.
No ja by som ale takehoto chlapa poslala do prdele,ziadne BSM-rozvod a hotovo.
A co sa tyka poskytovania poziciek jednemu z manzelov-tak tusim do vysky 10000eur (neviem to presne) je mozne si zobrat pozicku sam bez suhlasu manzela/manzelky.
reagujem na tvoju druhú časť. Môj exmanž má tiež svoju rodinu ale spolu máme syna. syn má 20 rokov, o výživné sa musí súdiť s vlastným otcom no a čo sa týka majetku - dedičstva, ocinko svojho syna jednoducho vydedil. pravdu povediac, syn nie je nadšený, už sa inf. aj u právnika že čo by sa s tým dalo robiť. Známi čo vedia o tejto problematike, len krútia hlavou, ako môže byť niketo taký blb a dieťa jednoducho vydediť resp. majetok rozdať a na syna z prvého manž. zabudnúť. Ale syn povedal, že on to tak nenechá. Má po otcovi meno, aj priezvisko takže to čo mu patrí - to bude chcieť. Skús sa vžiť do situácie syna tvojho manž - možno zmeníš názor. 😉
@justinka27 Vymenit manzela
@justinka27 najlepsie v tvojom pripade je zajst za pravnikom a poradit sa. ja by som osobne zacala riesit aj rozvod, pretoze ked niekto takto berie pozicku jednu za druhou tak to neskonci dobre a zruinuje nakoniec celu rodinu a mozete sa ocitnut ty aj deti na ulici. manzel nema zene poza chrbat co vyberat pozicky a nedajboze este aj na tvoje meno, inac ked sa tak berie tak by si mala byt pri podpise zmuly aj ty ako spoludlznik. pokial tak nie je, tak je to len na jeho meno. najlepsie ti poradi pravnik, ale ako som pisala, ja by som riesila nie len tieto otazky ale zaroven aj rozvod a prave z uvedeneho dovodu. pokial si muz vybral pozicku s tym, ze tam figurujes ako spoludlznik, tak na to potreboval minimalne tvoj OP a sfalsoval tvoj podpis? preverila by som tiue jeho pozicky a ze v kolkych pripadoch podvodne zneuzil tvoj podpis.
@katrinka8 Nuz, ak sa zrani, alebo ochorie a nebude moct uz pracovat, tak o byvanie jednoznacne pridete, petoze dlhy bude treba splatit. A k druhemu problemu - a tvoj muz si spomenie na prve dieta, ked ma narodky, meniny, vianoce a aj pomimo? Pretoze si dovolim tvrdit, ze predovsetkym sa ma rodic starat o dieta a necakat to naopak a po druhe, ak je otec dobrym vzorom, tak velmi neverim, ze by prve dieta nemalo zaujem sa stretavat s otcom.
Chapem ze mas strach o svoju rodinu, ale obaja ste dedicmi, tak co, najdes si ine skromnejsie byvanie a vyplatis prvorodeneho - co by si chcela vsetko zdedit ty a obrat prveho? Neni ti to blbe?
Ahoj...no mam podobny pro lem...manzel prehral v tipovani obrovske peniaze...teraz prestal a vsetko kontrolujem,pomohla rodina aby sme vyplatili aspon nebankovky.Stale riesime veci,stale hadky,manzel sa snazi,nasiel si druhu pracu a je rozhodnuty napravit to.Ale vo mne je prazdno,ostavam s nim aby som ustrazila splacanie lebo aj ked poza moj chrbat naribene,dlhy su spolocne.Aj u pravnika som bola kvolj BSM,ale vraj by to take jednoduche nebolo lebo nie su exekucie,splacame dlhy...tak ze ohrozenie majetku v rozpore s dobrymi mravmi treba dokazovat.Vraj by to bolo rychlejsie keby si zriadil zivnost,BSM by zrusili bez otazok a nasledne by sa zrusila zivnost.Ale vsetko treba platit a ja neviem z coho...som na materskej.Nuz viem ze tu vela zien radi rozvod ale cim by som si pomohla??Mali sme vynimocny vztah,ktory nam zavidel cely svet.No zrazu sa to rosypalo...9mes.po svadbe...no vztah trva uz dlhe roky a mame 18mes.dcerku....
@lilitela
ahoj,ja nechcem nic dedit ja chcem vsetko pre moje deti,chcem ich trochu zabezpecit mne nikto nic nedal ,tak chcem pomoct svojim detom preco by som mala davat nieco cudziemu ,mojim detom jeho matka nic neda, a kedze vrazame do domu obaja peniaze,ale na druhej strane chapem muza len on nechape mna ked mu to poviem
@justinka27 pokial su tvoje deti detmi tvojho manzela tak budu dedit rovnaku cast ako jeho prve dieta , cize 1/4 z polovice majetku...alebo dlhov
@justinka27 to je ta "nevyhoda" ked si beries clovveka so zavazkami 😊 vedela si o synovi pred svadbou, mala si si to zvazit...on ma rovnake pravo na dedicstvo po svojom otcovi ako aj vase deti. On po tebe dedit nebude...t.j.1/2 vaso spolocneho majetku sa bude delit medzi vase spolocne deti a druha 1/2 medzi vase deti a manzelovho syna - nezabudaj, ze rozvodom konci vztah muza a zeny , nie rodicov a deti.
...a k prvej otazke - zrus BSM...
Ja mam s toho pocit ze jej deti su jej a nie ich spolocne... A tu vznika ten problem a sedením ze zdedi jeho syn
@evamarek77
seba nie,iba moje deti uprednostnujem lebo su moje a chcem aby sa mali lepsie ,a mas pravdu nemala som si brat muza so zavazkami,ale clovek cely olaskovany nerozmysla,aspon ja
@jaja018
nie moje deti su nase ,ale jeho syn je iba jeho
@lilitela - ahoj, asi si sa pomýlila, to malo patriť zakladateľke: @justinka27 😉
@justinka27 Nooo neporadím ti nič, ale sa len spýtam, kto ti za to môže, za túto situáciu? O decku tvojho manžela si vedela, takže logicky si mala počítať že ty a tvoje deti nebudete jediní dediči. Prečo sa nezabezpečuješ aj sama? Keď na to ľudia nemáte, tak si nerobte tie deti a nekvíkajte potom!
Fakt jedna téma za druhou kde sa chlapi buď od rána do večera hrajú na PC, tipujú alebo zadlžujú rodinu a žena len rieši chlapove sra*ky. Keď vás to baví... Nech sa páči! A ešte niečo...otvor si konečne oči! Dieťa tvojho manžela je ROVNAKO dôležité ako tvoje deti a to, že má k nemu vzťah aký má je jedine a jedine chyba a zlyhanie tvojho "manžela". Takže by si nemala mať zlé srdce na to decko ale práve na toho tvojho darmožráča. Sorry, že som taká uštipačná, ale toto ma nesmierne vytáča 🤐 🤐 🤐
@justinka27 ahoj tak v tom dedeni ťa plne chápem. Ja by som tiež decku môjho muža nič nedala, ale bohužiaľ budeme musieť čo už možno by sa dalo ešte tak že pol domu je moja a polka mužova keďže nie sme manželia dedil by len z muzovej polovičky. A myslím že muž má tiež právo na život po rozvode takže reči typu" si vedela že ma decko sú naozaj na zamyslenie.
@googwife
dakujem,si jedna osobka co ma chape
@justinka27 myslim si ze by bolo idelane teraz za zivota si usetrit tu ciastku co bude pre jeho dieta z byvaleho vztahu, vsak to nebude az taka velka suma aby ste museli predat dom. Normalne by mal dedit sposobom ze stvrtina hodnoty domu sa vydedi poctom deti, neviem kolko deti mate. Pretoze polovicka domu by mala byt iba tvoja a jeho polovicka sa rozdeluje tak ze polovicka z tej polovicky, cize stvrtina tebe a ta druha stvrtina sa deli medzi deti.
Dufam ze som to velmi nezamotata.
Horsie je to zadlzovanie, toho by som sa naozaj bala, no ale ak sa neda po dobrom mozno bude lepsie sa rozist ak ti to uz uteka spod kontroly a zacina to naberat velke rozmery
@justinka27 myslím a dúfam že nás je viac. Viem že to vyznie sebecky, ale každá matka chce len to najlepšie pre svoje deti. A to muzove dieťa je presne ako to vaše nezáujem iba keď chce peniaze a keď chce prísť k nám pretože by sa asi niečo stalo keby cestovalo autobusom a samozrejme ex by musela hradiť jednu cestu fuu to by bol pruser😠 No čo už raz vyrastú to naše už nieje ďaleko od dospelosti takže už to máme za pár 😉😉Viem som hnusná, ale tak to cítim a bohužiaľ ani po 7rokoch sa to nezmenilo a už sa nezmení. Držím palce, aby sa problémy rýchlo vyriešili a muž nech poslúcha 😉
@justinka27 Ale ak je to jeho dom, tak proste smola. Nepises okolnosti, ale ak nefigurujes ako spolumajitel, tak predpokladam, ze ho bud zdedil, alebo postavil sam, za svoje. A to ze chces dedit pre svoje deti a nie pre seba, to je to iste. A to chce urcite aj jeho prva zena, tiez nechce pre seba, ale pre ich spolocneho syna.
A bohuzial sa nepostavim v tomto na tvoju stranu, pretoze aj ja, aj manzel pochadzame z takej situacie, ako opisujes, akurat my sme ti prvorodeni, takze dokazem ti dat pohlad aj z tejto strany, aj ked len subjektivny. A poviem ti, je to dost na prd, ked druhe manzelky vnimaju tych prvorodenych ako nemiznucu konkurenciu.
@katrinka8 Ano 🙂 Sorry
@googwife ty si ten otrasny vztah presne vystihla - "uz bude dospely, uz to mame za par" - no co dodat!
@lilitela
vies aka je ta prva zena sebecka koza,prepacte za vyraz,uz ma druheho muza a rozv
@justinka27
uz ma druheho muza a zase sa rozvadza ,kvoli tretiemu,takze ma dve deti od dvoch muzov,zatial a furt vyvolava ze chce vyssie vyzivne pritom sa dohodli na urcitej sume ktora sa nebude navysovat kvoli tomu ze jej byvali cize moj muz si zoberie dlh co mali na seba ale ona si neda pokoj
@justinka27 - ahoj, nechcem byť uštipačná, ale keďže kladieš otázku č. 1 - čo s chlapom, ktorý Vašu rodinu poza chrbát zadlžuje - odpoveď je jednoznačná - odíď od neho, kým neskončíte na ulici - a tu si si vyriešila aj problém č. 2. Pokiaľ sa to nedá riešiť dohovorom alebo teda manželskou poradňou.
Čo sa týka Tvojho druhého problému, tak to máš asi len 2 možnosti - buď sa zmieriš s tým, že dieťa z prvého manželstva je navždy dieťaťom Tvojho manžela - navždy, navždy, navždy. To nezmeníš ani Ty ani nikto iný. S tým si, predpokladám, počítala, keď si si ho brala. Ak sa s týmto faktom nedokážeš vysporiadať sama, tak sa skús obrátiť na nejakého psychológa. Najväčšia hlúposť, akú môžeš urobiť by bola, keby si manželovi kládla podmienku: Buď my alebo on. Skús si predstaviť, že by Tvoje dieťa bolo tým, ktorého otec si založil novú rodinu. Je to ťažké, ale pokús sa nájsť si k nemu cestu, aspoň takú, aby ste sa zniesli. Nepíšeš o ňom nič, koľko má rokov, aký je Váš vzťah, ako často sa stretávate.
Alebo máš možnosť ho naďalej nemať rada, strpčovať si navzájom život. Alebo ešte odísť z domu, keď dieťa (chlapec?) príde na návštevu a vyhýbať sa mu, ak naozaj nedokážeš byť v jeho prítomnosti.
A to posledné - ako ho budeš musieť prípadne vyplatiť - no to už tak býva, keď si človek nájde partnera so záväzkami - musíš rátať aj s takým niečím, resp. mala si to riešiť predtým, ako si vstupovala do takého vzťahu, či to zvládneš - teraz je už neskoro. To dieťa je také isté dieťa Tvojho partnera ako aj Vaše spoločné deti, všetky majú nárok na rovnaký diel z otcovho majetku.