Čo mám robiť, ak ma expriateľ psychicky vydiera?

ivulik2311
10. jan 2020

Baby rozisla som sa s priatelom..proste len klamal nemal zaujem o nic no cele zle. Odisla som od neho aj s detmi. Medzicasom som zacala komunikovat s jednym jeho znamym co mi tiez na neho povedal kadejake riadne veci. No a on nevie pochopit preco som odisla..citovo ma vydiera, mojej mame vypisoval ako sa ide zabit, ako ut krvaca a bla bla. Riesili to aj policajti s tym ze nemam vymazavat tie sms. Ja som ho vsade blokla ale ked sa somnou aj spoji tak len piskuje ze ho mam odblokovat koli detom aby s nimi mohol volat a tak. Lenze zakazdym mi vypisuje take debiliny ze by zastal rozum...proste same vymysli z jeho hlavy, same urazky. Len aby som sa citila ja vinna. Prosim vas ako mam postupovat dalej 😕

sissy27
10. jan 2020

@ivulik2311 vyrieš si zverenie detí do svojej opatery, následne výživné a stretávanie detí s otcom súdnou cestou. Jeho správy (pokiaľ sa nebudú týkať detí) ignoruj. Keď chce krvácať nech krváca, je to jeho rozhodnutie, nenechaj sa tým rozhodiť. Sama isto veľmi dobre vieš, že sa má až príliš rád na to, aby si niečo urobil. Zo začiatku to bude ťažké, ale po pár dňoch sa naučíš nereagovať na nezmysly. Odpovedaj len na veci čo sa týka detí - ak sa spýta ako sa majú, čo im má kúpiť a pod.

evalin88
10. jan 2020

Zazila som, hoci sme s ex nastastie nemali deti, volal mi a pisal ako si nasiel miesto z ktoreho skoci do dunaja, aby sa utopil.a pod... odstrihnut ho bola obrovska ulava. Vzdy ked daco take napise, povedz si že JE DOSPELÝ a SVOJPRÁVNY. Čo robí nie je tvoja ZODPOVEDNOSŤ! Zablokuj ho a daj na súd návrh na zverenie a upp, pokial bude mat zaujem o deti, bude s nimi v súdom určenom čase. Skor si ale myslim, že ťa cez deti iba citovo vydiera a skutočný záujem o deti nemá.

kopytko03
10. jan 2020

Súhlasím s tým, čo kočky napísali vyššie, a iba by som doplnila - nehovor to len sebe, ale na každú vydieračskú sms odpíš priamo jemu - SI dospelý, svojprávny a je to TVOJE rozhodnutie ak chceš niečo urobiť. Uvidíš že ak mu takto odpíšeš 2-3x, prestane s tým lebo bude vidieť, že to nemá zmysel 🙂

sissy27
10. jan 2020

@kopytko03 ja by som to takto nerozvíjala, maximálne by som odpísala “ok” ale ešte lepšie úplne ignorovať. Odpoveďou dá totiž najavo svoj záujem a nadviaže zbytočnú konverzáciu.

srandujete
10. jan 2020

ten chlap nie je psychicky v poriadku a nenechaj sa od neho psychicky vydierat . . takto sa o priazen zeny, ktoru muz miluje, v ziadnom pripade nebojuje. . . .nebojuje sa SMS-kami, ale skutkami a tie asi neboli, ked o Teba nemal zaujem . .

nairia
10. jan 2020

vyjadrim sa ti k tym sms-kam - ignoruj ich ale ze uplne... fakt jedine ak by sa tykali deti... akonahle zacitis citove vylevy a vydieracky, neodpisuj, nema to vyznam... a to, ze sa zabije a podobne zvasty, to su tiez len brnkacky na city, lebo na mnoho zien toto funguje... treba byt neoblomna a v tomto pripade ozaj tvrda... a spravy urcite nevymazavaj! ale informuj aj svoje okolie, nech vedia a treba byt v strehu, aby vam neublizil.

evitka83
10. jan 2020

@ivulik2311 zavolaj vzdy policajtov, pokial ja viem, pokial policia riesi opakovane zasahy u niekoho pokusy o samovrazdu, beru cloveka na psychiatriu. Tie sms su dokaz. A ked bude tvrdit, ze to nemyslel vazne, mozes na neho podat trestne oznamenie alebo zalobu za vydieranie.

janage
11. jan 2020

@ivulik2311 na povzbudenie vtip taky poznam. Marčo, kedz še ku mne takoj nevraciš, zabijem še. Marča: Feri, tak zrob, žeby lem dobre bulo. 😁
Nechala som v povodnom zneni po vychodnarsky.