Čo mám robiť?

petra372016
23. nov 2021

Ahojte žienky. Som mladá 24 ročná baba. Čiže mladá. V 19 sa mi narodila dcérka. Nakoľko ju jej otec zamietol mala som dosť zložité obdobie. No po čase som si našla priateľa. Všetko bolo ok. Chodili sme sa aj zabávať. Mamka postrážila dcérku. ( Nakoľko som mala málo rokov vôbec jej to nevadilo). Chodili sme z malou do pizzerky. Na prechádzky. Nakoľko bývam v dome tak mi priateľ pomohol aj z drevom. A robotou okolo domu. Všetko sme dokázali tak urobiť aby som pomohla a postarala sa o robotu doma. Pokiaľ sme teda spolu chodili bolo všetko ok. Sem tam nejaká hádka. Ale vzťah bez hádok podľa mňa je falošný vzťah. No pred viac ako rokom sme sa vzali. Otehotnela som. A milovali sme sa tak že nemali sme prečo čakať. Však ako sme sa vzali mám pocit ako keby som v kazajke. Nikto ma nechápe.Je mi jasné že o deti sa starať treba. Však som matka. A milujem ich. Teda milujem celú svoju rodinu. Len že mamka mala autohaváriu. Má zlomenú nohu. Tak že okolo mamky mám robotu. Ani to mi vôbec nevadí. Z radosťou sa postarám. Len že. Vadí mi to že stále na všetko som sama. Manžel ide len do roboty. Príde domov a každú jednu vec mu musím kázať. Mamka je stále nervózna. A vybíja si to na mne. Všetko je stále zle .Nikde nechodím. Len obchod doktor. A to je všetko. Je mi jasné že na diskotéky už nemôžem chodiť. Ale taká pizza alebo Kofola. No som zlá keď to žiadam? Môj muž hneď keď mu poviem aby sme niekde išli má robotu. Už ani na prechádzky nechodíme. Od vtedy ako som takto som strašne nervózna. Stále unavená. Nič sa mi nechce. Mám úplne zmeny nálad a neviem sa toho zbaviť stále sa z manželom hadam. Prosím povedzte mi čo by ste vy urobili? Mám hľadať doktora? Keď to pôjde takto ďalej tak sa zbláznim. Som ako za mrežami nenávidím keď mám žiť v jednom kole proste som povaha ktorá potrebuje aspoň raz za mesiac keď len na prechádzku ísť.ísť.zmetakzbláznilalenprechádnee. .

sashka22
23. nov 2021

@petra372016 nechcem mudrovat ale takto to ma podla mňa dosť veľa matiek. Odkedy je korona, tak takmer nikam nechodíme ako voľakedy, sadnúť do restiky aspoň raz týždenne, žiadne disco, ponorka... Asi by som na Tvojom mieste trénovala trpezlivosť aby si sa neoduvala ako malé rozmaznané dievčatko a snažila sa hľadať pozitíva v aktuálnom stave u vás doma.

marca12
23. nov 2021

@petra372016 musis muza vyyiahnut von. Povedz mu o svojich pocitoch a donut ho aspon na prechadzky s detmi,robota pocka.

annamalaga
23. nov 2021

Veď bude 2 týždňový lockdown, ty prosím ťa do akej reštaurácie chceš ísť ? Max okienkový výdaj.

zmrzlinka2021
23. nov 2021

@petra372016
Vezmi manzela na pizzu a nehadajte sa. Bavi vas hadanie?
Cim budes starsia, budes mat viac veci na haku a budes skupi minat energiu na hlupe a nezmyselne hadky.

Venujes sa aj sebe? Vzdelavas sa? Cvicis?
Skus si v sebe zanalyzovat svoje pocity, to co robis pocas dna, co ta naplna a neocakavaj, ze ta stastnym urobi akychkolvek iny clovek.

Je to len obdobie, ktorym prechadzas ale vdaka tomu, mozes sa vela naucit, ludsky podrast.

sandokanka36
24. nov 2021

tiez suhlasim, ze teraz tak funguje viacero domacnosti. zena doma s detmi stara sa o rodinu a domacnost a chlap v praci. ako necudujem sa ze ked je clovek stale zavrety doma tak mu to zacne liezt na mozog ale zase si zober mamine sa ta noha da do poriadku, takze casom sa aj toto polepsi a ona nebude nervozna z toho. no a ked chces ist von tak oblec deti a chod sa s nimi prejst aj sama to snad mozes a tiez ti to dobre padne.

petra372016
autor
24. nov 2021

@marca12 áno máte pravdu. Len že problém je že keď som ho donútila celú cestu zúril. Bol nervózny. Za to že musel ísť von. A čo sa týka roboty. Bohužiaľ nepočká. Mama automaticky na druhý deň keď neurobím to čo treba mi to vičíta. Preto chcem radšej všetko mať hneď spravené.

bikarbona
24. nov 2021

@petra372016 Rozumiem ti, a nepostrážil by manžel dve hodinky do týždňa deti, kým by si sa sama prešla na kávu z okienka? Skús pokojne ešte s maminou porozprávať. Myslím, že potrebuješ len pochopenie a ozaj nechceš veľa.

maryon1
24. nov 2021

@petra372016 ako vlastne máte poriešené bývanie? bývate spolu s tvojimi rodičmi/či mamou len v rodinnom dome?

no spoločné bývanie prináša okrem pozitív /starí rodičia postrážia deti, pomôžu s prácou okolo domu, záhrady, zložíte sa finančne na opravy domu či bežné náklady ako elektrina, plyn/ aj negatíva - a to je aj toto staranie sa do života mladých, "nervozita" ako píšeš ty, že jednoducho musíš urobiť niekedy niečo aj ty, aj keď sa ti to nechce, ale pre kľud v dome sa zdvihneš a s frlaním to urobíš, aj keď by si si najradšej práve kukla telku s kávou v ruke. no hold, pri spoločnom bývaní si človek často musí zahryznúť do jazyka a robiť toľko kompromisov, koľko by v živote nepovedal, že bude musieť...

petra372016
autor
24. nov 2021

@maryon1 bývame len z mamkou. A áno to máte pravdu

petra372016
autor
24. nov 2021

@bikarbona no on vidí len telefón. Najnovšiu fintu má že sa zavrie na vc. Je samozrejmé že to je ľudské že človek ide na vc. No on tam je celí čas kým nespravím všetku robotu sama. Koľko krát aj hodinu. A vyjde keď deti spia. A všetka robota je hotová. A mamke to je zbitočne vysvetľovať. Nakoľko je staršia jej názor je že žena keď je vydatá nemá čo chodiť po vonku a mať kamarátov. Chodiť po reštike alebo niekde si len tak sadnúť. ( Áno keď som bola slobodná a mala som malú mala som 18 tak že jej to nevadilo.) Však ona nikde nechodila bola len s nami doma. Tak že to isté teraz žiada odolná. Nemám ani len jednu kamarátku ani kamaráta.

petra372016
autor
24. nov 2021

@zmrzlinka2021 no ja sa celí deň venujem len deťom. Alebo mamke. Alebo robím robotu čo treba spraviť. To do 21 a o 21 uspim dcérku a idem a ja spať. A takto je to každý deň

petra372016
autor
24. nov 2021

@annamalaga a kto povedal že len do reštike sa dá ísť? Čo príroda neexistuje? Detsky park? Hojdačky? Také nič neexistuje?

lujza123
24. nov 2021

@petra372016 jasne ze nieje normálne len vysedavat doma.
S mužom hod reč, je síce pekne ze si ta poistil dieťaťom a svadbou ale to neznamená ze teraz bude na všetko kašľať a zvyšok života stravite ako dochodci sedením doma a robotou na dvore...

Skus naplánovať nejaké aktivity, zavedte si nejaký rodinný rituál napríklad v nedeľu vychádzka a potom ta pizza napríklad. Tak isto si vyhrad nejajy večer pre seba keď pôjdeš s kamoškou von.
Celkovo sa skus zamerať aj na nové kamarátstva, teraz sa síce nedá nikam moc chodiť ale v lete sa zíde kamoška s deťmi s ktorou budete môcť vyletovat

mabenn
24. nov 2021

@petra372016 ty si dieta s dvoma detmi. Prve uslo, druhe tiez. Pri prvom pomahala mama, teraz nema kto. Bohuzial, uz si to zadefinovala. Ako aj vyber manzela. Ja uz to nevidim na nic ine ako sa prisposobit. Zivot je o nasledkoch nasich rozhodnuti a predchadzajicich cinov.

petra372016
autor
24. nov 2021

@sandokanka36 no lepšie nebude. Mamka má vo veľmi zlom stave nohu. Dávali jej klince dnu. Však po havárii bola v nemocnici skoro 3 mesiace. Chválabohu je zdravá. A všetko zvládla. No nohu už 100 percentné nebude mať ok. Ostanú jej následky. Tak že tak.

petra372016
autor
24. nov 2021

@lujza123 práve o to sa jedná. Vie že nenávidím byť len doma. Stačila by mi keď len prechádzka. No len že keď ho volám tak on má okamžite strašne veľa roboty. Keď ho už nasilu vytiahnem. Je nervózny. Alebo keď poviem že ideme na návštevu k jeho rodine to ide z radosťou. Ale keď som mu povedala nech ideme niekde vlakom. A poteší sa mala automaticky hneď sa začal vyhovárať.

jane89
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
petra372016
autor
24. nov 2021

@mabenn čo?

mabenn
24. nov 2021

@petra372016 co co? mas 24 rokov, stazujes sa na to, ze s tebou chlap nechce chodit von - ten ktoreho si si vybrala, ze nemas slobodu, lebo mas v tomto veku 2 deti, tie ktore si pocala...ake vychodisko chces hladat? novy chlap? uz tie deti mat budes, mama ti nemoze pomahat navzdy

bikarbona
24. nov 2021

@petra372016 Škoda, že sú obaja takýto 😢

petra372016
autor
26. nov 2021

@mabenn haló sa prosím vás spamätajte. Nepoznáte má. Tak že láskavo si vaše blbé keci nechajte. Kde som povedala že žiadam aby mi mama pomáhala?ako by mi asi pomohla keď sama potrebuje pomoc? Ja sa starám o mamku. Nie ona o mňa. A čo sa týka mojich detí. Neľutujem že ich mám. Milujem ich. A dala by som za ne aj život. A čo sa týka manžela. Áno vydala som sa mladá a čo teraz? Sú aj mladšie. Len že Podľa mňa manželstvo je o rozprávaní. Spoločných výletoch. A nie o sedení na zadku. A nič nerobení. Ja som sem nepísala za účelom sťažovať sa. Ale chcela počuť názor iných. Aby som si ujasnila či majú aj ostatné ženy názor ako aj ja. A o rady ako to skúsiť vyriešiť. Tak že láskavo sa najprv pozrite na seba nie na druhých. Keď dokážete súdiť a ani nepoznáte!

ivanka12311
26. nov 2021

Dosť v mladom veku si spravila deti, prvé postarala sa ti mama druhé prišla si na to že to nie je prechádzka ružovou záhradou ale povinnosti treba sa starať.Ešte dodam toľko nie môj hodinu nevysedava na záchode s telefónom v ruke🙃