Čo mám robiť?

15. dec 2024

ahojte mamicky, moznonfakt blba otazka ale nemam sa koho spytat. máme doma 4 a pol mesacneho syna, muz bol mimo mesta na tyzdnovke a piatok sa vratil s tym , ze citi, ze ho daco chyta ale nie je si isty, mozno je len unaveny. bol aj s malym, sice ho nepusinkoval ale mal na rukach. spali sme v jednej izbe a sobotu rano sa zobudil s horuckou a kasle soplí, vcera cely den lezal v izbe a ja som spala s malym v obyvacke . ale bolo tam otrasne ani maly nespal dobre a ja som dolamana tiez. dnes mu je uz lepsie a rozmyslam, ci spat zase v obyvacke alebo ist naspat do spalne. stale kasle a soplí ale dnes musel byt s malym cc hodinu a pol lebo som musela ist na nakup a do lekarne. ma podla vas vyznam ist spat do obyvacky alebo je to uz jedno. dakujem a prepacte za takto sprostu otazku ale neviem co je najlepsie pre maleho. nie je dojceny a bojime sa ze to od neho chyti kedze aj on ochorel od kolegov

januska12323
15. dec 2024

Je to už jedno, veď s ním je celý čas aj tak.

gribka1
15. dec 2024

Tak úplne sa vírusom nevyhnete, skús ešte jednu noc mimo.

taktotedanie
15. dec 2024

To uz je jedno

pinkgirl
15. dec 2024

Je to jedno. Choď sa vyspať do normálnej postele.

saxana000
15. dec 2024

Odkedy mame babo bud smoklim ja alebo muz alebo dcera mala mala.tyzden a dcera doniesla siedmu chorobu muz uz bol 4x chory ja momentalne na atb akoze vtedy ju nepusinkujeme ale normalne sme v jednej miestnosti umyvame si ruky a vetrame.. uplne izolovat sa neda a neni to ani dobre.

lucia147852
15. dec 2024

Je to úplne jedno. Minulý rok som mala 4 mesačnú tiež o takomto čase. Vždy sme spali všetci v jednej izbe aj so staršou, vtedy prvackou. Nikdy nemala mladšia nejaký významný priebeh choroby a to staršia nosila kadečo. Niekedy to vôbec nechytila.

slavomira236
15. dec 2024

Nikdy sme sa neizolovali od deti. Skor chytim ja od nich ako oni odo mna

koniarova
15. dec 2024

Je to jedno. Ale pre kľud duše muž do obývačky a ty do postele .

petamich
15. dec 2024

Aktualne je to uz jedno, len preco nespal na gauci muz? 🤷‍♀️

koniarova
15. dec 2024

@petamich tiež mi to nejde do hlavy 🤔

kavasmliekom
15. dec 2024

Ja som deti nikdy neizolovala od chorého. Dokonca aj počas kovidu sme boli všetci spolu a malé deti nemali ani raz kovid, ani nikdy nič od nás nechytili. To skôr zo škôlky chodia choré.

bystrozraky
15. dec 2024

No ty si uz bola exponovana tomu virusu. Takze traz sa musis o sbeba starat, aby tvoj imunitny system bol co najsilnejsi a tiez minimalizovat expoziciu dalsim zarodkom virusu. Ak budes spat inde a nvyspis sa tak tvoj imunitny system pojde dole a u teba to prepukne v plnej miere. Na druhej strane je rozumne ak sa budes stranit expozicii aspon tak 3-4 dni od vypuknutia sympromov...vtedy je obycajne sirenie najsilnejsie (zalezi od virusu)....Takze najlepsie spravis ak sa dobre vispis...taktiez by ti spravilo dobre anhrievanie infracervenou lampou 30minut denne.

anjelicek26
15. dec 2024

Preco nesiel spat muz k svokre (?) ked je chory... ci to mate daleko? Ked ste v jednom byte, je uplne jedno, kto kde spi, tie virusy a vzduch sa proste miesa to mas uplne jedno...

autor
15. dec 2024

@anjelicek26 nemal ist ku komu zajtra uz ide aj tak naspat na tyzdnovku chory

nevenka
15. dec 2024

Nase tretie dieta dostalo covid, ked sme krstili malu, mala 2 mesiace. Nechytila to.
4,5 mesacne uz moze vacsinu liekov proti teplote, kdyby neco.
Malemu davaj decko ako vzdy, existuje aj cecko pre male deti. Drzim palce.

any3108
15. dec 2024

Vždy keď som chorá ja alebo muž, tak si pri malom dávame Ruško
Ale u vás je to už jedno
Akurát sme po covide, najmladší 4mes ho chytil minulý víkend od svokra
Bolo to náročné ale zvládli sme a zvládnete aj vy , ak by to babo chytilo 🙂

ahhola
15. dec 2024

19.06.

Preco nie obvodnemu, nech on rozhodne, ci PN, ci do roboty, chce si uhnat nejaku myokarditidu? 🎄

majlo1234
15. dec 2024

Ja si nemyslim, ze je to jedno, ak ste v jednom byte. Pokial je u nas nuz chory, izoluje sa v pracovni, mame aj dve kupelne, takze pouziva jednu z nich, detinfikujem viac krat do dna vsetky povrchy, ktorych sa chyti(ted ahoavne klucky) a nosi rusku, a deti nestrazi. Nikdy sme od neho nic nechytili.
No ale u vas je to uz jedno, ale nie je jedno, akej virusovej nalozi vystavis seba a dieta, nespala by som v jednej posteli urcite

nika1971
15. dec 2024

To je úplne jedno...nikdy sme sa neizolovali...veď kým choroba prepukne, stejne to chytia všetci,čo to chytiť majú ..

martinka13
15. dec 2024

A prečo muz nespi na gauči, ale Ty s malým dieťaťom?

luccija
15. dec 2024

Už to je jedno mal byť v izbe a po byte s ruskom a syna by som zobrala zo sebou na nákup takto je to uz jedno.Ale nie je dobrý nápad ísť chorý do prace

gaia14
15. dec 2024

Moj manzel chory uz dva tyzdne, ale teda na gauc siel spat on, ale skor preto aby nas nebudil chrapanim z upchateho nosa :D bacilom sa v jednom byte nevyhnete aj tak. Mala po tyzdni chytila soplik, ale po par dnoch uz je uplne fit, narozdiel od muza. Davala som jej Cevitko, tiez nie je uz kojena.

janetinka27
15. dec 2024

Ahoj, vymente sa, muz nech spi v obyvacke

rorino
16. dec 2024

Väčšinou dospelý chytí od dietata,opačné málokedy a aj tak ste v jednej domácnosti,muž určite ide aj do kuchyne aj na wc,takže to už máš jedno.

derdia
16. dec 2024

@petamich lebo chudáčik je chorý... A dôležitejší ako matka a dieťa. To je jasne.