prechadzame velkym stresom
chodim vela do prirody, najradsej by som presla peso cely svet
pozorujem zvierata, niekedy si prajem NEBYT clovekom a len zit ako taka vrana ci mucha.
uz ani slzy nemam, minuli sa niekomu niekedy slzy? uz aj to ci vycitam, ze ani plakat uz nedokazem
co toto je zazivot
konecne som sa vyhrabala zo smrti milovanej osoby, a zas mame strach o druheho?
preco nemozem normalne zit?
@deti95060810 chodim, da mi len dalsie lieky.
@deti95060810 jeden smutok som ledva prezila, prezivame dalsi stres pri chorobe
nikdy som nikomu nechcela zle. preco sa to deje.
nevladzem.
nevladzem byt clovekom co lubi.
Ono je to vela v hlave. Tiez som mala obdobie ked som prisla na svoju hranicu.Rozchod,policia,sudy,stalkovanie… skoro sa zomna alkoholik stal.
Tak velmi som chcela pochopit preco to robi,preco…na dieta som bola vecne nervozna ,plakala som kazdy den.
Kym som si nepovedala a dost.
Takto mam zit?
S exom budem mat este dlho kontakt koli dietatu, toto budem mat najblizsie roky?
Nie . Zmenila som myslenie, navstivila psychologa par x , a teraz? Mam o 200% viac sebavedomia , ked ex pusti hlasky ani tomnou nehne, mam stastny ,spokojny zivot a vyrovnany zivot.
Co tym chcem povedat… som sice iny pripad,ale po kazdej burke vyjde slnko,a ked ta burka dlho trva , nauc sa tancovat v dazdi🤗
@biglovemom ja pisem o smrti v rodine?????
Ja viem o com pises autorka….
ci sa nam to paci alebo nie smrt je sucastou nasich zivotov
kto sa narodi musi aj umriet
urcite vyhladaj odbornu pomoc ak nesadli jedny lieky nech skusia ine alebo hospitalizaciu
Môžeš normálne žiť, keď prijmeš, že smrť patrí k životu. Je mi ľúto, čo prežívaš, ale to, ako to prežívaš veľmi pravdepodobné situáciu nijak neovplyvní. Rob veci, čo to vedia zlepšiť. Posledné chvíle sú vzácne, mali by byť naplnené radosťou a láskou. Potom budú dobré. A budeš na ne dobre spominať. To je niekedy to je jediné, čo vieš urobiť. Veľa sily ti prajem.
@mamina7070 uz je moc ze jedne umrel a ma dalsi? a mlady 40r clovek> to moja mysel neprijme
@bubuzu dakujem stale verime ze lekari sa mylia ja stale verim ze to co vravia je nocna mora, kazdu noc sa budim z toho sna zleho ze to neni pravda
Smrť je bohužiaľ všade. Akceptovať a vyrovnať sa.. neznamená, že tieto pocity či emócie zmiznú ale že nebudeš na ne príliš afektivne reagovať.
Keby si bola mucha tak nepoznas lasku. A zje ta vtak alebo ta mucholapka rozpleskne tvoje stavy na okne domu. Beries to Akoby len tebe Niekto umrel a vsetci ostatni su nesmrtelni ? Deje sa to milioni rokov ludia umieraju. Vsetci raz umrieme. Kazdy zazije taku stratu niekolko krat v zivote. Ten co vies ze zomiera aspon mas sancu sa zorlucit. Aj ked to boli a je to smutne vzdy je lepsie zazit lasku byt clovekom. Nebyt mucha alebo iny zver. Lekari sa nezvyknu mylit v tak vaznej veci ako umieranie. Tie plane nadeje su najhorsie. Drz sa a neupadaj na duchu. Ten co umiera urcite nechce aby si koli tomu mala zly psychicky stav .
Tak vidís, ze ta Tvoja veľká láska nikomu nepomáha a aj tak zomierajú ľudia. Netreba sa trápiť nad tým, čo neviem ovplyvniť.
Nechcem byť k Tebe krutá, smrť blízkeho je veľmi náročné obdobie, ale polemizovať nad tým, že prečo ja a podobne Ti naozaj nepomôžu a len viac Ťa dajú dole. Ak Ti liečba nepomáha, tak to treba určite riešiť u svojho lekára. Život je krutý, ale aj krásny, len niekedy tie krásy musíme hľadať. Drž sa.
@basullinka vela krasneho som naozaj dlho nezazila. a ludia maju umierta na starobu a nie ako 40rocny
@miadi a nema sa taka mucha lepsie?
Horko ťažko som sa spamätala zo smrti dcérky 12 ročnej v roku 2020 potom ako naschval v roku 2021 mi zomrela mama už ked som ako tak spamätala zomrela svokra no čo ako by nebolo malo tak mi teraz v oktobri zomrel 38 roční brat.Tak čo musím žiť dalej hoci nie som ešte zo šoku celkom v poriadku žiť musím dalej.
neiekdy je lepsie byt bez citov ako sa potom len trapit
@alickapusinka :((((( to je strasne co bolo dcerke ak sa mozem opytat
a bratovi co bolo ak sa mozem opytat
v 4 riadkoch si napisala tolko smutneho
ako si sa postavila na nohy? musis byt velmi silna
@alickapusinka je mi to velmi luto toto sa velmi tazko cita a tazko vobec na to nieco pise. :(
@alickapusinka ale chapem ked nebudes odpovedat, je to velmi smutne
Musím veru dcérka po zbabranom pôrode ostala postihnuta bojovala ako lev 12 rokov žiaľ nedalo sa nič robiť.Mama chodila k lekárom nič vám nieje dostala ťažky infarkt 2 týždne pred starobným dôchodokom zomrela.A brat čakal na transplantaciu pečeňe a nedočkal sa.Hlavu hore vždy si musiš povedať máš všetko ľudia ktorý su zdraví majú naozaj všetko.Prečo ak si zdrava peniaze si zarobiš, ľudia ako sme prišli na ten svet musíme aj odisť.Vieš žiaľ je taka doba že zomieraju aj mladý teraz je veľmi veľa stresu zo stresu sú choroby.Aj napriek tomu že odišiel niekto z tvojej rodiny na večnosť ber tak všetko musiš brať že to tak má byť.Zachovaj si toho človeka čo ťa navždy opustil.Vaše spomienky ak to bol súrodenec aj my sme spominali na brata čo sme všetko povystrajali vieš ak bol chorý kto je zdraví chorého nepochopí.Vidim to sama na sebe ma epilepsiu a ak som chcela a išla predtým za prácou tak ako keby som mala lepru odmietanie kysle ksichty čo vôbec ja chcem odmietanie ale vždy si poviem ked ma nezlomila smrť mojej milovanej jedine dcérky tak ma nezlomí nič.Hore hlavu nikdy nie je tak zlé aby nemohlo byť ešte horšie.
@alickapusinka velmi tazko sa mi to cita, co pises. niekedy sa pytam, preco to tak je, ze ten osud prinesie tolko nestastia a inym zas tolko radosti, je blbe sa tak zamyslat
obdivujem ta. prajem ti do zivota vela 🍀 zdravia a statnych chvil. velmi tazko sa cita co pises. musis byt velmi silna osobnost. prepac mi ze som sa pytala
Ja som prezila strasne utrpenie blizkych s rakovinou a naposledy nam zomrel velmi mlady pribuzny,s ktorym sme boli do posledneho vydychu. Viem,co je to utrpenie a bezmocnost. Ale musis prist do stadia,kedy si uvedomis,ze to nevies zmenit. Mozes byt pri chorom,venovat mu svoj cas,ale kruty osud nedokazes zmenit. Tym,ze sa budes lutovat a opustat nepomozes ani sebe ani choremu. Mna vsetky zle veci zbavili citov. Ked ochorel otec,zosypala som sa. Postupne som sa s tym naucila zit. Ale z tolkeho utrpenia sa mi otupili city. Uz sa nelutujem,uz beriem vacsinu veci z rozumom. Povies si,ze som bezcitna,ale nie som. Len som sa naucila s nestastim zit. Keby som ti mala opisat,co vsetko som zazila a prezila v zivote,tak by si neverila,ze jeden clovek moze toho tolko prezit a nezblaznit sa z toho. A len dodam,muchou by si snad nechcela byt. Ta moze o zivot prist hocikedy (to len na odlahcenie pisem)
@marca12 dakujem
@alickapusinka dakujem za povzbudenie
vela veci v zivote lutujem a viem ze minutlost zmenit nemozem
mne ludia vycitaju, aka som niekedy bola stastna,a ze teraz som taka smutna
mala som vela kamaratov
teraz mam malo
clovek sa nerad pozera na smutneho.
a tiez nie som bez citov, ale ako pises, uz som taka ina, zivot ma zmenil
Ani ja uz neviem byt stastna a taka ako predtym. Ale tak to ma vela ludi. Kazdy si nieco preziva. Vela ludi nerozprava o svojom trapeni a zivotne skusenosti nas menia. Nemozeme cakat,ze budeme cely zivot taki bezstarostni a stastni ako v mladosti. A o tom to je. Prijat tu situaci a prijat sam seba. Tak to je a nie je na tom nic zle. Nie si v tom sama.
@marca12 dakujem ❤
Cely zivot ma mucha o 💩doslova. Pritahuje ju 💩sada si donho rochni sa v nom . Fakt by si menila ? A nikto ju nema rad . Ty mas ludi co ta miluju. 🥰a milujes Aj ked ta boli ze stracas milobanych ludi . Este zijes a mas sance citit lasku. Davat a ju a dostavat. Ta bolest zo straty stoji za tu lasku ktoru mas ked tych ludi nachadzas. Zivot nie je len o tej strate ale aj o tom co si nasla.
Autorka, keď si to budes dookola opakovat a jatrit, nepomôže Ti to. Musíš ten žiaľ nechať proste ísť. Ja som mala také obdobie, že teta, 3 týždne na to ujo, mesiac na to milovaná teta, o 10 mesiacov mama a po nej 3 mesiace 35r sestra. Za 1 rok toto v kope. Strašne to bolelo, ale ja stále žijem. Mám muža, mám deti, mám hlavne seba, mám pre koho žit. Dávno by ma odviezli do blazinca, keby si to dookola tocim v hlave. Tieto reči o muche, vrane... Ty si asi nemala dobrý život úplne ani predtým, kym sa Ti toto stalo. Necítiť žiadnu vôľu, vnutornu silu s tým bojovať. Ako keby si nemala žiadne zázemie.
Každá bolesť raz prebolí. Každá. Je len na tebe ako dlho a ako ťažko to zvládneš. Smrť patrí k životu a je nezvratná. Venuj sa blizkym, kym sú živí toľko, kolko chces, vladzes, môžeš. Teraz je ten čas, za života. Držím Ti palce ❤
niekedy pomôže až odborník... či už liekmi, alebo terapiou.