Ahojte dievcata! Uz som raz otvarala jednu vztahovu temu, a opat mam nieco na zamyslenie 😉 .
Pokojne mozeme diskutovat aj vo vseobecnej rovine, ale aj v tejto mojej konkretnej.
Co je pre Vas dolezite vo vztahu? Resp. co je to, vdaka comu si s niekym zacnete budovat vztah? Emocie, vzajomna telesna pritazlivost, racionalne zdovodnenie, ze to vyzera byt vhodny partner?
Na ilustraciu – som rozvedena, ale stale v najlepsich rokoch, 2 deti na 2. stupni ZS.
Od rozvodu (vyse roka, co nie je taka dlha doba) som v podstate nemala ziaden vztah, resp. nic, co by stalo za zmienku. Aj rozvod sa tahal rok a pol, aj pred nim som uz s exmanzelom dlho nezila, takze sama som relativne dlho.
Vzdy som si myslela, ze tuzim po ochrancovi, muzovi, ktory ma bude lubit, so vsetkym mi pomahat, s ktorym budem zdielat radosti aj starosti .... uz som si vsak takpovediac zvykla na model, ze idem, kam chcem, kedy chcem, kupim si, co chcem, organizujem si cas podla seba (samozrejme vsetko v ramci moznosti, nijako si nevyhadzujem z kopytka).
Som pomerne dost medzi ludmi, stale su nejaki muzi, ktori mi davaju najavo, ze by mali zaujem o nieco viac, ist na kavu, randit, atd ... ale v podstate ziaden z nich ma nejako hlbsie neoslovil.
Naopak, obcas mam take pubertiacke tendencie zalubit sa do uplne nespravneho cloveka a potom sa trapit, ked on moje city neopatuje 😀
No a teraz prichadza ta moja dilema.
Po takomto pubertalnom intermezze som si akutne potrebovala nakopnut sebavedomie a registrovala som sa na portali pre nezadanych (ano, nezrele, neuvazene, viem 😝 , ale nejde o ziadny pokec ani nic podobne pofiderne )
Odvtedy mi nonstop chodia nejake ponuky na schodzky, samozrejme na 90 percent nereagujem, ale naslo sa zopar jedincov, s ktorymi sa da viest zmysluplny rozhovor a ktori nereaguju nejako prvoplanovo.
A teraz prichadza ta moja hlavna dilema – bola som na jednej takejto schodzke, po nej mi bolo jasne, ze budem rada, ak uz dotycneho neuvidim, hoci bol velmi mily, dal si na vsetkom zalezat, atd..
Nedavno som absolvovala nieco podobne – chlapec je sympatak, vyzera byt mily, rodinne zalozeny, akceptuje moje deti, zaujima sa o ne, mali sme o com kecat – nie je to vsak tak, ze by som na neho neustale myslela, ze by ma nejako mimoriadne telesne pritahoval ...
Kontaktuju ma viaceri inteligentne posobiaci muzi, neviem vsak, co robit. Ci s kazdym z nich absolvovat schodzku a zistit nazivo, aka bude ta „chemia“ – zda sa mi to vsak povrchne, robit taketo „vyberove konania“ :-/
Alebo sa nezavazne (bez cohokolvek telesneho) stretavat a zistit, ci to prerastie do niecoho ... da sa to vobec? Alebo tam ta chemia musi byt hned?
Alebo si myslite, ze po 30-ke zalezi uz na inych veciach .... a treba hladat skor dusevny suzvuk ...?
Naproti tomu, som v kontakte aj s mladym chalaniskom, inteligentny, vesely, plny zivota, ziadny morozny usadeny pan, tiez ma pozyva na schodzku...
A ja vlastne vobec neviem, co chcem ...
Je mi jasne, resp povedala by som, ze nechcem zostat sama, sama zostarnut ... mozno by mi vyhovoval len nejaky spolocnik na obcasnu navstevu kina, koncertu, kavu ... deti do toho nechcem tahat ... ale co ak je niektory z tychto „zaujemcov“ ten pravy, ktory prijme aj moje deti a ktory chce seriozny vztah?
Je to uz o niecom inom, ked mam zavazky a som zodpovedna za deti ....
Sama neviem, akym smerom sa ubrat ... nechcem zufalo akehokolvek chlapa, to by som si uz davno niekoho zavesila na krk 😀
Co je pre Vas dolezite? Motyliky v bruchu, status chlapa, jeho zazemie, vzajomna harmonia ... ?
Dakujem za akekolvek nazory
Hlavne vsetkym tym, ktore mali nervy dopracovat sa na koniec prispevku 😀
P.S: Neviem, kedy sa dostanem k pc, aby som reagovala, ale verte, ze vsetky prispevky si s uvazenim precitam 😉
Ja keby som bola po rozvode, tak by som sa asi len zabávala :D užívaj si, netahaj do toho deti a ber vzťahy s nadhľadom. Čo má prísť raz príde. A hlavne si nájdi čas aj sama na seba 🙂 držím palce
@rusovlaska883 Podla mna je to taky zdravy, chutny koktail vsetkych vlastnosti ktore si menovala. V akom pomere to chuti tebe musis vediet sama ale taktiez chute sa casom menia...
Kludne si chod predsa po schôdzkach. Si predsa slobodny clovek a ak mas o deti postarane tak ti moze kazdy fukat praskovy cukor do ... aj keby si hned s kazdym tretim spala. A z môjho pohladu je uplne jedno ci sa s chlapom zoznamis v praci, krcme, pokeci ci na amateroch. Ak sa nebudes zoznamovat nikoho nespoznas. Ako keby si chcela vyhrat sportku bez podavania. Takze hor sa za zayitkami. Aspon budes mat na co spominat 😉😈
@17juraj17 rehocem sa na Tvojom komentari, dik za muzsky pohlad 😀
@rusovlaska883 Smiech je zdravy a rastu po nom "pluca" 😉
@rusovlaska883 vôbec sa tým netráp a nehladaj..mám xy kamošiek,čo ostali s dvomi deťmi a mali pár vážnych aj menej vážnych vzťahov.Stále hladajú,skúšajú,sondujú..našli si mladších,aby mali s kým trsať na diske,ked sa im zachcelo zajkov 😀...a majú aj starších,aby skúsili ukotviť v prístave..😀...v každom prípade sa venujú najviac deťom,ich aktivitám a bokovky sú príjemný bonus..
možno ti pomôže moja skúsenosť:
po rozvode po 20-tich rokoch a to som s manželom veľmi dlho už nefungovala, čiže som bola sama, som išla prvý krát na rande až po roku vydržalo to len 4 mesiace, potom som dlho nič neriešila a zamerala som sa na seba, začala som rozvíjať svoje koníčky a športovať a veľa chodiť medzi ľudí, ale za nejaký čas mi naozaj chýbal človek, s ktorým môžem zdieľať moje radosti aj starosti a ktorý sa ku mne pritúli, chýbalo mi také to ľudské teplo.. začala som riešiť zoznamky ale u mňa to proste nefungovalo, aj keď som sa snažila dať šancu na viac ako jedno rande, po krátkej dobe som to ukončila, lebo to nebolo to pravé orechové.. a keď už som bola viac ako zmierená s tým, že budem už sama, tak som stretla môjho terajšieho manžela 🙂 na jednej party, hneď ako som ho zbadala, som vedela, že toto by mohol byť on a keď sme sa začali spolu baviť, tak som si bola stále viac a viac istejšia, že je to pre mňa ten pravý protipól 🙂
takže si nemyslím, žeby si mala uberať zo svojich nárokov lebo máš už po tridsiatke 🙂
verím, že tam je niekde ten pravý aj pre teba a nájde si ťa keď to budeš najmenej čakať 🙂
stačí len chodiť medzi ľudí a mať viac spoločenských aktivít 🙂
držím palčeky 🙂
@rusovlaska883 ako by som ta mala v mojej hlave 😅 . Tiez si kladiem tvoje otazky. 4 mesiace od rozvodu, ale zle to bolo uz rok-dva. Po obetovanych 17 rokoch jednemu muzovi som zanevrela na chlapov, len v kutiku duse tuzim po niekom, kto by sa staral aj o mna, tak ako som sa ja doteraz starala o druhych. Objatie, porozumenie, spolocne aktivity. Len mna brzdia 2 male deti, nemozem nikam chodit, nema sa mi kto o deti postarat. Hypoteka na krku, ziadne vylety. Tak som to uplne vypustila.
@rusovlaska883 Ja síce nie som rozvedená, vlastne viac-menej ešte len novomanželka, ale poznám to dlhé obdobie samoty, keď Ti po boku chýba partner. Všetci okolo mňa sa dávali dokopy, ženili, vydávali, rodili a ja sama ako kôl v plote vyše 5 rokov... Sem tam nejaké to rande alebo flirt ale nikdy to neprerástlo do čo i len nezáväzného vzťahu. A vážne som si chcela niekoho nájsť a aj som sa snažila – chodila som na párty, zoznamovala sa, neodmietla rande na slepo, začala chodiť do tanečnej... a aj keď som sa nemohla sťažovať na nezáujem a bola som voči mužom otvorená, nikdy som zo svojich nárokov nepoľavila, za čo som teraz vďačná.
S mojim mužom nás zoznámili spoloční kamaráti a priznám sa na začiatku asi prevládol ten rozum – vyzeral ako celkom sympatický slobodný muž vo vhodnom veku (ale to už aj iní chlapi, ktorých som poznala pred ním)😝. Nebola to láska na prvý pohľad, žiadne šialené motýle v bruchu sa nekonali, ale dala som mu šancu a postupne zistila, že je sympatický, vtipný, sexuálne ma priťahuje, páči sa mi jeho zmysel pre humor a celkovo si rozumieme. A momentálne ho milujem najviac na svete.🙂
Myslím si, že to môže fungovať aj opačne, keď ako prvá nastúpi emócia, ale som presvedčená, že by vo vzťahu mali byť zastúpené aj emócie aj rozum. Lebo potom existujú aj vzťahy, kde sa dvaja šialene milujú, ale nedokážu už spolu žiť.
Je to tazko, tazke je to. Kedysi som sa riadila len cisto emociami, tym co citim, ale dnes uz nie, dnes uz do vsetkeho miesam aj rozum. Niekedy prichadzam na to, ze je to chyba, lebo viac veci analyzujem, ale pomaha mi to vyhnut sa sklamaniu
@rusovlaska883 ja sice rozvedena nie som ale zazila som s muzom polroka odlucenia v ramci krizy. Za seba Ti mozem povedat ze cokolvek som postvarala, tak som v prvom rade myslela na dceru. Asi nieco v takomto zmysle: ze hm sympos, dobre sa s nim tacuje, zabava ale dceru by som s nim nezoznamila. V mladosti (resp.pred narodenim dcery) by ma taky dostal do kolien,ale potom toto bolo už len prijemne spestrenie na chvilu, prijemny pocit ze zivot (takmer rozvodom u mna)neskoncil a zistenie ze mam este nejaku iskru. Proste dcera bol ten "ochranny prvok" ktory mi branil hladat jej nejakeho potencialneho tatinka len ma zaklade "motylov v bruchu". Takze ano, cim je clovek starsi (a hlavne so zavazkami) tak ma tendenciu riesit vztahy rozumom a pristupovat k nim racionalnejsie. Len ono ked clovek strati taku tu mladicku pochabost, spontannost a nerozvaznost tak moze uz na druhych posobit ako psi čumak. Takže ak nejake tie zvyšky mladickej pochabosti v sebe mas tak si to uži plnymi duškami. Život je len jeden. A preto nezabudaj hlavne aj na Ochranu 😉😂👍 ps: je super ze si po rozvode nezanevrela na život a na mužov. Drzim palce aby si bola taka ta vesela rusovlaska poskakujuca bosa na luke😉
nezanevrieť ma mužov je podľa mňa fajn krok, ktorý beztak človeka stojí dosť síl, viem tiež o tom svoje, ale zase je dobré byť aj opatrná, ja som kedysi sa tešila z toho, keď bol muž taký ochranár, silný, že som sa cítila v bezpečí, no potom som prišla na to, že mi tam chýba taká tá neha, takže snažím sa nejako rozum so srdcom kombinovať 🙂
@rusovlaska883 Kludne chod na rande s niekým, kto sa ti zdá sympatický a rob si výberové konanie, ved prečo nie? Ja som tiež bola sama po rozchode, s jedným dieťaťom a 30tkou na krku, kamošky ma nahovorili na zoznamku nejakú, no stretla som sa s nejakými chlapmi, dojmy boli všelijaké, už som sa nato chcela aj vykašľať, že nikam to nevedie, no napísal mi ešte jeden a tak som si povedala, že dám tomu ešte jednu šancu a dobre som urobila. Dnes som šťastne vydatá za môjho manžela už 10 rokov, bola to láska na prvý pohlad, jednoducho som vedela, že budeme spolu. Od začiatku sme si rozumeli, boli tam aj emócie aj rozum, všetko tak nejak dokopy.
Nemas co stratit, v takomto pripade by som sa stretavala s ludmi, no a co. Tiez mas pravo preberat, vyberat. Len je dobre sa riadit z casti aj emociami aj rozumom. Jedno s druhym sa proste doplna. 🙂
Ahojte dievcata (a chlapec 🙂 ), skor som sa nedostala k pc. Dakujem za vsetky reakcie. V podstate momentalne som asi v stadiu, ze sama neviem, co chcem (typicka zenska 😀 ) . Ja mam zo seba taky pocit, ze na to, aby som sa snazila o nieco viac, alebo chcela sa stretavat s tym konkretnym clovekom, musi tam byt zrejme brutalna chemia, musim mat motyliky v bruchu a musi ma ten clovek hned pritahovat .... proste "rada" sa nechavam zvalcovat emociami ... co ale nie je bohvieco, vzhladom na to, ze uz by som na svoj vek (a zavazky) mala mat rozum 😀 Inak vyzeram pomerne dobre, dostavam pozvania na kavu a podobne, ale proste nic, co by ma nejako oslovilo ... na druhej strane, pritahuju ma inteligentni muzi, taki ti typicki slušňáci, ziadny drsnak 🙂 Ono, kazda zena sa urcite rada citi atraktivna a ziadana .... ani sama neviem, co tym chcem povedat. Absolvovala som teraz nezavaznu kavu, chlapec je rodinne zalozeny, vyzera pomerne sympaticky ... ale necitila som tam taku tu pritazlivost. Mozno by to casom prislo ... ale mam zo seba dojem, ze vedome na nom ( a nielen na nom) hladam chyby. Napriklad si poviem, byva s rodicmi, nema VS, je chuducky, nizsi odo mna ... na prvy pohlad strasne povrchne, a ja som vzdy neznasala povrchnych ludi .. mozno, keby som ho spoznala blizsie, poviem si, ze mi sadne ludsky a tieto veci uz pre mna nebudu podstatne .... ale som v stadiu, ze ani nemam chut vyvijat nejake usilie, aby som ho spoznala. A neviem, ci je to tym, ze proste mam byt sama a nikto by mi nevyhovel, alebo to mam brat tak, ze nemam sa silit do spoznavania tohto konkretneho chlapa a mozno ked stretnem niekoho ineho, hned od zaciatku budem vediet, ze je to on ...
Inak som casto medzi ludmi, som spolocensky clovek, deti maju take konicky, ze som casto s nimi niekde. Aj sama som praktizovala nieco, ale nalepilo sa tam na mna tolko chlapov, ze nemam chut tam uz ani ist, lebo ja konkretne o nich nemam zaujem a neviem, ako sa im vyhnut 😀 Takze nesedim sama smutna doma .... ale uvazovala som si tak pre seba tak racionalne - rozvedeneho s detmi by som zrejme nechcela. Viem, je to diskriminujuce, ked sama som v rovnakej pozicii, ale myslim, ze potom je tam privelky priestor na rozne trenice a konflikty, ti byvali partneri vzdy zasahuju aj do sucasneho vztahu. Ak je chlap v mojom veku slobodny, tak si hovorim, ze tam musi byt nejaka chyba 😀 Krutia sa okolo mna aj zajacikovia, ale uprimne, tam velka perspektiva nebude 🙂 Neviem, fakt, no 😀 Silit v tejto oblasti sa neda nic... a mozno pride nejaky rozvedeny 40-nik s 3 detmi, a ja budem z neho paf 😅 , ze vobec nic nebude pre mna problem ....
ja by som bez tých ,,motýľov v bruchu,, nemohla mať vzťah. Jednoducho keď s niekým žijem, musím k nemu niečo cítiť a nie len ho ,,strpieť,,. Ale zoznamuj sa ďalej. Kino, káva, sem-tam niekam vybehnúť ešte nikomu neuškodilo a nikdy nevieš, kedy to prerastie do niečoho väčšieho. Samozrejme, aj druhá strana musí mať záujem iba o takéto stretká. Mať kamarátov nie je nikdy na škodu. Čo sa týka vzťahu, tak by som asi čakala, kým príde niekto z koho budeš paf a potom sa uvidí. Samozrejme, ak ťa niekto véééšmi priťahuje, sem-tam sex 😉, veď všetci máme nejaké potreby 😉
@rusovlaska883 ak raz stretneš toho pravého, nebudeš riešiť, či je nízky, či má VŠ. Ja som do určitého veku tiež takéto riešila a potom prišiel ten ,,pravý,, a bolo mi jedno že nespĺňa moje ,,požaidavky,,. Vo vzťahu z rozumu podľa mňa šťastná nebudeš, stále budeš niečo riešiť a bude ti niečo chýbať.
@ndrag
@kvetinka75 Baby, dakujem Vam za nazory 😉
Ja to tiez asi takto nejako citim .... otazka vsak je, musia tie motyliky prist hned? Nemoze nastat situacia, ze to pride az casom ... ?
A najhorsie je, pise mi a zaujima sa teraz o mna dost chlapov ... ja neviem ani len odpisat kazdemu, kto mi je nejako sympaticky, lebo potom sa citim, ze zradzam niekoho ineho (uplna sprostost, ja viem, ved tym, ze niekomu dajme tomu napisem na FB, sa k nicomu nezavazujem 😀 ), ale neviem mat proste naraz "rozrobenych" viac veci 😀 Hoci by slo aj len o kamaratske stretka.
@rusovlaska883 veď kamarátov môžeš mať kvantum. Ale jasne by som im dala najavo že sú len kamaráti a vtedy nezrádzaš nikoho. Hráš s čistými kartami. U mňa prišli motýle vždy tak do 1-2 dní. Môj prvý dojem s môjho muža, bože ten je hrozný. Nesympaťák. To bolo v piatok poobede a v sobotu už som mala motýle 🙂 Ani neviem ako k tomu prišlo.
@rusovlaska883 podla mna nemusia prist tie motyliky hned pri prvom pohlade, ja som sa napr raz zalubila do cloveka, ktoreho som poznala dlho, citila som tam sice od zaciatku take to zvlastne spojenie, ktore neviem vysvetlit ako ani preco, ale neriesila som. Ani ma zo zaciatku nepritahoval (keby bol cudzi, tak sa na ulici na neho ani nepozriem). Prislo to az ked sme sa po case blizsie (stale priatelsky) rozpravali a pozeral mi do oci dlhsie nez si ludia bezne pozeravaju a moje vnutro spravilo kotrmelec a potom znovu a znovu az zacali lietat tie motyliky a ja som zrazu mala pri nom stiahnute hrdlo a nemyslela som na nic ine, iba na neho :D :D. Byt tebou, tak nezavazne randim jedna radost, ved cim viac ludi stretnes, tym je vacsia sanca stretnut pana vyvoleneho 🙂).
@ndrag Toto, co opisujes, je takeee kraaasne 🙂
V podstate nieco podobne som par mesiacov dozadu prezila aj ja, ale nakoniec to ten druhy clovek tak racionalne uzavrel, ze nic (to bolo to pubertalne stratenie hlavy 😀 ) , avsak k nicomu nedoslo, myslim telesnemu 😉 ....
A myslim, ze mozno aj toto stale vo mne rezonuje, ze chcem, hladam nieco podobne, tazko povedat ...
@kvetinka75
Inak baby, ja mam teda dnes asi schodzku 😀 Resp prijala som pozvanie ... ale ten clovek je o hodne mladsi, teda na vztah to asi nebude 😀 Ale som si povedala, ze nebudem na Valentina sediet smutna sama doma .... hoci, uz mam sto chuti sa cuknut a povedat, ze nikde nejdem ... strasne so mnou 😀
@rusovlaska883 Ale ved chod a uži si to a daj vedieť, ako bolo, hádam nebudeš sedieť doma, čo si? 😉
@rusovlaska883 tak si to uži, zabav sa, nemysli na nič, len si uži ten okamih, bav sa, rozprávaj sa, smej sa. A kam idete? 😍
Možno aj o n to tak berie, nechce byť doma a ty si milá, príjemná spoločnosť.
@janickacrazy
@kvetinka75 Baby, Vy ste zlate 🙂
Zrovna su deti u tatina, tak som si povedala, ze ked uz to tak vyslo ... 😀
No praveze, neviem, kam ideme 😀
Vyber je totiz na mne a dotycny pride za mnou do mojho mesta.
Oficialne sme to nazvali, ze ma ist o jednu kavu 😀 , ale je to tak o siedmej vecer, tak to uz by mala byt asi vecera alebo co ... ale ja uz ani neviem, co mam robit a aky podnik vybrat, obavam sa, ze vzhladom k datumu bude vsetko plne ...
No proste pomaly nastupuje panika, ze na co som sa to dala 😀
no čo, obehnete pár podnikov a čo aký trapas? Ke´d nič nenájdete (ale určite niekde sa miesto pre 2 nájde) otočiť to na srandu. Veď ako končia trapasy v romantických filmoch? Najkrajším večerom v živote. 😉 Vyber niečo, kde sa dá pre istotu si objednať aj niečo na jedenie. Nemusí to byť komplet večera, stačí niečo menšie - palacinky, cestoviny, kebab. Keby bolo pekne , poviem, zobrať fľašu a ísť niekde do parku. (Asi pozerám veľa romantických filmov, tam tie ,,posedenia,, vonku tak romanticky vyzerajú a aj končia. ) Ale zase prečo nezažiť niečo netradičné? Mne osobne by to nevadilo. Asi preto, že nie som úplne normálna. 😉
@rusovlaska883 ahoj..vidím že prišiel koniec mojich placlivych dni..kedy len plačem do vankúša..aj ty máš tiež take myslienky...myslím že je hlavne problém v tom..že sme sa raz zamilovali a mysleli si že nám to s tým dotyčným vydrží...no stal sa opak a my hľadáme lepšieho ako bol On..moc sa viazať nevhceme..lebo tušíme ako to dopadne a bojíme sa zas a znova..ja mám tiež dve deti.dcera má len pól roka :/ ON sa na nás kasle..a ja tiež premýšľam o inej chlapskéj možnosti...asi 🙂 veľa síl aj Tebe!! Nech nám to nejak dopadne 🙂. 🙂