Čo je pre dieťa horšie - hádky alebo život s jedným rodičom??

25. júl 2020

Vyrastať v toxickom vzťahu rodičov, kde su hadky na dennom poriadku, alebo vyrastať iba s jedným rodičom?(s matkou)

denden77
25. júl 2020

za mna b) je lepsie, hoci som sa ho "nedozila".. ja som prosila rodicov, aby sa rozviedli.. uz som stara koza a nechapem z akeho dovodu su spolu.. zo spoluzitia s nimi si pamatam prevazne krik, hadky, urazky.. nic moc..

vilma7
25. júl 2020

Určite rozchod. Chcela by si ty vyrastať v takej rodine?
Tiež som matku prosila nech sa rozvedie ako dieťa, nerozviedla sa žiaľ.

deti95060810
25. júl 2020

veľmi ťažká otázka...
ja som vyrastala v prostredí , kde sa moji rodičia k sebe správali ako dva holúbky. Všade chodili spolu ako dvojičky...Myslela som tak ,že to je tak všade.... Bola som nemilo prekvapená keď som prišla za nevestu a tak krik, hádky, nadávky.... bol to pre mňa šok.... Keby som bola videla aj takéto manž. bola by som asi reagovala inak....
Takže ak aj dieťa vidí horšie manž. , potom nie je moc sklamané o pár rokov ...😉

danielahamar
25. júl 2020

Volím si matku

autor
25. júl 2020

@deti95060810 no ja by som nechcela aby sa môj syn spraval k mojej buducej neveste tak ako videl doma že sa sprava muž k žene a opačne..😏

danielahamar
25. júl 2020

Ak to nefunguje nie je dobrý základ, preto by som si vybrala len život s mamou, nikde nie je napísané, že ta mama už nemôže mat normálny vztah

zuzka251
25. júl 2020

podla mna je lepsi rozchod, nikde nie je napisane, ze si clovek uz potom nenajde partnera..a stale mozu vytvorit dietatu kompletnu rodinu

1gabriela13
25. júl 2020

Hádky ako hádky. Hádky sú v každej rodine. Keď som bola malá tak sa pohádali aj naši, samozrejme nie na dennom poriadku. Avšak z druhej strany som videla ze sa ľúbia, že spolu všetko vyriešili aj keď bolo najhoršie. A ja osobne si neviem predstaviť, že by som vyrastala bez otca. A to je dodnes temperamentný, skoro vybuchne, ale je to najobetavejsi človek akého som v živote poznala a pre našu mamu a nás spravil vždy aj nemožné.

sunny8
25. júl 2020

S matkou .. toxické okolie ma vplyv na život v budúcnosti

mondolina
25. júl 2020

Chýba mi tam po c)
Snažiť sa vzťah napraviť.
Pred oplodnením bol vzťah super, partner ideálny, Ňuňu láska.
Prídu prvé problémy po narodení dieťaťa a už je vzťah toxický.

hradnapani
25. júl 2020

myslim, ze to aj sama vies. Pre dieta je najlepsi pokoj v rodine. Ak to ma byt len s jednym rodicom, tak nech.

stanulienkat
25. júl 2020

@mondolina podla mna sa kazdy snazi vztah napravit. Vztah nemusel byt ideal ani predtym,no zeny rady zatvaraju oci pred realitou. A k tomu kazda druha zostane zbuchnuta, takze pevny zaklad vztahu tam chyba. Za mna za B.

leuchtturm
25. júl 2020

jednoznacne b). Dieta vyrastajuce v prostredi bez lasky a ucty medzi manzelmi preberie tento vzor do svojho zivota a hrozi, ze sa ocitne v rovnako zlom vztahu a bude to povazovat za normalne, lebo to predsa videlo u svojich rodicov.

bona69
25. júl 2020

Z vlastnej skúsenosti iba s matkou, ísť večer spať so strachom či sa ráno zobudíš na tebe zanechá následky, len škoda že sa tak nerozhodla aj moja mama

loney_elizabeta
25. júl 2020

B)

sante81
25. júl 2020

B,

autor
25. júl 2020

Ďakujem všetkým. Len som to potrebovala dosvedčiť polovičke, že bez neho sa maleho svet určite nezruti.

eliska13
25. júl 2020

Ale veď nejde iba o dieťa, ale aj o teba😀vyhovuje Ti taký vzťah?určite žiť s mamou a v kľude je lepšie
@deti95060810 len to si už bola dospela a tiež vidíš ako Ta to sokovalo aké to musí byť pre dieta počuť všetky tie hádky a báť sa čo bude

eliska13
25. júl 2020

Na toto nepotrebuješ alibi žien na MK😀

autor
25. júl 2020

@eliska13 no on ma presviedča ze som narušena že len ja si myslim že toto bude pre dieťa lepšie 😁 takže potrebovala som nazor nezainteresovanych 😁

mondolina
25. júl 2020

Tak dôležitý je aj dôvod hádok, a na vzťah v ktorom to klape či neklape treba dvoch.
Ak si si istá, že si spravila všetko pre záchranu...

mircalla
25. júl 2020

Jednoznačne to druhé

katkabg
25. júl 2020

To duhe je lepsia varianta....naco byt na silu spolu..Ked sa aj rodicia rozveda...stale budu rodicmi dietata

nikusa9
25. júl 2020

Odporúčam jednoznačne možnosť B🙏 Ja mám za sebou rozvod, obdobie ťažké, plne stresov a odkladania...nevedela som si predstaviť,že rozbijem rodinu rozvodom aj keď som dávno nebola šťastná..výčitky kvôli malej,na 4x som odišla-vrátila sa...sle nakoniec som si povedala,že naozaj takto mám žiť????👀👀🙉🙉🙉 prešlo obdobie,začiatky kadejaké ..a takaaa som vďačná teraz. S Ex mame 100-krát lepší vzťah ako predtým..pomáhame si, vieme sa zhodnúť, viem že sa môžem na neho obrátiť..dcéra žije somnou ale ak chce ísť k nemu,nemám najmenší problém a užíva si to aj aj.. Ani jeden z nás už by sa do vzťahu nevrátil, ale obaja sa akceptujeme,tolerujeme ako rodičia nášho spoločného dietata🙏🙏🙏🙏🙏neskutočne som vďačná,že obaja sme v tom normálni a nepotrebujeme si navzájom robiť zle,niečo dokazovať cez malú...ale robíme všetko preto od začiatku, aby ten rozvod pociťovala čo najmenej.To že vzťah sa nepodarí,je len na inteligencii a vyspelosti oboch partnerov čo bude ďalej a ako sa to odrazí na dieťati.🙉🤕 Držím palce 🥰🥰

meriene
25. júl 2020

ja som teraz ukoncila pred mesiacom 8 rocny vztah, lebo proste to uz neslo dalej.. este stale cakame na sud, ako to bude s malym.. chcem ho mat ja , partner chce striedavku .. ale uz by som to nevydrzala dlhsie s nim .. a to sme sa nehadali kazdy den, ale ako partneri sme nezili spolu uz cez 2 roky

saja1
26. júl 2020

Nechapem ze hovoris len o moznosti A a B. Kedze podla slovenskych zakonov ma otec prava na dieta rovnake ako matka, moze sa lahko stat ze bude dieta pendlovat medzi matkou a otcom. Nazvime to moznost C. A to uz je otazka, co je pre dieta lepsie 🤔

radkaradix
26. júl 2020

B.. vlastna skusenost.. ak sa po rozvode chlap bude nadalej o dieta zaujimat, je to vyhra na vsetkych frontoch. Ak sa zaujimat nebude, aspon sa potvrdi, ako malo mu na rodine zalezalo..

autor
26. júl 2020

@saja1 v našom prípade nemôže, preto hovorim iba o tychto dvoch možnostiach 🙂

ivca88
26. júl 2020

Zlyhať ako partneri, je ospravedlniteľné. Ľudia sa menia. Ja tiež nie som aká som bola pred 10 rokmi a tak isto nie som tou, ktorou budem za 10 rokov.
Pokiaľ si s partnerom nerozumiete, tak nemôžete spolu držať nasilu.
Zlyhať ako rodičia, to je v mojich očiach omnoho horšie.
Ja by som ostala s mužom len ak by bol naozaj úžasný otec a deti na ňom lipnu. To by mi bolo ľúto odísť, kvôli nim. Ale to by som mu rovno povedala, že nech si žijeme kvázi každý po svojom.
Nedávno som videla tento obrázok a naozaj je to pravda.
Žijeme každý deň. Prečo sa trápiť a týrať.
Každý deň má byť radosťou. Pokiaľ tak nie je,treba to zmeniť.

mirka2405
26. júl 2020

Jednoznacne s jednym rodicom, vlastna skusenost.