Zdravim, mám 22rokov som homosexual. No mam problem jeden gay mi robí problémy vidiera má vyvoláva domov mojim rodičom vypisuje sms obťažuje mňa a moju rodinu tým čo robí rozdáva na zoznamky čísla mojich rodičov vydávajúci sa za mna. Čo mám robiť som zúfalý trvá to už pol roka ďakujem za rady
@tomnr jedine na policiu... ak sa snim nijak neda dohodnut a robi uz taketo veci tak neviem ci nieco ine pomoze ..
Ist na policiu.
Nech si rodicia zmenia tel.c.
Popripade skus zavolat pre zmenu jeho rodicom, nech zistia ze ich syn ma asi nejake psychicke problemy, kedze ho bavi strpcovat ludom zivot.
Podat trestne oznamenie,velminrychlo ho poriesia.
@tomnr ísť na políciu podať trestné oznámenie, v kľude s rozvahou. Povedať im všetko. Nemajú právo ťa súdiť. Zmeniť si tel.č. Alebo si blokni jeho tel.č. Ten človek čo ťa obťažuje nie je zdravý podľa mňa. Toto sú nebezpečný jedinci.
Neviem či rodičia vedia o tvojej orientácii. Ak nie, možno je správny čas sa o tom s nimi otvorene porozprávať. Aspoň s matkou. Ja osobne by som chcela vedieť o svojom synovi takúto dôležitú vec.
Ďakujem za rady, a podporu vážim si to, no je to horšie ako to vyzerá s toho čo robí mi je zle navštevujem psychiatra psychológa a nepomaha. Rodičia začínajú tušiť že asi vnúčatá mať nebudú no celá situácia ich trápi nechcem im prikladať a otvorene povedať že vás jediny syn na ktorého ste štrnásť rokov čakali je gay. Možno mi poviete že som slaboch no mám ich rád no nedokážem sa im pozrieť do očí a povedať im pravdu. Nad políciou rozmýšľam no bojím sa že budú chcieť vypočuť aj rodicov ich telefón je aj tak registrovaný na mňa. Zmena telefónneho čísla nepomáha nájde si aj nové číslo už som skúšal. Dohnal má až na psychiatriu nepomáha.
Kup rodicom nove simkarty. A chod na policiu.
@tomnr rodičia sa tak či tak dozvedia, že si gej... skôr alebo neskôr, no dozvedia sa. ja si myslím, že najlepšie je sa proste priznať a celý ten stres, ktorému si vystavený, bude preč. A lepšie je, ak sa to dozvedia od teba, ako keby sa to mali dozvedieť od niekoho iného...koniec koncov sám si povedal, že už to tušia.
Myslis ze tvoji rodicia nic netusia? Kazdy rodic si pozna vlastne dieta a veci nejak vyciti, pochopi. Ja si myslim ze tusia ako si na tom s tvojou sexualnou orientaciou. Nikdy sa ta na to nepytali? A ak ano co si im odpovedal?
Najlepsie bude ak rodicom povies pravdu, mas 22 rokov uz je cas. Asi ich to nepotesi ale spadne im kamen zo srdca ked budu konecne pocut pravdu od teba. Nejak sa s tym vyrovnaju. Si ich syn, ich dieta a rodicovska laska je nekonecna.
Takze: Doma povedz pravdu a chod na policiu a okamzite podaj trestne oznamenie. Zablokuj na vasich telefonoch jeho cislo. Na psychiatriu by mal ist on, urcite nie je v poriadku.
Neboj sa to povedať svojim rodičom. Moja sestra je tiež homosexualka tiež váhala ci to povedať mame a celej rodine. Boli kus naštvaný ale všetkých to rýchlo prešlo. Za to ju ľúbiť neprestali a teba tiež neprestanú. Raz sa to aj tak dozvedia. A ako sa hovorí čím skôr tým lepšie. Moja sestra ma už priateľku síce už je jej manželka robrali sa v Las Vegas. Sú spolu už skoro 14rokov a sú šťastné. A moja mama a rodina sú tiež šťastní keď vidia že je ona šťastná a spokojná. A toho debila údaj na polícii lebo takto sa zbláznis.
@mk17 som jedináčik rodičia mi dali všetko a ja som ich takto sklamal. Nedokážem im to povedat. Nepýtali sa má na túto tému nič. U nás je téma sex a sexualita tabu mám starších rodičov. Je to pre mňa extrémne ťažké. Pohlavné nežijem s nikým. Je to na mňa tlak. Myslím si že to vedia no čo bude ďalej neviem
@tomnr vieš, nemôžeš to brať tak že si ich sklamal. Je to tvoj život. A keď sa na teba tešili 14 rokov, tak ťa neprestanú mať radi len kvoli tomu že si homosexuál. Viem, mať starších rodičov je niekedy dosť ťažké, lebo je im ťažko vysvetliť niektoré "moderné" veci. Ale naber odvahu, uvidíš ako sa ti uľaví, možno budú mať presne opačnú reakciu ako očakávaš, možno to prijmu, sám hovoríš že už niečo tušia. Smelo do toho, budeme ti všetci držať palce. Radšej nech sa to dozvedia od teba ako od druhých, ver bude to tak lepšie aj pre teba aj pre nich. Ved si ich jediný vytúžený syn, neotočia sa ti chrbtom
@tomnr nemusíš vravieť rodičom nič, jednoducho zablokuj telefónne číslo na všetkých mobiloch a ak aj naďalej bude obťažovanie pokračovať, oznam dotyčnému že pôjdeš dať trestné oznámenie ak neprestane a choď na políciu. Nerieš prečo ťa obťažuje, rieš iba to, že ťa obťažuje. Nemusíš nikomu rozprávať o tvojej orientácii, nemusíš z toho spraviť verejnú správu.
Nesklamal si rodičov,aj keby si mal rohy ,kockovanú hlavu a tri ruky,tak ľa ľúbia aj budú ľúbiť,lebo si ich dieťa....takže úprimný rozhovor s rodičmi.Nerozmýšľal si,že by si si išiel trochu "prevetrať hlavu" do zahraničia? Lepšie ako psycholog,strelený obťažovateľ a policajný výsluch na krku....
@25daniela blokol som jeho číslo on verejné na zoznamkach takže volajú iný ľudia z gay komunity hľadajú mňa bo sa za mňa vydáva dá im moje mena a číslo na mňa či rodičov ony nevedia že ja si s nimi nepíšem. Trápi ma to máme bloknutych 30cisel iné ukladáme no stále počet narastá.
@janinah otvorené rozmýšľal no kôli týmto problemom som nespravil štátnice som v medzirocniku dal som výpoveď predal auto zmenil čísla no márne má výdrž svoje konanie stupňuje vysmieva sa mi priam to hranici s ovládaním vývoja na mňa tlak až kým to dám potom to rozbehne počas večera 20 30 telefonátov z rôznych čísel zahraničie situáciu nezlepsi
Všetkým ďakujem za rady ste super že ste ma neodsúdili a snažíte sa mi pomôct.
najprv sa zver mame, potom povedz dotycnemu, ze este jedno obtazovanie, pojdes na policiu.
Neboj sa, viem, ze je to tazke, mam kamosku, ktorej syn je gej, poznala som ho od malicka, je to vynimocny chlapec, a mal velky strach to niekomu povedat, ked mal okolo 17 rokov, a kedze sme mali velmi dobry vztah, tak som bola prva, s ktooru sa porozpraval o svojom podozreni, ze je asi iny. Velmi sa bal, nemal vtedy este ziadne skusenosti. Nastastie, s rodicmi ma velmi pekny vztah a tak sa zdoveril mame - mojej kamoske. moja kamoska je velmi dobra zena, no zlakla sa, velmi, ale nie toho, ze je gej, ale toho, co ho moze cakat od zlych ludi, ako mu mozu ublizit. Nastastie, jej syn je naozaj vynimocny, dnes ma nadstandartnu pracu, je obklopeny ludmi, ktorych ma rad, a oni jeho, je velmi sikovny, vnimavy, uspesny, svoju orientaciu nikde neprezentuje, a moja kamoska s jej rodinou uz vobec nevnimaju, ze je gej. Maju ho radi presne tak isto ako pred tym, nic sa nezmenilo, a nastastie, normalni ludia su tolerantni, respektujuci a vedia, ze su veci, ktore clovek neovplyvni, a ze velkost cloveka sa meria niecim inym, ako nejakou orientaciou.
@tomnr a preco by Ta tu mal niekto odsudit? Ze si homosexual? A co, nie si prvy ani posledny.. mam velmi dobreho kamarata homosexuala a nijak mu to nebrani v tom aby bol dobrym clovekom a kamaratom.
Ak Ta rodicia ozaj tak miluju, tak to pochopia. Ved to nie je nic zaco by si Ty sam mohol. Urcite je pre nich horsie to, ze sa trapis.
@tomnr preco by si ich sklamal? kazdy milujuci rodic sa s tym casom zmieri.. no dobre asi sa najdu ludia co nie, ale preco by to mali byt zrovna tvoji rodicia? lebo su starsi? to o nicom nevypoveda.. moja mama by mala 65 rokov, otec ma 70. a som si ista, ze toto by zobrali v pohode..
najprv sa pokus zbavit stalkera pomocou policie a zmenou cisiel, potom si uprimne sadni s mamou (alebo s otcom ak mas blizsi vztah s nim) a povedz co mas na srdci.. si ich jedine dieta, neverim, ze ta zavrhnu kvoli takejto veci.. vnucata sice potesia, ale nie su nutnost k stastiu.. a spolupracuj dalej s odbornikmi, urcite to zvladnes.. drzim palce..
Ty si bol na psychiatrii preco?
A preco nedas ty jeho cislo tiez na zoznamku?
Neverim ti ani slovo.
@evica01 na psychiatrii som bol s toho že uz som to neuniesol dvíhať telefóny tak som dostal úzkosti veľa som naplakal taký som šiel psychiatrovi a ten má odporučil na liečenie 6 týždňov. Prečo nedám jeho číslo na zoznamku v živote by som nikomu neublížili viem aké to je nepríjemné mne a mojim rodičom nebudem to robiť inym. A klamať nemám dôvod som zúfalý a hľadám názory iných ľudí ďakujem aj za tvoj a mrzí ma že si myslíš že klamem
@tomnr ahoj je mi luto co prezivas a ten muz co ta takto obtazuje ty si sa s nim nejak zoznamil ci? A odkial ziskava cisla ved to ti nikto len tak nepovie ani operator pokial nepracujes u policie. Pokial si plnolety policia bude v prvom rade riesit teba ked im vysvetlis o co sa jedna pochopia to. A uprimne ak tvoji rodicia vidia ze nemas priatelku nemysli si ze su hlupy vedia to uz len cakaju kim prides. Dobre mozno nezareaguju akoby si chcel ale tebe sa ulavy a oni casom pochopia nevies co dokaze laska rodicov k jednorodenemu dietatu na ktore tuzobne cakali 14 rokov nepodcenuj to
@bielavlcica spoznali sme sa v práci začal ma obťažovať tak som dal výpoveď a vraj sa zaľúbil ja nemám záujem no on to nevie pochopiť
@0izidora0 dokážu človeka uchlacholit že bude mi tam lepšie dali mi lieky mysleli si že mám bludy dali mi diagnózu poruchu osobnosti a endogennu homosexualitu držali má 60 dní situácia sa nezmenila ani po hospitalizácii priam opak mám stres a musím zajedam po večeroch pribral som 15kg už neviem čo robiť bol som už aj u mentorky trénerky psychologický či na spovedi no nikde má nevedia pochopiť pomôcť bojím sa výsmechu na polícii som hanblivý v určitých veciach.
@tomnr Ty nemozes prist,robi mi to ten a ten. Moze to byt ktokolvek. Preto sa dava na nezn.pach,lebo sa este len zistuje ,kto to bol. Ale je to na dlhe lakte. Staci ak pouzije verejnu wifi ,je tam toho vela.Uz len z toho statusu,kedze nevies ci si jediny by som isla.Za pokus nic nedas,mozno na nieco pridu. Odporucila by som zmenu.tel.cisiel.Poloz si otazku. Dokaze to urobit clovek kt.ma ozaj rad cloveka,ludi ,ma k nim nejaku uctu a je psychicky v poriadku? Preco by si sa mal trapit nad niekym,koho netrapi ako sa citis ty? To je jeho zivot kt.si vybral ,ale svoj si drzis v rukach ty. Nie on/ona.Ty sam. Doteraz si mu/jej to /mozno/dovolil,bolo by na case mu /jej/ukazat,ze sa myli.
@tomnr Na policiu, to co robi je tresny cin! Mne raz jeden magor stale vypisoval, milion telefonatov, nechcel dat pokoj. Napisala som mu ze este jeden jediny hovor alebo sprava a idem s tym na policiu a uz sa neozval.