Čo by ste urobili na mojom mieste?

21. jan 2022

Ahojte.Ako by ste riešili túto situáciu:
Mám 2 deti a priateľa sme šťastný až na jednu vec a to je môj otec ktorý má veľký problem z alkoholom a celkovým normálnym fungovaním v rodine.
Ma iba 60 rokov ale pije, nestará sa o seba ,ma čudne zmýšľanie, ked je opitý rozpráva nevkusne,nadava ..napriek tomu že ide na wc dokaze sa celý ostat,pardon za výraz ale inak neviem....jeho hygiena je na bode mrazu chodi do krcmy obchodu odtiaľ ho vždy niekto donesie pretože sam už nevie preist.....od kedy zomrela moja mama žije snami v dome ktorý sme s bratom zdedili po nej, presťahovali sme sa len preto aby sme mu pomohli ,či už finančne ale aj s údržbou a celkovou starostlivosťou o dom.a ďalší dôvod bol vlastne ten že sme s platenia nájmu šli do svojho. .No absolútne si neváži nič a nikoho,na koľko som si snim vytrpela krute detstvo, keďže moju mamu tyral......(bil a to dosť hrubym spôsobom,niekoľko krát mala zlomene ruky, rebra ..pichol ju do krku) moja láska a cit k nemu absolútne ochladol..Keďže mám 2 deti nechcem aby v tom vyrastali ,on sám neodide,...Čo by ste robili ako by ste to riešili aby odišiel a my sme mali svoj život....nieake rozdelené bývanie nepripada do úvahy....peniaze na to aby začal niekde inde ma a ma aj každý mesiac dôchodok...od kedy prišiel minuly rok k peniazom začal byť povisenecky a dáva nam najavo že on je ten kto peniaze ma a my samozrejme nie....Čo by mi až tak nevadilo.....ked je triezvy sa snim troška dá ale tých dni je veľmi málo ....Na jednej strane mi ho je ľúto poslať preč ale na druhej strane viem že sa nezmení ani on ani jeho správanie a ja chcem svoj život......moja mama dlho bojovala s tým aby ho vyhodila čo sa jej nepodarilo aj napriek tomu že bola jediný majitel domu.....nie že by jej to nikto neuznal ale viete ako to je s tyranymi ženami ...myslela si že sa zmení.....zrejme...Ja som si to myslela tiež že vnúčatá alebo niečo ho zmení ale nie a ja nechcel aby moje deti vyrastali tam kde je alkohol na koľko ja som absolútny odporca alkoholu.... Prosím radte ak ste mali podobnu skúsenosť . A ešte pripomeniem že dohovaranie ani formou kriku nikdy nepomohlo....

anicka182
21. jan 2022

Asi by som zvazila dom predat trebars otcovi a našla by som si nieco nove, vlastne, bez spomienok, nieco kde by som sa citila pohodlne a dobre.

petulda333
21. jan 2022

Toto by som netolerovala. Ak sa nezmeni,tak zavolat policiu na neho. Blbe volat na vlastneho otca ale deti takto zit nemaju

elizabet173
21. jan 2022

na LV si len ty a brat? Otec predsa tiež dedil, nie?

jjanulienka
21. jan 2022

Zažila som niečo podobne, no pili obaja...
Tiež hádky, bitky, rozbite veci, presne veci, automaty...
Keď sa mi narodil maly museli sme bývať prvý rok u našich. Bolo to fakt zle. Moj otec je ale dosť citlivá duša a práveže on si ma vzdy pred mamou zastával.
Vrcholom pre mna bolo keď mal maly pár dni a on prišiel na Vianoce nadraty z krčmy. Vtedy som mu povedala, že ak neprestane nikdy maleho neuvidí.
Vo februári naozaj prestal, vydržalo mu to asi 4 roky.
Teraz si dá sem tam ale všetko v pohode.
Skús ísť na neho aj ty citovo. Že keď neprestane už vás neuvidí.
On musí chcieť sam, nedonútis ho nijako🤷🏽‍♀️
Ako staré deti mas? Možno by mu mohli aj vnúčatá povedať pár teplých slov.
Držím palce ☺️

autor
21. jan 2022

@elizabet173 nie otec nededil na koľko boli už roky s mamou rozvedeni....

pribinak
21. jan 2022

Brat má aký názor? Cely dom by som predala, otcovi zaplatila 3 nájmy niekde a ty sa s bratom rozdeľ

Žiaľ alkoholik je často beznádejný prípad, iba on sám môže niečo zmeniť

janickacrazy
21. jan 2022

Dom predať, kúpiť si niečo vlastné, otec nech sa zariadi ako vie, písala si, že peniaze má. Len nejak nechápem, prečo on býva vo vašom dome, keď boli s mamou rozvedení?

autor
21. jan 2022

@janickacrazy ako som už napisala vyššie otec žil s mamou aj napriek tomu že boli rozvedeni proste nemal kam ísť a mama ja neviem tak nieak mu to správanie trpela a tolerovala.....🤔

janickacrazy
21. jan 2022

Hmm, chápem, tak potom to musíte urobiť vy. Skúsiť sa s ním dohodnúť, kedy sa odsťahuje. Asi to nebude ľahké, ale myslite na svoje deti.

lija22
21. jan 2022

neviem si predstavit vidavat na dennej baze cloveka, ktory dakomu zlomil ruky, nie to este mojej mame! halooo

elizabet173
21. jan 2022

v tom prípade by som dom predala, peniaze rozdelila medzi seba a brata a zabezpečila si vlastné bývanie. Otec je dospelý, svojprávny, má dôchodok, mama urobila chybu, že ho nevyhodila, keď ju týral, absolútne by ma nezaujímalo, či má alebo nemá kam ísť. Ja osobne by som otca, ktorý mame lámal ruky, rebrá brala za úplne cudzieho človeka a bolo by mi srdečne jedno, či je v byte, DSS alebo pod mostom

autor
21. jan 2022

@elizabet173 máte úplnú pravdu....!!!!

elizabet173
21. jan 2022

nevykaj mi a mysli v prvom rade na svoju rodinu, na svoje deti, prostredie, v ktorom vyrastajú vplýva na nich viac, ako si myslíš.

autor
22. jan 2022

@elizabet173 zo slušnosti vykam vždy ja mám 25 a vôbec neviem skym si píšem tak pokiaľ mi niekto nenavrhne tykanie nedovolim si to sama .Nebudem sa baviť predsa s ľuďmi ako s husami. Veď práve o to ide ze my s bratom sme v tom alkohole vyrastali a viem že to nemalo dobrý vplyv ani na jedného s nás .Preto chcem svoje deti od toho uchrániť...

clarissa96
22. jan 2022

Súhlasím s @jjanulienka, z vlastnej skúsenosti, tiez u nás pomohla podobná vyhrazka, chcela som to riešiť trestným oznámením za tyranie blízkej osoby, to pomohlo, že prestal piť. Poradila by som sa hlavne s niekym, kto toto prežil a aj zvládol. Ti čo tu radia predať dom, otca nechať na ulici, netušia o čom rozprávajú.

stanulienkat
22. jan 2022

Dom predat,rozdelit sa s bratom a s otcom sa rozlucit. Ty si zober hypo,si este mlada.

panda21
22. jan 2022

Brat ma aký názor na predaj domu? Súhlasil by dom predať, peniaze na polovicu a každý by si išiel po svojom? Tvoj priateľ toto toleruje, že v tom vyrastajú jeho deti? Ste mladý, viete si zobrať hypo a ísť do vlastného domova, kde nebudu žiadne zlé spomienky ani cudzí ploditel (pardon za výraz, ale otcom sa mi ho ani nazvať nedá). Prosím, začnite to riešiť kvôli deťom, tie sú tvoja rodina, nie nejaký tyran. Mysli na muža a deti, nič ti nemá byť prednejšie 🙏 verím že to nejako zvládnete

tosomja
22. jan 2022

Vieš čo, bola by som hnusná k takému otcovi, hoci mi dal život, nemá právo mi ho ničiť.
Dala by som na súd o vyplatenie podielu, alebo neviem, poradiť sa s právnikom. Ja by som v tom dome ani nebola. Pises že ho chcete vyhodiť, ale potom pises, že oddelené bývanie nehrozí, lebo sa nevie postarať. No bolo by mi to jedno. Ma nejaké právo na ten dom? Nejaký podiel? Ci je čisto tvojej mami?

autor
25. jan 2022

@tosomja dobrý deň asi som sa nesprávne vyjadrila, myslela som to tak že nieake rozdelené bývanie ( napriklad 2 vchody) v dome že to neprichadza do úvahy......pravo na dom nemá a nie nemá tu žiadny podiel na koľko dom kúpila mama a bol iba jej.....

autor
25. jan 2022

@panda21 ďakujem ❤

ronika19
25. jan 2022

No možno práve to by pomohlo keby si mu dala nejaké ultimátum,že buď sa spamätá alebo do nejakého dátumu vypadne z domu preč,že to proste tolerovať už nemienite, pripomenúť mu,že na ten dom nemá žiaden nárok a je to len Vaša dobrá vôľa,že je tam..s takými ľuďmi treba jednať narovinu, nekompromisne,tvrdo....žiadne zľutovanie a jednanie v "rukavičkách"...keď sa nespamata,tak žiaľ, nech ide preč....