Čo ak ma už nikto nebude chcieť po ukončení vzťahu?

betkary
19. júl 2015

Ahojte dievčence,
mám 24rokov, priateľa mám už takmer 4roky, je to môj prvý frajer, predtým som nemala žiadneho. Začalo to medzi nami škrípať, už si tak nerozumieme, mám ho rada, ľúbim ho stále, ale neviem si s ním predstaviť život do budúcna, neviem si predstaviť náš spoločný život, na začiatku som ním bola veľmi očarená, ale postupne som začala objavovať aj negatíva a rozdielne názory na život, v ktorých nedokážem urobiť kompromisy.

Mám však ale pocit, že keby som sa s ním rozišla, už ma nikto nebude chcieť, aj mne samej to príde smiešne, ale ten pocit je dosť silný. A určite nechcem ostávať s ním len preto, aby som niekoho mala, ale skúšať si hľadať iného a mať otvorené aj zadné dvierka(jeho)

Mali ste aj vy takýto pocit? 😖 😖 😖 😖 😖 😖

peneloppe
19. júl 2015

@betkary

Myslim ze tento pocit ma vela ludi, ked su vo vztahu dlhsiu dobu. Zotrvavaju v nefunkcnom vztahu alebo vo vztahu kde uz nie su stastni lebo sa boja samoty a nenaberu odvahu na rozchod az kym nestretnu niekoho dalsieho. Poznam takychto pripadov viac.

Nemas sa coho bat. Si mlada, urcite este niekoho stretnes. Rozid sa s nim teraz, ked si si ista ze to nie je to prave.

juditka_d
19. júl 2015

@betkary Odpovedala si si sama - "Urcite nechcem ostávať s ním len preto, aby som niekoho mala".

A prepáč, ale ako píšeš - skúšať si hľadať iného a mať otvorené aj zadné dvierka (jeho) - to je fakt pokrytecké. Tak buď s ním chceš byť alebo nie.

Nikto ti tu nezaručí, že si hneď nájdeš náhradu, ale nie je to jediný chlap na svete.

cerez
19. júl 2015

Áno, tvoje pocity poznám. Jediný rozdiel je, že ty sa môžeš rozhodnúť. 24 rokov je vek, kedy vieš čo chceš a čo nie. Zostávať len pre dôvod, aby si do budúcna nebola sama je blbosť. Sama si toho názoru. Hľadať partnera počas tohoto vzťahu nie je fér voči tvojmu doterajšiemu partnerovi. Ukonči vzťah a začni žiť nový život. 🙂

janickacrazy
19. júl 2015

@betkary Tvoje pocity sú úplne normálne, aj ked v tvojom veku a tým, že nemáš žiadne deti, šanca, že ťa nikto nebude chcieť je naozaj mizivá. Ja ked som odchádzala zo vzťahu aj so 6-ročným synom, tak tiež som sa bála, že ma nikto nebude chcieť a navyše bol tu syn, takže som musela brať do úvahy aj jeho a ako to zvládne s novým partnerom. A to už je trochu iný level. Stačí len nabrať odvahu a ukončiť ten vzťah, vieš ako sa to hovorí, najskor musíš zavrieť jedny dvere, aby si mohla otvoriť iné.

cajka_j
19. júl 2015

podla mna ma takyto pocit po rozchode kazdy. pamatam si kamaratku po prvom velkom rozhode cca v tvojom veku, ako mi tyzden yplakavala, ze ju uz nebude nik chciet...po dalsom rozchode zasa plakala, ze sa nikdy mamou nestane...a teraz uz place jej syncek, aj to iba obcas, bo ma paradnu mamu a paradneho tatina, zalubenych do seba ako pubertaci 🙂

bajana
19. júl 2015

@betkary áno, mala som...prvý vzťah vo veku 23-28, potom strach, že ostanem sama (všetky kamarátky chystali svadbu, ja som riešila rozchod)...po 3 mesiacoch som stretla mm 😉

siska53
19. júl 2015

@betkary ja som sa rozchadzala s2.vaznejsou znamostou ako 29r...ale nejak som si viac nevedela predstavit byt s clovekom,s ktorym som vtedy chodila.tiez len same problemy..pravdubpovediac,obcas mi prebleskla taka myslienka,ze uz ostanem sama,ale mala som plan B a navyse po rozchode sa mi taaak ulavilo,ze mi bolo dobre samej. A ani neviem ako,prerastol kamaratsky vztah do lasky a po roku od rozchodu som uz mala vztah a z neho su uz dve deticky. 🙂

latvia
19. júl 2015

@betkary a preco by ta uz nikto nemal chciet? Samu seba nepivazujes za dostatocne dobru na vztah ak takto zmyslas....zdvihni si sebavedomie a uprac si v zivote....radsej byt sama,ako v nefungujucom vztahu,ver mi

lubkavargova1
19. júl 2015

Kluuuuuud...to pride samo v zivote co a ako. Vies, ono ked sa clovek rozchadza nikdy to ni eje prijemny pocit. A vzdy je tu take "ze a co ked ostanem sama". Ja vdaka jednemu hajzlovy co sposobil ze neverim muzom a som sama (docasne) tiez mam take myslienky. Ale potom si radsej preflaskam samu seba a poviem si, radsej budem na nejaky cas sama a popracem si svoju dusu a svoj zivot ako byt s nejakym debilom co ma bude podvadzat/zneuzivatvyuzivat a neviem co. To co ma prist pride v ten spravny cas. Pre niekoho skor a niekomu nesor. Neboooooooooooooj aj na nas caka niekde ten co nas bude na rukach nosit a potom tamty co nam ublizili, posliapali sebavedmie pojdu dofrasa...ja verim ze takym sa to casom vrati, lebo karma je svina a pozicane sa vrati skor alebo neskor 😀 😀

jabadaba
19. júl 2015

@betkary pokial to neklape, niet co vahat. Najhorsie co mozes spravit je zotrvat v nejakom vztahu len zo zvyku, aby si nebola sama! Bud sebavedoma, nepodcenuj sa. Preco by si si nenasla ineho muza? Vztah ukonci, daj si kratky pohov, aj to totiz treba nez je clovek opatovne pripraveny na nove vztahy, a potom sa rozhliadaj. Boze dievca, mas len 24 rokov. More casu najst si v klude vhodnejsieho partnera pre spolocny zivot. Nikam sa neponahlaj a hlavne neuvazuj sposobom akym si to tu napisala. Jednoducho ak Ti chlap prestal vyhovovat, nie je nic lahsie ako to ukoncit a nasledne ho vymenit za "lepsi model". Rozchod nie je drama ani koniec sveta. Prave naopak! Navyse si zapamataj, ze zivot mame kazdy len ten jeden, takze placat sa v nahoubeles vztahu asi nie je to prave orechove. 😉

minutka
19. júl 2015

taketo spravanie je nefer voci vam obom! Tvoj frajer by nemal plnit funkciu "zadnych vratok", kazdy si zasluzi mat plnohodnotny vztah. A ty sa neboj,najdes si isto partnera s kt.budete zdielat spolocne nazory,lebo to je dost podstatne do spolocneho zivota. A aj keby nie 🙂 Vzdy je lepsie byt sama a spokojna, ako byt nestastna vo vztahu (pridu deti, hadky, problemy a budes banovat).

lubkavargova1
19. júl 2015

Neboj, ono ten rozchod preboli...budes nasrata na neho, potom na seba, potom na cely svet...a potom zistis, ze uz je to OK a uz ta to ani netrapy...zase si zoberte, aj chlapy si nechavaju zadne dvierka a niekedy hraju na dve-tri strany, takze ju nekamenujte...len dievca nevie ako z toho von....jedno ti viem maximalne poradit, ziadne take ze pauza...to je cista chujovina. To nic nevyriesi....proste ak to ni eje to prave orechove, radsej ukoncit a hotovo...pride lepsi 😅

ynda
19. júl 2015

Máš 24 rokov a celý život pred sebou. ja mám 26 a som 8 rokov vydatá. Šťastné. Nie som super kráska, nie som nejak milá k cudzím ľuďom. Som svojská, a to dosť. Nesnažím sa nadväzovať vzťahy,neberie ma do debát. Napriek tomu stretám chlapov, čo po mne bažia. Či to bolo v kurze,či sú to zákazníci, či je to len okoloidúci. Tým chcem povedať, neupínaj sa na to, čo ak.... Lebo ľudia sú všade, a keby si sa čo i len trošku sústredila na svet okolo seba, pohľadom slobodnej slečny, tak by si videl,, že sa určite nejaký chlap upiera o teba.. Hlavu hore, zlé zahodiť, a nové si ťa nájde 😉

miriam11
19. júl 2015

@betkary daj na svoj pocit. Ved si este tak mlada. Zit v nefunkcnom vztahu je priserne, bude sa to len zhorsovat. Vrat sa z kratsej cesty.

evelynm
19. júl 2015

ano, poznam ten pocit. Tiez som kedysi davno vahala ukoncit nefunkcny trojrocny vztah prave preto, lebo som si myslela, ze ma nikto nebude chciet. Dospela som vsak do stadia, kedy som si povedala, ze radsej budem sama, ako v takomto vztahu. A ukoncila som ho. Po pomerne kratkom case (asi po 2-3 mesiacoch) som sa zoznamila s mojim manzelom, uzasnym clovekom, s ktorym som uz dlhe roky 🙂
Takze ti rozumiem, ale nevies, co ta v zivote este caka. Vaz si samu seba, ostavat vo vztahu len preto, aby si niekoho mala, je zarucena cesta k nestastnemu zivotu.

lienka737
20. júl 2015

Toto si myslí každý/každá.
Pokiaľ ale nie si šťastná, skôr či neskôr to skončí. Takže čím skôr, tým lepšie 😉
Nepoznám nikoho, kto by ostal sám z takých dôvodov ako píšeš. Naopak, každý si našiel niekoho lepšieho a je spokojný.