Ahojte žienky, maminky, nemaminky, snažilky 🙂
Idem si k vám po nezaujatý pohľad na vec. Koníka čítam už dlhšie, avšak až teraz moja dilema ma prinútila sa registrovať.
Pokúsim sa stručne.
S mojím manželom sa poznáme 14 rokov, z toho 13 rokov sme manželia, máme tri deti vo veku 12,9 a pol ročné bábatko. Moj manžel je odo mna o 15 rokov starší, ja mám 35 rokov. Ked sme sa zoznámili, ja som mala za sebou dosť bolestný rozchod (rok predtým), a on akýsi vzťah-nevzťah, trvajúci niekolko rokov s opakovaným sa rozchádzaním a schádzaním, jeho priateľka si našla iného a pokúsila sa istý čas ťahať to naraz s dvoma. Môj muž na to prišiel, dľa vlastných slov bol z toho dosť hotový a tento fakt v nom urýchlil rozhodnutie odísť do zahraničia. V zahraničí bol 5 rokov, počas ktorých samozrejme chodieval aj domov a bol v písomnom aj občasnom kontakte s tou svojou ex- priateľkou. Ked sa vrátil domov, veci si vysvetlili a dali sa znovu dokopy, samozrejme pod podmienkou, že s tamtým druhým je koniec. Moj muž nie je žiadna naivka a preto si veci preveril a s bolesťou zistil, že ona to s ním nadalej ťahá, pričom mojho muža krásne vodila za nos, on ju dľa vlastných slov mal ozaj rád a myslel to s nou vážne. V zahraničí celkom slušne zarobil a slečne bol dobrý na to, aby ju finančne dotoval a pomáhal v začiatkoch jej podnikania a pod. Jedným slovom- zlomila mu srdce.
Po tomto zistení to s nou nadobro ukončil. Trvištvrte roka na to sme sa zoznámili my dvaja. Ked sa to slečna dozvedela a spamätala sa, začala ho bombardovať telefonátmi, neskôr aj utajenými telefonátmi, prezvánala ho, pričom sa niekedy v telefone vobec neozvala, inokedy ho zasa volala na stretnutie. Zistila si taktiež číslo na mna a pár krát kontaktovala aj mna, vraj ON PATRI JEJ. Taktizovala aj cez jeho sestru, zisťovala či sme spolu, či je šťastný a podobné blbiny.
Môj muž toto jej počínanie zväčša ignoroval, každý pokus o stretnutie odmietol, na telefonáty a sms nereagoval, že tak ju to najlepšie prejde.
Aj sa tak stalo, situácia sa postupne upokojila, my sme sa po roku vzali a postupne sa nám narodili 3 deti.
Slečna ostala sama, sem tam napr. na Vianoce sa manželovi ešte pripomenula smskou, neskôr prestala úplne. Pred dvoma rokmi sa môj manžel dozvedel, že zomrela, bola vraj už posledných 5 rokov chorá. V den, ked zomrela, mu to zvestovala jeho sestra. Môj muž je charakterný chlap, prežil s nou predo mnou niekolko rokov a preto som chápala, že šiel na jej pohreb. Nič mi nezatajoval. Život išiel dalej, naše manželstvo je pekné, rozumieme si, máme rovnaké názory, zmysel pre humor, skrátka je nám fajn.
Jedna-jediná vec mi vrta hlavou, odvtedy boli dvakrát dušičky, kedy spoločne navštevujeme hroby svojich rodín a a známych a môj manžel išiel položiť kytičku a zapáliť kahanček aj jej. Opäť mi to nijako netajil. Tento rok som s ním do jeho rodiska nešla, pretože máme malé bábo, tak išiel sám, netajil, že pôjde aj na jej hrob, berie to úplne normálne, že s tou ženou niečo prežil, boli tam istý čas city, plány, a je skrátka úplne normálne navštíviť jej hrob.
Ja som s tým pohrebom aj s prvou návštevou cintorína bola ok, no neviem prečo tento rok mi to trošku vrta hlavou. A tak sa pýtam žienky- ako by ste to brali vy? Je to ok? Vyrábam si problém ktorý neexistuje, alebo...?
Vdaka.
To je nova moda ziarlit na mrtvych??? ide zombie apokalypsa? Vyrabas problem kde neni...
@lubkavargova1 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 tak vieš, Halloween je silná motivácia toho, aby sa začala báť
ahoj, mne tiez zomrel byvaly, teraz mam vztah a uplne normalne mu chodim na hrob... nic v tom nie je, len uctenie si jeho pamiatky, ako cloveka, ktoreho som kedysi mala rada... mozes byt myslim si kludna, urcite to nie su "city k (mrtvej) byvalej".
Ahoj, podla mna vyrabas neexistujuci problem. Dusicky su prave o tom, ze spominame na tych, ktori tu uz nemozu byt bohuzial s nami ☹ A aj ked prezijes kolkokrat s niekym vela zleho (podrazy, klamstava), tak ci tak jeho odchod zaboli. Z manzelovej strany moze ist aj o uctu, nemusi byt za tym nic viac. Ja na navsteve jej hrobu nevidim absolutne nic zle. Zachovala by som sa asi rovnako 😉
nic by som si z toho nerobila, ona ti uz manzelstvo neznici 😉
@moni244 Mne raz nas starsi docent na skuske povedal ked som menila vsetky farby duhove na patologii: "slecna kolegynka, mrtvych sa nemusite bat....oni vam uz neublizia" Nasledne ako som sa vratila z wecka po vyprazdneni obsahu mojho zaludka som to pochopila... 😀 😀 😀 😀
Mozno Ti napadne, ze na co to robi, ci on o nej neuvazoval ako o osudovej laske alebo tak...vypusti to...pomysli si, ze mas charakterneho chlapa s dobrym srdcom. Basta fidli. Alebo sa ho nezne nevinne spytaj ;) malou ziarlivovou otazockou mu pohladkas ego 🙂
@helenxx z toho popisu je ona stále živá u Teba. Vyrábaš si problém, ktorý je len v Tvojej hlave. Celú tu situáciu si popísala ako keby to všetko sa udialo pred rokom a nie pred 14-timi. Vŕta Ti to hlavou, lebo o tom rozmýšľaš. Len nechápem, čo tým chceš docieliť. Žiarliš na mŕtvu? Je logické, že jej zapáliť sviečku pôjde. Zomrela mladá, nečakane, mal s ňou vzťah. Čo je na tom na nepochopenie? Je to ľudské čo robí. A ak budeš do neho vŕtať, vytvoríš si iný problém, ktorý momentálne ešte nemáš. Mne skôr to, že to riešiš, príde podivné, nie to, že on ide zapáliť sviečku.
@helenxx ja si myslím, že Tvoj manžel je len slušne vychovaný.. bola to istá etapa jeho života a aj keď dopadla pre neho v niektorých momentoch bolestne, vlastne ho priviedla k Tebe. Napriek všetkému zlému jej určite neželal smrť a možnú sú momenty, na ktoré si spomenie, alebo možno boli vlastnosti, za ktoré si ju predsa len vážil a považuje za slušné jej položiť na hrob sviečočku. Žije ale s Tebou, máte tri detičky, netají Ti, že jej tam tú sviečočku dá, tak by som to nebrala nejako tragicky. Môj muž ma ex, ktorá dostala leukémiu, viem, že sú stále v kontakte (ona už je teraz vyliečená a tiež vydatá), dokonca ju poznám osobne a viem, že sa jej mm vždy opýta či je všetko v poriadku a či je zdravá.. ona povie (chvála Bohu) áno a sme spokojní... obaja 🙂
Tá "Vaša" ex je už žiaľ mŕtva, tak jej dopraj pokoj a manželovi tú myšlienku na ňu a na to čo mali spoločné. 🙂
Naozaj nerozumiem. Niečo takto neškodné by ti ani nemusel hovoriť. No zo slušnosti to urobil a nic netají. A ty mu tu slušnosť oplacas tým, že to takto tresnes na net a potrebuješ riešiť?
Tak Toto by som vobec, ale vobec neriesila, kocka uz neexistuje a od mangela je pekne, ze SI na nu spomenie a aspin sviecku raz za rok zapali.Ako neviem naco Sa zamyslas tak takymito vecami je uplne normal SI spomenut na cloveka
Chcem ti v prvom rade napisat, ze ta uplne chapem, lebo som az v neuveritelne podobnej situacii s tym rozdielom, ze u nas slecna zije, a tiez mam rozne myslienky, hoci mi mm nikdy nedal dovod trapit sa kvoli nej ( odkedy sme manzelia) ... No aj moj byvaly uz nezije a tiez, ked mam moznost, idem mu zapalit sviecku, len z ucty...city tam nie su ziadne...neboj sa...je to tak nejak prirodzene, ale na to nic spolocne s mojou sucasnou rodinou.
Dakujem vam vsetkym za prispevky. Po ich precitani sa za seba az hanbim, preco ma vobec taketo myslienky obchadzaju.
Ktosi tu podotkol, ze prilis zivo opisujem tieto spomienky- je to tak preto, ze ona prakticky akosi takmer cely nas spolocny zivot bola akoby jeho sucastou, ona sa neustale pripominala, zomrela pred dvoma rokmi. Len tolko k tomu. Avsak sama sa teraz za taketo myslienky hanbim.
Moc sa ospravedlnujem baby, mam tu na navsteve sesternicu, pouzivame ten isty laptop. Ja som sa dnes registrovala, no ona medzitym tiez cosi robila na koniku a tak som omylom napisala z jej nicku. Chaos, mame tu dokopy 6 deti, resp.dvoch pubertakov, 2 deti a 2 batolata. Nikomu deti nemladnu.
sú prázdniny....
@helenxx ja by som tiez isla svojmu exmanzelovi na hrob a nechapem, co za kravinu riesis, tvoj muz s nou zjavne roky zil, zjavne mu nej zalezalo a zjavne ju mal rad, je to ukoncena minulost, ale, tak si nese... pritomnost hovadinami
A ako píšu baby, nic ti nezatajuje, takze o nic nejde!!! keby to tajil, je to ine,aj ked v tomto prípade je to jedno.....
Mate male babo, mozne s tebou mavaju hornony, nic si z toho nerob. My mame tiez polrocneho chlapceka a obcas ma napadaju riadne sprostosti 🙂
@helenxx No veru, ked svet zachváti infekcia a budú tu pobehovať zombie, tak to bude zavoniavať prúserom. 😀
@magmolatus nejaké už pobehujú 😉 😉 😉 😉 😉 😉 videla som včera 😉 😉 😉 😉 😉 😉
@helenxx nemáš už na čo žiarliť.. je mŕtva, on má možno nejaké výčitky, že ju ignoroval, možno niečo nedopovedané a tak aspoň z úcty jej občas venuje tichú spomienku na cintoríne.. Je to fakt zbytočne hlúpy problém, nerieš to. Alebo choď na cintorín s ním a uvidíš, že nie je dôvod sa týmto zapodievať.
nemám problém, tak si ho vyrobím, všakže? Vôbec by som sa nad tím nepozastavovala, mne by to prišlo práve milé, že ide, zapáli jej tu sviečku, veď si spolu dačo prežili