Cítite podporu od partnera?

caroline_
1. dec 2020

Ahojte, chcela by som sa vás opýtať, či cítite podporu od partnerov.
Myslím tým, že vás povzbudia, keď vás čaká niečo ťažké, či sa vás snažia pochopiť a podporia vás, či už slovne alebo aj inak.
Či už v pracovnej sfére , alebo ak študujete a máte stres zo skúšky či vám povedia niečo v zmysle že, neboj sa, ty to dáš, si šikovná, zvládneš to, atď...
Podľa mňa by to malo byť normálne a bežné no žiaľ asi nie všade...
Ďakujem za vaše postrehy.

bluebriggs
1. dec 2020

Samozrejme ze ano. Ved to je automatika ze sa drzite navzajom. To ako na co by som mala mat potom frajera? Ked mi ani nepovie ze drzim palce?

lavi24
1. dec 2020

@caroline_ Áno, vždy. Rovnako aj ja jeho. Tiež si myslím, že to by malo byť vo vzťahu samozrejmosťou

janeninka
1. dec 2020

@caroline_ mne tieto veticky to das si sikovna dako nic nerobia. Ocenim skor ked partner vidi ze som v napätí tak sa ponukne mi uvarit caj, spyta sa co by mi pomohlo, spyta sa z coho presne mam obavu, pripomenie predchadzajuce uspechy, rozveseli ma... a ako pisu baby hore tak neviem ako by to slo bez toho..

caroline_
autor
1. dec 2020

@janeninka ved preto som dopisala ze ci podpori slovne alebo aj inak....

bluebriggs
1. dec 2020

@caroline_ autorka a preco sa vlastne pytas? Tvoj partner nepodpori? No neviem potom ci tam je vobec zmysel s nim byt...

elizabet173
2. dec 2020

@caroline_ samozrejme, bez neho by som posledné dva roky dala veľmi ťažko. Niekedy slovne, niekedy stačí objatie, pritúlenie, ale samozrejme je to vzájomné. Aj on zažil ťažšie roky, tak som tu zase bola pre neho ja, veď na to máme partnera, aby bol sním život ľahší, krajší.

beronsche
2. dec 2020

@caroline_ mala som takeho partnera, na vyske, ked som spravila skusku, povedal len, ze to asi bola lahka skuska, ked som ju spravila na prvy krat.. Pritom to bola skola, z ktorej jeho vyhodili (jeho interpretacia bola, ze sa rozhodol odist 😀 ). Ked som si nasla v zahranici vybornu pracu v odbore a mala som z toho zo zaciatku kvoli jaz. bariere velky stres, zakazdym ma odbil, ze co sa stazujem a ze ked to nezvladam, nech odidem.. Nastastie som dostala rozum a ukoncila to.. Len som to mala urobit skor, lebo s takymto typom partnera je zivot velmi, velmi tazky..

basska_b
2. dec 2020

Môžeš si prečítať 5 jazykov lásky. Pre niekoho je podpora slovo, pre niekoho vypočutie, pre niekoho fyzické objatie, pre niekoho sústredena pozornosť... bolo by dobré, keby ste poznali jazyk lásky toho druhého a navzájom ich aj používali vo vzťahu jeden k druhému. Pretože pokiaľ niekto potrebuje slovné uistenie a ten druhý za neho umyje riady, tak má pocit, že ho nemiluje. Mnohé mamičky na koníkovi tento koncept amerického autora Garyho Chapmana poznajú

kiki68
2. dec 2020

Ano , citim jeho plnu podporu, hlavne ked vidi, ze nevladzem a neviem s niecim pohnut. Od toho je predsa partner, aby mi kryl prdel ked je zle.

verkaveverka
3. dec 2020

Nie. Nikdy som od nikoho podporu necítila. Iba sama od seba

babydesire
3. dec 2020

Ale s chlapmi je to v citovych veciach tazke...niektory to nevedia,dalsi ani netusia ze aj to treba obcas, a potom cest vynimkam ktory su uz zaskoleni... Mna moj muz podpori ked vidi ze mam z niecoho strach, stres,som smutna..ved otom je laska ale niekedy si to musim vypytat - ked som nastvana a potrebujem sa vyzurit,vyrozpravat...iste vypocuje ma,ale zas nieje to take ako s najkamoskou,,zeny zenam lepsie rozumia,,no na chlapa mi to u mojho muza vacsinou staci..a sme spolu stastny