Cítim vnútornú prázdnotu, nič ma neteší

30. aug 2022

Cítim vnútri také prázdno, nič ma neteší, rezignovala som na život. Vytvorila som si svoj svet, taký svet, kde som úplne iná žena, takú akou by som chcela byť. Ale neviem urobiť kroky k tomu, aby som ňou bola aj v skutočnosti. Cítim nenaplnenie v živote, neviem sa rozhodovať, neviem akou cestou sa vybrať. Neviem to moc dobre popísať, snáď chápete ako to myslím. Neviem čo s tým,, ale takýto život ma nebaví.

autor
30. aug 2022

Do toho ešte keď vidím ako žijú iní ľudia, aj tu na koni keď vidím fotky žien ako pridávajú fotky svojich detí, fotky domov ktoré postavili, ako si zariaduju domov....ja to nikdy mať nebudem.

autor
30. aug 2022

Nik si ma neváži, nerešpektuje ma. Každý si o mňa utiera ústa.

zmrzlinka2021
30. aug 2022

A nechces navstivit psychologicku?

salamistka
30. aug 2022

Určite je niečo, čo ťa teší, aspoň jedna vec v tvojom živote musí existovať, ktorá ti spôsobuje radosť, aspoň na chvíľu.

autor
30. aug 2022

@salamistka Keď si kúpim oblečenie nejaké alebo topánky, kabelku, kaderníčka...ale to sú všetko materiálne veci.

minilla
30. aug 2022

Ahoj, pracujem s ludmi, ktori maju podobne pocity. Ak chces, posli SS, napisem viac 🙂

kim2028
30. aug 2022

Ahoj, ono radi sa ťažko, keď ťa nič teší. Ja mám také nonstop pocity, ale tak mám ťažkú duševnú diagnózu. Funguje to ťažko, ale mala by si nájsť nejaký koníček. Napr. rada tancuješ? OK, spoločenské tance, zumba alebo prípadne hoci aj brušné. Máš rada napr. ručné práce? OK, tak háčkuj alebo vyšívaj prípadne niečo iné vyrábaj. Hlavne neopúšťaj sa. To môže byť to najhoršie, čo môže byť OK? U mňa je to zle, že nedokážem ani koníčky vykonávať. Poviem si večer niečo a na ďalší deň aj tak nič neurobím...

autor
30. aug 2022

@kim2028 Ja by som aj rada, ale ja moc medzi ľudí okrem práce nechodím. Mám z nich strach, nedôveru tak sa im vyhýbam.

salamistka
30. aug 2022

Ale to je fajn, že sa venuješ sama sebe a kupuješ si na seba pekné veci, ja keď som mala zlé dni, tak som nielenže nenakupovala, mne bolo zaťažko sa aj ráno obliecť a učesať, nemala som silu ani ruku dvihnúť..Takže nie si na tom až tak zle...to že ostatní majù deti, domy, autá, nech, ale určite ani oni nemajú všetko čo by chceli

kim2028
30. aug 2022

Skús to prekonať nejako a nájdi si nejaké tie kamarátky a koníčky, ktoré ti pomôžu. Ja chodím napr. na kolektívne športy. Hrávam veľmi dobre futbal niekedy raz alebo dvakrát za týždeň, ale ja som chlap. Každý chce byť so mnou v tíme. Tiež raz za týždeň mám šachy s kamarátmi z klubu. Horšie je to cez víkendy ako cez pracovné dni. Tam väčšinou na športových podujatiach (futbal, hádzaná) sa pozrieť len tak. Na tie športové podujatia sa musím dosť nútiť chodiť...

minilla
30. aug 2022

Pises, ze kabelka, topanky, kadernicka ta na chvilu dokazu spravit stastnou, ale sama dodavas, ze ide o materialne, teda len povrchne uspokojenie, ktore na chvilu sice tu “prazdnotu” zaplata, ale v dlhsom horizonte nevyriesi. Je potrebne sa obratit dovnutra. Pozriet sa na to, odkial vyviera ten pocit prazdna, ako dlho tam je, preco nastal, ci ti vadi len teraz, ci aj v minulosti, ake dalsie pocity to v tebe vyvolava. Ake si mala detsvo, pomery v rodine, vztah s matkou, otcom? Mala si si dostatok lasky, pozornosti, podpory? Nikto si ta, nevazi, nerespektuje, kazdy si o teba utiera usta. Ako respektujes ty samu seba? Aky mas vztah k sebe samej? Mas sa rada? Napada ma X dalsich otazok….

monicka987
30. aug 2022

Ach totalne rozumiem…tiež už neviem ako dalej asi jedine psychológa idem riesit

autor
30. aug 2022

@minilla Môžem súkromnú správu poslať?

wig
30. aug 2022

Vieš, kto ťa má najviac ľúbiť a vážiť si ťa? Vieš, kto má stáť po tvojom boku a bude s tebou zdieľať všetko v dobrom, aj v zlom?
Vieš, kto sa má na teba usmiať, keď smútiš?
Vieš, kto ti najviac pomôže, keď to potrebuješ?
...predsa TY! 😉

barborachors
30. aug 2022

mas malo serotoninu, preto sa nevies "tesit len tak", ak citis prazdno a akoby nic nemalo zmysel - tak serotonim a sport pomahaju, takisto vyvazena strava, vitaminy a priatelia.. skus porozmýšľať ci by ti to neprospelo viac ako emocne nakupovanie.

autor
30. aug 2022

@wig Bohužiaľ to nedokážem.

wig
30. aug 2022

Dokážeš všetko, čo si zaumieniš, len musíš so sebou pracovať a naučiť sa mať rada taká, aká si! Chce to len chcieť...

lenkakravcova
30. aug 2022

Pozri sa, musíš si uvedomiť, že tu nie si len tak pre nič za nič. Nie si tu ani preto, aby si sa tešila z kabelky pár hodín alebo dní.
Každý, kto žije na tejto Zemi, tu bol poslaný za určitým účelom. Keď si to uvedomíš, pocítiš svoju hodnotu. Máš tu svoju úlohu. Skús sa na to zamerať a hľadať ju. 🙂

luccija
30. aug 2022

A akou zenou by si chcela byt?

autor
30. aug 2022

@lenkakravcova Toto si tiež hovorím, ale nedokážem tomu uveriť a teda ani to zmeniť.

lenkakravcova
30. aug 2022

Nemusíš sa snažiť tomu nasilu uveriť. V pravý moment sa k tom presvedčiš sama. Rizne náhody sa stávajú. Skús si zatiaľ aspoň trochu všímať dobre veci, ktoré ta v živote postretnú. A ono ťa to postupne bude smerovať tam, kam máš dôjsť.

loliki
30. aug 2022

Veľmi dobre si urobila, že si to všetko sem napísala. Niekedy treba si niektoré veci uvedomiť a vydať zo seba. Nedávno som čítala knihu Buď dobrý sám k sebe - Anselm Grun. Zaujímavý pohľad, niečo nové. Už len ten názov je pohľadením. Dá sa začať objatím seba. Skúsiť, snažiť sa prijať samú seba. Veľakrát to očakávame od iných, ale ani sami to nedokážeme. Človek musí mať rád aj sám seba. Daj si Magnézium. Možno si vyčerpaná a unavená. Magnézium je dobrý na začiatok. Vyskúšaj.

minilla
30. aug 2022

Autorka: Ano, kludne posli sukr.spravu.