Ahojte, v poslednom čase sa cítim dosť sama a nemám sa s kým ani porozprávať. Momentálne som nezamestnaná tehotná doma. Môj partner pracuje normálne cez týždeň do poobedia, no keď poobede príde vždy sa snaží robiť niečo pri dome, keďže som tehotná tak mu veľmi neviem pomôcť pri robote aby som aspoň tak sním strávila čas. Keď porobí co treba, hneď ide jazdiť na motorke, za kamarátmi a tak podobne. Keď sa večer vráti už je to len o tom že sa hrá na mobile pozerá FB a píše si s kamošmi, pritom pozeráme telku kým jeden z nás nezaspí. Z mojej rodiny ma každý vlastne starosti navštevujeme sa malo, k mame chodím tak raz za týždeň na par hodín, no nechcem sa jej stále ibe sťažovať keď prídem tiež ma svoje starosti. Poraďte, čo si myslíte ako vy ste riešili túto situáciu?
@deti95060810 nechcem aby mi potom vyčítal že sa s nikým iným nemôže baviť, lebo aj to už bolo. Dnes sa opakoval známy scenár keď som mu povedala ze nechcem byť zase sama doma, povedal ze už 2dni si nebol zajazdiť na motorke.
@buzz5 a co je pubertak, že musí každý deň ísť na motorku? Ako fajn, raz, dva krat do týždňa, odreagovať sa, ale každý den lozit za kamarátmi? Koľko má rokov? 18?🙈Kedy vlastne trávite spolu čas? A ako? A cez víkend?Ako si zvykne na rolu otca rodiny? Ci aj potom bude lietať s kamosmi na motorku každý deň?
A preco si aj ty niekde nevyrazis a sedis doma? Nuz mas doma maleho chlapca pre kt
je zrejme dolezitejsi spolocensky zivot ako ten rodinny. Este si s nim uzijes.
@jaskolka ma 26rokov, no väčšinou sme spolu v ten čas keď ideme na väčší nákup raz za týždeň aj to som zvykla robiť sama no ako som tehotná to neuseniem tak aspoň to si uvedomil. Inak nás čas spolu je iba večer pri telke 1-2hod aj to sa pritom hra na mobile a stále mu chodia správy, aj to som mu povedala ze sa mi to nepáči a ze keď je so mnou mohol by sa rozprávať so mnou a nie písať si z inými oničom
@buzz5 môj manžel je na tom podobne-ráno do práce a poobede beží na dom robiť.Keď ide na moto tak v nedeľu a to máme tak podelené že on sa ide povoziť a ja idem k našim a spokojné sú obe strany. Sem tam zbehne aj za kamarátmi ale väčšinou riešia robotu takže mu to nevyčítam i keď by som bola radšej keby bol aj so mnou alebo by si radšej oddýchol ale ja som už na MD momentálne s prísnym kľudovým režimom a viem si program spraviť aj sama.Keď mi je dlho idem ku kamoške-susedke alebo príde segra s krsniatkom,obvolám koho mi napadne alebo si čítam.Keď som mohla ešte chodiť kade tade tak som sa dohodla s mamou a vybehli sme len tak do mesta na kávu alebo s mužom v práci na obed 🙂
..a nejakú kamošku, kamošky? Asi by ste sa mali úprimne porozpravat, a dohodnúť sa kedy a ako budete tráviť spoločný čas...nejaký výlet malý raz za tyzden a pod...
Ale presne ako píšu tu iné baby, po narodeni bábätka bude to úplne iné. On nepochopil akosi, že už treba skončiť s mladeneckymi vecami, že "som sám, tak si robím, čo chcem".ono je fajn, keď aj sama trebárs by si šla dakde s kamoškou, mamou a podobne, ale tu očividne partnerský spoločny čas úplne "v cudu". Nedá sa zase, aby ty si si robila sama program stále. Dá sa s ním napríklad dohodnúť na kompromise, že víkendy budú len vaše? Lebo takto o chvíľu budete každý úplne inde, ty s bábätkom zavretá, alebo s kamoškami, on v robote a s kamošmi. A o pár rokov budete už skutočne každý sám
Aj ja mám motorkára, aj môj ide s kamošmi na pivo, ale 2-3 x do mesiaca, inak je doma. Takýto bol aj predtým? Ak áno, tak bohužiaľ, toto si musela čakať. Ak máš dieťa s dieťaťom, nezmení sa to. Ak predtým taký nebol, treba s ním o tom hovoriť, bez emócií a výčitiek. Ste rodina, tá by mala byť pre oboch na prvom mieste. Mal by vedieť, že očakávaš, že bude otec rodiny a nie decko, ktoré sa zabáva a žije si život slobodného. Ale pomôž si aj sama, nájdi si nejaké hobby, kamarátku, neseď doma s negatívnymi myšlienkami. Chodievaj von na prechádzku, na zmrzku, na kávičku, tehotenstvo nie je choroba že musíš sama doma sedieť a čakať.
Ahoj z toho čo píšeš, mi pripadá že tvoj partner nebude veľmi rodinný tip. A nechce sa vzdať svojho mladeneckeho života. A keď to nechce sám, nijako ho nedonútiš. Keď je radšej s kamošmi vonku, ako doma so ženou, čo ho priviazeš k radiátoru? Je aký je a buď to budeš rešpektovať a nájdeš si svoje koníčky. Alebo sa budete pre to hádať a časom sa celkom odcudzite a pôjdete od seba.
Dievcata maku pravdu. Skus sa na neho trochu menej orientovat, any nemal pocit, ze mu lezies za zadkom. Tehotna a kazdu chvilu piškajuca viem ze nie je bohvieco vyrazit si von, ale sustred sa teraz na sena, lebo ked sa narodi babatko, tak bude na prvom mieste. Potom tvoj muz bude musiet trochu zmenit postoj a venovat sa viac doma. Dufam ze to takto vyjde. Myslim v dobrom.
@buzz5 Niektorí muži nie sú práve typy, ktoré majú radi domáce práce, ale po narodení dieťaťa by bolo dobre ho hneď k tomu priťahovať, aby pomáhal, postrážil dieťa. Keď sa narodí dieťa, tak už potom mama nie je sama. A dobre je nájsť si napr. pri kočíkovaní nejakú podobnú mamu, ktorá rieši podobné problémy.
Ženy, autorka píše ze jej chýba manžel, jeho spoločnosť a to, aby sa jej viac venoval a vy jej vymýšľate program, kde by mala tráviť čas sama alebo s niekym iným. Podľa mňa je veľmi málo s tebou, načo mu je rodina, keď už teraz od nej uteká?
@buzz5 nemala by si byť až tak tolerantná. Teraz sa snažíš, ale ver mi, že keď príde bábo a on bude takto žiť naďalej, tak to bude veľmi zlé. Potom tu budeš písať že nema záujem ani o teba ani o dieťa. Chlapec by mal dospieť. Mali by ste sa porozprávať lebo toto nedopadne dobre. Každopádne držím palce
@buzz5 veď ty žiješ sama😦ani sa nečudujem, že sa tak cítiš.Mas posledný čas to zmeniť ty budeš doma s placucim babom či kocikovat a on s kamarátmi.Vy dvaja máte ísť spolu von, na zmrzlinu, prejsť sa, či sedieť na terase a rozprávať.Budes to mať ťažké musíš ho zapájať, nerobiť veci zaňho/nákupy...Budeš s miminom doma povieš mu, že má vyvesat prádlo či nakúpiť a on sadne na motorku, lebo dlho nebol s chalanmi.Daj si na to pozor
@zuzka251 na toto mi povedal ze on teraz chce využiť čas kým môže @goodidea on tvrdí že na výlety nemáme peniaze, hlavne ze benzín na moto sa vždy nájde 😔 @mimolit mne nejde o to aby mi program spravil partner, vôbec si to nepochopila @jaskolka natom som sa sním chcela dohodnúť myslím tie víkendy, no nedalo sa pretože každú nedeľu chodí s kamarátmi jazdiť na dráhu, ak má sobotu voľnú že nerobí na dome tak to stihneme ísť aspoň nakúpiť potraviny, tiež som sa mu to snažila vysvetliť ze keď chodí do roboty iné dni už nemá na mňa tak bol urazený že on nebude chodiť ani do roboty keď ja potrebujem 24h starostlivosť @ivkazba no dá sa povedať ze bol taky aj predtým, len rozdiel bol v tom ze som mohla ísť s nim veľakrát aj ja pozrieť sa na dráhu alebo do krčmy s jeho kamošmi, teraz tam nechcem ísť keď som tehotná, tiež na dome sme práce robili spolu a stále som mu pomahala aj zbijat vŕtať a také veci ale teraz už nič s toho nemôžem, zato sa cítim odstrcrna bokom @marygk ešte mi včera povedal ze doma neni preto lebo tu nieje šťastný a ze keď je doma stále mu len rozkazujem co ma robiť, zase ja to beriem tak ze som tehotná a potrebujem pomôcť neviem všetko sama @heidy222 tak do reštaurácie občas zájdeme ale skôr to prebieha tak ze prídeme hneď sa najeme s do 30min aj ideme domov, keď som zvykla zdržovať aby sme aspoň kúsok posedeli dal mi jedlo zabaliť domov @asia83 no práveže nechcem skončiť tak ze ja budem doma sama z deťmi a on behať kade tade tiež sám @arianna25 popravde mi vadí aj to ze on sa ešte iba bude musieť zmeniť keď porodím ale zato ja som musela všetko obetovať už teraz a to si on vôbec nevšíma @laguna28 skúšala som sa porozprávať nakoniec to skončilo tak ze on sa pýtal mňa ci sa zmením lebo ak nie tak si mam zbaliť veci a odísť, vravela som mu ze ja som sa už zmenila že som tehotná už to je dosť veľká zmena a ze keď porodím sa zmením zase ale dajako to nechce pochopiť
@goodidea ešte som sa ho spýtala že čo teda s bábätkom, povedal ze si ho mam nechať, vravím mu hej to je jednoduché ty si budeš žiť život ďalej ale ja už budem sním stále, keď som si vzala tašku a začala sa baliť tak potom sa trochu skludnil že nechce aby som išla... Ale tiež nechápem ako to vôbec mohol povedať aj keď bol nahnevaný aj tak to nemal
@buzz5 no čo na toto povedať, tu si len ty sama musíš povedať, či chceš život prežiť s niekým, kto berie ako v pohode, že netrávi čas aj s partnerkou a že tehotnej povie, že si môže zbaliť veci. Áno, čiastočne to bolo aj v návale hnevu. Ale ak je v človeku úprimný cit a záujem, tak takéto veci nepovie ani v zlosti. Takže obrovský zdvihnutý prst je toto za mňa. Ako úprimne, píšeš, že taký bol aj predtým. Čiže môj názor je, že s takým človekom sa neplánuje rodina a neotehotnie sa. Teraz už iba počkať, ako a či vôbec ho zmení narodenie dieťaťa a potom sa rozhodneš, ako porieriš svoj život ďalej.
@buzz5 Necakas dvojicky? Babo bolo planovane?
Lebo toto znie, ze on ma svoj zivot a ty kym so do neho zapadala, tak to bolo super. Pretoze on si ho zil a ty sa zucastnovala tiez. Teraz sa u teb aveci radikalne zmenili, nemozes/nevies/nechces sa uz zucastnovat na niektorych jeho aktivitach, ale on u seba nezmenil nic. Ten jeho zivot pokracuje dalej a akosi ho vobec netrapi, ze je uz na 90% bez teba. On ma svojich kamosov, ma svoje konicky a tomu vsetkemu sa venuje dalej.
A ked sa ti nepaci, mas sa zmenit ty, alebo sa zbalit. Velmi jasne ti dal najavo, ze on si bude robit co chce a ze kvoli tebe ani dietatu (alebo detom) nebude nic menit a prisposobovat. Co je podla mna velmi smutne :(
Uff, tak nehnevaj sa, ale máš cudneho patróna doma 😮. Mne keby muž povedal, že "sa mam zbaliť a ísť, keď sa mi nepáči" tak to by veru zlizol. Ale on to nepovie, to ani na um mu nepríde. A tiež robí ce týždeň, aj fusky si ako šikovný murár berie, aby finančne zaistil nás, keďže ja veľký príjem nemám.(riziková gravidita, som doma celé tehotenstvo) ale zase vikendy sme spolu, ideme do lesa, na zmrzlinu, grilujeme, pripadne aj krátke výlety autom, zase nemusí to byť neviem kde výlet🙈. Alebo len sme doma, hráme hry, rozprávame sa, ak je zle počasie, lustime krížovky, proste sme spolu. Koľkokrát už mu trebárs slobodný kamoš volal, ze na pivo atď, odpovedal, že nie, lebo je s manželkou, je už otec rodiny, tak už nechal tie "mládenecke" veci. Tvoj partner očividne ešte nedozrel k tomu, lebo skoro každa žena akosi v tehotenstve automaticky "vyspeje" mení sa na matku a na to, že život už je iný, že príde maličký člen, ktory je úplne odkázaný na druhú osobu. Samozrejme, že ty už si iná, to je pochopiteľne. Chlap keď ani pri tebe nie je, a aj ten čas, čo môže byť, radšej letí za kamošmi lebo sa, necíti dobre, zrejme vôbec nepochopil, že aj jemu už "by sa malo niečo zmeniť". Mrzí ma to, ale máš dieťa s druhým veľkým deckom. 😔😔
@buzz5 no tak to už je silná káva. Ak máš kam ísť, odíď od neho. Buď sa spamätá hneď alebo nikdy. Keď máš tu možnosť priprav si pre bábo zázemie inde ako s ním, lebo sťahovať sa s babom v náručí je oveľa oveľa ťažšie ako v tehotenstve. A dúfaj že si pre teba príde a zmení sa. Joj. Smutné to je veľmi. Ale ja s mojimi skúsenosťami by som už nečakala ani chvíľu. Ani by ma nezastavil pri balení. Musel by mi veľmi dokazovať že o mňa a dieťa má záujem.
ja už fakt nevladzem, neviem ako dalej...ci mu dat sancu alebo nie? je to pre mna velmi tazke, taketo stresy teraz pocas tehotenstva to fakt nepotrebujem... ešte k tomu celemu asi prispelo že na gyne mi zakazali pohl.styk pocas celeho tehotenstva, na zaciatku tehotenstva mi byvalo velmi zle a stale som vracala takze som ani nejake take chutky nemala zato priatel mi nedal pokoj nikdy tak som sa snazila aspon inak mu stym pomoct, no odkedy sa kazi cely tento nas vztah uz ma vobec ani nepritahuje, 2x sme to porusili a mali sme sex lebo som si myslela ze to bude lepsie , vlastne som to urobila iba na silu nieze by som sama chcela .....priatel sa mi stazoval ze aj ked je doma ze ja mu nedam ani pusu a tak, ale ja nato vobec nemyslim neviem ci je to stymi hormonmi a popravde po tychto hadkach sa mi uz niekedy hnusi
mm nech obmedzí návštevy kamarátov - však ty si mu hádam prednejšia či...