Pekný večer..Bude to asi taky vylev,ale nemám sa komu vyrozprávať..Cítim sa velmi osamelo..Mam niečo malo po 20tke,nemám kamarátky (len jednu taku znamu,s ktorou sme kedysi chodili do baru,diskoteku,posedieť a tak),ale ako prišla táto situácia vo svete,tak už sa veľmi nestykame..S rodičmi nemám zlé vzťahy,ale takto otvorene rozpravat sa s nimi nemozem, lebo ma nechapu..Otec len povie,že treba sportovat a zle myslienky odidu a tym to hasne...Mám aj tetaniu,takže neviem či úzkosti a smútok nesuvisia aj stym..Nemám ani priatela,ani som nemala.. Problém je,že cítim sa velmi osamelo..Ako ten pocit samoty zahnať?Hocikedy mam silne stavy keď len plačem a plakat sa mi chce hocikedy...
Kukni si na YT vzorec pro život a skus sa tým trochu aj riadiť, robí videá aj na úzkosť. Chodíš do školy alebo do roboty ? Keď sa situácia uvoľní (alebo sa už uvoľnila? Neviem) prihlás sa na kurz ktorý by ta bavil a vieš že by si sa tomu chcela venovať ( ja som sa našla v interiérovom dizajne a v líčení) a toto mi na sebarealizovanie úplne stačí. Nasla som si prácu v ktorej som hodnotená najmä od výsledkov a to ma poháňa vpred. Necítim sa už tak osamelá keď robím niečo čo mám rada.
Ahoj, joooj to mi je ľúto že sa tak cítiš.
Neviem ti poradiť pretože sama mám občas tento stav ...
Ale posielam ti objatie ♥️
@vanda323 ďakujem krásne ❤️ si velmi mila osôbka
Nemáš začo 😘
Verím že tento tvoj stav raz dva odíde, nebojkaj. Ja som tiež taká uzkostliva....
Kľudne mi napíš ak chceš 🙏🏼
nenechaj si ujsť život pomedzi prsty... ani sa nenazdáš a budeš mať 30 - 40 rokov...
Skús sa venovať niečomu napr. športu, nauč sa šiť, vyšívať, štrikovať, uč sa jazyky, zdokonaľuj sa v jazykoch, choď na kurzy ktoré by ti niečo dali - kurz účtovníctva a pod. , alebo z ktorých by si mala radosť - kurz fotenia, varenia... lebo len sedieť doma a plakať do vankúša nemá zmysel. Sedieť na zadku a plakať že ešte neprišiel vysnívaný princ na bielom koni to je úplne o ničom... po rokoch môžeš ľutovať že si čas nevyužila efektívnejšie...
Ahoj, napíšeš mi správu ? 🙂 Ja mám tiež tetaniu a mám to podobné ako ty tie pocity.
Ahoj, ako bolo spomenuté. Na tieto zle myšlienky je najlepšia akákoľvek práca, záľuba, čo ťa rozptýli. Najlepšie niečo, čo môžeš robiť hodiny a ani nevieš, že ako ti ten čas uletí. Ja som si našiel na to koníček šach, a ten môžem robiť aj 6-8 hodín, keď je mi zle... U mňa je to však zložitejšie, pretože trpím schizofréniou s už aj depresívnymi symptómami. Tie ma trošku brzdia a skús myslieť aj na niečo iné, ako len na to, že ako ti je zle... Držím prsty a kľudne sa ozvi, či je po tých radách, čo si dostala od ostatných lepšie alebo ani nie....
Si mladá baba musíš chodiť medzi ľudí. Študuješ ešte alebo už pracuješ?
Pomimo toho by som ti poradila nejaké skupinové cvicenia typu zumba, pilates atď. Je tam väčšinou skupina cca 20 žien, určite sa zoznamiš. Chvíľu sa keca pred hodinou, chvíľu po hodine...
Tiež kurzy sú fajn, okrem nových známosti aj + do životopisu. No nekúp to 😂
Držím prsty 😊
Kľudne mi napíš.. Úplne ti rozumiem ako sa cítiš 🍀❤️
Ahoj,odkial si? 🙂 ja mam 24 rokov, tiez mam tetaniu a uzkostnu poruchu, a nemam kamaratky :D
@caroline_ ahoj som z východu ako čítam ty si z Nitry takže žiaľ dosť ďaleko..ale mozem ti aspoň napisat?
Chod medzi ludi. A nemysli len na seba.
Zober si psíka, mačičku z útulku ... neskutočný balzam na dušu 😉