Ahojte dievčence, dlho som zberala odvahu napísať sem, ale už si musím vyliať srdiečko a počuť názor iných...Som 14 rokov vydatá, máme 13r. dieťa. Za tých 14 rokov sa udialo v našom vzťahu všeličo a všetko sme ustáli...Môj muž bol vždy dominantný, aspoň kým som bola doma všetko fungovalo ako on chcel. Teraz pracujem a moje sebavedomie sa vyhrabalo z bahna. V robote som úspešná, šikovná, ale doma je to čím ďalej tým horšie...Neviem s mužom vôbec komunikovať, on všetko rieši výčitkami, krikom, urážkami... ja som skôr utiahnutý človek...Nesťažujem sa a všetko dusím v sebe...On je doma nezamestnaný a mám pocit, že nič si neváži pritom všetko vybavím, zabezpečím, o všetko sa starám...vyčíta mi úplné banality, ktoré sú podľa mňa nezmyselné... Mám ho rada, ale asi s ním nedokážem žiť... Obdobia sa striedajú, chvíľu je milý a potom príde znova perióda zlosti...Som už tak vynervovaná, že sa nemôžem na nič sústrediť. Starám sa o domácnosť a dieťa, pracujem, nikam nechodím, kamarátky???. Som dosť uzavretý typ, ale ľudia ma majú radi, rada pomôžem a poradím. Mám strach začať s ním komunikovať, pretože všetko sa vždy zvrhne na krik v tom zmysle, že sa o neho nestarám, nezaujímam a myslím len na seba. Ale preboha veď ja myslím na každého, len nie na seba...Skúsila som odísť ale kvôli dcére som sa vrátila... Nikdy som od neho necítila žiadnu podporu, alebo pochvalu. Ja som žena tak musím vedieť predsa, čo mám robiť. Svoju rodinu nechcem zaťažovať, teda nechcem, aby ho naši odsúdili a svokra je na mojej strane. Dokonca mi povedal, že jeho mamu huckám proti nemu. Cítim sa taká sama a taká opustená. Viem, že by som mala odísť, ale mám strach, bojím sa čo ďalej...
Aká sama? Máš dcéru, rodicov, dokonca aj svokra ta chápe? Máš podporu svojich najbližších!!!! To je nieco nezaplatiteľné ;)
Ale nikto mu nič nepovie, nikto mu neprehovorí do duše... On pred matkou len obviňuje zo všetkého mňa, ale svokra mi povedala, že jej nemusím nič vysvetľovať ona všetko vidí ... ale čo z toho?
je načase začať myslieť na seba...my nežijeme tvoj život,sama sa musíš rozhodnúť...13r. dieťa o chvíľu odíde študovať,do sveta...a ty čo?...nečakaj,že muž sa zmení.....v čom podľa mňa robíš chybu je,že tvoja rodina nič nevie,potom budeš tá zlá,ktorá odišla od chudáka čo práve ani robotu nemá..../teda ak nájdeš odvahu odísť/....skús manželskú poradňu,ale sama,milosťpán nepôjde,on chybu v sebe nevidí 😒
@zuzkamolcan dospelého človeka uz neprevychovas, tomu môžeš kecat od rana do večera s nulovým efektom. Co mu majú spievať ódy na teba? Bude to este horšie. Ak nevladzes a nevidíš ani svetielko na konci tunela, pobal si caky-páky, zober dcéru a ťahaj prec
počuj,, a padla už taká otázka, že .. .čo vlastne chce?? ale naozaj čo chce!.. čo mu tak vadí?...vieš,, chce aby si zostala doma a žili iba zo sociálnych dávok... alebo...
ALE, je to chlap, oni majú v sebe zakódované, že oni sú tí, čo sa majú postarať o rodinu a keďže z jeho pohľadu v tomto absolútne zlyhal /pretože jednak nemá prácu a vybavovačky atď riešiš tiež ty, tak sa cíti on zas tak nepotrebný, že obviňuje zo všetkého teba, len aby on zostal s čistým štítom... v preklade, jej to sebec, lebo si neváži čo má
@zuzkamolcan Nuz vidim problem v tom, ze je doma, nezamestnany, ty si uspesna...Svoje nizke ego a komplexy si preto riesi na tebe.....tam vidim dovody....dalsi dovod je v tvojej dobrej a ustupcivej povahe, vidi, ze si vdacny terc....musis byt tvrda....a som som asi ozaj pobalila dceru a odisla, to je asi jedina sanca, ze sa uvedomi..snad
on prave necaka, ze budes schopna nieco urobit...ak nic neurobis, nezmeni sa to
Tvoj muž sa necíti ako muž, nakoľko živiteľkou rodiny si sa stala ty, nie on...skuste si sadnut, skus ho ocenit, nakopnut jeho nizke sebavedomie, daj mu pocitit, ze pri nom stojis, a cas ukaze, co bude dalej. Ste uz dlho spolu, mate zalozenu rodinu, mnohe ste uz prekonali, ustojte aj toto, aj ked sa to zda neprekonatelne, ver, podari sa vam to. Skuste opat vratit lasku a pochopenie medzi vas, istotne tam je.
Zakladateľka témy by si potom mala položiť otázku, ze ci je reálne očakávať od neho zmenu? Ludia sa totiž len málokedy menia a ak tak pod vplyvom zásadných životných udalosti?
Ďalšia otázka by mala byt: koľko toho este v tomto systéme aky spolu majú je ona schopná vydržať? Za akú cenu? Kde su jej hranice?
mal by si najst pracu a zmena pride, mozno to ze je nezamestnany tak mu neprospieva...
myslím, že tvoj muž má depresie, treba zájsť za odborníkom
@zuzkamolcan nejdem sa vyjadrovat velmi k muzovi, lebo on evidentne velmi trpi tym, ze ty pracujes a on nie, ze tahat ty to, co by mal robit on. A takto si to na tebe ventiluje.
Ale prosim ta, zamysli sa nad sebou! lebo toto, co si napisala:
"Nesťažujem sa a všetko dusím v sebe"
"Ale preboha veď ja myslím na každého, len nie na seba"
tak to je presne to, co ta dohana tam, kde si teraz. a posiluje to tu negativnu atmosferu u vas. Tymto postojom si vykoledujes akurat len nevdak, casom nejake vlastne depresie ci nebodaj choroby.
Neviem, či som správne pochopila... bol výčitavý od okamihu keď si nastúpila do práce alebo až keď ostal nezamestnaný, no je to chlap, ktorému pravdepodobne vyhovuje, že je on dominantný a nevie spracovať fakt, že si sa zamestnala a darí sa ti / dokonca by som povedala, že žiarli/ o to viac sa to zvýraznilo jeho nezamestnanosťou - podľa mňa sám trpí a nevie čo zo sebou a bičuje si to na tebe, proste utrpelo jeho ego a nevie sa vyrovnať s tým ako to tu bolo písané, že ty si živiteľka a on zlyhal an nepochopí, že to nie je tvoja vina a ty ho z ničo neobviňuješ.... sama si napísla, že to dokonca vidí aj svokra, ťažko radiť, lebo úplne nepoznáme detaily vzťahu, či tá tvoja nespokojnosť bola ja pred jeho nezamestnanosťou /teda ja som to úplne asi nepochopila/, asi by som sa snažila tvrdo k tomu postaviť sadnúť si a bez emócii sa s ním porozprávať, možno by som skúsila ja tomu hovorím si ho aj tak "pomojkať" , aby mal pocit, že ho napriek tomu stále potrebuješ a že život je bohužiaľ o tom, že každý ťahá chvíľku pílku a ste spolu preto, aby raz jeden podržal druhého a naopak...asi by som poprosila aj svokru ako je ho mamu, aby sa s ním porozprávala, aby si uvedomil, že nejde len o vás, ale je tu aj vaše dieťa.... ak by to nepomohlo a postavil by sa negatívne k tomu tak by som mu proste oznámilo, že toto nemá zmysel a ste nútené odísť, z tvojej strany je chcenie z druhej nie, potom sa ti bude aj ľahšie odchádzať ak by to došlo až tak ďaleko...verím a dúfam, ženie a odkazujem mu, že na svete sú omnoho horšie a tragickejšie veci tak nech sa spamätá neničí tebe a dcére život a inak, nebuď furt ústupčivá, pokiaľ vieš, že konáš správne stoj si za svojím, nauč ho odkiaľ pokiaľ a urči si isté hranice a nedus to v sebe, lebo raz expoluduješ a nemusí to dopadnúť dobre
Starý je nezam. tak potrebuje niekoho komandovať. Pošli do do zadku, poriadne po ňom nabliakaj - nejako sa mu zopri, pretože to bude len a len horšie.
Mňa tiež môj exmanž. komandoval, kritizoval, všetko bolo zlé, trpela som a raz tak po takej scéne som stála von na mraze - kým on robil doma poriadok, vrieskal, som si povedala, ja takto nemôžem predsa žiť, to nejde, doma som to nikdy nevidela. a v tú minútu som už aj utekala po ulici preč..... Doteraz som taký pocit nezažila. niečo sa vo mne vzoprelo. On len skúša čo všetko si môže dovoliť a dovolí si toľko, koľko ty znesieš a dovolíš.
PS- pre syna som poslala políciu. len tak otváral oči, už vedel že to prepískol. Ale bolo neskoro. Keby to bolo v dnešných časoch tak ho udám polícii za týranie.
Podľa mňa manžel sa doma nudí, je celý deň sám, ho*no robí tak už vymýšľa kraviny a závidí, že ty si teraz ten dominant, keďže si živiteľ rodiny. Povedz mu, nech ťahá do roboty a rýchlo ho to prejde. Nechápem, prečo si nenájde aspoň brigádu. Môj chlap bol tiež nezamestnaný, ale robil aspoň na dohodu a to makal celý deň za málo peňazí, ale aspoň sa snažil. Ja to môžem povedať podľa seba- kým som bola na md, liezlo mi to doma na nervy, všetko mi vadilo. Jak som začala robiť tak už mi nevadí nič a neriešim banality, lebo musím riešiť iné veci.
@zuzkamolcan zacni sa mat aspon trosku rada.....nikto si ta nebude vazit ked si nevazis samu seba. ak chces aby tvoj manzel zmenil pristup k tebe ako osobe, aby si ta zacal vazit, zmen najprv TY svoj pristup k SEBE!
Prosím, nebuď utiahnutá. Prečo? Buď na seba pyšná. Presne pre to, prečo píšeš. Si šikovná, priateľská, všetko vybavíš, postaráš sa......A buď trošku sobecká. Mysli na seba. Nikto iný to za nás nespraví. Myslime aj na seba, dievčatá. (-: Ako ho môžeš ľúbiť?
@zuzkamolcan muz ma jednoznacne nizke sebavedomie. mozno nejake depky, a ty ako manzelka to hadam vidis, Je to rozdiel keby mal stale taku povahu abol lahostajny ku vsetkemu uz na zaciatku. . Su muzi ktori tie depky dusia v sebe a potom skusia aj samovrazdu, niektori sa upiju k smrti, ini si to ego vyzdvihnu aspon tym, ze rypnu do niekoho koho maju na blizku. Treba nieco riesit spolu, jeho pracu, nejaky konicek nieco na co moze byt hrdy, k psycho muzov velmi takzo dotiahnes, jedine ze sa pojdes sama poradit ako z vasej situacie sa dostat. Tie, co jej radite naco jej je taky muz porozmyslajte o com je manzelstvo, ci pri kazdej chorobe, hadke, depke, zmene vzhladu si treba hladat lepsieho idelnejsieho a pozerat len na seba.
@zuzkamolcan tvoj manžel bol vždy dominantný, bol asi šťastný a spokojný, keď mal on prácu a ty si čušala doma. Teraz ťažko znáša to, že si si v práci zdvihla sebavedomie, neznáša, že už tebou nemôže toľko manipulovať, necíti sa ako hlava rodiny. Máš strach komunikovať s vlastným manželom, to je zlé, veľmi zlé,mal by to byť pre teba najbližší človek, ktorému sa môžeš so všetkým zveriť. Máš strach, že ti zase začne vyčítať všetko možné aj nemožné. Tak mu napíš. Pošli mu normálne list, alebo mail, kde mu opíšeš svoje pocity, to, že chápeš, že je teraz nervózny,keď nemá prácu, ale že to nie je stav nemenný a že ty ďalej nemieniš žiť po boku človeka, ktorý pre teba nemá pekné slovo a svoje sebavedomie si posilňuje tým, že sa snaží zrážať to tvoje. Chceš mať po svojom boku priateľa, ktorý ťa nebude kritizovať, ktorý ťa pochopí a povzbudí, aj keď vždy s tvojim názorom nesúhlasí.
Ty sa nedaj ním zahnať do kúta,lebo presne o toto mu ide, si šikovná mladá žena, nie si povinná znášať jeho nálady, nie je jediným nezamestnaným, ľudia majú tisíce iných problémov a neznepríjemňujú život svojmu partnerovi. Drž sa.
... tak ma teraz napadlo... prečo ste sa brali? taký ten dôvod/dôvody, ktoré rozhodli o tom, že budete svoji... čo mu na tebe tak veľmi imponovalo, že do toho šiel?... asi na to zabudol a trebalo by mu to pripomenúť...... čo si na tebe tak veľmi cenil?
Čo je dneska za deň, samé takéto témy. Nie je nejaké zvláštne postavenie mesiaca?