Cítim sa na figu

18. sep 2023

Dobrý večer. Ani neviem čo čakám od vás, len sa potrebujem asi vyrozprávať. Problém je v tom, že mám s priateľom 4ročnú dcérku, ktorá je veľmi naviazaná na priateľa. Ráno ju vodím do škôlky len ja, aj minulý školský rok aj tento. Každé ráno plače až hysáky chytá, že chce ísť za tatinom a každé jedno ráno máme cirkus. Snažím sa jej vysvetlovať, že tatinko je v práci a príde po ňu zo škôlky (máme to takto nastavené nakoľko nám to umožňujú naše práce len takto). Je to už na moju psychiku 🙈 naozaj každé jedno ráno cirkus doma, cirkus v škôlke a to som už vyskúšala podobrom aj pozlom na ňu. Večer zase len s tatinkom spať, samozrejme priateľ chodí s ňou spať, dcéra spí s nami v posteli s čím takisto nesúhlasím keďže má už dosť rokov na to aby spala vo svojej izbe. Priateľ je u nás doma ten dobrý a ja ta zlá pretože jediný kto jej určuje hranice odkiaľ pokiaľ som ja. Samozrejme ja som potom tá najhoršia lebo kričím. Prídem domov o 18.00 z práce a musím ísť ešte robiť pre nich večeru alebo ísť s malou von aby som s ňou bola aspoň chvílku cez deň. Po večeroch upratujem pretože priatel dovolí dcere porozhadzovať hračky bez toho aby si ich poupratovala. Ráno som nechávala byt poupratovaný, teraz tu sedím a nemám si ani kam sadnúť pretože všade bordel. S priateľom som sa veľakrát rozprávala o tom, že dcera nemá hranice a dovoľuje si ale on ju stále obraňuje 😒 samozrejme ja som potom ta zlá keď kričím alebo som naštvaná ☹ nechcem taká byť len po každodennom rannom cirkuse a potom keď prídem domov vidím to všetko zase a ešte mám variť a upratovať toho mám naozaj dosť. Priateľ variť nevie. Všetko jej dovolí, dieťa nepozná žiadny trest keď je drzá ale zlá, ešte jej pichne do ruky namiesto toho telefon aby nekričala. Keď mu poviem, že telefon si nezaslúži tak mi povie priateľ že aspoň je ticho. Cítim sa ako tá najhoršia mama, ktorú dieťa nemá rado :( absolútne v tejto rodine nemám žiadne slovo a keď aj niečo poviem, tak dcera potom len s tatkom chce byť. Mám pocit, že ak to takto pôjde ďalej tak dieťa nám o pár rokov vylezie na hlavu. S priateľom som sa veľakrát rozprávala na túto tému, ale neberie ma vážne. Dokonca ani nestojí pri mne ak ja niečo zakážem tak mám pocit, že on jej to dovolí naschval aby mi len podril autoritu ☹ som naozaj taká zlá? ☹((((( ďakujem, že ste to dočítali až sem ☹ len nechcem aby z dcérky bolo nevychované dieťa.

ana82
18. sep 2023

nie, nie si zlá si rodič a evidetne treba tvojmu partnerovi vysletliť čo to znamená byť rodičom......

ana82
18. sep 2023

a ešte dodám byt by som neupratovala, keď jej to dovolí tak nech sa páči nech to zbiera...nevie variť, na pripravenie večere extra gastronomiu netreba...
sory, ale príde mi ako "lafo" čo nechá malú robiť si čo chce, aby mal pokoj....s tým, že šak dojde "upratovačka"

autor
18. sep 2023

@ana82 vieš (dúfam, že možem tykať) len zasa to všetko potom zostane len na mne (upratovať, variť, prať) a všetci sa čudujú čo som taká naštvaná. Len svokra vidí ako jej syn pracuje celý týždeň a potrebuje si odpočinúť (ako keby ja som do práce nechodila) a mám ešte psychicky náročnejšiu prácu plus domácnosť

elmivelmi
18. sep 2023

A nemozes skor skoncit ty v praci a chosit po malu a mastavit jej pravidla a rezim ty?Pretoze podla mna to nie je dobra vychova.Priatel je lenivu vychova t dceru,tak jej vsetko dovoli.Ale tak sa nevychovava.Ty nie si zla,mna by z toho tiez porazili na tvojim mieste.

ana82
18. sep 2023

a svokra s tým má čo?
totok je na vás dvoch a obidvaja sa musíte podieľať na výchove aj na chode domácnosti

autor
18. sep 2023

@ana82 svokra sa rada mieša 🤦🏻‍♀️ a má pocit, že moja dcéra je jej dieťa

hendikep
18. sep 2023

byvate so svokrou? Proste mu povedz ze ked jej dovoli to rozhadzat ze to potom poupratuje on … jednoducho musis vychovat najprv jeho aby pocitil dosledky toho co jej dovoli … lebo takto si vsetko vyzeries Ty a este si za zlu a on naopak zlizne smotanu ( naklonnost dcery ) fakt normalne to neurob az kym to neurobi on … uvidis ako otoci… ked uvidi ze to nespravis.. ale nenechaj sa zlomit ! mne ked manzel do niecoho kafre, napriklad dovoli dcere byt dlhsie hore hned ho dam do obrazu ze jej hysaky z unavy bude riesit on …

ana82
18. sep 2023

fíha a čo pánko fára v bani, aby nevládal s ničím doma pomôcť a svokry sa opýtaj prečo ho neviedla k žiadným domácim prácam a upozorni ju, že ty takú chybu pri malej neurobíš a nemieniš vychovať rozmaznaného fracka...
ale svokra je druhoradá, riešiť treba priteľov prístup

autor
18. sep 2023

@hendikep nie, našťastie nebývame. Hej, on už teraz spí a celá obývačka rozhádzaná plus kuchyňa čo som varila večeru. Ani do myčky to nebol schopný dať. Nemám ani náladu ani silu to ísť upratovať keď zajtra to bude tak isto.

ana82
18. sep 2023

20:40 spí 🙈tak ty máš doma vlastne dve deti...
no neupratala by som to, ani by som nevarila...

autor
18. sep 2023

@ana82 ano, takto chodi kazdy den spat ☹

ana82
18. sep 2023

tak bolo by to pochopiteľné keby vstával o 2 o 3
ako som písala vyššie nechala by som tam bordel, malú ráno upozorni, že ak si neuprace hračky, tak ich vyhodíš a po príchode z práce ak tam stále budú, by som to natrieskala do odpadkového vreca a schovala....obrň sa na plač robíš to pre jej dobro...

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
18. sep 2023

@sheila121 popravde, už ani nedokážem :-/

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
18. sep 2023

@sheila121 bojim sa vsetkeho, odist, ako by to mala niesla, ako by to cele bolo. Ale jedno viem, ze by nam dvom bolo ovela lepsie lebo by som aj ja bola v klude a nebola by som nervozna.

aurinia
18. sep 2023

Neupratuj. Ja by som to všetko nahadzala do čiernych saklov a k smetiakom. So slovami, čo bude zajtra rozhádzané, vyhadzujem. Naučis aj priateľa keď nebudete mať z akých tanierov jesť. Rodič nemá byť ten dobrý ...chápem tvoje rozpoloženie.... nechcem prirovnávať dieťa k psovi....ale je to niečo podobné....najskôr ňu ňu ňu ...potom výchova hrou, a neskôr už to síce hra je ale už máš požiadavky a očakavas že sa to niečo naučilo....ty žiaľ musíš vychovávať dvoch....svokre povedz že sa teda bohvieako nenarobila ...moji si v izbe aj okná umývajú....a to su 10rocni (pre hysterky- dom prízemný).

aurinia
18. sep 2023

Raz v týždni vybehni na šport, kávu alebo čo chces
Zober aj drahého ...inak zošalieš....dieťa nechaj babke, svokre....

domkakvet
18. sep 2023

Takto sa naozaj neda fungovat, dieta nie len ze bude nevychovane, prerastie cez hlavu, ale nebude si vas ani ako rodicov vazit a tiez ani ine veci, tvoj priatel si uz teraz nevazi teba, ako sama pises dvom by vam bolo lepsie, ak to on nemieni nijako zmenit.

lilinkas
18. sep 2023

Skúsila by som ten neporiadok nechať tak, aby ich počkal, keď prídu zajtra domov. Aj v kuchyni.. a keď bude chcieť niečo jesť, nech objedná.
Si dobrá mama a myslíš to dobre, pretože deti naozaj pravidlá a hranice potrebujú. Jedného dňa mu to začne prerastať cez hlavu a potom už bude neskoro začať vychovávať.
Tieto rozdielne názory vo výchove žiaľ často bývajú dôvodom rozchodov a keď sa do toho montuje ešte aj svokra.. problém je na svete.
Ja by som sa s ním skúsila porozprávať. Vysvetli mu, ako sa cítiš, že ťa bolí, že dcéra má radšej jeho a jeho výchovu, a povedala na rovinu, že od neho očakávaš, že sa bude správať ako otec, nie kamarát zo škôlky. A potom sa pár dní ničoho doma nedotknúť, aby sa zbadal, čo taká domácnosť obnáša.
Ale inak by si zaslúžil jednu vychovnú. Držím palce.

danieladeley
18. sep 2023

Sama si si na seba usila takuto budu, ked si im ukazala, ze vsetko spravis...prosim ta, uz to nerob, nie si stroj, takto si koledujes jedine tak o zrutenie. Ja na tvojom mieste teraz vylozim nohy, dam kavu alebo pohar vina a ani prstom nepohnem...priatel sa spamata, ked nebude mat do coho nabrat veceru alebo napustat vodu, ze by bolo fajn obcas zapnut mycku. A mala uz je fakt velka na to, aby sama upratovala, ak ste ju doteraz k tomu neviedli, tak sokova terapia...vrece, nahadzat hracky a vybavene, na mojich to funguje 100%, ked sa im nechce upratovat...ona sa tiez spamata, ked sa nebude mat s cim hrat. Len hlavne neupratuj nic.

k47
18. sep 2023

Asi jedine skúsiť inú výchovnú metódu, ktorá sa ťažšie podkopáva. Možno niečo na tento štýl https://www.martinus.sk/?uItem=1936809. Tresty a krik v tejto situácii sotva niečo vyriešia, len posilnie to utekanie k otcovi. A tiež sa prikláňam za prirodzné dôsledky - proste to neuprac, prípadne nenavar, a možno sa vschopia. Ale možno nie 😕.

aurinia
18. sep 2023
kristinka92
18. sep 2023

prečo to upratujes? keď jej to dovolí, nech to za ňou aj sprace, už keď nevie donútiť dcéru aby po sebe upratala. nechala by som to porozhadzované.

januska12323
18. sep 2023

Ja by som vyložila nohy a pustila si film. Ráno odviedla do škôlky bez dohovarania, revat bude aj tak a keď prídeš domov vysvetli jednému aj druhému decku, že odteraz nerobíš doma nič. Keď chcú mať navarené, upratané, nech sa páči môžu sa činiť. Ty si to robila 4 roky.

ivangeline
19. sep 2023

Ostane na tebe? Uvar sebe a ich kasli. ;D Raz za cas sa aj ja na vsetko vy... a hned mam ineho muza doma. :D Ked kecam a vysvetlujem nic... Ked uz navarene a upratane ni je,neboj sa...zdvihne sa po case a zacne robit.. (ked je blbec najprv bude sa chciet hadat,ignoruj.. ;D)

hendikep
19. sep 2023

no svokra ho to naucila, preto caka full servis aj od Teba… no problem nastal hned na zaciatku.. proste teraz ho to tazsie naucis nech zacne nieco robit.. svokru vobec neries, to je jej vizitka aky je to lenivec jej syn … nema sa co do toho miesat.. jedine co vy som sa bala ze jediny komu ten bordel bude vadit si Ty .. ked nie je poriadkumilovny.. ak ale je tak bud bude najprv utocit na Teba nech upratujes alebo sa chyti metly a bude lepsie :D .. keby sa Ti ale podarilo to druhe tak by si Ta zacal aj viac vazit ver mi … muzi sa tvaria ze chcu full servis ale svojim sposobom im imponuje ak si zena pozna svoju hodnotu 😉

mamusa123456789
19. sep 2023

Mali sme doma niečo podobné pri najstaršej dcére, len s tým, ze z nej sa šli po💩 všetci a ja som bola jediná, co ju vychovávala, ale zas manžel, keď ju nechal rozhadzat, tak to po nej aj popratal... Potom, keď mala približne 5 rokov, tak si uvedomil, ze mu už skáče po hlave, tak začal vychovávať, ešte sa to zachrániť dalo, ale stále to nie je ono... A k tomu ich neupratovaniu by som sa postavila presne, tak ako ti rádia baby vyššie. VYKAŠLI SA NA TO! nie si robot, aj ty si potrebuješ oddýchnuť, takže večer, keď prídeš domov si urob chlebík alebo rožok k tomu si uvar čaj a vyloz si nohy a kašli na upratovanie