Cítim pocit prázdnoty

19. sep 2020

Ahojte, priznám sa ze tazko sa mi píše... Viem ze niektoré sa budete asi smiať že to nie také vážne.
Idem po poriadku, mam dcéru pubertiacku s prvého vzťahu. Keď mala 5 rokov spoznala som terajšieho manžela. Po dvoch rokoch sme sa brali a doteraz je manželstvo doslova dokonale. Manželovi po 2 rokoch mu zistili neplodnosť. Na umelé oplodnenie s etických dôvodov nejdeme a adopcia dllllhy proces.
Dcéra odišla na internát a ja sa cítim prázdna, s manželom si užívame čas. V praci je to veľmi dobre aj doma ale ako odišla proste plačem cez týždeň a stále mam myšlienky keď som doma sama - prázdnoty.
Veľmi sme chceli mať spolu dieťa ale nejde to teda príroda to zariadila tak. Kolegine mi hneď radili od manžela odísť ale toto nie je pre mňa na dôvod rozvodu. Nevedela by som byť bez neho, ľúbim ho a chcem s nim zostarnut...
Nasla som si aj koníčky aby som hlavu zamestnala ale ani to nepomohlo... Poraďte co robiť, nechcem sa takto utapat.
Ďakujem za kazdu radu

meluela
19. sep 2020

zvaz mozno aj profesionalne rodicovstvo alebo pestunstvo ak velmi tuzis sa starat o dietatko. profesionalne rodicovstvo je tazke v tom ze potom ide dietatko do dalsej rodiny, ale pestunstvo su vacsinou deticky dlhodobo, akurat nie su pravne volne a stretavaju sa aj s biologickou rodinou. tiez to zrejme nie je najlahsie, ale tak sa da detickam najviac pomoct do zivota, lebo su to tie co nemozu ist na adopciu a inak by boli v detskom domove so vsetkym co to obnasa.

havana40
19. sep 2020

Takze na umele z etickych dovodov nejdete a adopcia velmi dlhy proces... neviem ale za mna ,kto chce najde sposob kto nechce najde dovod. Mam kamosku ktora si tiez dietatko s.manzelom.adoptovala a skusali aj umele oplodnenie. Teraz sa pokusaju si adoptovat aj druhe dietatko a neodradil ich fakt ze dlho cakali pretoze po tom naozaj tuzili a chceli. Takisto sa nevzdali moznosti umeleho oplodnenia a vyskusali ale zial.nevyslo. podla mna by si sa mala.zacat sustredit na nieco ine a najst si nejake aktivity alebo co kedze toto nie je asi az tak prvorade ked za tym nejdes a mas dovody preco NIE...

miadi
20. sep 2020

Tak to urob ako to robia teple zeny co nejdu na umele. Zozen spermie od kamoša a v case ovulacie si ich sama strekneš.. ( alebo si ich mozes kupit v spermo banke) a ked ani to Nie je ono.. Tak si kup psa a bude tvoje 4nohe babo ktore ti zazenie samotu a bude to eticky ok.

andreatytler
20. sep 2020

Ako dlho sa caka na adopciu? Zavrhli ste to preto lebo budete prilis stari ked budete mat dieta? Alebo sa vam proste nechce cakat roky?
Nie su nejkake deticky v rodine alebo u susedov? Ak ano, mozno mamicka uvita pomoc a obcasne postrazenie. Citala som prispevok od neplodnej zeny, ktora sa stala "mamou" pre vsetky decka na svojej ulici. A ak nic, tak len pockat na vnucatko. Ale ja keby som bola v tvojej situacii, ziadna nahrada by mi nestacila. Naopak bolo by to este horsie. Ja som cakala na svoje babo 10 rokov a nelutujem casu.

deti95060810
20. sep 2020

@andreatytler min. som čítala že na dieťa sa čaká cca 8 r.
na rómske podstatne menej....😉

andreatytler
20. sep 2020

@deti95060810 dakujem. U mna nie je rozdiel medzi romskym a neromskym dietatkom.

0silvia0
20. sep 2020

nevieme kolko mas rokov, nevieme ci to pocituje tvoj muz rovnako. Zozen si zvieratko alebo skus vypomahat nejakej matke s dietatom. Je kopa zien, ktore potrebuju vybrat dieta zo skolky atd. a nestihaju, lebo pracuju.

anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
danica2711
20. sep 2020

dcéra ti odišla na internát a ty si si na to ešte nezvykla. Veď bude pravidelne chodiť domov, o nejaký čas nabehnete na pravidelný režim a zistíš, že sa to dá - veľa detí študuje mimo miesta bydliska a rodičia sú s tým v pohode. A inak? Ty dieťa máš, s manželom sa vám bohužiaľ nezadarilo, ale asi to neberiete až tak tragicky (nepíšeš, ako sa k tomu stavia manžel), lebo umelé oplodnenie nie (neviem, čo je na tom neetické, ale vaša vec), adopcia tiež nie, lebo nadlho - no tak nebudete mať spoločné dieťa, ale manželstvo vám funguje, ste zdraví, tak si užívaj život! Nemáš v podstate žiadny problém, len musíš trochu počkať, kým si zvykneš, že dcéra nie je každý deň doma

heleninamama
20. sep 2020

Ja len toľko, že si šťastná žena. Uvedom si to a užívaj si život.

kittykat22
20. sep 2020

a nechces byt profi babicka? 😀 Ja mam v okoli mraky mamiciek ktore zostali bez rodicovskej podpory. Napriklad pocas koronakrizy nemali kde nechat dieta aby mohli ist do prace - boli zufale. Co by dali za taku "babicku" ako si ty. Kamaratky su fajn, maju fajn deti, ale nemali stastie na rodinu ktora by im pomohla. Niekedy partner je, niekedy nie je.

mpg
20. sep 2020

Toto nie je ešte taká zlá situácia, veď dcéra bude chodiť domov, potom o niekoľko rokov bude mať ona nejaké dieťa, o ktoré sa tiež môžte pomáhať starať. Niekto sa nevie rozhodnúť pre adopciu a niekedy sa ukáže, že niečo ho v živote čaká také, že by tá adopcia nebola ani vhodná, či už kvoli zdrav.stavu alebo pre ničo iné. Niekedy je dobre využiť ten volný čas na nejaké zvýšenie vzdelania alebo aj chodiť napr. cvičiť alebo si nájsť priateľky s podobnými záujmami.

janinamojka
29. nov 2022

Mam podobne pocity...niekedy sa ženy asi ťažko vyrovnavame s odchodom deti z domu, s tým ze mame pocit ze už nie sme dôležité, ze roky nevrátime