Dievcata, trosku diskusia k poobednej kave. Moj problem je ze pritahujem na moj vkus az moc sebeckych muzov. A neviem cim? Nemusi sa jednat len o muzov s ktorymi som mala vazne vztahy, ale aj kamarati, partaci na turistiku sa mi tak javia.
Mala som dvoch takych kamaratov, s ktorymi iskra ani chemia neprebehla ale ze budeme ako kamarati vybehneme na turu, na kavu raz za cas, pokecat a pod. No casom to nejako upadlo. Ten prvy sa prestal ozyvat, reku dobre, kaslem na teba, no vzdy mi raz za pol roka napise spravu a podakuje ake krasne priatelstvo mame a ze je rad ze sme kamarati. pritom sa ozve malokedy a ak tak vacsinou sa stazuje a potrebuje radu. No ak potrebujem ja radu, bud neodpise, alebo da len like, proste mam pocit, ze ho obtazujem. Aj som ho volala na kavu ci nepokecame ale furt sa z toho vykrutil, pritom ja sa mu ozyvam tiez zriedka ( raz za mesiac) a aj to mam pocit ze ho obtazujem. Pritom naco mi pise ze dakuje za nase kraasne priatelstvo ked ziadne nie je 🙂. Ako by ste reagovali? Odpisali zo slusnosti,alebo sli do konfrontacie ze ved ani kamarati nie sme..
Druhy kamos je partak na turistiku a tiez sa mi javi dost sebecky, ideme len kde chce on, neberie moje turisticke plany do uvahy ani nic...Proste bud idem alebo pojde sam kedze jeho bavia len vyskove metre a nie vychadzky po dolinach. Tento mi zacal aj nadbiehat, no ja neviem staci mu vidiet sa 1x za 2 tyzdne, inak napise max 2 spravy denne. Ja mu nevypisujem ani nic, len konstatujem ze na to, ze by aj chcel vztah so mnou ma dost biedny zaujem. Ja mu vzdy odpisem zo slusnosti, aj sa pytam aby videl zaujem no potom bud neodpise ..proste mi vadi komunikacia ze pisem, pisem a potom ani dobru noc, ani prepac musim koncit len sekne v polke debaty. Pride mi to zvlastne, nevychovane a to obaja muzi su nezadani.
Tak som sa zamyslela, ze aj partneri predtym boli sebecki a neriesili moje potreby. Bud sa prisposobim alebo mozem ist prec. Ze cim ich pritahujem? Sama nad tym rozmyslam a neviem na nic prist. Rada by som stretla muza, co by javil normalny zaujem o mna a nie taky len chaby. Este rozmyslam ci som dobre vyhodnotila tych dvoch ci ozaj su sebci. Ved urcite su aj horsie problemy na svete a neberiem to tragicky mam kamaratky, kde je to kamaratstvo obojstranne, len tak sa zamyslam nad muzmi okolo mna, co pritahuje sebcov na zenach? 😕
@marsmykkok hmm vidis to ma nenapadlo, moze byt. v prvom rade sa chce zenit, len on do toho ide tak moc rozumovo,chce deti a rodinu,ale nemam pocit zeby bol zalubeny nejako do mna. Skor tak rozumovo. A zas zeby bola nahoda, ze kazdy muz v mojom zivote je sebec? ( mala som predtym 2 partnerov, dlhodobejsie vztahy cca 4 rocne)
akoby si o mne pisala 😀 kolko maju ti muzi rokov? u mna po 40-ke, samostatni samotari.
@falbala132 u mna tak pred 40tkou tesne
a este taka pikoska, s jednym som to tymto nemastnym neslanym stylom "tahala" 3 roky, nakoniec to stroskotalo na tom, ze som mu den pred jednou planovanou turistikou ju zrusila. odvtedy sa so mnou vobec nebavi. 😅
@anonym no zase teraz je aj veľa mužov nepoužiteľných pre život, od malička im okolo riti behá mamička, celý svet sa točí okolo nich, nezačnú žiť ako kedysi s partnerkou v 18tke, 19tke kedy je človek ešte trocha tvárny, ale hľadajú vážnu známosť až po 30tke a to už vplyvom detstva a toho že ako dospelí žijú dlho len podľa seba sa stanú veľmi obrátení len na seba a svoje potreby a potom s takým ťažko fungovať v partnerskom zväzku kde sú potrebné kompromisy a nie je to len o ňom.
pojdete spolu len ked pojdes tam kam chce ist on inak pojde sam, mi na nejaky zaujem z jeho strany nepripada 😀 ale ja si myslim, ze to nie je tebou, ze stretas takych chlapov, ale vekom .... ono predsa len vacsina tych ´normalnejsich´ je zadanych... a sami zostavaju zvacsa ti ini 😀 ale urcite nezlavuj z narokov, on sa urcite najde, horsie je to z 50nikmi 😂
@falbala132 ja som mala vztah aj s tymti typmi a to bolo cisto len o nich, kvoli mne maloco urobili, a ked som si to aj chcela vydiskutovat tak bud sa ofucali alebo povedali ak sa ti nepaci mozes ist....tak som sla,len rozmyslam ci to zle nevyhodnocujem ci som nemala bojovat o nich a pod...
pre mňa to je otázka Tvojich hraníc. Zvykneš sa prispôsobovať a dostaneš sa do štádiá, že zrazu vidíš, že druhý je sebec. Možno on nie je sebec, možno len Ty nevieš povedať čo chceš, nevieš si nastaviť hranice. To vôbec nie je otázka priťahovania, že Ty máš v sebe nejaký špeciálny magnet, ktorým takých ľudí priťahuješ. Je to otázka Tvojho vnútorného nastavenia - t.j. problém s hranicami a prispôsobovaním sa. Čiže je to Tvoj problém, za to sa ale netreba viniť, ale byť si toho najskôr aspoň vedomá.
presne toto samobvinovanie som si zazila aj ja. a nakoniec je to u mna tak, ze zacinam byt alergicka na chlapov, ktory maju ako zalubu turistiku.
@mandala77 ved ja aj poviem, ze chcem ist tam a tam a on povie ze nie. Ze on chce ist tam a hotovo. Tak neviem ako mam tie hranice este nastavit. Ja si poviem, len on to neberie v uvahu ako keby
kazdu vetu co napises, akoby si za mna pisala 😀 fakt som si myslela, ze to len ja mam v zivote stastie na takychto exotov
Tak potom aký máš dôvod s ním ďalej na výlety chodiť. Ak si seba vážiš a druhý hovorí nie, tak ja mu tiež poviem nie.
autorka,
co opisujes tych dvoch panov, ani jednemu realne nezalezi na tebe, nielen ako mozne partnerke, ale ani ako kamaratke - si pre nich len dobra znama, s ktorou si radi vyjdu, zaspasuju, nic viac.
A preco ich "pritahujes"? Neviem, nie je to v tom, ze zufalo hladas chlapa a prehliadas to vobec uz pri uvazovani, ze nieco viac? Ze si malo priebojna a asertivna?
Ten chalan - turista, vyslovne hlada partaka na tury, nie na vztah, preto neriesi tovje pocity, riesi seba, zial,nie si pre neho ani kamoska, lebo ak kamosi idu niekam, komunikuju, kam a co je akceptovatelne pre oboch. Pripadne, ak by si mu stala za viac, s tebou ide po dolinach a s kamosom na gerlach - hlada riesenia.
Daj vzdy vediet kazdemu, ze si tu aj ty a chces byt viditelna 🙂
@falbala132 ja turistiku zboznujem, preto som aj rada ked nejaky napadnik povie ze aj on ma rad turistiku,len potom uz neriesi co chcem ja, kde chcem ist a tak raz, druhykrat sa prisposobim, reku ok 🙂 nejdem na tu natahovat ale po troch turach uz by som rada, aby sa aj opytal kde chcem ist a ako sa citim a pod, proste taky normalny zaujem, on sice povie ze preraba dom a ze ma zavola kde chcem vypinace a ci by som si vedela predstavit zit v dome. No nemam pocit ze mu na mne zalezi, ze je zalubeny, skor tak prakticky ze sa chce zenit
@zmrzlinka2021 ano presne tiez mi to tak pride, len neviem potom ako reagovat? Povedat ze nejdem, ze chcem ist inde? Alebo co mu mam povedat? Nehladam zufalo chlapa, proste som dlhsie sama a tak som si cas travila turistikou a tento mi zacal pisat sam od seba na nejakej krestanskej zoznamke. Rok sme si pisali ale vzdy len 1 mail denne, potom som sa mu na polroka odmlcala, lebo som na to nemala nervy. A potom sa mi ozval znovu ze ci sa stretneme, tak som dufala, ze sa to nejako rozbehne a ono je to vzdy o tom istom len v inej farbe 🙂
ved aj ja mam rada turistiku, ale proste nejako uz ked viem, ze slobodny chlap po 40-ke to ma ako hlavny konicek, tak nejak automaticky si to uz vyhodnotim, ze to bude dalsi samotar s narcistickou poruchou.
@falbala132 fuha tak vidis, to ma nenapadlo takto vyhodnocovat ale asi na tom nieco bude. a tiez neberu tvoje turisticke ciele v uvahu?
@zmrzlinka2021 kludne porad ako byt viac priebojna a asertivna, ja len tak zo zvedavosti vyskusam kadeco 🙂 ja sa uz len smejem na tych muzoch
mne turistika prisiel ako normalny konicek u muza, neviem no na co si uz davat pozor....alebo co si vsimat ake naznaky aby mi blikala kontrolka
neberu 😀 henten konkretny co ma po troch rokoch odstrihol tesne predtym odmietol so mnou ist niekde ze je to daleko a potom ma zavolal na hento co bolo este 100 km dalej, co som zrusila ja. mna to najprv hrozne ranilo, ale potom som to zobrala ako fakt, vystrahu, "red flag" jak hovado.
@falbala132 tak naco hladaju partacku na turistiku, ked im vadime? A inak sa ozyval mimo toho pisal, volal?
to ano, mal obdobia ze raz za mesiac a potom aj 3 x do tyzdna, nakoniec kazdy den. tesne pred tym odmlcanim to bolo asi najintenzivnejsie, tiez som mala pocit, ze z toho bude nieco viac, potom jak by utlo. ale ja si hovorim, ze vzdy lepsie ked toto urobi este pred vztahom, ako vo vztahu.
@falbala132 ved jasne, presne akoby si o mne pisala 🙂 a potom clovek rozmysla kde urobil chybu, ci k inej by bol pozornejsi a pod. ale pri konfrontacii vyhodnoti ze vsetko je ok, spokojny s kamaratstvom len ja som mala pocit ze na mna kasle 🙂
osobne si myslim, ze to je taka povaha, ze takto to dopadne u tychto muzov s kazdou, staci jeden chybny krok, a chybny myslim podla ich kriterii, proste iny ako si to on vo svojej nekompromisnej hlave predstavuje, a zena je odpisana. presne ako tu jedna hore spominala, uz je moc navyknuty zit iba podla seba.
@falbala132 ved oni ma neodpisali, aj sa ozyvaju raz za cas, ten turista teraz denne len mam pocit ze je to o nich a ja som nie priorita, a mozno som aj malo priebojna, mala by som byt viac nekompromisna,len tym padom si myslim ze by ma sekol uplne. Mozno to vyskusam najblizsie 🙂 asi sme velmi tolerantne alebo co 🙂
ja neviem, po mojej skusenosti mna by to uz nebavilo, zivot s takym clovekom musi byt strasne unavny. ak ho chces dalej iba ako kamosa na turistiku, tak OK, ale urcite by som sa s nim uz nepokusala budovat vztah a uz vobec sa mu nesnazila prisposobovat aby som sa mu zapacila alebo aby sa na mna nehaneval.
ty: ja by som nejaku turu do 20 km, max prevysenie 700 metrov a potom mozeme skocit na kapustnicu do jednej chaty
on: ja chcem nabehat aspon 2500 prevysenia
ty: ok, to je moc na mna, co tak kompromis 1000?
on: nie, ja chcem 2500
ty: OK, ja toto nedam, tak dajme iny datum, kedy pojdeme my dvaja
on: ja len 2500, ja nebudem chodit po takych prechazkach
ty: chces ist so mnou?
on: ano, ale 2500
ty: a co je pre teba podstatnejsie? ja ci 2500?
on: ja chcem 2500, ides, nejdes?
ty: nejdem, ozvi sa, ked budes ochotny robit kompromisy
... bez lutosti, bez prosikania...
@zmrzlinka2021 super takto to vyskusam...u nas to bolo nieco v tomto zmysle:
on: v nedelu kde pojdeme? Kvacany, prekvapenie alebo ferata ?
Ja: dajme kvacany, to je taka prechadzka dolinou a je tam krasne
on: to bude moc blata, dajme prekvapenie
ja: co je prekvapenie?
on: uvidis
a to prekvapenie bolo dost do kopca.. a ked som hundrala tak
ja: si mohol aspon ma pripravit ze to prekvapenie je moc do kopca, mam selest ved to vies
on : ved to je taka vychadzka
ja: idem predat bike, vobec ho neuzivam
on: nepredavaj, nabuduce som chcel ist na mini vyjadz na bicykloch
ja: a kde? nemam kondicku
on: na lipt maru
ja. ved to je cez 35 km dost do kopca
on: no a? ved ti to neuskodi
ja. uz no comment
@falbala132 ved nepreskocila iskra z mojej strany takze vztah isto nie a na turistiku jedine ak urobi kompromis...uvidim no zatial sme boli len na 3 turach asi.
@falbala132 a potom sa už neozval vôbec?
Hm, ja by som to brala aj tak, že pokým by bol normálny, mal by partnerku a s s ňou by chodil po túrach a nemusel by hľadať nejakú neznámu babu s ktorou bude turistikovať. Dnes je turistika koníček 80 percent mladších ľudí. Ale práve preto nikoho nemá lebo je taký aký je. Teda nie je to o tebe, ale o tom aký chlapi hľadajú parťáčku na turistiku.