Ahojte.
Chcem sa spýtať , teraz neviem či som ja glupa alebo je to normálne, ale predsa skúsim. Za každým keď ideme pozrieť s priateľom jeho mamu, alebo má priateľ cestu naokolo, tak mu jeho mama napíše aby jej po ceste kúpil cigarety. Poviete si banalita, ale z nejakého takéto iného hľadiska ma to štve, ja nefajčím, priateľ áno ale o to tu nejde , proste ani raz sa nestalo že by mu za tie cigarety peniaze dala. Ja neviem príde mi to také hlúpe, nepoviem keby sú to potraviny že doma niečo pochybi a keď ma cestu nech to kúpi ale toto ma vie celkom nahnevať. Obchod má blízko ale že jej sa nechce chodiť, v robote má stánok cez ulicu ale nekúpi si sama, veľakrát sa stalo že keď sme už boli na odchode tak sa spýtala že či nemôžeme ísť na benzínku a doniesť jej cigarety pritom sme už boli na ceste od nej domov. Priateľa to už štve, že to berie ako automatiku, keby mu aspoň zo slušnosti navrhla že počkaj veď ja ti peniaze dám a on odmietne tak možno pochopím ale ani to, že prejaviť nejako tu ochotu zaplatiť ich. Už sme sa o tom bavili že sa mi to nepáči, on tiež sa vyjadril tak že doteraz to neriešil ale niečo na tom bude lebo keď si spätne spomenul naozaj sa to stáva celkom často a prišiel s tým, že nabudúce už ticho nebude a porozpráva sa s ňou. Len teraz neviem,hrotim alebo by ste to neriešili?
To je medzi nimi dvoma. Nemiešala by som sa do toho v zmysle, aby som sa ho furt pýtala, kedy to porieši. Keď sa spýta na názor, poviemmu, ale už sa k tomu nevracaj.
Vieš čo, ja mojim rodičom 2x mesačne urobím sama od seba veľký nákup potravín. Mame dám kedykoľvek stovku, nech si niečo kúpi. Asi by mi dosť vadilo, ak by s tým môj muž mal problém. Na druhej strane, u teba s tým má problém aj tvoj priateľ. Tak prečo to nerieši? Normálne poviem "prepáč mama, ale nebudem ti cigarety nosiť" a hotovo. A ak to nerieši, neriešila by som ani ja, pokiaľ vám tie peniaze nechýbajú.
To ma riešiť tvoj priateľ.. predstav si opačnú situáciu, tvoja mama by volala tebe vždy aby si jej kúpila cigarety a nikdy nedala peniaze.. riešila by si to ty, alebo tvoj priateľ?
@nairia
@joesvk jasné, baby ja som do neho nikdy nehučala kvôli tomuto, že by som sa s ním hádala alebo tak. Iba som mu to kľudne predostrela , že sa mi to nepáči ale sú to jeho peniaze a vec, len by sa mohol nad tým trochu zamyslieť. Neskôr to uznal sám, že som mala pravdu (ako vždy🤣) ale iné som chcela. Že či to bolo odo mňa správne ako keby, či by to vám napríklad vadilo alebo nie. Chápete čo myslim 🙂
@melanta no, či chýbajú alebo nie. Viem si predstaviť minúť ich aj lepšie ak mám byť úprimná. Napríklad , nechcem absolútne nejako zarypat alebo tak, ale mňa by trochu zrujnoval dvakrát veľký nákup a 100 len tak, ale chápem, že každý má iné podmienky. 🙂 A ako hovorím, potraviny by mi nevadili, len toto je trochu hlúpe si myslím .
Mne by viac vadilo, že ju podporuje vo fajčení. Keby jej kupoval ovocie, tak by som ho ešte pochválila.
Jaj, teraz chapem po tvojom príspevku na čo sa pýtaš.. tak áno, keby išlo o cigarety, tak vadilo.. zásadne fajčenie nepodporujem, veľmi by mi vadilo ak by sme svokre pri každej návšteve podporovali jej fajčenie..
Ak by išlo o nejakú potrebnu vec, s tým by som problém nemala lebo peniaze nám nechýbajú zatiaľ, vždy sa snažím niečo doniesť.. ale cigarety a ešte k tomu vpodstate sa ani tváriť netvári že by vám chcela vrátiť peniaze za ne, to by mi vadilo..
@jana_eyre_2 samozrejme, že ja. Len ako sa vyjadril priateľ, nezamýšľal sa nad tým nejako a týmto som mu ako keby otvorila oči, že asi to nie je dobré. Lebo napríklad, veľakrát sa stane že sa má zastaviť iba kvôli tým cigaretám, nie že by ho aj zavolala aspoň na kávu 🙄
Kolko mesacne zaplatite za cigarety? 20E? To, co date jednej, dajte aj druhej v inej forme.
@joesvk ovocie by som veru neriešila, to je pravda. 🙂
@jana_eyre_2 no o potraviny nejde, to by mi nevadilo , príde mi to také inakšie. Ani od mojej mamky nepýtam keď chce niečo takéto kúpiť ale veru, alkohol a cigarety by som si "preplatiť" dala.
@kornelies no, moja mama je taká že by nič také neprijala. Keď chce aj nákup, hodí nám peniaze navyše plus ešte za benzín a ochotu. Možno preto ma to škrie...
Mne by to tiež vadilo. Navrhla by som priateľovi, aby sme radšej jeho mame zakaždým spravili menší normálny nákup 🙂
Teraz píšeš, že veľa krát sa má zastaviť len kvôli cigaretám. Teraz to neber zle, ale partnerovi to asi moc nepáli, keď si mu ty musela povedať, že ho mama využíva na kúpu cigariet. Toto by mi vadilo, ak by rodič volal cielene kvôli tomu, že potrebuje cigarety.
on jej dovezie cigarety kupi a spali naftu a ona mu neponukne ani kavu ????
@melanta no, on je v tomto až príliš veľký dobrák, možno také tupelko že mu veľa veci nedôjde kým mu ich nepoviem nahlas. Ale na to som si už zvykla 🤭
@loginexistuje ako kedy, krivdila by som jej keby poviem že je to tak stále. Ale napríklad keď povie že ide tam a tam, tak povie to máš naokolo, doniesol by si mi cigarety?
jasne, ze ti to vadi, je normalne, ja sa necudujem. chapala by som ze z casu nacas cosi kupi, prinesie, ved ok. ale tskto ju dotovat hoc aj len cigami je z dlhodobeho hladiska ozaj moc.
ale musi si mamu ukocirovat sam. je dobre, ze si to minimalne uvedomil.
Pozri sa, ja myslim, ze ked mate inak dobre vztahy, tak co by ste jej tie cigy nekupili. Fajcit (uz asi) neprestane, mozno ma pomenej penazi, tak jej aspon pomozete trochu takto. Lepsie nech ma ona potom peniaze na ine (aj to ovocie), ako by si mala vyberat ci bude jest alebo fajcit. Nerobila by som z toho dramu, pokial by vas to neruinovalo financne. Ked nemate prave peniaze, treba povedat, vies co prepac, nejako nam teraz nevychadza; donesieme nabuduce. Alebo, vies, teraz nemam, museli sme kupit toto a hento do domacnosti, tak nam nezostava navyse.
Netreba zabudat, ze tato zena vychovala svojho syna (a celkom dobre, zda sa), takze nejaka krabka hore dole mi pride fakt smiesne riesit - zas, pokial sami nemate existencne potiaze. A sorry, ale ona jedina! si moze dovolit brat ako automatiku poprosit, ci by ste jej nezbehli kupit - jej syn ju tiez nemusil denne prosit aby mu navarila obed, ci veceru, oprala, atd. - na toto sa celkom lahko zabuda, ked ste mladi dospeli.
@veselo_neveselo dovolim si nesuhlasit v tomto. to je co za argument, ze vychovala ho, tak si moze dovolit od neho pytat? raz zacas ano, okej, ale nonstop? robit si z neho kuriera? jasne, ze fajcit neprestane, a tie cigy nie su financne ruinujuce, ale hadam ako dospela zena by sa mala o seba postarat sama.
lebo dnes su to cigarety, a co neskor? nema za nu nahodou platit aj byvanie? a pokryvat jej vsetky naklady na zivot? nepoviem nic, pomoct je bez diskusie, ale kolko rodicov je takych, ze su v srackach svojou vlastnou vinou a decka to za nich hasia na plnej ciare.
mam dieta hadam kvoli tomu, ze ratam s tym, ze sa on budem starat, ale nie, ze ma bude na stare kolena zivit a financovat moje vystrelky, nech uz su akekolvek.
Ja nechápem, však doveziem teda cigarety a s nimi mame podám aj blocik z nákupu.... Poviem sumu a čakám s napriahnutou rukou...
Fajčenie nepodporujem, ale podľa mňa je normálne kúpiť rodičom čo potrebujú a peniaze od nich nepýtať...
@veselo_neveselo no, myslím že si vďačnosť za výchovu, staranie sa a podobne v mladom veku predstavujem inak. Napríklad tak, že keď treba niečo pomôcť doma, tak príde, pôjde s ňou v budúcnosti k lekárovi, vezme ju na ten nákup a podobne. Prepáč, nepríde mi nejako vhodné prejavovať vďačnosť robením zo seba donáškovej služby už len z toho princípu, že obchod ma jednak blízko aj z práce, aj z domu. Strašne ma vie nahnevať, že si žena má za každým hovoriť Buď vďačná, buď vďačná lebo ... 🤯 Čo sa týka životnej situácie, úprimne viem zhodnotiť že sa zle nemá. Wellness pobyty, oblečenie nové, voňavečky, už len z tohto princípu mi je to za ťažko. A ďalej, keby som naozaj v ťažkej situácii finančnej, rozmyslim si či si tu krabičku cigariet budem kupovať denne, vôbec alebo raz za 3-4 dni.
@marseillefan myslíš si, že cigarety sú tak k životu potrebné?😀
@nairia ďakujem, už sa začínam cítiť nevďačne 🙂
napíš ako je to často... 5 krát do týždňa, dva krát za mesiac alebo????
Ja ťa chápem, ak ona volá len preto, aby jej doniesol cigy a ráta s tým, že on ich zaplatí, tak ho zrejme využíva, lebo nemá peniaze, že by si sama zbehla. Inak by si ich kúpila ona. Chápem ťa, ale ty to nezmeníš, lebo budeš ty za fúriu.
Nech nefajči ked na to nemá.Ako pišeš na wellnes a ine aktívity tak aj si myslim že na tie cigarety má a necha si ich kúpovať.Ked na to nemám nefajčim.Koľkokrát jej tie cigy kúpuje.Ved jedna krabička 4 eura.Ked by jej kúpil len 10 do mesiaca 40 eur je fuč.A ako pišeš má to blizko kde si môže kúpiť tak prečo neide.Ako nepoviem ak by jej trebalo nakúp ovocie alebo nejake veci že nemá na to v poriadku pomôže je to jeho mama ale nie že ju budem podporovať vo fajčeni.To je zaľuba veľmi draha.Zvykne si a potom ked už by ste mali dieťa vám to bude z rozpočtu chybať.Dajme tomu raz dva krát sa stane v poriadku ale aby som ja svojej mame pravidelne kúpovala cigarety a zaraba na seba to ani omylom.
Neries to. Su to cigarety za 4 eura preboha, je to jej relax, jej zavislost, hlavne neprevychovavaj dospelu svojpravnu zenu. Keby jej nakupoval kokain za x eur to by som chapala ze ti to vadi, ale do tohto sa nestaraj. Ta zena ho vychovala, vrazila donho kopu penazi tak jej moze kupovat cigy. Osobne som nefajciarka, neznasam to, ale riesit fajcenie "svokry" je cez ciaru.
@deti95060810 často je to dosť, neviem koľkokrát mesačne úprimne, ale povedzme že každý týždeň raz dvakrát určite. Samozrejme treba rátať aj benzín ktorý je teraz nenormálne drahý takže robí obchádzky alebo je v meste a ona mu zavolá nech príde a po ceste jej to kúpi. Áno zarába na seba, hypotéku nemajú ani nič čo by splácali iba vlastné náklady na dom, plus ma samozrejme manžela, ďalšieho syna ktorý s ňou žije takže keby je to iba o tom, že sa jej nechce to obchodu môže kľudne poslať aj mladšieho syna.
@zooeynka takto. Absolútne neriešim jej relax alebo to že je fajčiarka, to ani omylom. Ale keď si je schopná zaplatiť relax vo wellnesse, môže si zaplatiť aj cigarety. Podotýkam znovu, potraviny by mi nevadili keby nemá naozaj peniaze.
Nestaraj sa do toho. Kym nepyta od teba tak to neries. Nie ste manzelia, je to LEN priatel, takych este mozes mat x a riesit jeho mamu je uplna strata casu. Ked chce byt priatel za debila nech od nej vypyta 4€, on je dobrak, mame dopraje a vrtas do takej banality ty.
mna by to hnevalo. Ak by chcela potraviny, tak nepoviem, ale cigarety su drahe a kedze ja nefajcim, povazujem to za vyhadzovanie penazi .... u kohokolvek. Moj otec tiez fajci, a ked mu kupim cigarety, tak si pytam na ne peniaze. Potraviny obcas rodicom tiez kupim, vtedy nepytam nic. Ale cigaraty povazujem za vyhadzovanie penazi, moj otec to vie a ked chce cigarety, nech mu cestou kupim, tak mi aj sam da peniaze. Vie, ze ja to nepodporujem. Preto by som ani svokre, nekupovala zadarmo ziadne cigarety. Ona to podla mna u syna vyuziva, mozno jej to treba povedat, ze kolko vas to tyzdenne, co mesacne stoji a ze chcete ist radsej niekam do kina apod. Mozno jej to dojde....
riesila si to s priatelom, ten s tym tiez nie je ok. je to jeho matka, teda by si to mal s nou vyriesit on.