Chýba mi rodina a môj malý brat

jakub333
26. dec 2021

Ahojte všetci,
Ani neviem kde začať, všetko to začalo cca pred 2 rokmi. Našiel som si partnerku keď som mal 20 rokov, spoznali sme sa na vysokej škole (nikto asi nečakal že si nájdem priateľku z Humenného, ani ja sám no asi to tak malo byť).Potom sa všetko nejak rýchlo zomlelo a cca po trištvrte roku sme začali spolu bývať, ide hlavne o to, že ja som z okolia Trenčína a ona z Humenného!!!a dočasne bývame práve tam, kým skončí dištančná výučba. Prešiel rok aj štvrť a ja som si po veľkej zamilovanosti začal uvedomovať že to asi nie je v poriadku, ešte mi miestami chýba rodina, môj malý brat ktorý má 11 rokov a samozrejme potrebuje ešte s niekým sem tam byť keď je sám doma a naši chodia do práce.Je mi to trochu ľúto a ani neviem ako pokračovať, v istých prípadoch by som povedal, že ja som typ človeka čo všetko dusi v sebe a je mi to ľúto, preto by som vás chcel poprosiť o nejaké maličké rady alebo pohľady, čo robiť v tomto prípade. Ďakujem

janinah
26. dec 2021

Však toho brata nemáš v Amerike a vlaky stále chodia.ak to dievča za to stojí.tak nechápem čo riešiš.Cas sa odstrihnúť sa od maminej sukne už nastal.nemas 15r....

marcellka32
26. dec 2021

Tým, že máš priateľku nestratis rodinu, nebyvas od rodiny 1500 km, a aj keby, si už dosť veľký, aby si to pochopil, si ešte nezrely mať vzťah..

karhu
26. dec 2021

priatelke povedz pravdu, ze naj zalubenost pominula, zbal si svestky a hajde domov, dievcine z humenneho (pre teba ocividne koniec sveta) dopraj chlapa co vie co chce

ivkazba
26. dec 2021

@jakub333 Trenčín Humenné je cca 370 km, to nie je pol zemegule. Môj partner je z LM, z BA to je k jeho rodičom 288 km. Chodíme tam každý víkend na otočku na obed (ráno tam, podvečer naspäť). Ty to máš trochu ďalej, ale raz mesačne na víkend môžeš ísť. A ak máš pocit, že chceš byť radšej u rodičov ako u priateľky, tak treba vzťah ukončiť, ísť späť k mame a nový vzťah si mimo domova nájsť až vtedy, keď budeš na to vyzretý.

kataleya
26. dec 2021

@jakub333 poznám podobný prípad. Kamarátka z HE
Jej priateľ z okolia Trenčína, bývali v Trenčíne. Na výške spolu, skončili školu, zamestnali sa, kúpili byt. Nemala problém nechať rodinu a žiť s ním. Lenže on? Nevedel a nevie čo chce. Nemienila už dlhšie čakať a nechala ho, byt predali a má nového priateľa. Tak sa rozhodni čo chces. Žiť s rodinou či si už časom založiť rodinu? Možno sa len skús porozprávať s priateľkou. Nebola by ona ochotná presťahovať sa do Trenčína, keď ti tak chýba rodina?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jakub333
autor
26. dec 2021

@viestta ďakujem za super radu, nejde o to že som nevyzretý na vzťah..ak by bola bližšie bolo by všetko super. Ak by skončila pandemia boli by sme obaja v Bratislave a to by bolo oveľa lepšie. Ja sa tam cítim skôr veľmi zavretý a už mi to ide na nervy

surama
26. dec 2021

@jakub333 Kto chce hlada sposoby, kto nechce, hlada dovody. Nic ti nebrani, hoci aj kazdy vikend, sadnut do vlaku a ist do TN. Jednoducho nevies, ako zo vztahu vykluckovat, tak ti zrazu vadi mesto, dialka... To nic, aspon si zistil, ze este sa na vazny vztah necitis. To sa stava v tvojom veku. Dospejes a po rokoch to budes vidiet inak a mozno si najdes frajerku az z Medzilaboriec a budes s tym ok.

jaskolka
26. dec 2021

Problém nie je "Humenné - Košice" existujú aj priame spojenia.Problém nie je ani malý brat a jeho stráženie.
Skôr ide o to ze už zrejme ta opustila hlboká prvotná zalubenost a začínaš už vidieť realitu.

jaskolka
26. dec 2021

@viestta existuje priame spojenie rýchlik Humenné - Bratislava.

sissy27
26. dec 2021

@jakub333 nechápem, veď nie ste stromy že máte zapustené korene a nedá sa pohnúť. Môžete spolu do TN, môžete spolu do BA, môžete byť každý u svojich rodičov a stretávať sa raz tam raz tam, môžete ísť na opačný koniec sveta… neviem čo všetci používate pandémiu ako výhovorku na všetko - lebo ak sa len trošku chce tak sa dá všetko a bez porušenia nariadení. Dá sa pracovať, dá sa prenajať byt (dokonca aj lacnejšie ako pred pandémiou), dá sa cestovať po Slovensku aj do sveta, dištančne vzdelávať sa vďaka notebookom, mobilom, tabletom a internetu dostupného v každej diere dá vzdelávať odkiaľkoľvek, fakt nechápem aký problém majú dnešní mladí ľudia.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lopka1313
26. dec 2021

Cez den nechodia, chodil len nejaky piatkovy/nedelny, cez presov pocas skoly pre studentov, ale tym si uz vobec nie som ista, ci to este vobec chodieva. Humenne-KE chodia priame, v KE sa cca hodinu caka a potom su rychliky do BA. Ak by siel ICckom, tak to sa necaka, ale to je pre studenta drahe... inak su vlaky uplne fajn, elektrifikovane (zastrcky a vacsinou aj wifi tam su) v oboch usekoch, s ntbkom a filmami uplne v pohode zvladnutelne cesty.
Pripadne si najdite najom spolocnu izbu niekde na pol ceste, napr v takych KE, a kazdy mozte pohodlne navstivit raz za cas svoju rodinu. Ale to by chcelo skor este brigadu alebo zvysit vreckove od rodicov.
Priatelka sa k Tvojim rodicom asi nezmesti, co? Preto ste asi skor u jej rodicov a nie u Tvojich...
Inak ja som z okolia HE, priatel z PP, byvame pri BA a kedze priatel robi z domu, tak hoc kedy ide na tyzden k rodicom, ked ma potrebu, teraz cez vianoce je na vychode na cely mesiac (a ja 3 tyzdne, lebo kombinujem HO a kancelariu, ale navstevujeme sa medzitym par dni sme boli spolu u nasich, teraz sme kazdy sam a potom budeme spolu v PP). Proste dialka nemusi byt problem a pre dvoch distancnych studentov nemusi byt problem ani striedat miesta byvania...

dilino
26. dec 2021

Diaľka nieje problém nie sme v dobe kamennej Flinstona.Mňa a môjho priateľa delilo 270 km a tu sme dalo sa všetko len treba chcieť. Tu bude nejaký iný problém aspoň že si k sebe uprimný tak priateľke povedz tiež svoje rozhodnutie my ju nepoznáme ani teba.Poradiť ti môžme ale rozhodnuť sa ako dalej musiš ty sám.

madeline1
26. dec 2021

@jakub333 rodina ti bude chybat stale, skus ich castejsie navstevovat...btw, po skole sa mozno prestahujete na zapadne sk, budete tam mat viac pracovnych prilezitosti.

tomas115
26. dec 2021

Tazka otazka, zalezi aky mas vztah s jej rodinou. Ci ta akceptuju, su k tebe otvoreni alebo si pre nich aj napriek statusu "partner" cudzi clovek. Nemusis byt vobec nevyzrety, vztah dvoch ludi z dvoch miest vyzaduje velku davku kompromisov a porozumenia. Ujasnite si ako chcete zit, kto bude hlava rodiny a mat na sebe tarchu zodpovednosti a ci budes moct aj realne ovplyvnovat veci alebo budes len v ulohe chodiacej penazenky a sluhu.. Ak sa nezhodnete, laska nelaska, rozluc sa a hladaj tam kde sa citis dobre a tam kde mas zazemie.

zuzahajdulka
26. dec 2021

@jakub333 ak dobre rozumiem, mas 22 rokov. To si este velmi mlady a je prirodzene, ze ta tiahne k tvojej rodine a malemu bratovi. Mne sa v zivote vzdy osvedcilo riadit sa "ciťákom", svojou intuíciou. Proste ak sa niekde necítim dobre, je úplne jedno čo hovoria logické fakty, proste to nie je ono a nemá zmysel ísť cez seba a nútiť sa do niečoho nasilu. Ešte máš veľa času a príležitostí na vážne vzťahy pred sebou. Kľudne by som išla na istý čas domov a potom z odstupu uvidíš, či ťa tiahne naspäť do Humenného za priateľkou, alebo sa cítiš spokojný s dušou na svojom mieste doma.

stonoz
27. dec 2021

Tuzba za rodinou je normalna vec. Mal by si to priatelke tak aj vysvetlit...ved sa nemusite rozist, ked odides domov, stretavat sa mozete nadalej, ked pominie pandemia, budete spolu. Chyba by bola zotrvavat v tej nespokojnosti lebo ked ta ti prevalcuje odides tak ci tak.

desore
27. dec 2021

@jakub333 Moj subjektivny nazor: 20 rocni, mladi ludia sa hraju na dospelakov. Zacnu spolu byvat, atd. Pre mna ste este stale deti, ktore sa sice nemusia drzat maminej sukne, ale oporu rodiciv este potrebuju.
Aby bol vlk syty, ovca cela, idealne by bolo, aby si urcity cas stravil aj s rodicmi aj bratom. Brata mas jedneho, po smrti rodicov ti bude najblizsi a frajerok budes mat este minimalne 5, kym sa natrvalo usadis.

marilora
27. dec 2021

@jakub333 no ja ta chapem aj ked to nie je 1500 km a len Humenne je to dialka. Clovek by rad doma pomohol. Ak mas pocit , ze doma mame chýbaš, tak sa zbal a najdi si nieco bližšie k rodine. Podla mna je rodina najviac. Odišla som z domu ked som mala 19 . Bolo mi smutno za vsetkymi a vtedy aj za 12 ročným bratom. Vsetko som v sebe dusila, lebo hrdost mi nedovolila vyplakavat. Dnes mam 43 a stale 1000 km od domova . No veľmi ma to taha domov, lebo citim ze chcem byt bližšie k rodine a viac im pomahat kedze rodicia uz tahaju na 70 a su sami. A hlavne chapem aj Humenné a Trenčín su to velke rozdiely. Ja na tvojom mieste sa stahujem bližšie k rodine . Najst proste nejaky stred.