mám taký dlhoročný problém, muž je taký že sa ma ani nedotkne, intímne spolu roky nežijeme, radšej chodí do krčmy a rozpráva sa tam s chlapmi, so mnou málo a musí mať na to náladu.. Mám pocit že žijem a zároveň nežijem. občas mi chýba neha, objatie, pekné slovo, ale niekedy mám pocit že som si na to aj zvykla.. sú to také chvilky. máme malé dievčatko, keby nebola ona tak už isto s nim nie som.. čo by ste robili vy na mojom mieste, prípadne napíšte aké je to u vás doma, či ste spokojné aspon by som vedela že aj inde sú problémy možno inšie..
V každej rodine je to inak. Niekde sú horšie problémy a inde sú krajšie vzťahy. To, že inde sa majú horšie tebe nepomôže. To, že inde sa majú lepšie ti môže dať nádej.
Máte s mužom vôbec nejaký vzťah? Ak áno, skúste ho zlepšiť, mohla by Vám pomôcť manželská poradňa. Ale len v prípade, že je snaha na oboch stranách. Možno mu niečo chýba ale nevie situáciu riešiť. Možno aj on je nešťastný. A možno je mu to jedno. Skús s ním situáciu poriešiť. Treba si veci vykomunikovať. Možno nebude chcieť ale ty budeš vedieť, že si to skúsila.
Každopádne v tomto prípade ide o teba, o tvoj život. Je potrebné si upresniť ako chceš žiť, čo chceš vo svojom živote zmeniť a ako to môžeš dosiahnuť. Ak chceš svoj život žiť inak, začni. Bez ohľadu na to, že si manželkou a matkou... nesmieš zabúdať na seba... na tvoje osobné ja, tvoje sny a veci, ktoré ti robia radosť.
Ak by si sa v budúcnosti rozhodla pre rozvod... nikto ti samozrejme nezaručí, že si nájdeš lepšieho muža... ale budeš mať aspoň tú šancu. Ak žiješ s mužom z ekonomických dôvodov... skús pracovať na zlepšení svojej finančnej situácie. Ak žiješ s mužom len kvôli dcére...pamätaj, že ona časom bude vnímať váš model "rodiny" a môže ho považovať za správny, a hlavne... ona raz vyrastie a odsťahuje sa. Bude mať svoj život, čo zostane tebe? Alebo inak... čo po tých rokoch zostane z teba?
@harmonia112 Urcite to nie je normálne. Prečo je radšej v krčme?! Prepacte, zeny - "skresať zo svojich predstáv"?! To co mate doma?! Ja som s muzom uz vyse 17rokov a teda dostanem pohladenie, slovo milujem ta, objatie a samozrejme pomoc vo vsetkom ak je to možné kazdy den
@evittam presne, zijem s muzom vyse 20 rokov, ale ked to tu citam, tak nechapem. Ake skresanie zo svojich predstav? Ano, nie vsetko clovek dostane, co chce, ale aby niekto toleroval chodenie do krcmy, nevsimavost, to uz musi byt naozaj ubohe. To si zeny seba vobec nevazite?
@dskjhfdlkdjhl Vyzera ze asi nie, vo viacerých diskusiach to môžeš čítať... bohužiaľ. Co niektoré zeny dokazu tolerovať a keď chces v dobrom otvorit oci tak si za ......
@evittam ja som to uz pisala v jednej diskusii-cim viac si citam diskusie na MK o manzelstve, tym si viac vazim svojho muza. Ale je to nielen o nom, je to aj mne-s takymi, akych tu popisuju, by som skoncila velmi rychlo. A ano, ked to clovek napise, tak mu este nejaka nestastnica vynada. Pravda sa tazko cita🤐
@dskjhfdlkdjhl No lebo ta nestastnica môže naozaj vynadat len tebe, bohužiaľ.
@evittam tak to mas pravdu😉nastastie, mne to nevadi, otazka je, ci jej to pomoze😉
a zas bol spomenutý rozvod.... a čo už tým rozvodom sa všetko vyrieši či ako....
myslíš že nájdeš lepšieho ako je tento čo momentálne máš? a ten nový partner bude aj dobrým otcom pre dieťa? kde beriete ženy tú istotu?
@harmonia112 otazka na uvod - rozpravate sa o tom ako sa jeden alebo druhy citi? Co koho trapi? Co vas v ten den potesilo a podobne? Komunikovat, komunikovat, komunikovat. O vsetkom. Ste partneri, rodina, jeden tim. Bez komunikacie to nepojde. Ziadny vztah (priatelsky, obchodny, partnersky) bez komunikacie fungovat nebude. Spominala som to uz aj inde v diskusii - normalne tak ako si to napisala sem do fora si sadni s manzelom a povedz to aj jemu. My to za teba zial nevyriesime... a to ze polavit z narokov - polavis raz, druhykrat, tretikrat a zrazu zistis ze uz nie si saba sebou a to by vo vztahu ani mna nebavilo. Vztahy su na to aby sa budovali, zivili, rastli. Nie na to aby si jeden uberal z narokov... vzdy je to o kompromisoch a hladani SPOLOCNEJ cesty. Nedaj to zajst daleko lebo je hranica ktoru ked prekrocis, uz sa neda vratit spat, napravit nieco... (zial priklad mojich rodicov...) a potom to nebude iba jeho chyba ale aj tvoja...vies co chcem povedat? Konaj kym je cas, komunikujte, hladajte spolocne riesenia....bez toho aby ste si spolu sadli a neporozpravali ste sa to proste nepojde... uprimne ti drzim palce a povzbudzujem ta k cinom 🙂 bojuj kym je cas ;)
Ja si myslím, že mnohé ženy sa tu aj chvália, akých majú doma skvelých manželov. Mali by po sebe kontrolovať, čo píšu , aby sa ich príspevky v podobných diskusiách navzájom nevylučovali 😉
No áno skresať z predstav. Ak nikdy nebol takým ako som si ja predstavovala tak nikdy takým nebude darmo si budem niečo predstavovať. Áno nikdy mi nedonesie pravdepodobne kvet len tak, len preto, že ja by som chcela, ale napr. ma zastane pred mojou protivnou svokrou. Tuto dotyčnej manžel, nechcem sa dotknúť, ale keď je to jednoduchý chlap, ťažko cakat, že jej bude hľadieť do očí pri sviečkach, možno vie narubať drevo, aby jej nezamrzla rit. Takto som to myslela, som len človek, povedala som si že budem vidieť to pozitívne, nie je na tom nič zle, možno to treba aj autorke.
@harmonia112 A niekedy stačí povedať priamo čo chces. Nie čakať, že si domysli. Tiež mi trvalo kým som pochopila.
Tak toto určite nie určite by som mu to netolerovala ja som so svojím mužom 26 rokov a každý večer si nájdeme čas na seba porozprávame sa objimeme sa a pomôže keď mu vyjde čas cez týždeň je dlho v práci tak s pomocou je to menej ale víkendy sú o našej rodine
@saslavka73 som mu velakrat hovorila
@harmonia112 Ale možno nie jeho rečou. Alebo to skrátka, nevie, nepotrebuje. Aké má pozitívne vlastnosti? Prečo ho máš rada? Prečo si si ho vzala?
Teraz som si prečítala ešte raz. Že je to dlhoročné. Asi sa to hneď tak nespraví.
@andrejka1974 No a čo by si robila? Netolerovala. No ok, ale to nijako nemení situáciu.
Najdu si chlapa na spolocne radovanky a kasli na krcmoveho chuja,ktoremu je prednesi poharik ako ty vlastna zena !
Ani môj muž nie je bohvieako ňu, ňu, ňu ... ja s tým problém nemám, chytím ho, vycmágam, on drahoty nerobí 🙂 ... vzťah je o dvoch ľuďoch, o obrovskej tolerancii, trpezlivosti a kompromisoch ... zaviedla som u nás doma taký rituál, vždy pred spaním sa oproti sebe s mužom postavíme a povieme si: Prepáč, ak som Ťa dnes niečím urazil/a, vytočil/a, ublížil/a Ti, mrzí ma to, ľúbim Ťa ... možno to mnohým príde cez Košice, no u nás to funguje ... väčšinou nás sleduje aj naša 2 a pol ročná dcéra, zatiaľ má z toho "show", no verím, že sa jej to v tom malom mozočku ukladá 🙂
@dzulli1980 vôbec to nie je cez Košice,... ja som so svojim chlapom 20 rokov a pravidlo je, že partneri nemajú ísť spať pohádaní, nahnevaní, ...
@saslavka73 jednoducho by som mu povedala bud krčma alebo ja a uvidíš ako zareaguje
@andrejka1974 Ale nenapísala ako to je s tou krčmou. Ak je alkoholik tak treba riešiť alkoholizmus.
V tej krčme sa lepšie cíti? Prečo? To ako malému decku povedať buď krčma alebo ja, ale bude vyhľadávať príležitosť kedy ujsť do krčmy. To by som nechcela.
Čo to za polená máte doma baby? Akokoľvek to točím tak to neviem pochopiť. S manželkou som už vyše 15 rokov spolu a hádam neni dňa kedy by som ju nepohladil, nedal jej bozk, neobjal. Alebo nedržal za ruku keď ideme niekam spolu. Keď ide okolo, po zadku ju pohladil (alebo tľapol) a čo sa týka toho ostatného (no šak viete) tak som až moc doterný.
Akurát teraz neviem či to je tým že ja som tak super alebo že mám tak super manželku.
Čiže tam bude niekde problém aj u vás, že buď nie je váš manžel super, alebo vy ako manželky, alebo sa proste k sebe nehodíte 😀
nevuem.
aky vzor takto davate vasmu dievcatku??? preco si sa donho zamilovala preco si si ho zobrala? aky bol vas vztah kedysi? ja by som takto zit nechcela....
@saslavka73 určite sa to dá aj takto povedať a keď naozaj uprednostní krčmu nie je čo riešiť odídem aj s malou a ver mi ak ju má aspoň troska rad tak ju nenechá odist
Ako, toto neviem či je na rozchod. Pokiaľ sa ináč o rodinu stará, malú ľúbi, teba nebije, hmotne vás zabezpečí a ináč sa nejako nehádate, tak si myslím že to rieš ináč. Nájdi si frajera. A ak ti na to príde, tak mu to kľudne šplechi do očí, že on sám ťa vlastne odmietal, tak si to vyriešila po svojom. Bez nejakej nehy, sexu sa ťažko žije, to že jemu to nechýba, neznamená že ty si na tom rovnako
@whistler to je dobre riesenie? Nie je lepsie byt uprimny, skusit ci je sanca na napravu a ak nie je, tak ist svojou cestou, bez podvodu a klamstva?
Ajojteee 🙂 ja som s muzom uz od roku 2005.Mame 9 rocnu dceru Teraz v poslednej dobe chodi vecer von do krcmi sem tam pivko,kuknu fubbal preberu co bolo cez den.dakedy sa vrati o polnoci....a viete co zo zaciatku mi to vadilo....teraz hadam to ani nevnimam.Ja si zas doma uzivam ticho relax pohar vinka vystrete nohy.U kazdeho to je inak ;) inak po intim stranke mame vse ok 🙂 cize kazdy si robi relax pi svojom a hlavne nikto nikoho neobmedzuje
Normálny. Niekedy naštve niekedy celkom milý. Treba skresať zo svojich predstáv a očakávaní a vieš ako prekvapí. Ja sa snažím vnímať to pozitívne, má veľa negatívnych vlastností ale aj ja mám. Tá krčma by mi vadilo. Pije? Reagujem na zmenený nadpis, môj je pritulny veľmi, v tomto si rozumieme. Dakedy sme také studene cumaky a dakedy nie.