Chýba mi mama

evak10_
21. jan 2023

Ahojte dievčatá .
Chcela by som sa spýtať ci mate niektorá podobne pocity ako ja?
Mam 29 rokov, a je tomu 5 rokov co mi zobrala maminka, 3 roky dozadu aj otec. Mam mladšieho brata ale ten už žije vo švajčiarsku kvôli práci.
Pred rokom som sa vydala, Mam super manžela aj svokrovcov, aj švagrinu. Bývame aktuálne u svokrovcov a vždy keď švagriná príde svokra ju polubi, pochváli oblečenie, pohladí po vlasoch, a vždy ma prepadne hrozný pocit smútku
Ze mňa už nema kto tak(okrem manžela).
Mam z toho hrozne depresie a ešte som sa cez smrť rodičov nedokázala preniesť. Mate aj vy podobne pocity úzkosti ak mare niečo také v rodine?

77daniela77
21. jan 2023

@evak10_ Ak vychadzas so svokrou dobre,tak by som jej to povedala,mozno by ti jej objatie pomohlo a ona by to urobila s laskou a pochopenim.

s_o_n_i_k_e
21. jan 2023

Asi je to tak, že keď odíde mamička, odíde aj z človeka kus srdiečka :( škoda, že tvoja svokra to nevie takto vnímať, že tebe odišla mamička, že by si aj teba mohla troška pomojkať. Objatie vie veľa urobiť.

evak10_
autor
21. jan 2023

@s_o_n_i_k_e mam presne taký pocit ako píšeš

ninka297
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kp7333
21. jan 2023

@evak10_ chapem, mne mama zomrela, ked som mala 33. O rok neskor sa mi narodila dcera. V tehotenstve, aj pri narodeni dcerky som bola smutna, ze sa toho mama nedozila a nemoze pomoct, poradit, podporit. Dnes uz mam 2 skolacky a ten vztah mama-dcera prezivam s nimi len z opacnej strany. Zelam ti vsetko dobre!

detskytovar
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kacena4
21. jan 2023

mne zomrela mama ked som mala 14r. tiez mi to velmi chyba ten pocit ze sa mozem o niekoho opriet kto ma nezistne podpori a polubi. clovek si na to nikdy nezvykne, mama je po smrti uz viac ako 30r. ale stale mi je smutno, ze mi chyba. tiez mam super svokru a vychadzame si ale nie je to vlastny rodic ten chyba. hlavne o tom hovor ci uz s manzelom alebo so svokrou, kamaratkou velmi to pomoze povedat svoje pocity nahlas a dostat spatnu vazbu mozno ked to zisti svokruska tiez ta bude objimat a povzbudzovat ako vlastnu dceru drz sa

silvike
21. jan 2023

@kacena4 Mozem napisat IP ? Chcem sa len nieco spytat. Dakujem

kacena4
21. jan 2023

@silvike kludne

zefyra
21. jan 2023

@evak10_ Ani ja už nemám mamku, zomrela keď som mala 18 rokov, teraz mam už 47. No a svokra o nás nejaví žiadny záujem, ani o deti, nenavštevujeme sa celé roky, takisto so švagrinou, sestrou, každý žije len sám pre seba. Veľmi tým trpím, chodím pravidelne k psychologičke no veľmi to nepomáha. Aj keď mam kamarátky, cítim sa tak sama, rodina je rodina.

mamadievcatiek
21. jan 2023

@evak10_ Tiež nemám rodičov,uz to bolo 10 rokov čo zomreli kratko po sebe.Nikdy mi neprestanú chybať,často na nich myslím.Moja mladšia dcérka ich ani nevidela a staršia ich tiež často spomína.Bud rada že máš aspon dobreho manžela a svokru.Ja také šťastie nemám.

julka828
21. jan 2023

@evak10_ ano chapem minule tu bola svokra ktora je hrozna a psychicky ma jej navstevy vycerpavaju. Ked konecne odisla myslela som na vsetko mozne a dosla som aj k mojej mamke. Mam 28 a uz 15 rokov nezije. No zrazu mi prislo nejak amutno a revala som za nou akoby umrela vcera

alguno
21. jan 2023

Ten pocit prázdnoty nikdy nezmizne, aspoň u mňa to tak je... Akoby niečo vo mne umrelo...

nadabula
21. jan 2023

@evak10_ Neviem, odkiaľ si, ale ja by som si Ťa adoptovala na stískanie a pohladenie, lebo moje deti na to veľmi nie sú, asi preto, že som ich stískala a dusila láskou od mala😘🥰

jana_eyre_2
21. jan 2023

Mne mama zomrela keď som zmaturovala.. nedozila sa ani mojej prvej výplaty.. už je to čoskoro 19r dozadu a stale mi chyba.. svokru mám, mám ju aj rada, ale to sa nedá porovnať.. mama je mama a keď nie je, tak proste chyba... V roku 2021 mi zomrel aj otec...

Ak som správne pochopila, ešte nemáte deti, však? Ja musím povedať že narodenie deti mi trocha nahrádza pocit prázdnoty po mame.. samozrejme je to úplne iné, ale tá blízkosť a pocit že má potrebujú je rovnako silný, len v opačnom garde..

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
karolinakr
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
evak10_
autor
21. jan 2023

@jana_eyre_2 ahoj, nie deti zatiaľ nemáme. Ale vidím to ze keď príde švagriná svokra ide hneď za nou, čistiaca si vnúča, keď začne plakať utíši ho. A v tom mi to príde nesmierne ľúto ze za mnou už nebude mať kto tak prísť, materinsky ma pohľadať a polaskat moje dieťa

77daniela77
21. jan 2023

@evak10_ Ked budes mat dietatko tak tu svoju lasku zamerias nanho a ono ti ju odplati,svet ti skrasnie,nemysli takto negativne,zivot mas pred sebou.V rodine nemas nikoho blizkeho kto by ti tu rodicovsku lasku aspon ciastocne nahradil(okrem manzela)?

netti87
21. jan 2023

@evak10_ Ahoj, jasne , podobne som aj ja. V roku 2021 pred vianocami my umrela starka,s ktorou som zila ( kym som sa nevydala )
Vychovala ma od detstva ,kedze rodicia sa vykaslali na mna a na strednu sestru. Mam svokrovci a rodinu,ale predsa to nie je " ono " .
Ked sa pohadame s manzelom, nikto nestoji za mna ,uz nemam s kym rozpravat, uz nemam u koho chodit....
Manzel nema surodencov, takze ani svagrinu nemame. Pred mesiacom my umrel 56 r.nahle otec,ani o tom som nevedela!!! Nikto my to neoznamil. ...
Proste, ako by som ostala iba sama 😟

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mirco50
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
silvike
22. jan 2023

@mamula20 kolko ma svagor rokov ?

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
micusa2222
6. máj 2023

@evak10_ áno, ešte to potrvá dlho...

walentina7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
svokrinjazykmonika
6. máj 2023

@evak10_ ja to cítim tak isto, tiež som mladá prišla o maminu, pár rokov dozadu aj o otca, ani manžel nemá rodičov, sme úplne sami. Ale ja si myslím že tá maminka bude chýbať celý život, nikdy to neprebolí.