Chuť zmeniť život

19. feb 2023

Mali ste niekedy obdobie kedy ste chceli vsetko zmenit ?Myslim vydate, s detmi v dlhorocnych vztahoch.Niekedy mam chut zbalit kufor a odist do zahranicia najst si tam pracu ci cestovat, alebo odist na tyzden zit iba podla seba.Som nejaka rozcitena doma 2 pubertalne deti, ktorym nic nie je dobre, usmev ci pochvalu som nevidela ani nepamatam, muzovi zacina sibat stale za nieco hundre, v robote stereotyp tak isto negativni ludia.Normalne som stratila samu seba ani neviem co chcem a co by mi spravilo radost.Som ako v kolotoci kde stale vidim tie namosurene tvare a toto si nekupila, toto preco nie je hotove na termin, preco je blato v predsieni…co robite, ked mate vsetkeho a vsetkych plne zuby?len horsie je, ze to nie je chvilkove, ale uz dlhodobe a pubertaci su coraz horsi co sa tyka slovnych potycok doma inak sa dobre ucia, netulaju len domaca atmosfera je husta.Normalne mam chut si najst frajera🙂

kat_
19. feb 2023

neblazni, este aj ten ta bude vytacat 🙂 chod niekam vypnut aspon na vikend, sama, nejaky wellnes alebo len tak do hor... trosku si vycistis hlavu

pralinka25
19. feb 2023

neblazni s frajerom. to je z blata do kaluze 😀
ale plne ta chapem. prezivam obcas podobne

simona2001
19. feb 2023

Vyskúšaj si s niečím urobiť radosť. Napríklad chod na nákupy, chod ku kaderníčke a zmeň účes, bež na nechty alebo do welnessu...proste aby si si oddýchla. Od všetkých a všetkého

zobaka
19. feb 2023

uprimne? neznasam zivot na Slovensku, chcela by som odist, ale aj s mojim muzom a dietatom. Asi kazda ma iny dovod na "utek". Kebyze mam moznost, vypadnem aspon na mesiac niekde daleko, ale ozaj, ze daleko...trosku vidiet pekne prostredie, inu mentalitu, nabrat silu do dalsieho zivota

janinah
19. feb 2023

Dohodni sa s kamoškou a chod do kúpeľov...min.na 7 dní.. ale hlavne nič doma pre rodinu dopredu nechystaj,ani jedlo,ani plná chladnička,ani vyprate...nech sa postarajú sami a dôjde im,čo pre nich robíš....pubertalne deti hladom nezahynu...a nevolaj im...oni nech zavolajú len z ozaj vážneho dôvodu...vysvetli im,ze potrebuješ oddych a energiu,lebo oni od teba len berú a nedávajú nič...

dadis
19. feb 2023

Prave dnes som si vydychla, ze ako dobre, ze dcera ma izbu az za kuchynou. Bola dnes za nieco neprijemna, odisla som z jej izby, zavrem jedny dvere, este ju pocujem, zatvorim aj druhe dvere na kuchyni a pohodaaaa 😎..najdi si namiesto milenca konicek, pri ktorom budes co najviac mimo domov. Uz ta teraz rodina tolko nepotrebuje (teda aspon si to myslia), budu si potom viac vazit tvoju pomoc a pritomnost.

viestta
19. feb 2023

Kľudne zbal kufor a chod na týždeň z domu. Nenapchavaj pred odchodom mrazničku až na prasknutie aby mali čo jest, nevyper aj oprate aby mali čo obliecť, nemusíš pred odchodom vyumyvat okná. Jednoducho ich nechaj, nech si poradia a chod resetovatvhlavu, nechaj sa hycjat. Vrúcne odporúčam relax pobyt v kúpeľoch s plnou penziou. Zaslúžiš si.

panelacikova
19. feb 2023

@dadis koľko má rokov?

jamimo
19. feb 2023

možno by si sa mala zamerať na seba, svoje potreby, svoj priestor, svoj čas. Útek by nič neriešil, sama pred sebou neutečieš. Prečo to píšem? Z riadkov cítiť, že si za tie roky stratila samu seba. Aj keby kladivá padali, tak vedieť povedať rodine nie...Je síce pekné byť matkou, gazdinou, kuchárkou, avšak nie všetko je samozrejmosť. napr. každý utorok o 17.00 hod idem cvičiť, alebo sauna, alebo len tak na shopping, káva, čítanie knihy, prechádzka. Nepoľaviť, po tvojej aktivite nedobiehať napr. upratovanie., nenechať sa citovo vydierať a manipulovať výčitkami. Čo si ty, hotel mama ultra turbo all inclusive? Nech si rodina zvyká, že aj TY si tu a máš svoje potreby. Ak vytrváš, neboj ako budú kukať 🤔 Potom aj v nedeľu bude vzácny prihriaty obed zo soboty.

dadis
19. feb 2023
panelacikova
19. feb 2023

autorka, mne tak dobre padne, keď ide dcéra z času na čas ku babke na víkend... ani si predstaviť nevieš 😀 sme prakticky 24 hodín denne spolu. v 1-izbovom byte 😀 ona v puberte. no konečná. tým, že sme samé a mám len túto jednu, keď "vypadne" z domu, ja môžem pokojne ostať aj doma, nevadí mi to. vychutnávam si pokoj, ticho, čistý vzduch 😀 takže úplne ti rozumiem, ak máš viac detí a niet sa kam schovať, žeby si najradšej vypadla. rady tu padli. vybaviť si nejaký pobyt, oznámiť to mužovi a deťom, že pôjdeš a ísť. a nech si riešia, ako chcú.
@jamimo asi to myslíš v dobrom, ale raz týždenne alebo aj dvakrát hoci aj vypadne z domu na 2-3 hodiny, nič sa tým nezmení. domácnosť ju počká, nikto nič neurobí, neuvedomia si, čo všetko robí ona pre nich. tam fakt pomôže len úplne vypadnúť na pár dní, nie na pár hodín. no ale potom, keď pochopia a zapoja sa do činností, tak si môže veru urobiť 2-3x týždenne nejaký pravidelný program na hodinku na prevetranie hlavy 🙂
@dadis zdalo sa mi, že tak nejak podobne. moja má čo nevidieť 13. a tiež jej ide huba ako kačke riť 😀 😀 len ja môžem vypadnúť nanajvýš tak z izby do kuchyne. len jedny dvere!!!!

jamimo
19. feb 2023

@panelacikova vypadnúť na pár dní je super, tak ako píšu baby vyššie, žiadne naplnenie chladničky, varenie na týždeň vopred a podobne, to ale nerieši návyky rodiny, a fakt, že je všetko na autorkinej hlave. Áno, hodina týždenne je málo, to bol len príklad, a nie, nie práca ma nepočká, podieľali by sa. Nachystajte su kôpky do prania, čo nevytiahnete z izby, telesnú z vrecka=neperiem,nezaujíma ma že nemáš na zajtra úbor... Dám do práčky, odchádzam napr. sama do kina, no a keď sa vrátim, nech je vyvesené. Nech to robia aj všetci traja spolu, nezaujímalo by ma to.. Keď sa tak pozriem okolo, dnes decká berú všetko ako samozrejmosť, (niekde aj partneri). Mám pár príkladov z okolia a tie deti sú nepoužiteľné, len mama daj, urob, dones, odnes, odvez, kúp mobil, zaplať internet, netflix, zháňaj úlohy, vyrieš, obhajuj moje prúsery, najlepšie ak si ticho a nič odo mňa nepožaduješ.

reanda
19. feb 2023

a musis niekam odchadzat, aby si mohla zacat zit podla seba?

lotaskuno888
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
29simona29
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
alazala
20. feb 2023

No vsak povedz rodine, sorry ja už ďalej takto nemôžem, jednak musím vypnúť, takže odchádzam sama /s kamoskou na dovolenku . A keď sa vrátim, musí sa to zmeniť, lebo inak hrozí rozvod. Podľa mňa otvorený úprimný rozhovor , kde jasne povieš ako sa cítiš a dlhší odpočinok, kde budeš sama môže pomôcť . Držím ti palce !

daniela2202
20. feb 2023

Toto má strašne veľa ľudí, žijú stereotyp, zmenu to chce určite 😊

zuzzinka
20. feb 2023

Meditacia..prechadzka v prirode.. skus si popocuvat nejake pozitivne videa. Ja mam rada Michala Drienika. Nechaj rodiinych prislusnikov v ich bubline, zacni od seba. Skus dat seba na prve miesto a robit male zmeny.

toskanka
20. feb 2023

Máš doma pubertiakov? Najvyšší čas ich začať zapájať do domácich prác. Keď niekto niečo ofrfle? Nech sa páči, urob si to sám.

mnamko
20. feb 2023

Ak mas možnosť,chod

mirco50
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzzuzi909
20. feb 2023

Toto je vyhorenie, podla mna je to len obdobie, treba povolit, netlacit na vsetko. Dopriat si klud, vypustit paru, ist niekam, vypnut.

hiro
20. feb 2023

To prejde. Ja sa tesim ze uz staci vydrzat len zo 10-20 rokov a budem moct robit co budem chciet, opravovat stare pocitace, zadarmo programovat vo volnom case veci co ma budu bavit, budem moct cestovat do nebezpecnych oblasti 🙂

zobaka
20. feb 2023

@hiro 😂 toto chce kazdy frustrovany clovek pocut

angela85
20. feb 2023

Keď sa takto cítim,tak mi pomôže keď robím niečo bez rodiny. Po toľkých rokoch,vzniká ponorka... Ja sa tak tiež niekedy cítim a to mám doma dievčatko čo mi dáva lásky za piatich (len niekedy potrebuje až príliš veľa pozornosti) a polovičného pubertiaka. Chod s kamoškami do baru ,i na turistiku, či hocičo,trošku sama bez rodiny.

stanulienkat
20. feb 2023

Najvyssi cas urcit pravidla v domacnosti. Zapojit kazdeho clena, aby nepovazovali vsetko za samozrejmost. Pubertiaci mozu vela pomoct. Manzel detto.

vilma7
21. feb 2023

Z toho stereotypu triafa už aj mňa, aspoň v práci je to fajn...doma varenie, upratovanie, ihriská malé deti... atď. Najviac ma štve ten bordel, je jedno koľko upratujem, za deň dva to vypadá ako predtým.
Ale útekom na týždne niekam inam nič nevyriešilo. Asi len zmenou postoja 🤣🤣🤣