Viaceré sa tu prezentujú denným vysávaním a aj 2x denne umývaním podláh, utieraním prachu, týždenne okná - chcem sa spýtať, ako to robia cez sviatky, keď sú všetci doma, vlasy padajú, práši sa, deti sa hrajú, Lega je viac ako inokedy, viac sa varí, trúsi - tiež toto denne riešia? Kam dajú rodinu?
Okná umývajú aj cez sviatky?
Kedy sa venujú rodine, idú von, na výlet, zahrajú si spoločenskú hru?
Zaujíma ma to, známym sa pre toto rozpadlo manželstvo, nič nebolo dôležitejšie ako prachovka a lesklá podlaha, rodina jej bola len na obtiaž, zdroj bordelu a dávala im to aj pocítiť. Len tlaky a vrieskanie pre poriadok.
Ja som vyrastala s takou mamou a bolo to peklo. Cele detstvo som prezila s handrou v ruke a v uzkostiach,ze kde zase mama najde nedostatok. Takyto ludia by si to mali uvedomit a liecit sa. Lenze oni nevidia problem v sebe,ale v okoli.
Domácnosť má slúžiť nám, nie my jej😉
Mám rada poriadok, ale nie som otrok domácnosti...žiaľ, je to choroba a najviac si to odskáču deti a zvyšok rodiny..nikto si nebude pamätať, či bolo doma na sviatky upratané, ale to, aká tam bola atmosféra, či sa spolu hrali, mali nejaké pekné zážitky...
ja som to asi mala za mlada :D doteraz občas mi niečo vadi, napríklad vankúše mám rada keď sú na posteli v určitom poradí a strašne ma to rusí keď sú inak. keď som bola bezdetna som takýchto somarín mala neúrekom. ale dve malé deti ma z toho vyliečili 😅 už som veľmi povolila, ale vysávať sa teraz napríklad muselo, lebo presne ako si písala, otrusinky vlasy a nechcela som aby sa to roznieslo vsade do izieb. ale tak to bolo 15minut, nič strašne
Ahooj, ja riadim casto si myslim, vysavam aj navsteve pod nohami ked vidim bordel 🤣 ale neprehanam, nevrieskam proste to spravim ja lebo to tak chcem. Ostatni nemusia riadit takto… haha.. ale zas okna veru neumyvam skoro vobec… len prach, podlahy, kuchynu. To ma zeru nervy ked muz vari ale uz som sa naucila pockat kym dovari a potom riadim🤣😃
@marca12 boze verim ti. Kamoska kazdu sobotu musela vybrat komplet sklo z vitriny, pohare, misy, cacky a umyvat a zasa naspat 🤦
Bez toho nemohla ist von.
To už je choroba. Treba to liečiť.
@rorino moja svokra to robí úplne bežne.. nevyčíta nič ale človek sa cíti dosť nepríjemne lebo ona nedokáže sedieť hoci má zdr problémy stále behá, jojka čo ju boli všetko a aj tak upratuje aj keď sme tam a teda snažím sa aby jej tam moje deti nenechali bordel...
@rorino je to mozne, ja nezabudnem ked som bola dieta, tak som trochu natrusila na stol a dcera pubertalna v rodine kde sme boli na návšteve uz dobehla s handrou a uz stierala omrvinky do dlane pod mojou bradou 🤦
Potom sa moja teta a mama o tom bavili v aute ze to bolo chore.
No ja by som sa zdvihla a odišla asi.To už je riadna diagnóza🤦
@jana_eyre_2 preboha🙊🙉🙈.Nie nadarmo sa vraví,keď je hlava chorá trpí celé telo🤷
@kristinka92 no ved prave, aj ja som dnes vysavala, riadov dve umyvacky, prala, pretoze moje deti maju pod postelou asi dalsich desat ludi co nosia ich veci a spinia, ja nemozem cakat styri dni a neprat - nosit by mali co, ale bolo by to na pol kupelne a nie na dva kose, co tam mam.
Ale nie som posadnuta, tak mi napadlo, ako to riesia tie baby co este aj 2x denne lestia podlahy...
Ja som tiež dnes prala, lebo deti aj my sme dostali veľa nového oblečenia, tak som chcela aspoň dačo oprať. Ale inak som neupratovala. 😁
ja mam rada cisto, vonavo. Neznasam navstevy, najma take na dlhsie a ani ja sa nerada zdrziavam niekde kde musim ( lebo rodina si to zela, vyprosuje) prespat...ako hostitelka som neposedna, furt beham okolo hosti a sto krat sa opytam ci by si dali to a to🤣🫣 Toto mam z domu a leziem si na nervy😀 ale aspon si nevycitam, ze odisli hladni🫣😝
Nie som otrokom domacnosti. Ani necakam kontrolu z hygieny. Pri detoch sa to neda. Ked su cez sviatky doma navyvliekaju, aj bunkre stavaju. To by som ich musela stale drbat. Akurat mam podmienku, ze vecer si to musia upratat, aby mohli rano opät zacat. A nemozu mi navytahovat pocelom byte. V kuchyni si udrzujem poriadok. Vysavacom prebehnem castejsie, kvoli alergii na prach a omrvinkam z kolacov na gauci. Nerada na tom sedim.
Upratovala som v sobotu a budem zajtra...ja mám rada poriadok, ale základ musí byť, oprane, čisté umývadlá, podlahy, prázdne koše...okná a prach ma neseru
No neviem či mám nejakú poruchu, (ale asi áno,) ale ja keď mi návšteva urobí neporiadok tak vezmem vysávač aj pred nimi a urobím poriadok. Minule bratova dcérka vysypala chrumky a vyliala džús tak som po nej poumývala kým boli u nás na kávu. Napríklad aj moj 4ročný syn vie, keď niečo vyleje že to musí automaticky umyť. Okna sice neumyvam každý týždeň, ale raz mesačne áno, okrem zimy vtedy neumyvam. Pre mňa to je relax a aj upratovanie mám rada, ale sme minimalisti, nemáme veľa veci takže upratovanie netrva dlho.
@drobcek17 tak keď sa vysypu chrumky a vyleje džús, tak každý vie že sa to má upratať hneď, dokonca aj ja čo s vysávačom behám tak Max raz za dva dni..
normálne mi ale nepríde že človek sedí za stolom na návšteve, snaží sa udržovať konverzáciu, neje nič extra trusive ani nerozhadzuje rukami plnými rozkusanych koláčov okolo a niekto mu dookola celú návštevu upratuje.. to býva celkom bežné u svokry, aj to že v polovici rozpovedanej vety mi skoci do reči a povie aby som si dala to a tamto.. človek sa potom necíti úplne vítany a pocuvany..
@jana_eyre_2 hrozne....
@drobcek17 tak to je normalne, ked sa vysype, vyleje. Ale nie ze padnu tri omrvinky a budem ich odhanat a utierat to.
@jana_eyre_2 tak toto už je iny extrém ta svokra. Som vďačná, že som takéto extrémy zatiaľ nezažila nikde. To musi byť hrozná návšteva.
Je to choroba ako kazda ina a treba ju liecit 🙂
Ja umyvam okna raz, maximalne 2 krat za rok, s zijem. A spokojne.