Choroba manžela

zuzulik280
10. apr 2015

Som neťastná z manželovho zdravotneho stavu, mam pocit, že nie je nič horšie ako chronicka choroba.....keď mal nas maly syn jeden rok manželovi zistili UC autoimunitne ochorenie čriev.....odvtedy berie rozne lieky...prestali mu učinkovat a asi mu už budu davať biologicku liečbu, ktora ma okrem pozitivnych i negativne učinky....manžel nemoze poriadne koli tomu pracovať...takže mame menši prijem.....a to este potrebujeme zateplit, fasadu a nemame kuchynsku linku....a splacat uver.....peniaze nie su všetko, všetko je zdravie....do toho ja pracujem na smeny, aj nočne, 12 stky, zly kolektiv....a naš maly syn, ktory ma tri roky....všetko mi je to tak luto......a to sme chceli pre neho ešte surodenca, lenže koli manzelovej liečbe mam obavy.....medzi mojimi detmi až raz bude druhe bude už značny vekovy rozdiel a nič s tym nenarobim 😒 ...chcela som sa len vyrozpravat.....boli ste alebo ste niektora v podobnej situacii, že jeden z Vas ma važne ochorenie?

lapalma
10. apr 2015

@zuzulik280 ...neuraz sa autorka, ale ak by ťa trápila manželova bolesť a vážny stav pre neho samého, tak by tu ľudia plakali s tebou.....ale ty riešiš viac linku, fasádu a nižší príjem....smutné 😒
....mám vlastnú skúsenosť s dlhodobou chorobou a môjho muža nezaujíma náš znížený štandard, ale JA , moja bolesť a moje prežívanie...ak by som videla,že to trápi nejaká nová linka, auto, dovolenka, dosť by ma to sklamalo ☹ ....ale nechcem ti samozrejme krivdiť 😉

kiki68
10. apr 2015

@lapalma prepac, ale riesi prakticke veci, to,co sa tyka jej zivota a asi by nebolo nikomu jedno,keby dolezite plany co sa tyka domu ovplyvnuje mensi prijem a ten ovplyvnuje radu dalsich veci. Ta zena je nestastna, lebo nevie co dalej, vsetky plany sa jej rozplynuli a k tomu este manzela caka liecba s otaznym progresom.
Ja ju uplne chapem, ved musi byt nastvana vobec na osud, ked jej skrizil plany.

Zuzulik, musis dufat, ze liecba zaberie a bude to ok. UC sa vie spravat niekedy nepredvidatelne a potom moze byt aj roky zrazu pokoj. Dufam,ze to tak bude aj vo Vasom pripade. Hlavne bud pri manzelovi, viem,ze to naburalo vsetko,co ste chceli vratane druheho dietata,ale zase nic nie je stratene, o rok, dva ak pojde dobre liecba tak mozete planovat dalej a aj druhe babo.

stangb
10. apr 2015

@lapalma je normálne, že každý má nejaký sen, plány, túžby a keď príde nejaká prekážka, ktorá veci skomplikuje, človek je z toho frustrovaný. tu nejde o to, že by na svojho manžela nemyslela, ale jednoducho sa potrebuje vyrozprávať z toho, čo ju trápi. k životu patria aj peniaze, je normálne, že ak sa zníži príjem a v tomto prípade to vyzerá na trvalo, tak človek rieši aj tieto praktické veci. navyše ona nerieši ani auto, ani dovolenky, ale ako píše POTREBUJU zatepliť dom, NEMAJU kuchynsku linku a SPLACAJU uver.takže tvoj príspevok je dosť o ničom.
ZUZULIK..chápem ťa, ja som akurát včera mala takú depku zo života. našťastie my sme zdraví, ale po finančnej stránke to je ťažké.manžel robí, ja som na rodičáku, hypotéka, 2 deti..musíme mať podnájomníka, aby sme aspon vyžili, mali sme nádej, že sa manžel dostane do zahraničia na rok, to by nám veľmi pomohlo, ale včera tam bol služobne a dozvedel sa, že z toho nič nebude..veľmi som bola sklamaná, tiež som si už robila plány, že konečne budeme mať detsku izbu, lebo podnajomnika by sme uz nepotrebovali, a konečne by sme si niečo zrekonštruovali, aj niečo odložili, ale žiaľ tešila som sa priskoro. no je to také chvíľkové, ono potom sa človek pozrie na tie svoje deti a povie, že to stojí za to, máme kde bývať, máme čo jesť a že je to občas o držku, tak to je život.
drž sa, hore hlavu, skús si nájsť lepšiu prácu, aspoň s lepším kolektívom, a neviem koľko máš rokov, ale možno to druhé dieťatko ešte budete mať, potom môže byť manžel na rodičovskej a ty budeš zarábať. a pomaličky si porobíte čo bude treba.

maminuska
10. apr 2015

Ja mám chorú dcéru a boli obdobia kedy na tom bola veľmi zle, a teda musím povedať že vtedy ma nezaujímalo nič také ako kuchynská linka a zateplenie.. ale zas bývala som v byte z roku 1980, v úplne pôvodnom stave s umakartovým jadrom , šporákom s plynovou trúbou a 63 m2 . Ešte predtým som bývala v pivničnom jednoizbovom vlhkom byte. Toto išlo tak nejak u mňa bokom . Mojím jediným želaním bolo aby sa jej polepšilo .
Príjem úplne že pérdeli, muž stál za pár švestiek .... a vyhrabala som sa z toho .
@zuzulik280 vyhrabete sa aj vy , treba veriť . Tvoj muž je tvoj najlepší priateľ , je otec tvojho syna, nemožno teraz sa trápiť či ešte budete mať alebo nebudete mať , že treba fasádu , kuchynsku linku ...musíš sa dočasne prispôsobiť , zocelí ťa to a spevní .

dzudka
10. apr 2015

@zuzulik280 pisala som ti postu

tajka1986
10. apr 2015

@zuzulik280 no ja ta uplne chapem. Pred pol rokom som aj ja mala kopec planov a vsetko v prdeli. Malej sme chceli dopriat braceka, detsku izbicku,konecne kupit vacsi byt. Zo dna na den som sa dozvedela ze som vazne chora,hoci predtym som bola uplne zdravy mlady clovek. Dietatko uz mat nebudem 😔 Nelutujem sa,ale niekolko dni mi vazne nebolo do reci. Cloveka to jednoducho zamrzi. Drzim palce,skore uzdravenie a vela sily

natuska87
15. apr 2015

@lapalma Denne si prajem jedine...Aby sa manzelovi nestalo nic, ani nikomu z mojich pribuznych a priatelov...Ako tazko by som niesla ich chorobu...Materialno by som neriesila, aj ked, samozrejme, je to podstatne...