Choré dieťa, práca a svokra

17. okt 2024

Ahojte ,chcem sa trochu aj vyrozprávať ale zároveň mam otázku..
Ako riešite choré dieťa a prácu?
Ja mam svokru ktorá občasne pomôže, samozrejme som za to vďačná, ale malý príde vždy od nej ešte viac chorý + sama vkuse robi zhodnotenia, že treba ísť zakaždým k dr ...
Normálne mne už príde len sms na telefón že vaše dieťa má predpísané to a to a nedá vôbec vedieť...
Ide ma z toho poraziť a nedá si ani dohovoriť...
V praci samozrejme neakceptujú, stále choré dieťa..
Ako to riešite vy?

zmrzlinka2021
17. okt 2024

Muž?

tanyan
17. okt 2024

My si pri starostlivosti o naše dieťa vždy nájdeme cestu, aby sme si všetko zabezpečili bez doplnkovej podpory, iba manžel a ja.
A v tomto prípade by som pravdepodobne výrazne zredukovala tú občasnú "pomoc," ak mi to spôsobuje iba ďalšie problémy. Nie je dieťa alergické na niečo v jej domácnosti? Alebo možno mu nevyhovuje vlhkosť alebo teplota (či už teplota v miestnosti alebo miera oblečenia / obutia).
Mimochodom, ja som myslela, že dieťa môže ísť k lekárovi iba so zákonným zástupcom...

vilma7
17. okt 2024

Museli sme sa zamestnať tak, aby sme vedeli pokryť starostlivosť o detí, keďže sme v zahraničí a nikde nevieme choré dieťa dat. Obaja pracujeme na smeny.

glorikarebeka
17. okt 2024

Nikdy som nedala mame ani svokre choré dieťa

tiezjedna
17. okt 2024

Akože bez tvojho vedomia s ním ide k mudr???

pribinak
17. okt 2024

Zabezpečovala som starostlivosť ja a muž. Najhoršie dni ja a potom už prebral muž

Asi by som nedávala choré dieťa k svokre, najmä ak s ňou máš takéto skúsenostiach si zober dovcu, OCR

simona92101
17. okt 2024

Odkial ma karticku poistenca?lekarka ju osetri bez zakonneho zastupcu?

kikushaa
17. okt 2024

Riesime to ho, chore dieta v plnom rozpuku vzdy menezujeme s muzom, na doliecenie potom poprosime babky (nie vzdy sa im da a nie vzdy sa im chce)

kat_
17. okt 2024

starame sa s manzelom, bud HO, dovolenka ,OCR... chore dieta nedavam nikomu

januska12323
17. okt 2024

Ako môže svokra zobrať dieťa k lekárovi a ten dieťa vyšetrí? Vyhubovala by som jej aj lekárovi, poučenie nemôže podpísať hocijaký príslušník predsa. Nájdi normálneho lekára a choré dieťa rieš sama s mužom, na OCR máte nárok obaja. Nemohla by som jej v tomto už veriť.

biba_18
17. okt 2024

čo je na tom zobrať dieťa k lekárovi? tomu celkom nerozumiem kde je problém ... u nás bol väčšiou prvé dni doma muž a potom moja mama... ja len keď bol na začiatku úplne že supervážny stav, horúčky, vracania, to som bola s ním ja ...

earlgrey
17. okt 2024

@biba_18 Problém nie je vziať dieťa k lekárovi, ale zase ty chodíš k lekárovi s každým soplíkom? 😉 lebo ja nie...🤷‍♀️

biba_18
17. okt 2024

@earlgrey ja asi nie, ale s dieťaťom som asi chodila, u nás to bolo také že sa to väčšinou zhoršilo v priebehu času, takže ani nebolo čo odkladať ... a syn je už tak naučený, vždy rieši lekára ...

terezka1947
17. okt 2024

Choré deti sme vždy riešili s manželom spoločne,raz ja,raz on.
A veru nadšení v práci neboli,ale čo nám ostávalo.
Deti stále maličké nebudú,ani tak často chorlave. Rodičia to skrátka musia prečkať.

sasa1310
17. okt 2024

tak si rieš dieťa sama. To ako vážne sa neviete vystriedať na OČR s jedným dieťaťom? Mnohé rodiny to zvládajú s 2 a j s 3 deťmi

mamutka
17. okt 2024

Treba sa prestriedat s mužom a ku svokre nech ide dieťa len na prázdniny, keď bude zdravé

autor
20. okt 2024

Ďakujem každému za odpovede, zabudla som žiaľ napísať, že muž je na týždňovke na kamióne čiže keď je malý chorý v stredu nemám ho ako stiahnuť domov ,preto to niekedy takto riešime...ako chorobu som samozrejme myslela ,že ma kašeľ a kúsok soplika nie teploty a podobne závažnejšie ochorenia ...

autor
20. okt 2024

Vidím že nehodno riešiť veci na MK lebo sú tu žiaľ mamičky aj také ktoré majú potrebu dosť rýpať, pretože to asi doma sami nezvládajú..
Ale každopádne každej milej a zlatej mamičke ďakujem a uzatvaram diskusiu 😊