Chodíte von bez partnerov, manželov?

nela82
20. máj 2012

Mam na mysli ci je tu vela zien-rodin-partnerstiev a manzelstiev,kde zeny navstevuju casto same, bez svojich poloviciek ,nocne podniky...
Lebo mam pocit,ze v poslednej dobe sa to stava pravidlom...hoci ja tento "zivotny styl" neschvalujem a ani tak nezijem 😉
Mozno to sem nepatri...mozno ma väcsina z vas skritizuje za tuto diskusiu-no aj v mojom okoli je velmi vela takychto rodin-parov a kym chlapi zarabaju-zena sa citi doma sama a citi potrebu zabavat sa 😒

katrinka8
20. máj 2012

Osobne si myslim, ze svadbou a narodenim deti sa nekonci aj osobny zivot manzela/rodica (myslim teraz vseobcene obe pohlavia) a podla mna je uplne normalne, ak si manzelia/partneri zachovavaju kontakty aj so svojimi vlastnymi priatelmi - nielen so spolocnymi. Ak ma niekto pocit, ze sa chce zabavit aj bez partnera, je to v poriadku. Podla mna je jedno, ci v nocnom podniku alebo na pivku ci kofole s kamaratmi, alebo na vylete, na ture, na bicykli... teraz myslim, samozrejme, take "zdrave", na oboch stranach vyvazene akcie. Urcite to obcas nezaskodi 😉 Nemam teraz namysli to, ze jeden z partnerov permanentne vysedava v krcme alebo na diskotekach, alebo ani to, ze len jeden sa bavi a druhy ma na krku celu domacnost.

nela82
autor
21. máj 2012

@katrinka8 nieco podobne"zdrave" si myslim aj ja,ze je ok. 😉 No na druhej strane..nie stale kazdy druhy vikend ist von a bez manzela-na striedacku..Minule bol manzel tak teraz idem ja...to zase nie 😅
Sice ja bez manzela nechodim nikam-ak niekam ideme,tak ideme spolu 😉
Samozrejme pokial sa naskytne prilezitost..stretavka zo skoly..atd-tak tam pojdem sama-no nevyhladavam-ani ja a ani manzel.Podla mna ak sa partneri takto "striedaju" v samostatnych a hlavne v pravidelnych odchodov prec za zabavou...tam je uz len krocik k tomu,aby prislo k nevere-moj nazor. 😉

katrinka8
21. máj 2012

@nela82 - podla mna vsetko, co vyhovuje obom stranam, je OK 😉 Ak to nevadi ani jednemu, ani druhemu, je to OK. Ak s tym ma jedna strana problem, tak to uz OK nie je. Ale zase na druhej strane, kazdy ma mieru niekde inde. 😉 Niekomu vadi aj to, ak partner ide raz za pol roka, a niekomu zase vyhovuje aj ten kazdy druhy tyzden 😀
Ja si nemyslim, ze neveru sposobi casta navsteva diskotek bez partnera - problem nevery je podla mna niekde uplne inde. Vztah, ktory je "v poriadku" ani casta zabava bez partnera neznici. A navyse, mysim, ze taky ti "zdravi" partneri si najdu cas aj pre spolocnu zabavu, takze to permanentne "samozabavanie" im asi nehrozi 😀

viera27
21. máj 2012

@nela82 ale jasne, chodievame. Teda teraz sa nam uz akosi nechce, odkedy sme postavili dom, tak radsej grilujeme na zahrade ako sedime v bare. Ale aspon raz za tyzden-dva vyrazam s kamoskou na sushi + do kina, pripadne na nejaky ten koktail. A nevidim v tom absolutne nic zle. Prave naopak, povazujem za velmi prospesne, ked si zadany clovek ponecha aj "svoju" identitu a okruh znamych. U nas plati len jedno nepisane pravidlo, kedykolvek kamkolvek moze ten druhy za nami prist / je jedno ci ja, ci manzel. V zdravom vztahu dvoch rovnocennych partnerov nie je samostatnost problem.

adulik23
21. máj 2012

@nela82 od kedy mame deti, tak chodime "von" vacsinou oddelene. spolu sa nam malokedy podari, kedze nam ich nema kto postrazit.
vobec si nemyslim, ze to speje k nevere. prave naopak. som stastna, ze sa na mm mozem spolahnut a 1x do tyzdna vecer na par hodin vypadnut z domu. 🙂 nechodim sice na diskoteky, ale normalne do restauracie, kde sa da porozpravat. stretavam sa s kamoskami, ktore maju tiez male deti a bezne sa sice stretavame na ihriskach a pod., ale tam stale odbiehame za detmi a malokedy sa nam podari podovedat vetu bez toho, aby nam niektore z deti neskocilo do reci. 🙂 takto vecer ked ideme same baby je to super. 🙂

majka35
21. máj 2012

áno, chodíme oddelene, keďže nemáme možnosť komu zveriť na večer deti tak sa bohužiaľ musíme zabávať každý osve ... ja mám pre seba každý štvrtok ... je to úplne prirodzená vec, aj žena na materskej potrebuje niekedy vyventilovať ... a konečne nepočúvam len mamii, mamiii, mammiii 😀 😀

nela82
autor
21. máj 2012

@katrinka8
@viera27
@adulik23 to co som pisala,ze taketo "zatahy" speju casom k nevere-to si aj myslim.Hned nie samozrejme,ale casom urcite ano 😉
Je to proste moj nazor.Poznam vela takychto manzelstiev,ci partnerstiev a tiez zili podobnym tempom-no väcsina z nich uz nie su spolu 😒
Teraz nechcem tvrdit,ze uplne vo vsetkych vztahoch to je pravidlom-no ako sa hovori-kto hlada,ten najde 😉
Ja necitim potrebu chodit von a to pravidelne,bez mojho manzela.Som divna...? 😀 Nemyslim 😅 Mne je dobre s mojim manzelom a dokonca ani on nechodi na ziadne diskoteky-uz sme z toho vyrastli 😵
Cas straveny spolu si uzivame-hlavne spolu 😵

nela82
autor
21. máj 2012

@majka35 asi som "staromodna" 😀 Denne stretavania riesim aj ja samozrejme-no po veceroch a nociach chodime von spolu-mame spolocnych znamych-rozumieme si-nie je co riesit 😉

majka35
21. máj 2012

@nela82 ja mám deti malé, tak ich po večeroch nemienim ťahať vonku ... o 20.00 už spinkajú a ako som spomínala, nemáme ich komu zveriť, tak sa musíme zabávať osve 😉

majka35
21. máj 2012

@nela82 čítala som tvoj predchádzajúci príspevok, tak na diskotéky a zábavy ani ja nechodím ... chodíme si sadnúť mamičky na vínko a tam naozaj nevidím hrozbu nevery 😀 😀 😀

adulik23
21. máj 2012

@nela82 nemyslim si, ze si divna. proste ti to nechyba. mne ano. 🙂
mne je s mojim muzom tiez dobre. dokonca velmi. ale to neznamena, ze odteraz bud idem von s nim, alebo vobec. mimochodom - on chodi ovela menej ako ja.
ale este raz by som zdoraznila - nechodime po diskotekach a zabavach, ale sadnut si do restauracie. pridem tam s kamaratkami a cely cas sme spolu. ziadna z nas sa s nikym nezoznamuje, neflirtuje .... proste sme rady, ze si v klude poklebetime a ideme spokojne domov. 😉

viera27
21. máj 2012

@nela82 no neviem, ale my uz tahame uspesny a velmi stastny 13ty rok manzelstva 😉 . Takze s tou neverou pri chodeni vonku to az take "zhave" nebude 😀 . Ked ta chce partner podviest, tak to urobi aj na medziposchodi pri vynasani smeti so susedou, na to ani do baru chodit nemusi. Toboz v case internetu a zoznamiek.
Ja som skor videla rozpady manzelstiev, ked zena sa vzdala mimomanzelskych kontaktov a zila len pre rodinu. Aj tu na mk najdes cele haldy takychto pribehov, kedze tie baby sa uz nemaju ani kde vyplakat ☹
Ono naozaj je to vztah od vztahu, ako to kazdemu vyhovuje.

nela82
autor
21. máj 2012

@viera27 asi tak-je jasne,ludia su rozny..no tiez tu casto citam opak-chodia von,uzivaju si a zrazu ked je tehotna-nevie s kym to caka 😕
Alebo manzel chodi van a to staaale-a zeny len pisu ako im je nanic a su same ☹
Nastastie toto nepoznam a snad ani nebudem poznat... 😉

nela82
autor
21. máj 2012

@viera27 my mame tento rok 10-vyrocie svadby 😉

nela82
autor
21. máj 2012

@adulik23 obcas aj to chyba-obcas aj to treba 😉 No moje ozaj velmi dobre kamaratky su rozlietane kade-tade-cize stretnut sa,je velky problem..Sme v kontakte takto cez net 😉 Tym,ze som sa vydala trosku dalej od domova-aj kvoli tomuto nemozem len tak ist kedy si zmyslim.No pre mna su priatelstva urcite velmi dolezite-no iba tie skutocne a dlhorocne priatelstva.. 😉

viera27
21. máj 2012

@nela82 no vidis, a nie je to smutne, ze "a zeny len pisu ako im je nanic a su same"? Vsak to vravim, nemaju sa ani komu vyplakat, len po internete musia rozoberat svoje sukromie, lebo uz nemaju ani ziadnu blizku osobu okrem rodiny a manzela.
Pozri, pytala si sa ci su tu zeny co chodia bez manzelov von. Chodit von neznamena "ku.vit sa", pomenujme to spravne. Je jedno ci chlap, ci zena chodia vonku. Je to ich povaha, ktora stoji za neverou, pripadne nevydareny vztah. A ked mas jeden z tychto faktorov, tak je tam nevera a vobec, ale vobec nezalezi na tom, ci panicka sedi doma a sexuje ked je manzel v praci, alebo ci chodi vonku a sexuje tam. A mozes drzat manzela/manzelku na spagatiku doma pri krbe, houby to pomoze 😀 .

nela82
autor
21. máj 2012

@viera27 no ja tu v ziadnom pripade nepisem,ze mojho manzela drzim doma na spagatiku 😅
Ano pytala som sa,v poslednej dobe sa kazdy vyhovara ako potrebuje chodit von...vypnut....no kto chodi von a pravidelne a k tomu aj v muzskej spolocnosti-tak ten si tu "prilezitost"aj sam vytvara 😝
Je to moj nazor a za nim si stojim 😉
Ja mam fungujuce manzelstvo a moj manzel nie je na voditku 😉

nela82
autor
21. máj 2012

@viera27 co myslis,preco je tolko rozvodov???Lebo v dnesnej dobe si kazdy zije ako chce...nic sa neriesi-pride problem-rozvod.

nela82
autor
21. máj 2012

@viera27 a viac menej som touto diskusiou mala na mysli tie manzelky,ktore maju manzelov prec z domu-kym chlapi zarabaju,zeny si uzivaju...No uvedomujem si aj to,ze tu je takych asi veeelmi vela,cize coskoro ma tu kazda druha "ukamenuje" 😀 😀 😀

viera27
21. máj 2012

@nela82 nepisala som o tebe, ani teraz nepisem, tak si to neber plz. To su len moje myslienkove pochody.
Inak tak to musim velmi zvazit svoje vyjazdy s kolegami na pivo. Tolko prilezitosti som si nechala pretiect pomedzi prsty 😀 😀 😀 . ALe inak teraz mi zislo na um, ze ked sa tu takto oklepava spravanie cudzich parov "v okoli", tak mozno ma/nas smiruje nejaka susedka a pocita kolko krat kto z nas kde bol. A co frajerky/manzelky kolegov, ci nemaju zhryzene nechty doma z vyjazdov ich partnerov??? Musim zistit, ale vsetci vyzeraju normalne, tak asi je vsetko OK chvalabohu a maju tolerantne partnerky.

nela82
autor
21. máj 2012

@viera27 ja to takto neberiem 😉 Je to diskusia 😉
No je pravdou co mi hovoria moji rodicia..je ina doba-vraj zla doba..
Oni nemali taketo potreby a oslavuju 35 vyrocie svadby 😉 Vela casu travili spolu a ostalo im to 😵 Nikdy necitili a ani teraz,ked si to vezmu spätne,ist niekam jeden bez druheho.Samozrejme ist na pivo-atd.to je ok-no "nocne zatahy" barov-nic take nebolo.

viera27
21. máj 2012

@nela82 pozri nela, mas stastne manzelstvo, tak sa tes. Nepozoruj, neporovnavaj sa, nemoralizuj, ved koniec koncov tes sa naozaj ze zijes ako chces, s kym chces, ze manzel zdiela tvoje nazory a postoje a to je super.
" a viac menej som touto diskusiou mala na mysli tie manzelky,ktore maju manzelov prec z domu-kym chlapi zarabaju,zeny si uzivaju...No uvedomujem si aj to,ze tu je takych asi veeelmi vela,cize coskoro ma tu kazda druha "ukamenuje" " - s tymto pozor, to je velmi silne tvrdenie a nepodlozene.
A aj ja sa idem radsej venovat zmysluplnejsej cinnosti 😉

nela82
autor
21. máj 2012

@viera27 aj ja uz idem.Neporovnavam ine vztahy 😉 No tuto diskusiu som pisala vcera vecer,co som sa dozvedela o jednej znamej-este z detstva....brutalne ju zabil jeden jej napadnik-samozrejme najprv ju znasilnil a tak dobil...kym jej manzel pracuje v zahranici.Bola castym navstevnikom diskoteky...lebo vraj potrebovala vypnut-cele je to smutne ☹ ☹ ☹ Teraz po nej ostala dcera...
Nikoho som sa touto diskusiou nechcela dotknut,no niektore by si mali uvedomit kedy,kde a s kym pojdu.... ☹

adulik23
21. máj 2012

@nela82 kazda piseme o 2 uplne rozdielnych temach.
napis adminom, nech ti to premenuju na : chodite von s cudzimi muzmi, aj ked ste zadane?" alebo nejak podobne a tak si skus popisat s babami o veciach podobnych ako sa stali tvojej znamej. 😉

nela82
autor
21. máj 2012

@adulik23 vies,nie je to len o tom-vyrazit si rovno s nejakym muzom..
Je logicke,ze ak pojdes na diskoteku -su tam aj muzi..Ak tam chodis pravidelne,po urcitom case mozno niekomu padnes do oka..Co sa mozno stalo aj v tomto pripade.Dnes nikto nema na cele napisane-som vydata a matka.A mozno,keby aj...niekomu je to jedno 😠
No ked som si ju nasla aj na fb-same az vyzývavé fotky..k comu to je dobre?A nemala to uzamknute len pre priatelov 😒
Mozno si niekto povie-no,je tam toho...no mozno keby-keby-este by zila a jej dcera by neostala sama.. ☹
A k tej teme-pokial by bol takyto nazov temy-nikto by ani nereagoval a ak hej,tak by to boli same urazky na moju osobu,ze co sa staram...atd.atd
No tu je to bezne 😉
No ja sem nepisem,ze sa staram..idem niekoho riesit..Na druhej strane mne je uplne jedno kto a ako zije-no nezaskodilo by trocha spomalit a otocit sa-zivot je krasny a netreba si ho pokaslat 😵

adulik23
21. máj 2012

@nela82 zase kazda o niecom inom. 😀
co mas stale s tymi diskotekami? 😨 vsak aj ja aj @viera27 aj @majka35 sme pisali o normalnom posedeni si s kamaratmi. 🙂

to co opisujes ty je vyrazenie si na vytr.y a nazov temy tomu vobec nezodpoveda. 😉

fiffinkaa
21. máj 2012

ani my nechodíme, akosi necítime potrebu, som rada že večer žijem pri škole a dvoch deťoch..ale sama nie som, stretávam sa pravidelne s kamoškami a ich ratolesťami v parku,v meste, u nich doma, či u nás na záhrade v doobedných hodinách...Tiež si myslím však, že keby jeden z nás začal chodiť po akciách, je to začiatok konca..viď moj príklad som rozvedená, hádajte prečo ...a prípad mojej kamošky, tiež je rozvedená po 8 rokoch manželstva, hádajete prečo?...príležitosť robí skrátka zlodeja..nie nadarmo sa to vraví
moj chodí pravidelne 12 krát 😀 do roka na pivo...vykecaný s kamarátmi je dosť, lebo jeho kamoši pracujú na živnosť a vysedávajú denne u môjho v kancli a natáčajú o živote..takže izolovaný nie sme ani jeden z nás...
počas víkendov grilujeme s priatelmi a kecáme o živote 🙂..

sorciera24
21. máj 2012

@nela82 podla mna moc skatulkujes.....nikde enmas zarucene, ze raz prave teba manzel nepodvedie (nic v zlom)...proste to nevie nikto.....myslim, ze je dolezite, aby to vyhovovalo obom....ja aj mm potrebujeme obcas vypnut...nie kazdy tyzden.....ale obcas do roka ano.....ja rada travim cas s mm, ale kedze nam nema kto strazit dieta, tak to obcas riesime aj tak, ze si vyjde kazdy sam...so svojimi kamaratmi/kolegami.......my osobne sme tak vycerpani, ze proste pauzu potrebujeme...myslim, ze kazdy clovek.......nemyslim, ze to vedie k nevere, padnut do oka niekomu mozes aj v potravinach, je len na tebe ako sa zachovas...ak v manzelstve vsetko funguje, o vsetkom sa diskutuje....problem napr. v podobe nevery ci inom nehrozi.... 😉

miskakyska
21. máj 2012

@nela82 má pravdu,kecáte tu všetky,koľko Vás tu je :o)) čo sa máme flákavať po nociach!

majka35
21. máj 2012

@miskakyska 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀