Chodíte večer von s kamarátmi?

linj
7. feb 2015

Baby, co mate male deti (tak do 2-3 rokov), chodite vecer von s kamoskami alebo kamaratmi, na drink ci normalne zurovat? Mne sa dieta stale v noci budi, zaspavat chce len so mnou. Takze vecerne vylety nehrozia. Na druhej strane mi to ani velmi nechyba. Len mi to tak napadlo, ked vidim na facebooku fotky kamosiem, co maju doma babatka a kazdu chvilu su niekde v klube s drinkom v ruke. Som cudna, ak sa prisposobujem dietatu a od jeho narodenia som este vecer zurovat nebola???

katy1979
7. feb 2015

nie nie si cudna. Kazdy rodic je iny a kazde dieta je ine.

katren
7. feb 2015

@linj vecer nie...skor si doprajem kavicku s kamoskami poobede 😉

bonaqa2013
7. feb 2015

mám 4 deti jedno má DMO a ešte aj iné zdrav. problémy a tiež nikde nechodím. Suseda sa ma pýtala, že ako ja relaxujem..... V duchu som sa smiala

nika83k
8. feb 2015

Nie, niesi cudna!!! Ja som nebola sama vonku minimalne 2 roky,vsade chodim s deckami a kamoskami,co maju tiez deticky,ci uz kino,nejake centrum,preliezky.Drink si dame vecer s muzickom a som spokojna.Zato si viem paradne uzit nejake rod.oslavy,svatby,vtedy sa vytancujem,vyspievam a som spokojna. 🙂 Nelaka ma uz nejako ponocovat a zurovat do rana a dalsi den fungovat pre rodinu....

traffic
8. feb 2015

@linj nocne vyjazdy a posedenie s kamoskami uz nie su pre mna, pretoze z chodu domacnosti a z deti som vecer taka unavena, ze skor zaspim ako deti 🙂 a pravdu povediac mi to vobec ale vobec nechyba, pre mna na prvom mieste je moja rodina, moje deti a kamosky neriesim, my si s rodinou radi posedime cez den, my ideme na navstevu aj s detmi cez den a tak sa dobre vykvakam aj ja a deti sa vyhraju, alebo ku nam pridu kammosi s detmi, ale take to typicke kavickovanie a posedenie s kamoskami ja nemusim

puklica13
8. feb 2015

Chodim...raz za 2mesiace mam povinnu jazdu vramci resetu..potancujem, popijem a poflirtujem vramci slusnosti a dopolnoci som doma...😊...ak ti to nechyba tak naco sa pytas? 😊

michaela025
8. feb 2015

Aj ja chodim raz zacas alw chodim s muzom sa striedame alebo ked ma kto postrazit ideme spolu je dobre ist von sa prevetrat doma ten koloboh ide na nervy a tam aspon vypnem od vsetkeho

mamjka
8. feb 2015

pre mňa je odreagovanie škola-.... 🙂 takže vonku nechodím ale cez víkendy mám školu 😉

zonjushe
8. feb 2015

Raz za cas idem samozrejme..potrebujem sa s kamoskami normalne porozpravat, bez deti..ved mam manzela, tak je s malou..tak isto raz za cas ide on s kamosmi..tym, ze mame dieta nam predsa zivot neskoncil..nabral sice iny, krajsi smer, ale v urcitych chvilach potrebujem vypnut a poklebetit..

moni244
8. feb 2015

Ja kamosky tu nemam, cize nechodim, raz som bola na drinku s kolegynami, ja na to nevidim nic zle, to, ze je zena matka, neznamena, ze sa zahrabe doma, vsetky kamosky odstrihne a nikam nebude chodit, na drink sa da ist aj poobede, nemusis byt do hlbokej noci, ale skoreho rana, bola som aj s manzelom na diskoteke, ked mala dcerka 14 mesiacov a nijak jej to neuskodilo, ze stravila noc so starymi rodicmi

moniciak
8. feb 2015

Jasnačka 🙂 Moja síe už bude mať štyri, do troch rokov som veľmi nechodila ale teraz sem tam určite 🙂 Aj môj muž, niekedy ideme spolu keď Monika môže byť u babky je to super sem tam byť s kamarátmi, odreagovať sa, zabaviiť sa, dodá to veľa energie 🙂 A či si čudná??? Prečo??? 😀 Veď nie každý má tú potrebu, kým bola malá menšia tiež som sa od nej nepohla len do školy na prednášky 🙂 Ale napr. pre mňa sú kamaráti v živote dôležití a som rada, že si viem spraviť čas aj na nich 🙂

0silvia0
8. feb 2015

@linj keď som mala malé deti, vôbec som nemala potrebu niekam chodiť, ani som nechodila. Teraz, keď mám deti veľké, tak chodím. Viem, že nikoho doma o nič neukracujem a kľudne idem s kamoškami von a veľmi rada, mladšia už nebudem a doma sedieť pred telkou nechcem do dôchodku 🙂

sissy27
8. feb 2015

@linj áno, chodila som... nie každý týždeň, možno raz za mesiac-dva, podľa príležitosti, nálady a okolností... a? som horšia matka ako ty alebo ostatné? mám sa ísť hanbiť do kúta? alebo som čudná ? tak ešte doplním, že dokonca som chodila aj do práce na plný úväzok, väčšinou som si brala nočné, aby som sa cez deň venovala dieťaťu (na spánkový deficit sa ma radšej nepýtaj 😅 ) ... výhodu som mala v tom, že malá v noci spala priemerne 10 hodín, niekedy sa 1x zobudila na "kakavko" - vypila a spala ďalej... pôrodom sa pre mňa môj osobný život neskončil... a na dcére tiež nepozorujem nejaké ujmy alebo poškodenia v porovnaní s deťmi, od ktorých sa mamky tri roky nevzdialili na 100metrov...

sissy27
8. feb 2015

doplním - nie len chodila som v čase, keď mala dcéra menej ako tri roky, chodím aj dnes, keď už nám pomaly puberta klope na dvere 😅 a stále na tom nevidím nič zlé...

bobika492009
8. feb 2015

Nie si čudná určite 🙂 Každá sme iná.. Ja tiež pozerám na fb,alebo vidím aj v okolí mamičky čo nemajú problem vypadnut aj na celý den niekam, dieta strčiť k mame alebo niekomu na postráženie a užívať si den .. Alebo aj noc .. Ja cez den na vysedávanie niekam von s kamoskami cas nemam 😒 Dve deti,snažim sa im venovat, aj ked starsia chodi do skolky , doma mam rocneho a ten teraz potrebuje aby sa mu clovek venoval .. a ked mám niekedy trocha času bud ho "strávim" upratovaním , varením alebo aj chvíločkou pre seba .. Horúci kupel, ovladac do ruky, alebo net 🙂 Ale je to fakt len chvíločka ... A večer zase aj keby som mohla niekedy isť , zaspím s detmi .. A zase na druhej strane ked si predstavim ist niekam vecer von, byt do dlhej noci hore a cez den fungovat normalne ..? To uz nemam 18 🙂 Ale tiez neodsudzujem maminy ktore si to vedia zariadit a raz mesacne si vyrazia von na damsku jazdu, alebo s partnerom na veceru ... Vsetko s mierou .

sam2
8. feb 2015

Na diskoteky nechodim (bola som raz, ked mal Alex 7 mesiacov a stacilo mi. Zle mi bolo este 2 dni 😀 ) Ale v pohodicke idem cez den, pripadne podvecer, na kavu, nakupy, kadernicke, na shusi..... a do 22-23 som doma ;) Nemyslim si, ze ukracujem svojho syna o nieco. Ale kazdy sme iny, mame ine potreby a je na kazdom ako si to zariadi 😉

timea7
8. feb 2015

@linj keď to tak cítiš, že je to správne, tak to rob podľa seba, kamošky nech si to tiež robia podľa seba. Keď som mala malé dieťa, tiež ma nelákalo niekam chodiť, išli sme možno dva krát do roka na ples (to strážila babka) a všetky ostatné aktivity - výlety, návštevy a pod. sme absolvovali cez deň. Nemyslím si, že žúrky s kamarátmi bolo a je pre mňa to najlepšie, ako sa dá odreagovať, občas ich absolvujem, ale naozaj málo, radšej koncert, bicykel, plávanie, turistika. A malé dieťa som si užívala, veď to tak rýchlo prebehne ☹ Je to aj o tom, že niekto nie je ochotný zľaviť zo svojho života, aký mal pred tým, kým mal deti. Skrátka, každý má iné priority, keď ti to nechýba, ani tvojmu partnerovi, riaďte sa svojimi pocitmi a nie kamarátkami. To, že majú vycapenú vysmiatu foto na sociálnej sieti, neznamená, že sa aj naozaj super bavili, na to nezabúdaj. Plno obmedzených žien dáva na sklo foto "úžasnej" dovolenky len preto, aby okolie závidelo, aj keď sa tam celý čas s manželom žrali 😎

bubelko
8. feb 2015

@linj hej chodila som a chodim, pravidelne kazdy tyzden do jazykovky. uz 10 rokov a neprestala som ani po narodeni deti.
chodim s kamoskami raz za cas na pizzu, taktiez som bola na svadbe s muzom bes vtedy rocneho starsieho, na oslave kamoskinej 30 bez oboch, a obcas ideme obaja do kina...
ako pise @sissy27 , narodenim deti som neprestala byt sama sebou. pridal sa k tomu len dalsi rozmer 😉
a ked tebe to nechyba, tak neries tie, ktorym to chyba. nie si divna, rovnako ako ony nie su divne. 😉 kazdy ma skratka svoj pristup, sposob ako sa odreagovat. kym jedna sa odreaguje pri sadeni jahod, druha pri knihe, tretia na diskoteke a stvrta jazdou na motorke...a pokial neohrozuje svojim jednanim ostatnych, tak to netreba vobec riesit 😉

nyusika
8. feb 2015

si cudna uz len preto, lebo sa taketo nieco pytas.
pozri, ked tebe vyhovuje absolutne sa prisposobit dietatu, je to len a len tvoja vec.

osobne si myslim, ze uplne pretrhnut socialne kontakty nie je velka vyhra. Nemyslim, si, ze to musi byt extrem pravidelne a s drinkom v ruke., ale raz za cas vypadnut na vino, ci kavu s kamoskami nemoze byt na skodu 🙂
a nemusi ti byt na celu noc.

jolly84
8. feb 2015

@linj ja chodím raz za dva mesiace večer. Chodím autom, takže len kavicka, to že nechodis, neznamená, že si divna 🙂

sissmiss
8. feb 2015

@linj preco sa porovnavas? O kamoskach s drinkom v ruke pises s despektom, pytas sa sice ci nahodou nie si cudna, ale manipulujes vysledkom falosne skromnym vyjadrenim ze si prisposobila svoj zivot dietatu...Podla mna, osobne a nestranne...kedze mas tendenciu svoje spravanie porovnavat s inymi a spravanie inych odsudzovat, odporucam ti chodievat obcas von bez dietata. Nemusis na drink, nemusis vecer...ale tymto statusom tu naznacujes, ze sledujes zivot inych viac nez svoj a uistujes sa o neposkvrnenosti svojej svatoziary a uistujes o nej aj okolie...to nie je dobry kurz kam sa uberat

mata1001
8. feb 2015

Ja chodim s kamoskou kazdy mesiac na kavu,ale nie vecer,ale poobede.take tie diskoteky a vecierky mi nechybaju.chodim aj na kozmetiku,kadernicke a behat takze mam chvile pre seba.manzel maleho postrazi takze v pohode.a ked sa mi na kavu nechcelo,sam ma posielal...takze povinne som isla 🙂 🙂

linj
autor
8. feb 2015

Neviem, preco by som sa uistovala o neposkvrnenosti svojej svatoziary. Ziadnu nemam. Na kave som bola uz viackrat, chodim aj robit, takze nie som prilepena iba na dietati. Akurat sa snazim prisposobit jemu. Ked viem, ze vecer bezo mna nezaspi a budi sa a hlada ma, tak sa snazim byt s nim.

@sissmiss Ja sa na nikoho nepozeram s despektom, len sa pytam, ako to robia ostatne maminy. Skor mam pocit, ze ty hned utocis, pricom moja otazka neznela vonec utocne ani agresivne. Ale tvoj prispevok ano. Dufam, ze ti odreagovanie vonku aspon trochu pomaha a nie si potom takto agresivna aj k detom, to by bola skoda.

Ja mam kamaratov dost a neodstrihla som ich. Len sa stretavame skor cez den, vikendy a kludne aj s detmi. Nechodime uz zurovat v noci a ak ti bezdetni idu, tak ja vacsinou nie.
Len mam par kamosiek, ktore chodia aj 2-3 krat tyzdenne na zurky, na nakupne vikendy a babske jazdy ci lyzovacky. A to uz od 2 mesiacov veku ich deti. Ja si to neviem predstavit, moje dieta by plakalo o dusu, preto sa pytam, ako to funguje a ako sa to da. A ci tak to ma byt, ze treba dieta vytrenovat a zvyknut na to, ze mama chodi zit, alebo je normalne sa mu na cas prisposobit, kym to potrebuje.

alaguema
8. feb 2015

@linj načo sa pýtaš ako to robia iné mamy? Rob podľa seba a ako to ty cítiš. Ja som tiež nevedela od detí odísť, kým boli malinké. Ale nikoho som neriešila. Ak kamošky chodia von, tak asi majú pri deťoch spoľahlivú výpomoc - manžela, alebo starú mamu, alebo au pair...nikoho do toho nič nie je.

sissmiss
8. feb 2015

@linj 😅

linj
autor
8. feb 2015

@alaguema To nie je o tom, ze by to clovek nejako velmi riesil. Skor ma to len zaujima, mozno aj ja robim niekde chybu a nie je dobre dieta naucit, ze od neho vecer neodchadzam. Neviem. A mozno je dobre byt s dietatom, ak si to vyzaduje. Kto vie, co je spravne?
Nechapem, ale na konikovi sa riesi tolko sprostosti, baby tu rozoberaju este aj svoje intimne zivoty a sukromne zalezitosti, ze mi prislo normalne sa spytat na takuto vec, nech som v obraze. Ale zjavne to nebolo pochopene a ja som sprosta, ze som cakala normalnu konstruktivnu debatu.
Na Slovensku su tusim diskusie utociskom pre zufalcov a takych, co sa potrebuju na niekom odreagovat (tot dovod, preco sme a ine denniky rusia diskusne fora). Takze dakujem tym, ktori mali snahu odpovedat a tie, ktore sa potesili, ze si mozu udriet, tak snad som tiez posluzǐa.

linj
autor
8. feb 2015

@sissmiss videla som tvoje prispevky aj v inych diskusiach a pochopila tvoj styl komunikacie. A potom sa divis, ze sa vraj niekomu nepaci, ked mu nastavis zrkadlo. Sama sa pozri do seba, preco tak neprijemne a utocne na vsetko a vsetkych reagujes. Mozno ta v zivote nieco hneva alebo nie si stastna, ale tymto to nevyriesis. Ublizovanim druhym nebudes ty sama stastnejsia...

alaguema
8. feb 2015

@linj konštruktívne ti hovorím, že každý to má inak. Niektoré ženy majú mamy (alebo iné osoby), na ktoré sú deti navyknuté a ony môžu sem tam vypadnúť a odreagovať sa. Konkrétne moje niektoré kamarátky a nie sú z FB, ale reálne a viem, že idú aj na víkend preč. Vedia, že deti sú v dobrých rukách a hotovo. Ja som takú možnosť nemala a teda som bola stále doma. Je možné, že keby som ju mala, tak ju aspoň na jeden večer využijem. Možno by ma akurát niekto vyfotil a som na FB aj s drinkom v ruke. A??? Správne je to, čo si ty určíš - ako to cítiš. Asi to sa ti ženy snažli povedať.

aredhel
8. feb 2015

@linj ja idem iba sem-tam ked mi dceru ma kto postrazit...ale to fakt iba obcas...asi pred mesiacom som bola po dlhom dlhom case na diskoteke, strazili mi ju rodicia a ked som prisla rano domov, hned mi mama zvestovala ze mala sa v noci zobudila a nechcela zaspat, ze sa nevyspali kvoli tomu ani oni 🙂 takze tak skoro asi nepojdem :D ale tiez mi to nejak extra nechyba 🙂